QUOTE(node @ 2008 07 12, 21:32)
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 26, 18:57)
Siandien pasigaminau si skanesta, bet niekaip nesugalvojau i ka ji pertept. Tai paemiau torto forma, atsegamais krastais, tai gavosi du sluoksniai sausainiu, du kremo, gal uzteks, ragausim gal tik ryt, nes mirksta dabar
ir virsutini sluoksni palikau be sausainiu, o kremas. bet gal geriau kai sausainiai ant virsaus? ar tada sausainiai nesumirktu tie virsutiniai?
Man sis tortas graziai sustingo, taciau nepersigere sausainiai, gal kad varske ne is pokeliu buvo
gaideliai sunkiai mirksta, ypac jei ten varske, ner visai skystis, tai gal geriau butu iseje su Selga sausainiais:)
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 27, 10:31)
gaideliai sunkiai mirksta, ypac jei ten varske, ner visai skystis, tai gal geriau butu iseje su Selga sausainiais:)
Arba gal dar geriau "optima linija" sausainiai, arba arbatiniai ten kazkokie buna. Jie labai trapus. As tai dejau lygtai sachmatinius, ar kokie ten. Dabar suliejau sirupu, ir stovi ant stalo, tegu pamirksta.
Jus tikros SUPERMAMOS!!!!!!
Prisirinkau receptuku rugsejo pirmajai.
Darysiu krekeriu ir vaisiu tortus.
Nes jie atrodo negali nepavykti
net tokiai 'kulinarei' kaip as
O kuo jus pradziuginsite savo seimynas rugsejo 1-aja?
Prisirinkau receptuku rugsejo pirmajai.
Darysiu krekeriu ir vaisiu tortus.
Nes jie atrodo negali nepavykti
O kuo jus pradziuginsite savo seimynas rugsejo 1-aja?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 26, 17:57)
Siandien pasigaminau si skanesta, bet niekaip nesugalvojau i ka ji pertept. Tai paemiau torto forma, atsegamais krastais, tai gavosi du sluoksniai sausainiu, du kremo, gal uzteks, ragausim gal tik ryt, nes mirksta dabar
ir virsutini sluoksni palikau be sausainiu, o kremas. bet gal geriau kai sausainiai ant virsaus? ar tada sausainiai nesumirktu tie virsutiniai?
pamenu kažkada darydavau toki pyraga, bet i jokias skardas ar tortines nedėdavau. sudėdavau eilėm po to sulenkdavom galus nu nemoku pasakyt sudedi eilėm pertepi o po to dvi eiles suglaudi virsuje padarai trikampį tipo namuką aptepi varške papuoši. supjautai gaunasi trikampos riekelės kaip būtų forminė duona tai čia tik trikampa.
Nu bet ir pavariau na bet gal supras kas nors
QUOTE(NeringaJ @ 2008 09 10, 22:28)
pamenu kažkada darydavau toki pyraga, bet i jokias skardas ar tortines nedėdavau. sudėdavau eilėm po to sulenkdavom galus nu nemoku pasakyt sudedi eilėm pertepi o po to dvi eiles suglaudi virsuje padarai trikampį tipo namuką aptepi varške papuoši. supjautai gaunasi trikampos riekelės kaip būtų forminė duona tai čia tik trikampa.
Nu bet ir pavariau na bet gal supras kas nors
Nu bet ir pavariau na bet gal supras kas nors
Vaikystėj mama tokį gamindavo. Mes stogeliu vadinom. Viršų apipildavo tirpintu šokoladu
Siūlau dabartinį sezoną atitinkantį gaivų torčiuką su obuoliais
2 stiklinės apelsinų sulčių
2 valg. šaukštai želatinos
200 g sviesto
1,5 stiklinės cukraus pudros
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties
8 rūgštūs obuoliai
2 pakeliai sausainių
Sultyse išbrinkinti želatiną ir ištirpinti.
Sviestą ištrinti su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi. Į gautą masę sudėti sutarkuotus per burokinę tarką obuolius. Supilti atvėsusias sultis su želatina ir viską išmaišyti.
Į paruoštą torto formą sluoksniuoti sausainius su kremu. Atšaldyti. Papuošti, jeigu kyla noras ir yra būtinybė.
SKANAUS
2 stiklinės apelsinų sulčių
2 valg. šaukštai želatinos
200 g sviesto
1,5 stiklinės cukraus pudros
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties
8 rūgštūs obuoliai
2 pakeliai sausainių
Sultyse išbrinkinti želatiną ir ištirpinti.
Sviestą ištrinti su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi. Į gautą masę sudėti sutarkuotus per burokinę tarką obuolius. Supilti atvėsusias sultis su želatina ir viską išmaišyti.
Į paruoštą torto formą sluoksniuoti sausainius su kremu. Atšaldyti. Papuošti, jeigu kyla noras ir yra būtinybė.
SKANAUS
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 12, 10:50)
Koki sviesta reikia deti 82% ar misini ???
Aš naudoju tikrą sviestą








