Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Senai reikėjo tokios temelės manau 4u.gif
Taigi, pradedančios vairuotojus, burkimes/guoskimės/girkimės 4u.gif
Atsakyti
ačiū nezinomai uz atidaryta temukę 4u.gif 4u.gif 4u.gif
taigi registruojuos mirksiukas.gif
niu ka islaikiau teises spalio pabaigoje, gavau spalio 29, o lapkricio pirmaja apturejau pirmaja kelione doh.gif doh.gif prakaitas pyle kaip reikiant, gerai kad tada i kaima vaziavau tai biski drasiau. nu o per savo nedidele patirti tai visokiu "čiudų" jau patyriau. ir ka galiu pasakyti-jetau jetau lietuviu vairavimo kultura yra baisi doh.gif
Atsakyti
dėl kultūros tai 100% pritariu mirksiukas.gif
čia dar kažkokiam straipsnyje skaičiau, kad lietuviai greičiausiai važinėjantys ir labiausiai besinervuojantys europiečiai doh.gif
nu ką galiu pasakyt - ir aš nervuojies kai velkasi blush2.gif čia sakau gal kraujyje įaugę biggrin.gif ir net nejučia pastebėjau, kad pamačius mokyklos mašiniuką, tai kyla noras jį aplenkt g.gif
kai pati tokiam mašiniuke sėdėdavau tai vis galvodavau "yra ko čia lenkt, visai normaliai aš važiuoju" bigsmile.gif

p.s. teises gavau spalio 1ą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nezinoma: 14 gruodžio 2007 - 11:39
QUOTE(nezinoma @ 2007 12 14, 11:38)
dėl kultūros tai 100% pritariu  mirksiukas.gif
čia dar kažkokiam straipsnyje skaičiau, kad lietuviai greičiausiai važinėjantys ir labiausiai besinervuojantys europiečiai doh.gif 
nu ką galiu pasakyt - ir aš nervuojies kai velkasi blush2.gif  čia sakau gal kraujyje įaugę  biggrin.gif  ir net nejučia pastebėjau, kad pamačius mokyklos mašiniuką, tai kyla noras jį aplenkt g.gif 
kai pati tokiam mašiniuke sėdėdavau tai vis galvodavau "yra ko čia lenkt, visai normaliai aš važiuoju"  bigsmile.gif

p.s. teises gavau spalio 1ą  cool.gif

Sveiki,registruojus ir aš. Teises gavau lapkričio 23 d. biggrin.gif
Sutinku kultūra pas mus yra nuliniame lygije, dauguma save laiko asais profesoinalais, pipina tau arba bando užkišti mašiną, taip ir norisi pasakyti kad ne asai o asilai.Viena tokia mandra panele pabande užkišti man mašiną nu šovė jai į makaulę kad žut but reikia manę aplenkti ar ji prisimine kad jai reikia sukti į dešinę net nežinau bet ji tai nusprende padaryti prieš pat perėją per ištisinę ir prieš pat posukį na nežinau kaip aš taip greitai sugebėjau sustabdyti mašiną bet jeigu aš jai pilčiau į galą jai mažą nepasiroditu,žinokit aš net išsigasti nesuspėjau taip greitai viskas įvyko blink.gif . doh.gif
Atsakyti
Ir aš prisiregistruoju. 4u.gif Labai reikėjo šios temos. drinks_cheers.gif

Teises išsilaikiau gruodžio 1, vairuotojo pažymėjimą gavau praeitą trečiadienį, o sekančią dieną savarankiškai teko važiuoti į Kaišiadoris...Naktį prieš tai blogai miegojau, pykino, pylė prakaitas, bet nieko, atsisėdau ir nuvažiavau. bigsmile.gif
kadangi greitkelyje pirmą kartą teko važiuoti, nelabai susigaudžiau kur man reikia sukti-už viaduko ar prieš .Aišku, pasukau ne ten. doh.gif Bet daugiau incidentų tą dieną nebuvo. ax.gif
Sekantį rytą vėl važiavau ten pat, tik MB mašiniuką buvo į garažą nukišęs, tamsoje, atbuliniu, o dar siauras pravažiavimas... doh.gif Nubraukiau galinį buferį į vartus.Nežymiai, bet bijau plauti mašiną... doh.gif O toliau kelionė sekėsi thumbup.gif, įtampa mažesnė nei pirmąsyk.Net kelias fūras aplenkiau. bigsmile.gif
Dar ką blogo padariau-tai sudaužiau posūkių lemputės stikliuką, nors ir buvo jis gerokai įskilęs, bet vis vien abidna. unsure.gif

