sveikos kulinarės.
aš norėčiau patarimo... gal toj temoj rašau, o gal nelabai...
nesu virtuvės meistrė, todėl atėjus progai tortų nekepu. tačiau perku biskvitą (nu tokie trys blynai supakuoti) ir bandau pertept kažkuom.
tačiau turiu tokią bėdą:
- pertepu jogurtu. ištyžta.
- pertepu varškės kremu. per sausa. ir todėl kažkaip net trupa. na tas kremas sustingsta, viskas jam gerai, o vat tada tas biskvitas tiesiog ties blynais trupa ir ir subyra.
-kažkada bandžiau "sulaistyt" sultimis, arbata.. tai irgi nieko gero. sutižo, nors labai minimaliai, vos vos drėkinau.
aišku prie tų pertepimų dar dedu ir vaisių gabaliukų ir t.t.
bet klausimas, kuom pertept, kad neištižtų, ir nebūtų per sausa.
mano manymu, reikėtų kažko tokio, kas įsigertų į tuos blynus ir po to sustingtų..ania? bet kas tai galėtų būt????
As visada darau su zele. Maiseli zele uzpilu karstu vandeniu, ismaisau ir laukiu kol prades stingti, kai pasidaro tirsta dedu ant biskvito. Kitam sluoksniui darau kita maiseli.