Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės Antifosfolipidinukės

oi merginos vargstu..... echo dar nepadare, i londona nenuvykau doh.gif bet cia per 100 daktaru aplankiau ir ne kas.... jie neranda man afs, todel neskiria clexane, as tik kur is lietuvos turiu atsivezusi aspirina geriu, skambinausi i lt ar imanoma kad eme ir dingo afs???? tipo yra tokiu atveju, taciau negali komentuoti kitos salies tyrimu doh.gif nebezinau ka daryti, praverkiau siandien visa diena, man sako dziaukis tu nesergi, bet lt tai buvau istirta kad sergu, ir du kartus nestumas nutruko ne seip sau g.gif i lt grysiu tik sausio 10, iki tol dar daug laiko....po dvieju saviciu man jau pazadejo padaryti eho, tikiuosi viskas bus gerai, taip laukiu sio angelelio kuris dabar mano pilvukyje....tikiuosi viskas bus gerai, net nezinau ka man daugiau daryti, atrodo viska isbandziau, tik va vis galvoju kaip man nusigabenti iki londono, nes net neisivaizduoju ar ten nuvykus nepasiklysiu ir rasiu ta poliklininka ir ar tikrai jie man echo padarys? juk cia anglija, ir anglai anksciau 10 savaites eho nedaro, nesvarbu kad tau ir kompliluotas nestumas doh.gif

gal kuri turit abraicio nr? pabandyciau jam paskambinti pasikonsultuoti nes jei ka is lietuvos vaistukus clexane pastu atsisiusciau, nes cia be recepto ju neparduoda o recepto neisraso nes tipo nesergu doh.gif doh.gif doh.gif prasau padekit....... verysad.gif
Atsakyti
as turiu jo tik kabineto tel numeriuka jei skambintum tik antradieniais nuo 14iki 16val beroc jis dirba.kabineto tel nr 837326524 tik tiek galiu tau padeti,gal pravers ax.gif
Atsakyti
sveikos,

na, aš jau Vaidutei mažutei į až surašiau visus kontaktus...

geros dienos visoms 4u.gif su nuostabiu baltu žiemos kilimu 4u.gif
Atsakyti
o as gavau is VLK sprendima del clexane kompensavimo."sis vaistas neirasytas ,todel VLK negali apmoketi sio vaisto isigijimo islaidu is privalomojo sveikatos draudimo fondo biudzeto lesu.Informuojame,kad 2008-01 22 Sveikatos apsaugos ministerijos ligu ir kompensuojamu vaistu sarasu tikslinimo komisija apsvarste klausima del enoksaparino natrio druskos(clexane),skirtos giliuju venu trombozei,bukles po klubo ar kelio sanario protezavimo operaciju,po onkologiniu operaciju gydyti...

"...nusprende nepritarti enoksaparino natrio druskos minetai ligai ir buklems gydyti irasymui i A sarasa"

irasomi tik tie vaistai kuriu farmakoekonomine verte yra ne mazesne nei 4balai.o clexane yra mazesne nei 4balai.

"jei pacientui reikiamas vaistas ir liga,kuria jis serga,neirasyti i ligu ir kompensuojamu vaistu joms gydyti sarasa(A sarasa) ir kompensauojamu vaistu sarasa,taciau jo liga atitinka retoms ligoms bei buklems keliamus reikalavimus,VLK spendimu del vaistu ir medicinos pagalbos priemoniu labai retoms ligoms ir buklems gydyti kompensdavimo ir del nenumatytu atveju priemimo komisija,vadovaudamasi spendimu del vaistu ir medicinos pagalbos priemoniu labai retoms ligoms ir buklems gydyti kompensavimo ir del nenumatytu atveju priemimo komisijos darbo reglamentu patvirtintu VLK direktoriaus 2005.11.22 isakymu... priima sprendima del vaisto isigijimo islaidu kompensavimo.jums degnozuotas AFS,kuris pagal europos retu ligu sarasa laikomas reta liga"

