Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mamagitana @ 2005 09 01, 10:05)
Nebus nei pandusų, nei spec. tualetų, nei vaiko kambarių. Nes "diskretiškieji" tam poreikio nejaučia, o jų juk dauguma. tongue.gif

Nemanau, kad cia esi teisi schmoll.gif "Diskretiskieji" ( biggrin.gif ) kaip tik turi buti suinteresuoti tokiu patalpu steigimu!

Pamastyk pati: jeigu bus tokios patalpos, "diskretiskieji" nematys nieko, kas juos vercia jaustis nepatogiai, ar ne? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 08 31, 22:24)
Manau, be reikalo uzsipuolet Virdzinija del "patirties stokos". Daugeliui zmoniu ir vaiku turejimas mastymo patirties neprideda. Mane mamos iki dukros gimimo irgi tildydavo tam tikrai klausimais, parasydamos: "Turesi vaiku - galvosi kitaip..." Ir stai jau laukiuosi antros ir galvoju taip pat del esminiu dalyku biggrin.gif

As manau, kad maitinanti mama turi atsizvelgti ir i salia esanti zmogu, tai parodo jos kultura. Vaikai per minute neisalksta, o pasiplanuoti pries iseinant tikrai galima. Nesakykit, kad ne - pati tai puikiai dariau virs metu mirksiukas.gif

Siulau kita tema - pampersu keitimas viesoje vietoje. Pvz. man labai pikta ,kad Akropoly vaika pakeisti galima tik senose patalpose. Negi sunku pakabinti po lenta kiekviename "tulike" g.gif Man tai atrodo labai nehigieniska, kaip ir nuogi vaikai papludimy. Tik nerekit, kad "juk tai vaikas" - nuo vaiko fekaliju ir pampersu galima ne tik ziaugteleti, o ir susirgti.

Gal porą kartų bandžiau šitoj temoj pasakyt praktiškai tą patį, bet nelabai kas suprato, gal tave labiau supras, gal aš kažkaip ne taip išsireiškiau rolleyes.gif

Jei taip jau siekiam aplinkinių tolerancijos, tai šiek tiek gerbkime ir juos-juk tai elementaru..
Viskam yra vieta ir laikas, jei tinkamai tuos dalykus pasirinksi, tai niekada nei pats pasijusi nejaukiai, nei taip versi jaustis aplinkinius...Žindymas taip pat nėra išimtis rolleyes.gif

Man beskaitant šitą diskusiją kilo idėja naujai temai-tik reiktų dar paformuluoti tinkamai...Tema turėtų būt maždaug apie tai ar tikrai visur ir visada reikia, tinka, galima temptis vaikus, net neatsižvelgiant į jų amžių..Ar kartais neperlenkiam lazdos su tuo net pačių mažiausių kūdikėlių brukimu į plačiąją visuomenę... rolleyes.gif O dar ir pasigirt nevengiame-maždaug visur dalyvauju, ir mano kūdikis visur kartu doh.gif
Aišku apmėtysit mane pomidorais už tokią temą tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
visai nea tongue.gif Drąsiau! biggrin.gif
Beje, pati pastoviai turiu per draugų gimtadienius, kur vartojamas alkoholis, linksmybės baigias ne 21:00 ir rūkoma mažai vėdinamose patalpose, aiškintis, kodėl skriaudžiu dukrą ir neleidžiu dalyvauti visur, kur tik tėveliai dalyvauja.
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 09 01, 13:03)
visai nea tongue.gif Drąsiau! biggrin.gif
Beje, pati pastoviai turiu per draugų gimtadienius, kur vartojamas alkoholis, linksmybės baigias ne 21:00 ir rūkoma mažai vėdinamose patalpose, aiškintis, kodėl skriaudžiu dukrą ir neleidžiu dalyvauti visur, kur tik tėveliai dalyvauja.

O ką, jei neturiu kur palikti vaiko, turiu izoliuotis nuo visuomenės? O jei matininu ir nejaučiu poreikio melžtis ir dėl to negaliu palikti vaiko namie, irgi turi pati niekus kojos nekelti?
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 09 01, 15:23)
O ką, jei neturiu kur palikti vaiko, turiu izoliuotis nuo visuomenės? O jei matininu ir nejaučiu poreikio melžtis ir dėl to negaliu palikti vaiko namie, irgi turi pati niekus kojos nekelti?

