Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Labas, mamytės.

Padėkite susidėlioti informaciją į lentynėles ir ją suvirškinti. doh.gif Situacija tokia: šiuo metu esu dekrete (iki 2013-02-14), t.y. 2012-02-14 sūnui bus 2 metai. 2012 kovo pabaigoje vėl gimdysiu. ax.gif Pagimdziusi sūnų gavau dekretinius, poto 1-us metus gavinėjau 100 proc. atlyginimą, o 2-us metus šiektiek mažiau negu 100 proc.

Paaiškinkite prašau kas, kada ir po kiek mums priklausys, beje tai bus jau trečias vaikutis šeimoje. Pagal kokias pajamas (už kokius laikotarpius) skaičiuosis dekretinės ir vaiko priežiūros pinigėliai?

Ačiū labai už atsakymus smile.gif

47
Atsakyti
QUOTE(Mimilija @ 2011 10 09, 19:37)
Labas, mamytės.

Padėkite susidėlioti informaciją į lentynėles ir ją suvirškinti.  doh.gif Situacija tokia: šiuo metu esu dekrete (iki 2013-02-14), t.y. 2012-02-14 sūnui bus 2 metai. 2012 kovo pabaigoje vėl gimdysiu.  ax.gif Pagimdziusi sūnų gavau dekretinius, poto 1-us metus gavinėjau 100 proc. atlyginimą, o 2-us metus šiektiek mažiau negu 100 proc.

Paaiškinkite prašau kas, kada ir po kiek mums priklausys, beje tai bus jau trečias vaikutis šeimoje. Pagal kokias pajamas (už kokius laikotarpius) skaičiuosis dekretinės ir vaiko priežiūros pinigėliai?

Ačiū labai už atsakymus  smile.gif

http://www.supermama...howtopic=754413
cia tema apie dekreta.
Atsakyti
Taip, skaičiau visus forumus susijusius su dekretu ir nėštumu, bet konkrečiai savo situacijos nerandu...

Pvz. - ar man apskritai priklauso dekretinių išmoka ir pagal kokias pajamas dabar skaičiuosis vaiko priežiūros pašalpa? Juk aš realiai 2 m. nedirbau ir negavau pajamų nuo kurių buvo skaičiuojami mokęsčiai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimilija @ 2011 10 09, 20:45)
Taip, skaičiau visus forumus susijusius su dekretu ir nėštumu, bet konkrečiai savo situacijos nerandu...

Pvz. - ar man apskritai priklauso dekretinių išmoka ir pagal kokias pajamas dabar skaičiuosis vaiko priežiūros pašalpa? Juk aš realiai 2 m. nedirbau ir negavau pajamų nuo kurių buvo skaičiuojami mokęsčiai.  unsure.gif

tai jus su pirmu vaiku gi gavinejot pasalpa is sodros raset,tai kodel dabar rasot,kad negaudavot pajamu?
Nuo dekreto irgi atskaiciuojami mokesciai,todel su antru vaiku gaudinesit visas ismokas ir skaiciuos is to darbo uzmokescio kaip ir pirmam,dekretas(nestumo ir gimdymo) 100%,o kai eisit i vaiko prieziiura,reikes pasirinkti ar metus gaudinet 100%,ar dvejus 70%/40%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 spalio 2011 - 20:59
T.y., kad visas išmokas aš gausiu pagal tas pajamas su kuriomis išėjau i dekreta su pirmu vaiku? Tokiu atveju viskas thumbup.gif

Aciū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimilija @ 2011 10 09, 23:25)
T.y., kad visas išmokas aš gausiu pagal tas pajamas su kuriomis išėjau i dekreta su pirmu vaiku? Tokiu atveju viskas  thumbup.gif
Aciū  smile.gif

taip.tik procentai skirsis.
Atsakyti
Motinystes pasalpa

Tevystes pasalpa

Motinystes(tevystes) pasalpa

"Maksimalus kompensuojamasis uždarbis nuo 2011 m. liepos 1 d. bus 4 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma bei sudarys 4680 Lt su mokesčiais (1170 x 4 = 4680 Lt), 3704 Lt be mokesčių."

