"Nepatingekit paskaityti, taip gali atsitikti kiekvienam. Naudinga zinoti
Sveiki,
vakar Vilniuje, Maksimos parduotuvëje Mindaugo gatvëje apturëjau neeilini nutikimą. Įeidamas į parduotuvę bankomate paëmiau 280Lt - 4 kupiūros po 20Lt ir viena 200Lt. Prisirinkau prekių už ~60Lt, ir norëjau pasmulkint 200Lt kupiūrą. Padaviau ją kasininkei, gaunu grąžos ~40Lt lyg būčiau davęs 100...
Ë, sakau, ponia, aš tai du šimtus daviau. Moteriškë trumpam susimąsto ir sako "NEPAMENU". Na, sakau, tai kaip darysim? Ji paaiškina, kad teks perskaičiuoti kasą. Viskas atrodo logiška. Atbëga apsauginis, kasų pamainos viršininkë, uždaro kasą, nulekia trise į apsaugos būdą. Laukiu kaip mulkis pusvalandį. O tie išeina ir pareiškia "ponas, atleiskite, bet kasoje tik +1 centas ". Ë, sakau, taip netinka. Nes turiu bankomato čekį ir niekur daugiau nevaikščiojau. Perskaičiuoju dar kartą likusius pinigus - jokių abejonių, aš tikrai daviau 200Lt. Paprašiau kasos video įrašo, apsauginis patraukë pečiais "16 kasos kamera beveik nemato, nieko ten neįžiūrësit". Išëjau...
apvogtas.
Būkite atidūs, atsitikus panašiam įvykiui nesiveržkite į apsaugos būdą, nes kasoje gali būti sąmoningai ar nesąmoningai padarytas minusas tai buvimas šalia nieko nepakeis tik pagadins nervus. Jeigu išgirsite atsakymą, kad jie jums nieko neskolingi iškvieskite policiją, kad surašytų įvykio protokolą ir duokite tuos ðûdþius į teismą. Po tokios procedūros jei jie nepajëgs įrodyti, kad jūs davëte mažiau pinigų, privalës jums grąžinti sumą kurią nurodëte, tačiau tai sužinojau tik šiandien iš pažįstamo teisininko.
A.A."
QUOTE(Gulia @ 2008 04 18, 21:45)
Jau turejau toki ivyki.Tik mano suma mazesne.Bet jausmas toks slykstus,kai tau sako,kad kasoje yra tik +keli litai ir manim negali patiketi
ir stovi kaip stulpas

QUOTE(dzhina @ 2008 04 18, 22:11)
QUOTE(cheery @ 2008 04 18, 23:22)
vadinasi, norint nenukentėti nuo suktų kasininkių, reikia atsiskaitinėti kortele..
ir, aišku, žiūrėt, ar čekio suma atitinka..

QUOTE(Aga @ 2008 04 18, 23:25)
Man vakar kortele nuskaite vietoj 15 lt. virš 4000
Suvedinėjo 4 paskutinis kortelės skaičius, kur buvo kažkas tokio 4536 bet įvedė tuos skaičius vietoj sumos
Gerai, kad pamatė pati... Būčiau ***** šoką gavus, kad dingo pinigai...

QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 19, 08:51)
Na kad išdurė tai faktas
Juk kasą turi prie kliento skaičiuoti, ta apsaugini i vieta pasikviete
Juk kasą turi prie kliento skaičiuoti, ta apsaugini i vieta pasikviete

QUOTE(dute_a @ 2008 04 19, 09:38)

gali buti ir kitas variantas: kasininke prisidare minuso, kazkam atidave perdaug pinigu ir tai supratus nutare tokiu budu pasidengti ta minusa, juk perskaiciavus kasa ir nebus tu pinigu daugiau jei ji anksciau kazkam atidave 100lt perdaug, patikekit taip gali nutikti

QUOTE(Dilgynė @ 2008 04 19, 09:47)
Tai negi prie kasos reikia garsiai rekti (iskelus), jog duodu 200lt. kupiura, kad liudininku butu.
Prie manes vienam vyriskiui panasiai buvo, bet iskart atidave. Anksciau pardaveja neturejo teises pinigu padeti prie visu, kol neatidave grazos (tarybiniais laikais).

Prie manes vienam vyriskiui panasiai buvo, bet iskart atidave. Anksciau pardaveja neturejo teises pinigu padeti prie visu, kol neatidave grazos (tarybiniais laikais).
QUOTE(ingakalnis @ 2008 04 19, 09:52)
siaubas ...
tikrai kasa turi perskaiciuoti prie jusu, nesvarbu tai banko aptarnavinmo saleje esanti kasa, vaistineje ar kazkokioj parduotuveje -
jeigu esate tikri 100proc. kad davete didesne suma ir negrazino atitinkamai pinigu - is karto reikia kviesti policija, man buvo panasus ivykis - susitvarke -daug nervu kainavo bet grazino
tikrai kasa turi perskaiciuoti prie jusu, nesvarbu tai banko aptarnavinmo saleje esanti kasa, vaistineje ar kazkokioj parduotuveje -
jeigu esate tikri 100proc. kad davete didesne suma ir negrazino atitinkamai pinigu - is karto reikia kviesti policija, man buvo panasus ivykis - susitvarke -daug nervu kainavo bet grazino

QUOTE(Surfinija @ 2008 04 19, 14:42)
Konkrečiai aprašytos situacijos atveju, tai aš pamaniau dar: jei kupiūra buvo tik iš bankomato, tai gal dar ją kasoje buvo galima pagal seriją ir numerį atsekti?
Nors ko gero šansų nedaug... O gal bankomato kameroje ir būtų buvę galima įžiūrėti tuos skaičiukus
Be to kasose "+" nei vieno cento negali būti
Ar aš neteisi?

Be to kasose "+" nei vieno cento negali būti

Diskusija perkelta iš "akcijų ir nuolaidų" temos.
1 tema.