Kvieciu diskusijai

(citata paimta is temos apie negalios priezastis)
http://www.supermama...?...3067&st=588
" Tema apie meilę sau aktuali tik tam tikroje proto rūšyje(linijiniame) ir dar priėjusiame ribą, bet deja ta proto rūšis ne vienintelė.
Pavyzdžiui.; Tatchagatos prote nėra skirstymo į du polius: geras-blogas, teisingas-neteisingas, tiesa-melas ir t.t. Nėra ir mano ne mano. Nėra skirstymo išorinis pasaulis vidinis pasaulis. Ar pagavot kampa?
Jeigu jus pavyzdžiui.; pasiimsite tokį atskaitos tašką ir įsigyvensite tuomet atsivers visiškai naujas pasaulis, tie patys daiktai, situacijos, įvykiai, žmonės įgaus visiškai kitokį atspalvį. Atkris krūva klausimų, nebegalios jums ir priežasčių - pasekmių dėsnis.
Ne pagalvokite, kad aš pasipūtęs ar noriu išsiskirti, susireikšminti ir t.t. Visa tai aktualu tik tiems, kurie naudojasi vieninteliu linijiniu protu.
Žvelgiant iš kito atskaitos taško aiškiai kaip pro padidinamąjį stiklą matosi, kad visi čia esantys forumo dalyviai diskutuoja iš vienos ir tos pačios matricos linijinio proto. Yra pasisakančių ir iš kitų proto rūšių, pavyzdžiui iš alternatyvaus linijiniam - išminties proto, tatchagatos, dialektikos ir t.t.
Bet visa tai nesąmoningai o chaotiškai aiškiai neskiriant prieštaringų atskaitos taškų -proto rūšių, suplakant viską į vieną kokteilį. Todėl vėl greitai atsiduriama vidiniuose prieštaravimuose ir problemose.
Spręsdami sveikatos, santykių, gyvenimo problemas jus bandote tai daryti naudodamiesi linijiniu protu. Deja yra uždarumo dėsnis neįmanoma išspręsti problemų su tuo pačiu instrumentu, kuris ir yra esamų gyvenimo problemų priežastis. "
Gal gali isvardinti "proto rusis" ? dekui