as iskart su klausimu prisistatau, nors gal reiktu eit i kaciu tema
ar nieko nenutiks mano katinui jei prisies rozmarino
nu taip jis inikes i ji- krumas nemazas, tai negaila kad truputi pagenes, bet ar nenusitrucys nuo to kartumo
cili paprikiuka nusipirkau siandien senukuose- tai vos spejau isnest i kita kambary, nes iskart nusitaike i ta vazona. levandos ir ciobrelis nedomina- bet va rozmarinas tai jam kaip koks skanestas- bijau kad neapsinuodytu- ar geriau iskart isnest i kita kambary kad neestu
tiesa senukuose nusipirkau toki ciliuka kad nerandu nete jokios info- matyt patys tokia veisle sugalvojo
parasyta hot cabana
braske irgi "galtran" - neradau nieko internete apie tokia
bet parasyta vijokline, tai tikiuos ir remontantine bus

ar nieko nenutiks mano katinui jei prisies rozmarino

tiesa senukuose nusipirkau toki ciliuka kad nerandu nete jokios info- matyt patys tokia veisle sugalvojo

QUOTE(žostautė @ 2010 04 19, 17:34)
Geeeeras

Piniginės neskaudėtų, tai kaip užsipirkčiau lovelių......

Aš perkuosi va tokius:

Nes kai balkone karšta, tai nespėčiau kitaip laistyt. Ai ir šiaip, toks tinginio daiktas

QUOTE(Žanė @ 2010 04 19, 17:39)
manau ir būsiu čia padariusi klaidą, nes užbėriau daug ir dar paspaudžiojau, kad nebūtų taip lengva 

Man tai dukra žemuogių/rozmarinų daigyklėlėj skylių visokių prispaudeliojo

QUOTE(aure111 @ 2010 04 19, 19:40)

Lab įdomus daiktas

Tiesa, katinui rozmariną ribočiau

QUOTE(Coccinela @ 2010 04 19, 21:28)
Geeeeras
Aš perkuosi va tokius:

bet gal ne toks durnas, pats pajaus, kad jau bloga
bet vis tiek, daug ten jame eterinių aliejų visokių, dideliais kiekiais nelabai gerai...

Aš perkuosi va tokius:

o kur tokiu loveliu gaut

o katinas matyt jau atsiragavo rozmarino, dabar nebelenda

QUOTE(Coccinela @ 2010 04 19, 20:28)
Geeeeras
Lab įdomus daiktas
ir nesuprantu, kaip tie pomidorai auga, juk ne žemyn galva pakabinti? 

Lab įdomus daiktas

Neblogai būtų tokie loveliai, bet kai krizė žiauri piniginėj, tai gerai ir paprasti loveliai ir vazonėliai papigiai

Taip taip yra toks pomidorų auginimo būdas žemyn galva

o, valio, ačiū už temą.
dėsiu savo grožius diagnozei:
pradžioje tai, kas pavyko: krapukai ir petražolės. pasėti auga, nepikiuoju, praraunu į sriubą salotas ir tiek. jaučiu ir nepikiuosiu aš tų petruškų

pomidoro medis, geltonais vaisiais turėtų būti, jau persodintas:

o čia jo broliai dar tebedygstantys. iš 7 sėklų išlindo 4. bet vienas toks tik stiebas, viršuj burbuliukas ir lapeliai niekaip neprasikala. ar palikt ramybėj jį, ar kaip (po dešine matosi stiebelis)?

persodintos žemuogėlės, mažulkos visai. ar dar reikės jas sykį persodint?

o čia vazonėlis su dar nepersodintom, bedygstančiom. iš čia anas va iškėliau, o likusias bijau ardyt, nes matau, kad šalimais vis dygsta dar. ar dar luktert, ar jau perkelt?

mano geltonuojančios kalendros. gal šviesos, šilumos ar drėgmės per daug? išdygusios tai buvo gražuolės, išsodinau tris, likusas mama į šiltnamį pasistatė ir sakė jos ten bujoja gražiausiai...

dabar mano bazilikai, žalieji ir raudonieji, išdygę buvo gražūs, išpikiuoti kažko liegsta. tie raudonieji lyg ir garbanotis ėmė. tėkškit man diagnozę:

ar reikės tai, ką čia turiu darsyk persodint? nu tikiuosi ne
vienam bazilikui, kuris ėmė lyg ir vysti, nuskyniau viršūnę ir apatinius lapelius. ar taip ar taip...
na, lauksiu su nekantrumu jūsų komentarų. aš žinokite augintoja visai visai žalia... drėbkit viską
Papildyta:
tiesa, fotkinau besileidžiančioj saulėj, dėl to tas žalumas toks pageltęs, šiaip čia žalios spalvos viskas, nu, išskyrus kalendras...
dėsiu savo grožius diagnozei:
pradžioje tai, kas pavyko: krapukai ir petražolės. pasėti auga, nepikiuoju, praraunu į sriubą salotas ir tiek. jaučiu ir nepikiuosiu aš tų petruškų

pomidoro medis, geltonais vaisiais turėtų būti, jau persodintas:

o čia jo broliai dar tebedygstantys. iš 7 sėklų išlindo 4. bet vienas toks tik stiebas, viršuj burbuliukas ir lapeliai niekaip neprasikala. ar palikt ramybėj jį, ar kaip (po dešine matosi stiebelis)?

