Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Sveikos 4u.gif
Kažkur šioje temoje užmačiau info, kad kai kurios mamos vietoj sausojo įkloto naudoja vilną. Gal kas plačiau galėtų info pasidalinti, kaip tai daroma? nes šiaip patys vilnos įklotukai linkę skysčio greitai nepraleisti... g.gif
Ir gal kas nors naudojate mikropluošto įklotus į sauskelnes? Kažkada ieškodama medžiagų buvau užklydusi į kažkokią internetinę parduotuvę, kurioje mikropluošto audinius rekomendavo, kaip labiausiai sugeriančius (geriau ir už bambuką). Ir net nerekomendavo dėti tiesiai prie odos dėl per didelio sugeriamumo, kad oda neišsausėtų.
Jeigu kas turite info ar patirties, būtų labai smagu, kad pasidalintumėte 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus, mamytes. As esu labiau linkusi i 'viskas viename' sauskelnes, tad idomu- ten kur dedasi iklotas, ar daug ju reikia uzsipirkti? ar naudojate savo gamybos iklotus? pvz merliuka ar flanele? ar juos perkate is parduotuviu, kiek skaiciau jie buna 4 sluoksiu? Labai noreciau kad mums pavyktu ir nakti ismiegoti su jomis..
Atsakyti
Vilna - natūralus pluoštas. Todėl eko mamų mėgiamas pluoštas. Be to, ji pasižymi dideliu sugeriamumu, pirma daug sugeria į save ir tik po to atituda drėgmę kitiems audiniams. O dar vienas pliusas - jos nereikia kas kart skalbti po panaudojimo; užtenka tik išdžiovinti ir išvėdinti. Bet yra viena sąlyga - turi būti nevalyta, chemiškai neapdorota, ir bent 80% vilna. Tokią ją reikia dar lanolizuoti, kad turėtų natūralaus vilnos riebalo - lanolino. Būtent lanolinas šlapimo rūgštį reaguodamas pakeičia vilnos vašku ir nelieka šlapimo kvapo...

Sausas įklotas arba mikropluošto, pirmiausia pasižymi tuo, kad jo paviršutinis sluoksnis visą drėgmę nuleidžia tolyn. Dėl to prie odos besiliečiantis paviršius būna sausas.
Būna įvairių pluoštų, tai sinteiniai pluoštai. Vieni plareikdžia visą drėgmę kiaurai save, o patys beveik lieka sausi, kiti į save daug sugeria. Čia jau nuo pačio pluošto priklauso.
Papildyta:
QUOTE(zuika-puika @ 2012 02 24, 17:39)
Aciu uz atsakymus, mamytes. As esu labiau linkusi i 'viskas viename' sauskelnes, tad idomu- ten kur dedasi iklotas, ar daug ju reikia uzsipirkti? ar naudojate savo gamybos iklotus? pvz merliuka ar flanele?  ar juos perkate is parduotuviu, kiek skaiciau jie buna 4 sluoksiu? Labai noreciau kad mums pavyktu ir nakti ismiegoti su jomis..

Priklauso nuo to kokio amžiaus vaikiukas, kiek daug šlapinasi, ir kaip dažnai keičiate sauskelnes. Dažnai didesniam vaikiuikui, ropliukui ar jau vaikščiukui, vieno įkloto nepakanka. Reikia, didesnių, ar dviejų-trijų.
Viskas nuo audinio tipo ir storio priklauso. Sluoksnių gali ir 20 būti jei labai plonas audinys ir 1-2 jei storas frotas.
Galite net patys pasidaryti įklotų - sukarpykite storą rankšluostį kvadračiukais, maždaug, kad susilankstytų į įklotą (lenkiant per pus ar į tris dalis) ir turėsit įklotų.
MArliukai, flanelės nelabai patogūs įklotams, nes jiems daug sluoksnių reikia, kad sugertų, automatiškai storėja užpakaliukas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika-puika @ 2012 02 24, 18:39)
Aciu uz atsakymus, mamytes. As esu labiau linkusi i 'viskas viename' sauskelnes, tad idomu- ten kur dedasi iklotas, ar daug ju reikia uzsipirkti? ar naudojate savo gamybos iklotus? pvz merliuka ar flanele?  ar juos perkate is parduotuviu, kiek skaiciau jie buna 4 sluoksiu? Labai noreciau kad mums pavyktu ir nakti ismiegoti su jomis..

Nerekomenduoju naudoti flanelės ar merlių, nusivilsite, tuo labiau, nakčiai. Bambuko multinas, bambuko frotas, kanapė, mikropluoštas, tikrai daug geriau sugeria.
Atsakyti
QUOTE(audrolija @ 2012 02 25, 10:37)
Nerekomenduoju naudoti flanelės ar merlių, nusivilsite, tuo labiau, nakčiai. Bambuko multinas, bambuko frotas, kanapė, mikropluoštas, tikrai daug geriau sugeria.

O mums marliukai ypac tiko pirmais menesiais (kaip iklotukai i kisenines sauskelnes). Tik i marliuka dar ivyniodavau storesni ikloteli (bambuko ar medvilnes froto) . Pirmais menesiais leliukas daznai tustinasi, tad siap ar taip reikia daznai keisti ir to sugeriamumo pilnai uztenka. Be to marliukai gerai skalbiasi, greitai dziusta, tad aktualu tiems, kas neturi dziovykles. Taip pat jie yra pakankamai pigus, tad pradziai, pabandymui tikrai nereikalauja dideliu investiciju.