įsivaizduoji, na nenumiriau kažkur nesudalyvavus - čia apie tą laikotarpį, kai žindžiau. Vaikas auga ir problema išlieka ta pati, jei turiu galimybę palikti vaiką pas močiutę ir žinau, kad vaikas bus laiku pamaitintas, lauke pabuvęs ir laiku užmigdytas, tai kodėl turėčiau laikyti dūmuose, girtų žmonių blevyzgose?
Anw, tavo teisė rinktis prioritetus, jei manai teisingai daranti ir vėliau dėl vaiko sveikatos negrauši nagų - go ahead cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 09 01, 12:23)

Beviltiška doh.gif Todėl net nenoriu prasidėt, nes aš apie ratus, o čia apie batus tongue.gif

Aš kalbu apie dalyvavimą VISUR be išimties, o jūs tuoj oponuojat, tai ką NIEKUR..Tai gi tarp šitų dviejų žodžių dar lieka didžiulė erdvė fantazijai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 09 01, 12:58)
Man beskaitant šitą diskusiją kilo idėja naujai temai-tik reiktų dar paformuluoti tinkamai...Tema turėtų būt maždaug apie tai ar tikrai visur ir visada reikia, tinka, galima temptis vaikus, net neatsižvelgiant į jų amžių..Ar kartais neperlenkiam lazdos su tuo net pačių mažiausių kūdikėlių brukimu į plačiąją visuomenę... rolleyes.gif O dar ir pasigirt nevengiame-maždaug visur dalyvauju, ir mano kūdikis visur kartu doh.gif
Aišku apmėtysit mane pomidorais už tokią temą tongue.gif  biggrin.gif

Galiu padėti suformuluoti:
"Kol auginu kūdikėli - noriu būti izoliuota nuo pasaulio. Taip pasauliui bus geriau."
Atsakyti
Nors pati maitindama viešose vietose kartais pasijausdavau nejaukiai, niekada tas jausmas nenugalėjo vaiko teisės pavalgyti laiku. Jei tik būdavo galimybė, nueidavau nuošaliau, nes man daug mieliau maitinti, kai aplinkui ramiau, niekas nekalbina, neblaško vaiko dėmesio. Labai daug keliavom pirmuosius metus, vaikas maitinosi nereguliariai, teko traukiny, autobuse, parke, kavinėse, svečiuose (prie bendro stalo visgi nemaitinčiau ir dėl savęs, ir dėl kitų), paplūdimy ..Pasirūpinti švara atskiras klausimas.. Visur su draugų ar vos pažįstamų būriu, niekur toli nuo jų nebėgau ir nesislėpiau, maitinau, kada tik reikėjo. Kaip ne keista, bet iš aplinkinių jutau paramą, pagalbą, papildomą dėmesį (nors man tai visai nepatinka), kur tie diskretiškieji visi? blink.gif Pvz. traukiny būtų kokia boba ar diedas nors kreivą šypseną ar žvilgsnį numetus, būčiau sakiusi kažką jai negražaus doh.gif Buvo situacijų, kada nejauku buvo, bet kaip ir minėjau vaiko teisė pavalgyti.
Dabar, kai vaikui jau pusantrų, neišdrįsčiau viešoje vietoje maitinti, nors tu ką schmoll.gif Nėra ir reikalo, nes pusryčiams ir naktipiečiams maitinu namie, lovoje.
Nepamenu, kad būčiau atsisakiusi dalyvauti kur nors dėl vaiko maitinimo. Dėl triukšmo, dūmų, nenoro, nuovargio, vaiko ligos, mažo amžiaus(iki 3 mėn saugojau jo erdvę)- taip, bet tikrai ne dėl maitinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopa: 01 rugsėjo 2005 - 16:51
QUOTE(Deimante_A @ 2005 09 01, 15:24)
įsivaizduoji, na nenumiriau kažkur nesudalyvavus - čia apie tą laikotarpį, kai žindžiau. Vaikas auga  ir problema išlieka ta pati, jei turiu galimybę palikti vaiką pas močiutę ir žinau, kad vaikas bus laiku pamaitintas, lauke pabuvęs ir laiku užmigdytas, tai kodėl turėčiau laikyti dūmuose, girtų žmonių blevyzgose?
Anw, tavo teisė rinktis prioritetus, jei manai teisingai daranti ir vėliau dėl vaiko sveikatos negrauši nagų - go ahead  cool.gif

Taigi išvada, kad auginant vaiką vis dėlto tenka atsisakyti kažkur sudalyvauti, nes augini vaiką. Nenumirčiau ir aš kur nors nenuėjus. Bet einu. Nes noriu.
O kokią kompaniją pasirenki - su girtais ir blevyzgojąnčiais man irgi nesinorėtų dalyvauti, tiek su vaiku, tiek be vaiko, bet kiekvienas kompaniją pasirenka pagal save.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 09 01, 16:13)
Beviltiška doh.gif  Todėl net nenoriu prasidėt, nes aš apie ratus, o čia apie batus  tongue.gif

