Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2010 09 06, 09:43)
Na, taip, reakcija į skelbimą buvo neįprasta doh.gif...  Abejonių man kilo, nes negirdėjau, kad kiminai augtų sode, nes ir miške jų reikia gerokai paieškoti.

mano sodas ribojasi su miškų,tai tam krašte visokių miško gėrybių galima rast doh.gif
Atsakyti
ax.gif pas mus kiminai beveik po visa miska..tai nemanau kad butu raudonojoj knygoj...o kaip tie kur saugomi kur juos pamatyt gal ir tokiu yra..?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 09 06, 11:23)
ax.gif pas mus kiminai beveik po visa miska..tai nemanau kad butu raudonojoj knygoj...o kaip tie kur saugomi kur juos pamatyt gal ir tokiu yra..?? g.gif

pabandyk pagooglint
Lietuvos raudonosios knygos kiminai

* Tankusis kiminas (Sphagnum compactum)
* Vandeninis kiminas (Sphagnum inundatum)
* Minkštasis kiminas (Sphagnum molle)
* Karpotasis kiminas (Sphagnum papillosum)
* Plačialapis kiminas (Sphagnum platyphyllum)
* Gražusis kiminas (Sphagnum pulchrum)
* Rusvasis kiminas (Sphagnum subfulvum)
* Žvilgantysis kiminas (Sphagnum subnitens)
* Penkiašakis kiminas (Sphagnum quinquefarium)
* Vulfo kiminas (Sphagnum wulfianum)
Atsakyti
man labai jie panasus..ir google dauguma tuos pacius vaizdus meta..ka ten zinosi ar saugomas ar ne...jug pacios kai prisirenkate dziaugiates radusios..ir nesvarstote ar saugomi ar ne.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, nesaugomose teritorijose pasirinkti kiminų "proto ribose" nėra blogybė. Pavyzdžiui, mūsų krašte ne vienos rūšies kiminai auga Žuvinto biosferos rezervate, bet savaime suprantama, kad legaliai ten niekas neįleidžiamas kiminų rauti.

Ši 'Jan-Menuet' ne tokia pilnavidurė, kaip jos garbanė sesė (reanimuojama), bet žydi lygiai taip pat gausiai
user posted image
'Rob's Chilly Willy' rudenį žydi vien mėlynais žiedais, sidabriško baltumo neliko nė ženklo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 06 rugsėjo 2010 - 11:03
smile.gif+2010 09 06, 09:50-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 09 06, 09:50)

Pradeda pas mane žydėt "Liubimaja Dočka".Bet pirmas žiedukas toks visai "ne pagal planą", tai laukiu kitų.

Kad ir kuklus,bet labai grazus ziedelis wub.gif As jau antrojo zydejimo sulaukiau,tai ziedai nepalyginamai ryskesni ir didesni bigsmile.gif

Oi,kaip gerai kad apie kiminus kalba uzejo.Kaip tik ryt planuoju vaziuoti grybauti,tai rekes pasirinkti koki kibiriuka bigsmile.gif ... nuo majonezo biggrin.gif Jau kai kurias gelytes reikia persodinti.O kas liecia apie gelytes,tai mano vieni vaikiukai kazko ruduoti pradejo verysad.gif Taip graziai visa kruvele augo,gal netycia buvau ant ju vandens uzpylusi unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Na ir komentaru susilauke mano idetas skelbimas del kiminu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nesitikejau. Visu pirma pelkes pas mane nera.... smile.gif na nezinau, gal ir as ka supainiojau ir tai ne kiminai, o kokios samanos....idesiu nuotrauka greit, ir Jus tada spreskite kiminai tai, ar ne. einu fotkint. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2010 09 06, 12:05)
mano vieni vaikiukai kazko ruduoti pradejo  verysad.gif  Taip graziai visa kruvele augo,gal netycia

Man tos rudos dėmelės panašios į papuvimus. Ar neauga pernelyg šlapiai? jie ten - vien kiminuose?
Atsakyti
Na stai nuotraukos, tik deja nelabai kokybiskos...na bet gal iziuresite smile.gif as tai anksciau niekada nesusimastydavau kiminai tai ar samanos ar dar kas. bet buvo pas mus i svecius bobute viena atvaziavus ir sako, o kiminai sode auga.na ir susimasciau tada smile.gif visu pirma pradejau naudot sodindama sanpaulijas, tiko puikiai. nusprendziau ir Jums pasiulyti, jei suklydau, tiksliau bobute mane suklaidino, atsiprasau...
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Čia tikrai ne kiminai. Tokių samanų išties daug kur auga. Regis, diskusija buvo užvirusi ne be reikalo mirksiukas.gif
O kaip Jūs supratot, kad puikiai tiko auginant sanpaulijas? Jos žymiai geriau augdavo ar dar kas nors? Kiminai kai kurių augalų agrotechnikoje naudojami dėl jų higroskopiškumo ir antiseptinių savybių, kitos samanos tuo nepasižymi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 06 rugsėjo 2010 - 11:40
QUOTE(ausrazs @ 2010 09 06, 11:37)
Čia tikrai ne kiminai. Tokių samanų išties daug kur auga. Regis, diskusija buvo užvirusi ne be reikalo mirksiukas.gif

o kaip tada kiminai atrodo? ziurejau per google bet labai jau skirtingu nuotrauku yra. kokius jus naudojate sanpaulijas sodindama?
per google ziurinejau kiminu nuotraukas ir radau viena panasia i augaliukus augancius velgi pas mane sode biggrin.gif jei nesunku idekite nuotrauka tikruju kiminu ax.gif

ot bobute, tiek metu nugyvenus ir kiminu neskyria nuo samanu ir dar mane supainiojo. schmoll.gif
Atsakyti
Tik neseniai buvo rašyta, kiek įvairių kiminų rūšių yra, užtat jie ir skirtingai atrodo.
Rodau tik tai, ką turiu namuose - džiovintus vienos rūšies kiminus
user posted image
user posted image

Dėl bobutės - maža ką žmogus gali vadinti kiminais. Siūlyti reikėtų tik tai, kuo esi įsitikinęs. O, beje, kiminai taip pat yra samanos, tik vadinamosios baltosios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 06 rugsėjo 2010 - 12:20