"Pazymime,kad,vadovaujantis Lietuvos medicinos normos..."gydytojas akuseris ginekologas.teises,pareigos,kompentencija ir atsakomybes"patvirtintos Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministo....gydytojas akuseris-ginekologas privalo teikti sveitatos prieziuros paslaugas nesciosioms ir gimdyvems diagnozuoti moteru ligas,gydyti pacientes,kurioms itariama ar nustatyta rekomenduoti joms profilaktikos priemones,tinkamai tvarkyti medicinos praktikos dokumentus....

tai va toki laiska gavau smile.gif stengiausi parasyti pacius svarbiausius dalykus smile.gif
Atsakyti
Na juda traukinys del kompensavimo... As kazkodel negaunu atsakymu nei is SAM, nei is VLK g.gif , nors zinau, kad mano laiskas gautas. Dar vis tikiuosi gauti...

Lauruciuk22, jeigu turesi galimybe, idek visa laiska, manau tada bus visoms aiskiau. Aciu mirksiukas.gif .

Vaidute-mazute,
sunku ka ir patarti, kai esi kitoje salyje. O privaciai irgi nera galimybes pasidaryti echoskopijos? Gal yra aplinkui lietuviu kokia klinika? Jeigu pavyks visdelto pasidaryti echo, reiketu, kad padarytu vaginaline (per maksti), ne per pilvo siena. Bet cia jau ziurek pagal situacija, turbut mazai ka galesi itakoti.
Man atrodo, kad tyrimai del AFS nestumo metu, nera informatyvus ir jais negalima vadovautis. Na gal as klystu, gal kas tiksliau gali patarti g.gif . Jeigu skambinsi A., paklausk pas ji, bus tiksliausia.
Laikykis, tikekimes geriausio 4u.gif ...

Sidrulka,
aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
sveikutės,

prašymas dėl mano atvejo jau irgi išsiųstas į VLK... ti dar niekaip nėra mano genetinio tyrimo ats...
o jei kuri skaitėt A. istoriją dėl vieno gimdymo pasekmių, tai jis pats padavė tą apšmeižusią moteriškę į teismą... ech... tai tau ir kalėdinės nuotaikos doh.gif tik enaišku kieno pusėj bus teisybė...

na, gero vakaro

man šnd labai silpna, tai tik trumpam prie kompo...
Atsakyti
user posted image
user posted image

gal suprasit o jei ka parasykit i az su savo el pastu galesiu atsiusti.arba sper skype smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauruciukas22: 01 gruodžio 2010 - 07:50
Aciu Lauruciuk22 uz info 4u.gif ...
Na manau dabar viskas aisku, juoda ant balto parasyta - turint patvirtinta AFS, kompensacija Clexanui/Fraxiparinui priklauso, pagal pareigybes gyd. akuseriams-ginekologams Priklauso informuoti mus apie sia galimybe, atsisakyti tvarkyti dokumentu irgi neturi teises. Aisku nesinori ju uzkrauti tokiu darbu, kurio nesimato, niekur nesifiksuoja, kad jis atliktas. Bet ka padarysi, kad yra tokia tvarka, o mums ta kompensacija kaip issigelbejimas.

Sidrulka,
is kur zinai, kad jis padave i teisma ta moteri? Kur nors forume?
Atsakyti
jis man pats parašė e-mailą. aš jo pasiteiravau dėl mano genetinio tyrimo ats ir dėl popierėlių tvarkymo , tai jis man atrašė, kad gali kelias dienas neprieiti prie kompiuterio, nes taip ir anaip....žodžiu, kad padavė į teismą, dėl šmeižto... tai kaip suprantu, nusiteikęs kariauti ir ko gero nesijaučia (ar nėra) kaltas, kad pats pradeda bylinėtis... na, aš jį nei ginu, nei smerkiu... juk tiesą sakant tikrosios situacijos mes nežinom...