Taigi, vairuoju gerą savaitę,ir va kiek *kliūrkų* pridariau, gerai, kad bent mašiniukas *darbinis*, nelabai gaila. blush-anim-cl.gif2:Beje, dar mokydamasi svaigau dėl naujesnių, gražesnių mašiniukų, bet dabar pati MB sakau, tu ieškokis sau kokios geresnės,jis vairuoja jau 15metų, o man tik senoji. Per tą laiką lėkiau Kaunas-Kaišiadorys 5 kartus, kelis kart į prekybcentrį, vaiko darželį ir polikliniką.Kol kas stengiuosi važiuoti žinomais maršrutais.
Kai tik pradėjau mokytis vairuoti, per trumpą laiką padariau didžiulę pažangą nuo nulio, o dabar tobulėjimas tik mažais žingsniukais... rolleyes.gif

O baimės nebejaučiat vairuodamos?Aš tai važiuodama žinomu maršrutu jaučiu nedidelę įtampą, bet jei nežinomas-tai dar ir baimė atsiranda... blush2.gif

Papildyta:
Dėl lietuvių vairavimo kultūros sutinku 100proc. drinks_cheers.gif Košmariška. schmoll.gif
Iš mano pažįstamų vairuotojų labiausiai gerbiu MB, praktiškai visada parodo posūkius, nenardo tarp juostų be reikalo, protingai viršyja greitį arba neviršyja visai. wub.gif
O turiu tokį draugą, kuris niekada niekada nerodo posūkių.Pasiteisinimas-tingiu. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
o as teises gavau spalio pabaigoje...ir nuo to laiko dar nei karto nevaziavau... verysad.gif vis niekaip masiniuko nenusiperkam, ech... frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(zaiziukas @ 2007 12 14, 16:29)
o as teises gavau spalio pabaigoje...ir nuo to laiko dar nei karto nevaziavau... verysad.gif  vis niekaip masiniuko nenusiperkam, ech... frusty.gif

Džiaugiuosi, kad man buvo įspirta į užpakalį ir iškart liepta važiuoti. rolleyes.gif
Man tai jaučiu po 1,5mėn pertraukos labai sunku būtų prisiversti sėst prie vairo. unsure.gif O dar bjaurūs orai prasideda. schmoll.gif

Dabar kiek girdėjau pats palankiausias metas pirkti auto, kazachai visoki mažiau perka, nes įstatymai keitėsi ir kad žiema. ax.gif
Atsakyti
Turiu aprasius (taip jau labai megejiskai blush2.gif ) savo pirmu triju savarankisko vairavimo dienu nuotykius, ten vordinio varianto 9 puslapiai,gal kam butu idomu pasiskaityt,bet neturiu supratimo kaip patalpinti visa ta rasliava.Kas skaite,tai ir zvenge,ir baisejosi ax.gif
Atsakyti
Ir aš jei galim, į tą būrį ax.gif
Vairuoju apie 10 savaičių. Iš miesto niekur nebuvau išvažiavus (kažkaip nėr kur kol kas), maluos darba-išdarbo, ir šiaip visur, kur reik.
Per tą laiką jau nežinau kiek buvo situacijų, kai kas nors užkiša sukdamas iš trečios į dešinę blink.gif O šiandien, va vėl, vienas įvaręs į žieda trečiąją, panoro išvažiuot po ketvirtadalio rato ir vėl užvarė ant greičio po nosim doh.gif Jaučiu, jie nemato mano 90 ženklo (jis už galinio stiklo, toks pastatomas, o stiklas užrasojęs dažnai), tai ir nepergyvena, kad nespėsiu sureaguot. Nu kol kas spėju unsure.gif

Dar, žiūriu, kai kurie mėgsta staigiai stabdyt ir tik prieš pat kliūtį, tai važiuojant iš paskos irgi ne kas, ypač, kai tos kliūties pačiai iš anksto nesimato. Todėl laikau kiek didesnį atstumą. O šitai labai masina mėgėjus palakstyt į tą tarpą įsisprausti lotuliukas.gif

Šiaip, baimės nejaučiu. Nors aš jos iš taip niekad kažkodėl nejutau, nei pirmą kart pas instruktorių įsėdus, nei per egzą (ačiū tėvo genams, turbūt)... Parkuojuos daug ir normaliai. Tai kai kas nors klausia, kaip sekasi vairuot, atsakau, kad kol niekam šiknon neįkaliau, gerai thumbup.gif Kai jau įkalsiu, sakysiu, nesiseka doh.gif

QUOTE(zaiziukas @ 2007 12 14, 15:29)
o as teises gavau spalio pabaigoje...ir nuo to laiko dar nei karto nevaziavau... verysad.gif  vis niekaip masiniuko nenusiperkam, ech... frusty.gif