O beje, del mikropluosto iklotu, tai esu girdejusi, kad mikropluosto nerekomenduojama skalbti kartu su medvilniniais audiniais, medvilnes pukeliai ten kazkaip uzkemsa poras ir mikropluostas tada ima blogiau sugerti, tad juos reikia skalbti atskirai. Jei turesite tik kelis iklotus, tai nebus patogu. As pati turiu tik viena mikropluosto iklota ir skalbdavai kartu su mdvilne ar bambuku, jis man pasidare toks lyg nusiseres. Bet atvirai kalbant, nepastebejau jo stebuklingu sugeriamumo savybiu, tik tiek, kad greitai isdziusta. Galbut tai priklauso nuo kokybes. Juk daug kas buityje naudojame mikropluosto sluostes ir kai kurios (pvz. Norvex) tikrai sugeria puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jobukas: 25 vasario 2012 - 11:34
QUOTE(Justesea @ 2012 02 17, 23:00)
Oi, aš jei nakčiai su vienom daugkartinėm sauskelnėm laikyčiau, tai ir dešimties sluoksnių bambuko neužtektų biggrin.gif Dabar pradžiai dedu daugkartines, o kai jau pati einu miegoti pakeičiu į vienkartines ir tai dar kartais paryčiais keičiu. Oi tie sisiokliai žindukliai biggrin.gif

aš irgi vienkartines nakčiai vis dar dedu,būna,kad naktį pakeičiu,nes daug pienuko geria rolleyes.gif nors esam bandę ir su daugkartinėm, tai kaip pasiseka..kartais spėju keist,kartais ne unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, esu patenkinta visomis sauskelnėmis,kurias turime (pupkio,flufyfly, kikilio),bet nusivylusi dodo sauskelnėmis,pirkau per akcijas su 50% nuolaida (tai nors tiek),bet nemanau,kad jos ir 20 lt vertos. Visų pirma jos plonos,parduoda be įdėkliuko (atskirai jie),ir susiriša,o ne susisega - uždėti,gal ir patogu,bet išsiardo vaikui kojom maskatuojant,tada tik lieka šniūrelis per pilvą..rašo,kad iki 15 kg galima naudoti,tai aš naudojau,kai maniškiui 8-9 kg buvo ir jei į jas pasituštindavo,tada viskas per šonus išeidavo..ir nuotraukose gražiau atrodo nei realybėje,realybėje tokios pablukusios spalvos.. aš čia antireklamos prirašiau,bet kai pati ieškojau info apie tas sauskelnes nieko neradau,gerai kad tik porą nusipirkau ir neišleidau pilnom sumom blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulezas: 05 kovo 2012 - 10:11
Laba,
Kaip skalbiate vilnones kelnytes, ar su skalbimo priemone pirmiaus, o po to lanolizuojate (beje ar ji reikia iskalaut?), ar tik su lanolinu. Ir kiek ilgai laikyti lanoline? As turiu Lana care ir W. Ulrich lanolino priemones.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2012 03 05, 10:10)
Tiesa, esu patenkinta visomis sauskelnėmis,kurias turime (pupkio,flufyfly, kikilio),bet nusivylusi dodo sauskelnėmis,pirkau per akcijas su 50% nuolaida (tai nors tiek),bet nemanau,kad jos ir 20 lt vertos. Visų pirma jos plonos,parduoda be įdėkliuko (atskirai jie),ir susiriša,o ne susisega - uždėti,gal ir patogu,bet išsiardo vaikui kojom maskatuojant,tada tik lieka šniūrelis per pilvą..rašo,kad iki 15 kg galima naudoti,tai aš naudojau,kai maniškiui 8-9 kg buvo ir jei į jas pasituštindavo,tada viskas per šonus išeidavo..ir nuotraukose gražiau atrodo nei realybėje,realybėje tokios pablukusios spalvos.. aš čia antireklamos prirašiau,bet kai pati ieškojau info apie tas sauskelnes nieko neradau,gerai kad tik porą nusipirkau ir neišleidau pilnom sumom  blink.gif

drinks_cheers.gif man irgi nepatiko dodo surisamos sauskelnes. Uzdejau pora kartu ir nukisau kazkur schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 06 kovo 2012 - 20:07
Na aš irgi dodo nusivyliau sad.gif pradžioje tikrai patiko, tačiau po kurio laiko, jos išbluko, prastai sugeria, sušiurkštėjo, o kai vaikutis pradėjo daugiau tuštintis, tai ir prabėga.
Na gal tik vilnonės kelnytės visai neblogos...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Iškilo porą klausimų: kas naudojate flysinius įklotus, ar tikrai nereikia keisti vystyklų po kiekvieno sysio, jei įdedi?
Ir gal kas galite palyginti vystyklų popierius iš ryžių ir celiuliozės? Ar mane atmintis paveda, ar ryžių popierius tikrai išlieka sausokas? Dabar naudoju tą iš celiuliozės, tai jis būna šlapesnis už įklotus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 03 07, 09:14)
Sveikos 4u.gif
Iškilo porą klausimų: kas naudojate flysinius įklotus, ar tikrai nereikia keisti vystyklų po kiekvieno sysio, jei įdedi?

Jei vienas sysius, tai tikrai sausas būna, o jei keli dideli, tai jaučiasi drėgmė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 03 07, 10:19)
Jei vienas sysius, tai tikrai sausas būna, o jei keli dideli, tai jaučiasi drėgmė smile.gif

O jei vienas didelis? biggrin.gif
Atsakyti