persodintos žemuogėlės, mažulkos visai. ar dar reikės jas sykį persodint?

o čia vazonėlis su dar nepersodintom, bedygstančiom. iš čia anas va iškėliau, o likusias bijau ardyt, nes matau, kad šalimais vis dygsta dar. ar dar luktert, ar jau perkelt?

mano geltonuojančios kalendros. gal šviesos, šilumos ar drėgmės per daug? išdygusios tai buvo gražuolės, išsodinau tris, likusas mama į šiltnamį pasistatė ir sakė jos ten bujoja gražiausiai...

dabar mano bazilikai, žalieji ir raudonieji, išdygę buvo gražūs, išpikiuoti kažko liegsta. tie raudonieji lyg ir garbanotis ėmė. tėkškit man diagnozę:

ar reikės tai, ką čia turiu darsyk persodint? nu tikiuosi ne

na, lauksiu su nekantrumu jūsų komentarų. aš žinokite augintoja visai visai žalia... drėbkit viską

Papildyta:
tiesa, fotkinau besileidžiančioj saulėj, dėl to tas žalumas toks pageltęs, šiaip čia žalios spalvos viskas, nu, išskyrus kalendras...

Zane, pas tave bazilikai turbut is lietuvisku seklu ar ne? mama mano pernai sejo lietuviskus- tai buvo tokie lapeliai kaip pas tave- tai man jie nepatiko, daug geresni genovese veisles bazilikai(as apie zaliuosius kalbu)- tai ju lapai ne tokios formos, ir kvapas daug kartu stipresnis
cia as siaip is patirties- dabar tu lietuviski isvis nesejam, tik bordinius del grozio, o del maisto tai tik genovese
o siaip labai grazus darziukas

o siaip labai grazus darziukas

Labai grazus augaliukai. Ypac man krapai patiko, nes maniskiai, tai prasti... Dabar balkone gyvena, tai siek tiek atsigave, bet vis tiek...
Del baziliku, tai mano ir zali ir violetiniai taip garbanojasi (raitosi krastai)- sakau gal taip turi but
Del baziliku, tai mano ir zali ir violetiniai taip garbanojasi (raitosi krastai)- sakau gal taip turi but

QUOTE(ne mama @ 2010 04 19, 21:01)
o kur tokiu loveliu gaut
ermitaze nusipirkau kazkoks panasus atrodo- su dugnu pritvirtintu, bet nezinau ar toks
kaina apie 16lt be nuolaidos

Vokietijoj... tų lovelių kaina už 80cm ilgio 12-15

QUOTE(aure111 @ 2010 04 19, 21:10)
Taip taip yra toks pomidorų auginimo būdas žemyn galva
kažkada temoj apie pomidorus kalbėjo nemažai
Būna kad tiesiog kibire padaro skylę ir kabina kur aukštai 

O kaip juos taip įsodint, kad neiškristų kol šaknynas įsivažiuos? Ir kaip sprendžia liejimo problemą, gi ten turėtų daugiau paliejus per visą pomidorą su žemėm vanduo bėgt

Papildyta:
Ten tą lovelį tai iš pigaus be skylių dugne galima pasidaryt. Tik reik sumeistraut groteles/plokštelę su skylutėm ir kokį tais būdą vandens paėmimui. Tiktų žemėm užpildyti įpjaustyti PVC vamzdeliukai (kaip tuose originaluose ir daro) arba su skautelėm kokiom. Ir dar reikia kampe atskyrimo kokio, kad matytųs kiek dugne vandens....
Bet man ten tas medžiagas susipirkt turbūt tiek pat kainuotų, kiek ir pagamintas lovelis..

dar turiu klausima- skaitau senas temas, matau kad kai kurios jau pernai auginot vijoklines sparagines pupeles. tai va klausimas- kiek pupeliu galiu set i 10l puoda- ar labai daug vandens joms reikia- na tarkim ar neisdziutu per kelias dienas isvaziavus tokiam puode? vis svarstau ar verta issiplest su ukiu, nes vistiek vasara savaitgaliais daznai tenka isvaziuot- o tokiu kibiru nepritampysi i kambari

jo jo, sėklos lietuviškos. kažkaip ėmiau ir pamiršau aš apie schatellingą šiais metais. prispirkau sėklų žaliam centre, dabar čiut ne gailiuosi. nu krapai ir petražolės dar nieko, ale tokie egzotiškesni reikalai tai nelabai. apie lietuviškus bazilikus esu girdėjusi, kad jie į tikrus bazilikus nepanašūs
ale išgirdau irgi jau po daiginimo...