Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

user posted image

Tęsiam pokalbius apie pomidorus, paprikas, agurkus, salotas, ridikėlius, prieskonius ir kitas gėrybes, auginamas balkone 4u.gif

user posted image

1 Tema
2 Tema
3 Tema
4 Tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 19 balandžio 2010 - 19:44
as iskart su klausimu prisistatau, nors gal reiktu eit i kaciu tema doh.gif
ar nieko nenutiks mano katinui jei prisies rozmarino unsure.gif nu taip jis inikes i ji- krumas nemazas, tai negaila kad truputi pagenes, bet ar nenusitrucys nuo to kartumo unsure.gif cili paprikiuka nusipirkau siandien senukuose- tai vos spejau isnest i kita kambary, nes iskart nusitaike i ta vazona. levandos ir ciobrelis nedomina- bet va rozmarinas tai jam kaip koks skanestas- bijau kad neapsinuodytu- ar geriau iskart isnest i kita kambary kad neestu g.gif
tiesa senukuose nusipirkau toki ciliuka kad nerandu nete jokios info- matyt patys tokia veisle sugalvojo doh.gif parasyta hot cabana unsure.gif braske irgi "galtran" - neradau nieko internete apie tokia lotuliukas.gif bet parasyta vijokline, tai tikiuos ir remontantine bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 19, 17:34)
Bet tai nesakyk, jausmas geeeeras biggrin.gif

Geeeeras cool.gif
Piniginės neskaudėtų, tai kaip užsipirkčiau lovelių...... rolleyes.gif
Aš perkuosi va tokius:
user posted image
Nes kai balkone karšta, tai nespėčiau kitaip laistyt. Ai ir šiaip, toks tinginio daiktas blush2.gif

QUOTE(Žanė @ 2010 04 19, 17:39)
manau ir būsiu čia padariusi klaidą, nes užbėriau daug ir dar paspaudžiojau, kad nebūtų taip lengva biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Man tai dukra žemuogių/rozmarinų daigyklėlėj skylių visokių prispaudeliojo doh.gif

QUOTE(aure111 @ 2010 04 19, 19:40)
user posted image

Lab įdomus daiktas bigsmile.gif ir nesuprantu, kaip tie pomidorai auga, juk ne žemyn galva pakabinti? blink.gif

Tiesa, katinui rozmariną ribočiau unsure.gif bet gal ne toks durnas, pats pajaus, kad jau bloga unsure.gif bet vis tiek, daug ten jame eterinių aliejų visokių, dideliais kiekiais nelabai gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 19 balandžio 2010 - 20:30
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 19, 21:28)
Geeeeras  cool.gif
Piniginės neskaudėtų, tai kaip užsipirkčiau lovelių......  rolleyes.gif
Aš perkuosi va tokius:
user posted image
Tiesa, katinui rozmariną ribočiau  unsure.gif bet gal ne toks durnas, pats pajaus, kad jau bloga  unsure.gif bet vis tiek, daug ten jame eterinių aliejų visokių, dideliais kiekiais nelabai gerai...

o kur tokiu loveliu gaut ax.gif ermitaze nusipirkau kazkoks panasus atrodo- su dugnu pritvirtintu, bet nezinau ar toks unsure.gif kaina apie 16lt be nuolaidos unsure.gif

o katinas matyt jau atsiragavo rozmarino, dabar nebelenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 19, 20:28)
Geeeeras  cool.gif
Piniginės neskaudėtų, tai kaip užsipirkčiau lovelių......  rolleyes.gif

Lab įdomus daiktas  bigsmile.gif  ir nesuprantu, kaip tie pomidorai auga, juk ne žemyn galva pakabinti?  blink.gif

Neblogai būtų tokie loveliai, bet kai krizė žiauri piniginėj, tai gerai ir paprasti loveliai ir vazonėliai papigiai biggrin.gif

Taip taip yra toks pomidorų auginimo būdas žemyn galva biggrin.gif kažkada temoj apie pomidorus kalbėjo nemažai mirksiukas.gifBūna kad tiesiog kibire padaro skylę ir kabina kur aukštai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 19 balandžio 2010 - 21:11
o, valio, ačiū už temą.
dėsiu savo grožius diagnozei:

pradžioje tai, kas pavyko: krapukai ir petražolės. pasėti auga, nepikiuoju, praraunu į sriubą salotas ir tiek. jaučiu ir nepikiuosiu aš tų petruškų g.gif
user posted image

pomidoro medis, geltonais vaisiais turėtų būti, jau persodintas:
user posted image

o čia jo broliai dar tebedygstantys. iš 7 sėklų išlindo 4. bet vienas toks tik stiebas, viršuj burbuliukas ir lapeliai niekaip neprasikala. ar palikt ramybėj jį, ar kaip (po dešine matosi stiebelis)?
user posted image

persodintos žemuogėlės, mažulkos visai. ar dar reikės jas sykį persodint? g.gif
user posted image

o čia vazonėlis su dar nepersodintom, bedygstančiom. iš čia anas va iškėliau, o likusias bijau ardyt, nes matau, kad šalimais vis dygsta dar. ar dar luktert, ar jau perkelt?
user posted image

mano geltonuojančios kalendros. gal šviesos, šilumos ar drėgmės per daug? išdygusios tai buvo gražuolės, išsodinau tris, likusas mama į šiltnamį pasistatė ir sakė jos ten bujoja gražiausiai...
user posted image

dabar mano bazilikai, žalieji ir raudonieji, išdygę buvo gražūs, išpikiuoti kažko liegsta. tie raudonieji lyg ir garbanotis ėmė. tėkškit man diagnozę:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ar reikės tai, ką čia turiu darsyk persodint? nu tikiuosi ne blush2.gif vienam bazilikui, kuris ėmė lyg ir vysti, nuskyniau viršūnę ir apatinius lapelius. ar taip ar taip...

