TORTAS SU VYSNIOMIS
3 pakeliai forminiu sausainiu
1 stikline pieno
Kremui
200 g varskes
200 g grietineles
100 g sviesto
100 g cukraus
1 litr vysniu be kauliuku
400 g juodo sokolado
4-5 saukstai pieno
Papuosimui
vysniu,
cukraus pudros
Kremui issukti kambario temperaturos sviesta. Isplakti grietinele, deti i ja cukru, plakti, mase sudeti i sviesta, ismaisyti (viska darau mikseriu-taip lengviau). Deti varske ir ismaisyti. Jei varske stambiais gabaliukais, reiktu pertrinti per sieteli.
Sausainius pamirkyti piene (kad truputi sudrektu, bet kad neistiztu) . Ant folijos lapo ar sviestinio popieriaus lapo dviem eilem deti sausainius. Aptepti kremu, i kuri ispausti vysnias. Ant virsaus deti sausainius (vel 2 eilem), tepti kremu. Vel sausainiai, vel kremas, vel sausainiai, vel kremas. Tuomet vel ant kremo deti vysnias. Sudeti paskutine sausainiu eile, tepti kremu.
1 val deti i saldytuva.
Puodelyje istirpinti sokolada su pienu ir aptepti torta. Puosti vysniomis, cukraus pudra.
Gaunasi skanus torciukas, gaila, neturiu nuotraukos
