Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man tai ne kartą teko komentrų išgirst maitinant ne namie. Atseit "ne vietoj" papus mėto. Įdomiausia, kad dažniausiai - iš pgyvenusių moterų. Kaip jūs tokiais atvejais elgiatės? Aš tai gerokai susinervinu. Jau sakiau, kad manęs tas neveiks, bet per mažiaus krikštynas nuėjau į moterų tualetą pamaitint.. Ech...
Atsakyti
QUOTE(mumis1 @ 2005 06 27, 22:52)
Man tai ne kartą teko komentrų išgirst maitinant ne namie. Atseit "ne vietoj" papus mėto. Įdomiausia, kad dažniausiai - iš pgyvenusių moterų. Kaip jūs tokiais atvejais elgiatės? Aš tai gerokai susinervinu. Jau sakiau, kad manęs tas neveiks, bet per mažiaus krikštynas nuėjau į moterų tualetą pamaitint.. Ech...

Moteriskes uzpavydejo kad ju paciu papai jau nebe toookie grazus biggrin.gif
Na nepyk tu ant ju - joms sunku matomai: oda suvyto, o dar klimaksas... blush2.gif
Manau normali nei viena moteris nepasipiktins pamaciusi maitinama kudiki. O pavydelku visur juk buna. Tad - nekreipk demesio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumis1 @ 2005 06 27, 22:52)

Nekreipk dėmesio. Juk tai kartai bet koks nuogas kūnas -- baisu, juk užaugo tais laikais, kai "mūsų šalyje sekso nėra". O juk kūdikį maitinanti moteris -- tai mažas stebuklas, ramybės ir meilės įsikūnijimas wub.gif Oi, prisišnekėsiu -- visai jau norėčiau antro 2.gif
Atsakyti
Susidrąskiau šiandien perskaičiusi "Vakarų eksprese" straipsnį apie tai kaip mama norėjo pamaitinti kūdikį kavinėje,o darbuotoja jai pasiūlė tai daryti tuolete.
Mano "mažajam" jau 6,5 metų,bet aš dar negaliu pamiršti to nuostabaus jausmo kai maitini,vien dėl to galėčiau gimdyt(bet ne apie tai norėjau)...
Tai va,ten tokie baisūs komentarai eilinių vyrų ir moterėlių,kad tiesiog nerviškai įelektrina kaip mat.Kažkokia pitbulių tauta ***** esam,"nenorėčiau matyti,jei mamai tai moralu,Norėjo dėmesio,...".Senų vadovėlių apie kūdikių maitinimą aukos ,bijo matyt "užsikrėsti nuo maitinančios mamos".Ne negaliu aš ,dar siutas ima ,paskaitykit pačios,jei turėsit laiko.
Geriau pasakysiu šitaip:
Nėra nuostabesnio dalyko už maitinančią mamą,nėra gražesnio vaizdo už kūdikį žįstantį mamos krūtį,nėra didesnio stebuklo už tą ryšį ,kurie juodu tuo metu jaučia.Maitinkit mamytės visur,kur tik jums to prireiks(specialiai neverta eit ir demonstruot,žinoma),tegu gerėja pasaulis nuo jūsų gerumo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 07 21, 14:02)
Susidrąskiau šiandien perskaičiusi "Vakarų eksprese" straipsnį apie tai kaip mama norėjo pamaitinti kūdikį kavinėje,o darbuotoja jai pasiūlė tai daryti tuolete.
Mano "mažajam" jau 6,5 metų,bet aš dar negaliu pamiršti to nuostabaus  jausmo kai maitini,vien dėl to galėčiau gimdyt(bet ne apie tai norėjau)...
Tai va,ten tokie baisūs komentarai eilinių vyrų ir moterėlių,kad tiesiog nerviškai įelektrina kaip mat.Kažkokia pitbulių tauta ***** esam,"nenorėčiau matyti,jei mamai tai moralu,Norėjo dėmesio,...".Senų vadovėlių apie kūdikių maitinimą aukos ,bijo matyt "užsikrėsti nuo maitinančios mamos".Ne negaliu aš ,dar siutas ima ,paskaitykit pačios,jei turėsit laiko.
Geriau pasakysiu šitaip:
Nėra nuostabesnio dalyko už maitinančią mamą,nėra gražesnio vaizdo už kūdikį žįstantį mamos krūtį,nėra didesnio stebuklo už tą ryšį ,kurie juodu tuo metu jaučia.Maitinkit mamytės visur,kur tik jums to prireiks(specialiai neverta eit ir demonstruot,žinoma),tegu gerėja pasaulis nuo jūsų gerumo. mirksiukas.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Ir tokia visuomenė nori, kad didėtų gimstamumas doh.gif
Atsakyti
Pries metus su seima issiruosiau i Gariunus.Na kaip ir dera maitinanciai mamikei savo kudikelio niekam nepalikau,vaziavom kartu.Buvo gana karsta diena,stengemes kuo greiciau apsipirkti,bet pacios suprantat,cia nosi kyst,ten kyst verysad.gif Tas laikas taip praleke doh.gif mano lelius kakaryne kad atidare cry.gif Suprask mama valgyt noriu mad.gif Galvoju,dievuleliau,ka daryt?Kol nuleksiu iki masinos,pamaitinsiu,ten bus be proto karsta,mes susilsim verysad.gif O man dar vieno daikciuko zut-but reikia.Na ir ka,priejau prie pardavejos ir sakau,gal galeciau kur prisiglausti ir kudikeli pamaitinti verysad.gif Zinot merginos,jos reakcijos pati truputi bijojau.Tuoj ta moteris mane nuvede atokiau nuo duru,kartu dirbantis vyriskis tuoj kede su atrama suorganizavo thumbup.gif atsisedau kaip karaliene,pamaitinau,padekojau,nes buvau ziauriai susigraudinusi, tikrai nesitikejau tokio ju demesio wub.gif Jauciaus laiminga,susitvarkem reikalus ir grizom namuko. biggrin.gif O vat kai uosviene suzinojo apie si ivyki doh.gif CIGONE isvadino verysad.gif Griuk negyvas...
Atsakyti
tesiame smile.gif smile.gif smile.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gerai, kad internetu neįmanoma sušaudyti.... biggrin.gif
Atsakyti
Och,mamytės. Nu gerai,pakartosiu savo mintį:

Manau,jok kiekvienas žmogus turi savo gyvenimo taisyklių rinkinį. Tai priklauso nuo to ką jis matė ir girdėjo vaikystėje ir jaunystėje. Nuo jo aplinkos ir polinkių. Pas vienus žmones taisyklių labai daug : jos varžo,tačiau suteikia didelį saugumo jausmą ir neleidžia išsiskirti iš kitų žmonių tarpo. Tačiau laimi tas,kurio taisyklių rinkinys gali kisti ,priklausomai nuo aplinkybių.
Čia aš apie tai,kad mūsų nusistatymai,kokie jie bebūtų,kartais bejėgiai prieš patį gyvenimą ir jo padiktuotas sąlygas. Tikrai nesutiksiu su norge,kad galima surasti išeitį VISADA estetiškai maitinti.

O šiaip labai sutinku su nuodeme. Kaip galima žavėtis kūdikiais,jeigu tau svarbu jo maitinimosi estetika?
Atsakyti
QUOTE(Julyyte @ 2005 08 31, 20:13)
tesiame smile.gif  smile.gif  smile.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif gerai, kad internetu neįmanoma sušaudyti.... biggrin.gif

doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif kazkam turbut skaityti gincus yra malonumas schmoll.gif
Atsakyti
Na, nereikėjo... doh.gif Manau kad visais aspektais tai buvo apkalbėta, visos išsakė savo poziciją - tema išsisėmė... Temos pratęsimas - nevykęs bandymas toliau pūsti burbulą.. tongue.gif Eikim į kokią kitą temą ax.gif
Atsakyti
Manau, be reikalo uzsipuolet Virdzinija del "patirties stokos". Daugeliui zmoniu ir vaiku turejimas mastymo patirties neprideda. Mane mamos iki dukros gimimo irgi tildydavo tam tikrai klausimais, parasydamos: "Turesi vaiku - galvosi kitaip..." Ir stai jau laukiuosi antros ir galvoju taip pat del esminiu dalyku biggrin.gif

Siandien buvau pas maitinancia mama, kuri nera man labai artima. Tai ji pries maitindama paklause, ar man priimtina jei ji maitins. Zinoma, man vienodai, juk nelauksiu kitam kambary kol ji pabaigs. Bet tai buvo jos namuose ir man jos klausimas pasirode labai mandagus. Nes gal kitam zmogui tai nepriimtina, jis turi teise iseiti jei nori, ir nieko cia smerktino... Ta mama praeita savaite net nedalyvavo vienam mamu susitikime restorane, nes restoranas nepritaikytas maitinancioms mamoms, o ji is tu zmoniu, kurie nenori afisuotis. As manau, kad maitinanti mama turi atsizvelgti ir i salia esanti zmogu, tai parodo jos kultura. Vaikai per minute neisalksta, o pasiplanuoti pries iseinant tikrai galima. Nesakykit, kad ne - pati tai puikiai dariau virs metu mirksiukas.gif

Siulau kita tema - pampersu keitimas viesoje vietoje. Pvz. man labai pikta ,kad Akropoly vaika pakeisti galima tik senose patalpose. Negi sunku pakabinti po lenta kiekviename "tulike" g.gif Man tai atrodo labai nehigieniska, kaip ir nuogi vaikai papludimy. Tik nerekit, kad "juk tai vaikas" - nuo vaiko fekaliju ir pampersu galima ne tik ziaugteleti, o ir susirgti.

Beje, kai kurios ypac viesai maitinancios irgi nesusimastot - jei nerandat svarios vietos atsisesti ir nusiplauti ranku, tai laikoma nesanitariniu maitinimu. Kiek skaiciau apie maitinima - niekur nerekomendavo eiti i parduotuve, liesti kitu zmoniu bakterijas, paskui su tom paciom rankom atsisegti palaidine ir paduoti savo kruti. Nzn., man tai atrodo nesvaru. O serveteliu abejoju, ar kuri nesiojasi vidury viesojo transporto, cia jau butu visas maitinimo ritualas laugh.gif Turint tiek laiko galima paskirti ji svaresnes vieteles suradimui ir zmoniu negasdinimui. O uzsidarymas namuose ir vaiko maitinimas gal ir susije kazkiek, bet tikrai priklauso nuo pacios mamos.
Atsakyti
dar ir dabar tampau su savim drėdnų servetkų paką, o kol vaikis buvo sauskelninis ir papinis, be jų niekur neišeidavau. Dėl pervystymo-taigi ta pati tema iš esmės-kol nėščiai, maitinančiai, su vaiku, senam ir ligotam liepiam slėptis ir savo "antiestetiškus" kūnus su jų poreikiais viešnint tik tada, kai tai "netrukdo", tol jokių atsižvelgimų ir nesulauksime. Nebus nei pandusų, nei spec. tualetų, nei vaiko kambarių. Nes "diskretiškieji" tam poreikio nejaučia, o jų juk dauguma. tongue.gif
Atsakyti