Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

“Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema

Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ax.gif ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo schmoll.gif ( tik vaizdas) tongue.gif
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu blink.gif
SKANAUS smile.gif

user posted image

Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų biggrin.gif
Bea RECEPTAS

si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

Atsakyti
Nepraustaburnė, o kur nuoroda į temą Nr 3? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Štai ir

3 tema

4u.gif
Atsakyti
Nauja tema clap.gif
Oi kepsim simtalapius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 19, 10:30)

Ačiū, 4u.gif nes nemokėjau tokio pribumbaso blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos doh.gif ir sukuriau nauja...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 19, 12:11)
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos  doh.gif ir sukuriau nauja...


Tai į kurią dabar rašyt? biggrin.gif

Kepsiu savaitgalį, kviesiu MB į pagalbą, kad tešlą gerai išminkytų biggrin.gif Bet jei ir šį kartą nepavyks, tada nežinau doh.gif Bandysiu daryti fotosesiją smile.gif

Dar noriu paklaust, jei tešlą ant radiatoriaus kildinau, tai čia turbūt nelabai gerai, ane? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Lauksim fotosesijos thumbup.gif
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2010 01 19, 12:50)
Lauksim fotosesijos  thumbup.gif
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai  schmoll.gif


Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(miau @ 2010 01 19, 12:57)
Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus  ax.gif


as tai paprastai kildinau, palikau ant spinteles ir pakankamai greitai pakilo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif paskaitinėjau temas apie šimtalapį, prisiminiau vaikystėj valgytą labai skanų (dabar bandžiau pirkti parduotuvėj - visi nevalgomi papuolė doh.gif ) ir taip užsimaniau, kad pabandžiau išsikepti pagal Bea receptą.
Mano rezultatai: gavosi valgomas, bet iki šimtalapio dar toli lotuliukas.gif
Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;
Nedėsiu sekantį kartą razinų (sugadino, mano įsivaizduojamo šimtalapio skonį);
Man trūko cukraus (čia vėlgi skonio reikalas);
Lengviau plonai iškočioti, kaip pusę kočiojamo lakšto palieki kabėti (jis tuomet tįsta), kol kočioji kitą pusę, apsuki ir t.t.

Tikiuosi, kad sekantį kartą gausis geriau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Veni @ 2010 01 19, 21:12)

Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;


sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto mirksiukas.gif
manau, tai esminė tavo klaida 4u.gif
Atsakyti