Įkraunama...
Įkraunama...

Eivilytės gimimas

2007 ruduo. Sėdžiu su savo tėčiu prie bendro stalo, tik dviese, tyla... Jis sako: " Kai užaugs Erikutė, pasakyk jai, kad aš ją labai mylėjau"
Akyse pasirodo ašaros, man taip pat, suprantu apie ką tėtis kalba...

Tai ir padeda mums pagaliau galutinai apsispręsti... Nes noriu, kad mano vaikams senelis spėtų pasekti savo kurtą pasaką apie mūsų šeimos lapiūkščius.

Taigi bandom ir pavyksta, vyras nepatiki, kol neparodau teigiamo testo ir lapelio, kiek ten tų brūkšniukų turi būti. smile.gif
Laukiam, džiaugiamės. nestuke.gif
Nėštumas lengvas, svoris iš pradžių krenta, paskui auga, tad priaugau viso labo 5 kg.
2008 08 08 pasirodymas gydytojai, pamatuoja toniukus, nors man ir neskauda nieko, bet gydytoja sunerimsta, kad veikla jau vyksta, atsidarymas 2 cm, išrašo siuntimą į ligoninę. Aš į ašaras, nenoriu, dar savaitė iki termino, o ir bijau kažko, juk žinau kaip bus, ne tokia jau ir žalia.

Namie pasitinka mama, kuri tik prieš porą dienų atvažiavo laukti tos dienos ir pasaugoti reikšmingu momentu anūkėlę, nuramina, išsikviečiu vyrą, nuvažiuojam į ligoninę, ten 1,5 val pralaukiam, kol mane kas nors apžiūrės, nes kaip tyčia pilna gimdyvių, gydytojos nespėja, tai apžiūrėt tai gimdymus priiminėt. Seselė klausia ar gimdyt atvažiavau, sakau:" ne, nenusiteikus aš šiandien, man tonus pamatuokit ir namo noriu". Nusišypso, laukiam toliau. Atlekia gydytoja, mane nusiveda pamatuot toniukus, stebi, guliu išsišiepus, niekur neskauda, o gyd sako, o veikla vyksta, ar tikrai neskauda... Nu neskauda. patikrina vėl kaklelį, tie patys 2 cm ir paleidžia namo, sakydama, kad jei skaudės atvažiuot, ar jei nubėgtų vandenys, o šiaip jei viskas gerai, pasirodyt ryte, tonams pamatuot. Viskas, vyras veža mane namo, ten žinoma išeina kamštis, niekur neskauda, su dukryte numiegam pokaituką ir štai prasideda, imu skaičiuoti, sąrėmiai kas 5 - 6 min, grįžta vyras už krepšių ir vėl atgal į ligoninę.
Eilinis patikrinimas, kaklelis kaip užmūrytas, nejuda iš vietos, man skauda, suleidžia nošpos ir paguldo į patologinį, užimu paskutinę laisvą lovą. Skaičiuoju judesius. Nieks nepranašauja, jog tą vakarą pagimdysiu, gaunu stiklainiuką su savo pavarde ir labanakt, laukit ryto, ryte nepamiršt priduot sisi su visu stiklainiuku. Mane ima juokas, aš jau pasiruošus, jokios baimės, vaikštau atsipūtus. Dar pataiko paguldyt į vieną palatą su pažystama iš šio forumo, tad šnekučiuojamės. Po visų vakarinių procedūrų, akušerė įėjus palatos kaimynei suleist vaistus, paklausia, ar tebeskauda, nes neturėtų. O kaipgis, net dar labiau, kas 3 min. Liepia gult ir toliau skaičiuot sąrėmius, jei kas kviest. Guluosi, įsitaisau, dar gaunu žinutę iš klasioko, klausia ar mačiau jį per TV, atsakau: " ne, gimdau". Telefonas nutyla...
Tik užsirašau vieną judesiuką ir kažkas pilvelyje pukšt(22,30), kaip stirnaitė išsiritu iš lovos, o per kojas nubėga vandenys. Pirmas man toks kartas, tad nelabai suvokiu iš pradžių kas nutiko, na lygtais apsisisiot negalėjau, kai suvokiu, kaimynė nulekia pakviest gydytoją. Akurat - gimdom. Persirengiu, paskambinu vyrui, nuveda į gimdyklą. Ta pati akušerė pajuokauja, kad nereikėjo manęs guldyt vistik į patologinį, o reikėjo iškart į gimdyklą. Aš dar priduriu, kad va va, O Jūs netikėjot, kad šiandien gimdysiu, stiklainiuką įkišot.