Nusipirksit. Tu vis tiek čion užsuk. O tai jau ne mokinė juk, bet ir ne profė biggrin.gif , Tai, čia kaip bebūtų, vis tiek tiksi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2007 12 14, 17:32)
Turiu aprasius (taip jau labai megejiskai blush2.gif ) savo pirmu triju savarankisko vairavimo dienu nuotykius, ten vordinio varianto 9 puslapiai,gal kam butu idomu pasiskaityt,bet neturiu supratimo kaip patalpinti visa ta rasliava.Kas skaite,tai ir zvenge,ir baisejosi ax.gif

Nelabai žinau, bet juos į kokį paštą patalpinus (žodžiu, bet kur internete) paskui per propertis adresą nukopinus, turi eiti čia, kaip ir bet kokią kitą nuorodą įkelt per http:// langelį (kur čia, virš atsakymo, kai rašai)
Atsakyti
QUOTE(nezinoma @ 2007 12 14, 11:38)
nu ką galiu pasakyt - ir aš nervuojies kai velkasi blush2.gif  čia sakau gal kraujyje įaugę  biggrin.gif  ir net nejučia pastebėjau, kad pamačius mokyklos mašiniuką, tai kyla noras jį aplenkt g.gif 
kai pati tokiam mašiniuke sėdėdavau tai vis galvodavau "yra ko čia lenkt, visai normaliai aš važiuoju"  bigsmile.gif

QUOTE(zaiziukas @ 2007 12 14, 15:29)

na ir as noreciau prie jusu prisijungti jej tik priimsit 4u.gif

teises tai jau senai gana isilaikiau....egzas buvo vos ne paskutine vasaros diena ax.gif ...tik va vis nera kaip pavazineti.....vaziavau tiktai 2kartus verysad.gif o noreciau...mastau kad reiktu pakartot pas insturktoriu bent karteli nes jau labai ilgas laiko tapras nevazinejimo.bet jis labai uzsiemes....o is kitur msainytes nelabai...ir kas nores duot nepatyrusiai bigsmile.gif

prisiminiau i as su tais mokinukais.....kai dar pati sedeaju mokomojoj masinioj tai bent kokius 2 kartus aplenkiau mokomaja blush2.gif blush2.gif biggrin.gif neblogai gal vaizdas is sono mokomoji aplenkia mokomaja biggrin.gif
kita istoriaj dar su mokomaja..tik kad ne as uz vairo buvua...stovim prie sviesaforo laukiam zalios sekcijos kairen...o pries mus mokomoji bigsmile.gif ...atejo laikas vaziuot jin nevaziuoja...vel tiek laiko laukt zalio..mokine ''jej jau ir sikart nevaziuos tai...'' o insturktorius atgal ''gi ten toks pats mokinys kaip ir tu tik gal netaip igudes'' bigsmile.gif
na sory gla ir negrazu juoktis bet neturiu daugiau ka pasakyti nes tiek dar tik tevazinejau ax.gif verysad.gif

as taip pat kai pradeaju mokytis buvau visiskai zalia..bet kaip supratau velaiu is inturktoriaus gana greitai perpratau ri gerai vaziavau...beabejo kaip ri keikvienam kartias pasitaikydavo kasnors bet neziaurus ax.gif
Atsakyti
Jaučiu tuoj teks sąrašiuką daryti, kas ir kiek vairuojam, nes mūsų būrys sparčiai gausėja. thumbup.gif

Denaxa, labai būtų įdomu paskaityti.Gal susikurk SM savo dienoraštį, jame copy paste ir matysim tavo nuotykius. ax.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif prisijungius ir aš ax.gif ką gi, vairuoju oficialiai nuo lapkričio 7 dienos ax.gif iš karto kitą dieną sėdau už vairo ir nukūriau į universitetą, per patį piką, apie 30km kelias.. tai tokį stresą įsivariau, kad daugiau pakartoti nenorėčiau blush2.gif nieko blogo nepadariau, išskyrus tai, kad gesau du kartus prie šviesoforo ant kalniuko blush2.gif ir pastačiusi mašiną priekiu visą dieną nervinausi, bijojau, kad nepavyks išvažiuoti atbulai rolleyes.gif o po to pradėjau į darbą plentu važinėti, baimės visiškai nėra ir parkuotis prie darbo mokausi, kadangi aikštelė didelė biggrin.gif į miestą nelendu.. o kai draugas priverčia mieste važiuot, tada jau baisu būna unsure.gif bet šiaip jokių incidentų nepridirbau.. mašiniukas dabar servise, tai labai jau pasiilgau.. blush2.gif
Atsakyti