Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos
R. Chaleckas
1 tema
2 tema
Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS
Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)
! Pastabeles:
1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų
Bea RECEPTAS
si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai
Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
Nepraustaburnė, o kur nuoroda į temą Nr 3?
Nauja tema
Oi kepsim simtalapius
Oi kepsim simtalapius
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 19, 10:30)
Ačiū, nes nemokėjau tokio pribumbaso
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos ir sukuriau nauja...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 19, 12:11)
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos ir sukuriau nauja...
Tai į kurią dabar rašyt?
Kepsiu savaitgalį, kviesiu MB į pagalbą, kad tešlą gerai išminkytų Bet jei ir šį kartą nepavyks, tada nežinau Bandysiu daryti fotosesiją
Dar noriu paklaust, jei tešlą ant radiatoriaus kildinau, tai čia turbūt nelabai gerai, ane?
Lauksim fotosesijos
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai
QUOTE(Neryte @ 2010 01 19, 12:50)
Lauksim fotosesijos
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai
Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus
QUOTE(miau @ 2010 01 19, 12:57)
Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus
as tai paprastai kildinau, palikau ant spinteles ir pakankamai greitai pakilo
Sveikos, paskaitinėjau temas apie šimtalapį, prisiminiau vaikystėj valgytą labai skanų (dabar bandžiau pirkti parduotuvėj - visi nevalgomi papuolė ) ir taip užsimaniau, kad pabandžiau išsikepti pagal Bea receptą.
Mano rezultatai: gavosi valgomas, bet iki šimtalapio dar toli
Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;
Nedėsiu sekantį kartą razinų (sugadino, mano įsivaizduojamo šimtalapio skonį);
Man trūko cukraus (čia vėlgi skonio reikalas);
Lengviau plonai iškočioti, kaip pusę kočiojamo lakšto palieki kabėti (jis tuomet tįsta), kol kočioji kitą pusę, apsuki ir t.t.
Tikiuosi, kad sekantį kartą gausis geriau
Mano rezultatai: gavosi valgomas, bet iki šimtalapio dar toli
Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;
Nedėsiu sekantį kartą razinų (sugadino, mano įsivaizduojamo šimtalapio skonį);
Man trūko cukraus (čia vėlgi skonio reikalas);
Lengviau plonai iškočioti, kaip pusę kočiojamo lakšto palieki kabėti (jis tuomet tįsta), kol kočioji kitą pusę, apsuki ir t.t.
Tikiuosi, kad sekantį kartą gausis geriau
QUOTE(Veni @ 2010 01 19, 21:12)
Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;
sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto
manau, tai esminė tavo klaida