o aš iš to rašto supratau tiek, kad mums vaistus turėtų kompensuoti, nes AFS reta liga... ar teisingai supratau?

labos nakties 4u.gif

kažin kaip Vaidutei mažutei sekas? nieko nebeatrašo... aš jai rekomendavau, kad nusiųstų ką nors iš savų pas A., pasitarti, ar bent jau recepto paimti... nes rizikuoti be vaistų, tai irgi rizikingas ,,žaidimas"... aš va jau du kartus ,,prižaidžiau" laukdama širdelės veiklos, o pasirodo reikėjo nuo pradžių...
na dar ir dabar jaučiuosi taip ne visai užtikrintai, kol neperlipsiu 24 sav... bet tikėkimės viskas bus ok...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 01 gruodžio 2010 - 23:24
Labutis visoms smile.gif

as cia tyliai tyliai su jumis kuri laika buvau...ir dabar jau galiu pasigirti, kad jau turiu 10 dienu suneli smile.gif gime didelis 57 cm ir gavo 10 balu.
Taigi, noriu visas padrasinti-viskas isgyvenama ir pasiekiama!
Kadangi leidziantis fraksiparina man labai alergizavo, tai keiciau ji ziboru (jis, beje, ir pigesnis)..del kompensacijos nesitvarkiau, nes per velai jau suzinojau apie tokia galimybe..Sekmes jums visoms dideliausios!!!!

QUOTE(vaidute-mazute @ 2010 11 29, 21:16)
oi merginos vargstu..... echo dar nepadare, i londona nenuvykau doh.gif bet cia per 100 daktaru aplankiau ir ne kas.... jie neranda man afs, todel neskiria clexane, as tik kur is lietuvos turiu atsivezusi aspirina geriu, skambinausi i lt ar imanoma kad eme ir dingo afs????....po dvieju saviciu man jau pazadejo padaryti eho, tikiuosi viskas bus gerai, taip laukiu sio angelelio kuris dabar mano pilvukyje....tikiuosi viskas bus gerai, net nezinau ka man daugiau daryti, atrodo viska isbandziau, tik

Nestresuok, gerk aspirina ir lauk echoskopijos.. kai pamatysi sirdele, leiskis vaistus. Dziaukis, kad siuo metu tyrimai geri thumbup.gif ir afs dar nerodo savo nagu.
Cia mano toks patarimas butu..visai neprivaloma jo klausyti, jei ka.. Man mano gine (beje, turinti pripazinima ir super reputacija bei patirti su AFS nestukemis) patare-kai tik pamatysim sirdele, leidziames vaistus (aspirina liepe nutraukti) ir nebedarom jokiu afs tyrimu daugiau-t.y. nebemetom pinigu.. o Anglijoj nera galimybes be recepto isigyt siu vaistu?
Man buvo taip, kad po nesivystancio teigiamas buvo tik vienas rodiklis.. paskui visi neigiami, pries pat nestuma visi neigiami...o 7 savaiciu, jau AKA buvo dvigubai auksciau normos...taip kad... mistika kazkokia cia su tuo AFS...manau, jei jau jis buvo rastas kazkuriuo metu..tai nestumo metu jis suaktyveja.
Dabar del nerimo... nuo jo niekur nepabegsi..as jei buciau galejus tai buciau kasdien lakscius echoskopijos darytis. Kol judesiu nepajutau. O siaip mane isgelbejo Angel Sound prietaisiukas vaisiaus sirdeles duziams fiksuoti-kai tik uzpuldavo panika-pasiklausydavau ir nusiramindavau. Rekomenduoju toki isigyti thumbup.gif musu atveju, pasiteisina..gi negerai sitiek nervuotis. Linkiu sekmes!!
Atsakyti
*fėja*,
dideliausi sveikinimai susilaukus sunelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif !
Atsakyti
as taip pat prisidedu prie sveikinimu 4u.gif
Atsakyti