Aš kalbu apie dalyvavimą VISUR be išimties, o jūs tuoj oponuojat, tai ką NIEKUR..Tai gi tarp šitų dviejų žodžių dar lieka didžiulė erdvė fantazijai rolleyes.gif

O jei ir norisi visur? Kodėl reikia to atsisakyti? Nes kažkas negali žiūrėti į mane? Jų problemos.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 07 21, 14:02)
Susidrąskiau šiandien perskaičiusi "Vakarų eksprese" straipsnį apie tai kaip mama norėjo pamaitinti kūdikį kavinėje,o darbuotoja jai pasiūlė tai daryti tuolete.
Mano "mažajam" jau 6,5 metų,bet aš dar negaliu pamiršti to nuostabaus  jausmo kai maitini,vien dėl to galėčiau gimdyt(bet ne apie tai norėjau)...
Tai va,ten tokie baisūs komentarai eilinių vyrų ir moterėlių,kad tiesiog nerviškai įelektrina kaip mat.Kažkokia pitbulių tauta ***** esam,"nenorėčiau matyti,jei mamai tai moralu,Norėjo dėmesio,...".Senų vadovėlių apie kūdikių maitinimą aukos ,bijo matyt "užsikrėsti nuo maitinančios mamos".Ne negaliu aš ,dar siutas ima ,paskaitykit pačios,jei turėsit laiko.
Geriau pasakysiu šitaip:
Nėra nuostabesnio dalyko už maitinančią mamą,nėra gražesnio vaizdo už kūdikį žįstantį mamos krūtį,nėra didesnio stebuklo už tą ryšį ,kurie juodu tuo metu jaučia.Maitinkit mamytės visur,kur tik jums to prireiks(specialiai neverta eit ir demonstruot,žinoma),tegu gerėja pasaulis nuo jūsų gerumo. mirksiukas.gif

na tikrai tokius nesusipratelius gun_bandana.gif na gal per ziauriai, bet jie atima is motinos ir kudikio laisve
na gal as prie tu labiau susikausciusiu zmoniu, mano anyta visada jei kur iseidavom ir mazius uzsimanydavo valgyti, ji sakydavo trauk papa ir maitink, teko ir Akropoly ir siaip lauke ant suoliuko, bet tie zvilgsniai, neduoda atsipalaiduoti
cia Anglijoj eina moteris mieste ir eidama zindo kudiki ir niekas i tai nekreipia demesio, o pas mus tamsuoliai gudrus taip kalbeti, nera kur toli eiti, jei drauge buvo nescia ir vaziavo autobusu, niekas vietos neuzleido ir dar is bobos nepabijokim to zodzio tokio komentaro susilauke, mokejai su vyru smagintis, dabar mokek ir savo baliona laikyt, nu tai ka ar ne gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 09 01, 18:27)
Taigi išvada, kad auginant vaiką vis dėlto tenka atsisakyti kažkur sudalyvauti, nes augini vaiką. Nenumirčiau ir aš kur nors nenuėjus. Bet einu. Nes noriu.
O kokią kompaniją pasirenki - su girtais ir blevyzgojąnčiais man irgi nesinorėtų dalyvauti, tiek su vaiku, tiek be vaiko, bet kiekvienas kompaniją pasirenka pagal save.

taip, TU to nori, kūdikėlis kalbėti ir reikšti savo norų juk negali ir TU sprendi būti jam viešumoje ar nebūti.
Tik ar gyvenimiškos situacijos nėra suasmenintos tik iki TAVO gyvenimo smulkmenų. Kaip galima atlikti du darbus vienu metu? Sesijos metu laikai egzaminą, tu neturi kur vaiką palikti, o ir nelabai gali nes žindai, atsineši į auditoriją, trukdai kitiems studentams susikaupti, nes TU maitinanti mama ir TU neturi kur vaiko palikti... Mergina/draugė atsiunčia Tau kvietimą į vestuves - tai JOS vienintelė ir nepakartojama šventė; JI tavo vaiko būdo nežino, TU visur dalyvauji ir nieko nepraleidi; Taigi imam blogiausią variantą ( vaikiukui dygsta dantukai ir jis taip ar taip neramus): Tu juk neužsidarysi kitame kambarėlyje, nes tikslas yra dalyvauti, iš jaunosios pusės žiūrint, būtent Tu jai sugadinsi vieną iš pačių didžiausių švenčių. Kokią išeitį siūlai?
dėl draugų ir girtų blevyzgų prašyčiau pasiskaityti puslapiu anksčiau - įdėmiai- klaidų rašybos ten nepadariau. Patikrinta ( aut. past.)
Atsakyti