SENA TEMA
Papildyta:
QUOTE(lycka @ 2011 10 19, 12:55)
Aciu.O jei gu iseiciau is darbo,tai tikriausiai nebegausiu.Problema,kad as dabar gyvenu kitur.O gal galima pasiimti kokias neisnaudotas atostogas ar koki biuleteni.Ar taip imanoma?

nebent pries dekreta isidarbinsit,tada gausit.Na o atostogas paimti,nemanau kad jus 4 menesius esat sukaupusi,be to ir biliuteni ant tiek menesiu nemanau kad duotu,nebent tikrai rimta lyga yra.Galit paimti neisnauduotu atostogu kiek turit,o paskui i neapmokamas eiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 19 spalio 2011 - 12:03
sveikutės!
Jeigu aš išeinu į dekreta 2011-12-01, prieš tai turiu atostogas nuo 2011-11-14 iki dekreto, tai ar man reikia, rašyti kažkokia pažymą ar prašymą kad išmokėtų atlyginimą už spalio ir lapkričio men anksciau ar iki kazkurios datos. Ar sodra viska matys, nors ir veluotu atlyginimai, ir vistiek susiras ta 10 ir 11men atlyginimus? 11men atlyginimas veliau bus reikalingas VPA skaiciavimui, o 10men dekretui, kas gali patarti..
nes musu imonej atlyginimai linke veluoti neprognozuojamai.

ačiūūū 4u.gif
Atsakyti
radau čia Temutę, tad kreipiuosi.

nuo lapkr.2d. nutraukiu Motinystės/vaiko priežiūros atostogas
(priklausančias kol vaikui sueis du metai) nes grįžtu į darbą.
Dabar vaikui tik 1.3m.
Vaiko priežiūros atostogas perleidžiu vyrui.
Pagal naują tvarką Tėvystės atostogos jam priklausytų 40 proc. su teise dirbti.
Ar jas jam duos, jei jau porą savaičių stovi Vilniaus darbo biržoj, iki tol ilgus metus nepertraukiamai dirbo. Pagal ką ir kaip skaičiuos?
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almg @ 2011 10 19, 15:34)
radau čia Temutę, tad kreipiuosi.
nuo lapkr.2d. nutraukiu Motinystės/vaiko priežiūros atostogas
(priklausančias kol vaikui sueis du metai) nes grįžtu į darbą.
Dabar vaikui tik 1.3m.
Vaiko priežiūros atostogas perleidžiu vyrui.
Pagal naują tvarką Tėvystės atostogos jam priklausytų 40 proc. su teise dirbti.
Ar jas jam duos, jei jau porą savaičių stovi Vilniaus darbo biržoj, iki tol ilgus metus nepertraukiamai dirbo. Pagal ką ir kaip skaičiuos?
AČIŪ 4u.gif

nera kam isleisti ji i VPA,nera darbdavio.
Atsakyti
QUOTE(murmuke @ 2011 10 19, 14:24)
sveikutės!
Jeigu aš išeinu į dekreta 2011-12-01, prieš tai turiu atostogas nuo 2011-11-14 iki dekreto, tai ar man reikia, rašyti kažkokia pažymą ar prašymą kad išmokėtų atlyginimą už spalio ir lapkričio men anksciau ar iki kazkurios datos. Ar sodra viska matys, nors ir veluotu atlyginimai, ir vistiek susiras ta 10 ir 11men atlyginimus? 11men atlyginimas veliau bus reikalingas VPA skaiciavimui, o 10men dekretui, kas gali patarti..
nes musu imonej atlyginimai linke veluoti neprognozuojamai.

ačiūūū  4u.gif

Jokio skirtumo kada jūs realiai gausit tuos atlyginimus, svarbiausia, kad įmonė laiku pateiktų sodrai ataskaitas. Žodžiu šiuo atveju svarbu, kas parašyta popieriuose, o ne realūs pinigai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 19, 13:06)

nebent pries dekreta isidarbinsit,tada gausit.Na o atostogas paimti,nemanau kad jus 4 menesius esat sukaupusi,be to ir biliuteni ant tiek menesiu nemanau kad duotu,nebent tikrai rimta lyga yra.Galit paimti neisnauduotu atostogu kiek turit,o paskui i neapmokamas eiti.

klystat. Biuleteni duoda. Abu nestumus biuleteni turejau po puse nestumo. Aisku ir liga turiu, kuri labai suaktyvejo ir dirbt negalejau. Komplikuota migrena turiu...
Atsakyti