na, lauksiu su nekantrumu jūsų komentarų. aš žinokite augintoja visai visai žalia... drėbkit viską biggrin.gif

Papildyta:
tiesa, fotkinau besileidžiančioj saulėj, dėl to tas žalumas toks pageltęs, šiaip čia žalios spalvos viskas, nu, išskyrus kalendras... 4u.gif
Atsakyti
Zane, pas tave bazilikai turbut is lietuvisku seklu ar ne? mama mano pernai sejo lietuviskus- tai buvo tokie lapeliai kaip pas tave- tai man jie nepatiko, daug geresni genovese veisles bazilikai(as apie zaliuosius kalbu)- tai ju lapai ne tokios formos, ir kvapas daug kartu stipresnis ax.gif cia as siaip is patirties- dabar tu lietuviski isvis nesejam, tik bordinius del grozio, o del maisto tai tik genovese smile.gif
o siaip labai grazus darziukas smile.gif
Atsakyti
Labai grazus augaliukai. Ypac man krapai patiko, nes maniskiai, tai prasti... Dabar balkone gyvena, tai siek tiek atsigave, bet vis tiek...
Del baziliku, tai mano ir zali ir violetiniai taip garbanojasi (raitosi krastai)- sakau gal taip turi but g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 19 balandžio 2010 - 21:32
QUOTE(ne mama @ 2010 04 19, 21:01)
o kur tokiu loveliu gaut ax.gif  ermitaze nusipirkau kazkoks panasus atrodo- su dugnu pritvirtintu, bet nezinau ar toks unsure.gif  kaina apie 16lt be nuolaidos unsure.gif

Vokietijoj... tų lovelių kaina už 80cm ilgio 12-15€ verysad.gif Bet paprastų lovelių kainos apie 7€ (labai ieškant, galima rast gal ir už 4 g.gif ), tai sukandau pernai dantis ir nusipirkau kelis. Dar poros labai reikėtų....

QUOTE(aure111 @ 2010 04 19, 21:10)
Taip taip yra toks pomidorų auginimo būdas žemyn galva  biggrin.gif  kažkada temoj apie pomidorus kalbėjo nemažai  mirksiukas.gifBūna kad tiesiog kibire padaro skylę ir kabina kur aukštai  bigsmile.gif

O kaip juos taip įsodint, kad neiškristų kol šaknynas įsivažiuos? Ir kaip sprendžia liejimo problemą, gi ten turėtų daugiau paliejus per visą pomidorą su žemėm vanduo bėgt unsure.gif
Papildyta:
Ten tą lovelį tai iš pigaus be skylių dugne galima pasidaryt. Tik reik sumeistraut groteles/plokštelę su skylutėm ir kokį tais būdą vandens paėmimui. Tiktų žemėm užpildyti įpjaustyti PVC vamzdeliukai (kaip tuose originaluose ir daro) arba su skautelėm kokiom. Ir dar reikia kampe atskyrimo kokio, kad matytųs kiek dugne vandens....

Bet man ten tas medžiagas susipirkt turbūt tiek pat kainuotų, kiek ir pagamintas lovelis.. unsure.gif
Atsakyti
dar turiu klausima- skaitau senas temas, matau kad kai kurios jau pernai auginot vijoklines sparagines pupeles. tai va klausimas- kiek pupeliu galiu set i 10l puoda- ar labai daug vandens joms reikia- na tarkim ar neisdziutu per kelias dienas isvaziavus tokiam puode? vis svarstau ar verta issiplest su ukiu, nes vistiek vasara savaitgaliais daznai tenka isvaziuot- o tokiu kibiru nepritampysi i kambari unsure.gif
Atsakyti
jo jo, sėklos lietuviškos. kažkaip ėmiau ir pamiršau aš apie schatellingą šiais metais. prispirkau sėklų žaliam centre, dabar čiut ne gailiuosi. nu krapai ir petražolės dar nieko, ale tokie egzotiškesni reikalai tai nelabai. apie lietuviškus bazilikus esu girdėjusi, kad jie į tikrus bazilikus nepanašūs blush2.gif ale išgirdau irgi jau po daiginimo...
Atsakyti
ne mama, vanduo ne problema - galima prasmaigstytų butelių pristatyt į vazonus.
O dėl pupų nieko negaliu atsakyt. Sėk daugiau, kai pradės augt ir atrodys, kad maža vietos - išrausi ir tiek žinios unsure.gif
Atsakyti