Gimdykloje lieku viena, nieks dar nepaklota, nesuruošta, gretimoj palatoj gimdo kita moteris, visos sesutės ir gyd su ja. Aš "kaifuoju" vienui viena, pagaliau sulaukiu vyro, tas be jokio chalato įsiveržia į gimdyklą, išvarau. Galų gale man beveik betupint įsirėmus į gimdymo stalą, įeina jauna sesutė. Kaip dabar pamenu atnešė paklodes dar ten kažką, kad suruošt gimdyklą ir klausia manęs: "Skauda? gal jau stumt nori?"

- Aišku noriu... ir toliau įsikniaubiu į stalą.

Čia viskas ir prasideda, nespėjau apsidairyt, kaip subėgo visas personalas, vyras iš paskos, mane atkėlė, viską paklojo ir iškart ant stalo, keli praleisti sąrėmiai, kad nestumt ir pajaučiu kaip gimsta mūsų siurpriziukas - mergytė uogytė.
Lengvai ir greitai mes susitikom, tepraėjo valanda... wub.gif
Tėtis laimingas, aš laiminga, visi mes laimingi, netgi jau dabar didžioji mūsų mažikė apsidžiaugė maža sesute.

Taigis, atvažiavom gimdyt 19val, nieks manim nepatikėjo, vandenys nubėgo 22,30, o 23,35 jau gimė mūsų princesė. (52cm ir 3500gr)
Tądien galėjau dar kad ir 4 pagimdyt, jaučiausi stipri, nenukankinta ir viskuom patenkinta 4u.gif

Tėtis mano džiaugiasi dar viena anūke wub.gif

P.S. tą dieną Mažeikių ligoninėj gimė 12 kūdikių, iš jų tik vienas berniukas smile.gif
Man palikus gimdyklą, ją užėmė jau kita, bet ji 13 netapo, nespėjo, o ir nebeliko vietos skyriuj, nes vėl užėmiau paskutinę lovą, ta 13 ryto laukė gimdykloj...
Atsakyti
wub.gif cray.gif
Atsakyti
Labai grazu 4u.gif aukit dideles ir sveikos. 4u.gif

Tik man toks klausimelis kilo o kodel ji gime 2008 08 08 jei dar tik 2008 06 12 sorry uz izulu klausimuka blush2.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif

Čia aš aš ta kaimynė clap.gif Ech, patapau istorijos dalimi wub.gif ax.gif
Papildyta:
Ten turėtų būti 2007-08-08 mirksiukas.gif
Atsakyti
wub.gif Kaip gražu..... Aukit sveikos ir laimingos 4u.gif wub.gif .
Atsakyti
Santi thumbup.gif Šilta ir graži istorija rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oxikas_777 @ 2008 06 12, 12:49)
Labai grazu 4u.gif  aukit dideles ir sveikos.  4u.gif

Tik man toks klausimelis kilo o kodel ji gime 2008 08 08 jei dar tik 2008 06 12 sorry uz izulu klausimuka blush2.gif

susimaišiau doh.gif o tiek tikrinau, kad klaidų nebūtų blush2.gif

2008 08 08 švęsim metukus smile.gif

Ačiū visoms 4u.gif
Atsakyti
o aš beveik pati pirma sužinojau apie nestuke.gif ir apie tai jog mūsų martikė gimė wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Senoji Lakūdra @ 2008 06 12, 12:41)
o aš beveik pati pirma sužinojau apie  nestuke.gif  ir apie tai jog mūsų martikė gimė  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

O čia tai drįsčiau ginčytis g.gif Aš praktiškai visąlaik "buvau šalia" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2008 06 12, 11:44)
O čia tai drįsčiau ginčytis  g.gif  Aš praktiškai visąlaik "buvau šalia"  blush2.gif

ir rašau, kad beveik ax.gif
Atsakyti
Nususipeškit dėl mano nestuke.gif ir gimdymo, vietos abiem užteks biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aaaa aisku, na tada linksmai atsveskit metukus 4u.gif
Atsakyti