Įkraunama...
Įkraunama...

Klasėje vaikai iš globos namų

Paskatino temą kurti situacija,kuri manau nėra normali, ir kaip tokios prblemos sprendžiamos kitur.
Pirmoko klasėje net penki vaikai iš globos namų unsure.gif Per pirmą susirinkimą mokytoja pareiškė,kad tie vaikai niekada nevažiuos į ekskursijas su klase,nes globos namai neskiria tam pinigų.Nebus sveikinami su Kalėdomis klasėje ,nes dovanas gauna globos namuose.Na visa tai dėl rinkliavos pinigų klasėje kilo,tipo net penki vaikai niekada prie nieko neprisidės.
Mano pasiūlymas ,kad už tuos vaikus sumesti pinigėlių buvo neišgirstas(kitų tėvų).
Vėl artėja susirinkimas,norėčiau būti šiek tiek tam pasiruošus,kaip darote kitur su tokiais vaikais?Ar tikrai globos namai tam neskiria pinigėlių?
Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 26, 06:55)
Paskatino temą kurti situacija,kuri  manau nėra normali, ir kaip tokios prblemos sprendžiamos kitur.
Pirmoko klasėje net penki vaikai iš globos namų unsure.gif Per pirmą susirinkimą mokytoja pareiškė,kad tie vaikai niekada nevažiuos į ekskursijas su klase,nes globos namai neskiria tam pinigų.Nebus sveikinami su Kalėdomis klasėje ,nes dovanas gauna globos namuose.Na visa tai dėl rinkliavos pinigų klasėje kilo,tipo net penki vaikai niekada prie nieko neprisidės.
Mano pasiūlymas ,kad už tuos vaikus sumesti pinigėlių buvo neišgirstas(kitų tėvų).
Vėl artėja susirinkimas,norėčiau būti šiek tiek tam pasiruošus,kaip darote kitur su tokiais vaikais?Ar tikrai globos namai tam neskiria pinigėlių?

Kolkas nesusidūrėm su tuo mokykloje. Tačiau darželyje buvo mergaitė, kurios šeima taip neturėjo kaip prisidėt prie rinkliavų, ekskursijų, švenčių. Problemų kažkaip nebuvo g.gif Visi tėvai tą žinojo, skaičiuodavom visada viską bendrai, nieko neišskirdavom, sumesdavom visi kiti tėvai.
Atsakyti
Mano Vyšnios klasėje yra mergaitė iš asocialios šeimos,kurioje mama "dar negavo algos"Kai buvo susirinkimas,pasiūliau rinkti keliais litais daugiau,kad ir ta mergytė gautų Kalėdinę dovanėlę.Visi tėvai sutiko.
Bet kai reikia uždėt už 5 vaikus tai gal kitiems tikrai per didelė labdara.Juk ne visi gyvena pasiturinčiai.
Negi vaikų namuose tikrai nėra skiriama lėšų?Juk suma vaiko išlaikymui labai nemaža,ar taip viską ir išleidžia?
Įdomu,o tiems vaikiukams pietus išperka,ar įdeda kažką?
Atsakyti
Nežinau kaip ir kokios priežastys, bet reikėtų, kad mokytoja pasidomėtų globos namuose apie galimybes ir spręstų tą klausimą. Vaikai išskirti neturėtų būti. Tuo turi pasirūpinti mokytoja. jei mokytoja višta arba bejausmė, rūpindamasi savo vaiku kitos paieškočiau. Šiaip 5 vaikams susimesti nėra daug. Jei nei mokytojams, nei tėvams nerūpėtų, iš siuto suorganizuočiau tokią alternatyvą, kad visi prestižiniai turčiukai užpavydėtų. jei reik alternatyvos, į a.ž.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2011 11 26, 17:57)
Nežinau kaip ir kokios priežastys, bet reikėtų, kad mokytoja pasidomėtų globos namuose apie galimybes ir spręstų tą klausimą. Vaikai išskirti neturėtų būti. Tuo turi pasirūpinti mokytoja. jei mokytoja višta arba bejausmė, rūpindamasi savo vaiku kitos paieškočiau. Šiaip 5 vaikams susimesti nėra daug. Jei nei mokytojams, nei tėvams nerūpėtų,  iš siuto suorganizuočiau tokią alternatyvą, kad visi prestižiniai turčiukai užpavydėtų. jei reik alternatyvos, į a.ž.

Nėra mano šeima turtuolė,tačiau kad ir papildomi dešimt litų,mums gyvenimo nesugadintų,tačiau kalbam apie vaikų auklėjimą.Netik globos namų,bet ir savo.Aš nenoriu,kad mano vaikas matytų pavyzdį ,kad yra kitokių vaikų,kuriuos galima ignoruoti.
Sutinku su jūsų nuomone,kad mokytoja turėtų kontaktuoti su globos namais ir spręsti problemą,o nenurašyti,kad ai šitie vaikai niekad pinigų neduos,niekad nedalyvaus... cool.gif
Galų gale tėvus motyvuoti tiems vaikams padėti.
O alernatyvių idėjų laukiu a.ž. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 26, 18:31)
Nėra mano šeima turtuolė,tačiau kad ir papildomi dešimt litų,mums gyvenimo nesugadintų,tačiau kalbam apie vaikų auklėjimą.Netik globos namų,bet ir savo.Aš nenoriu,kad mano vaikas matytų pavyzdį ,kad yra kitokių vaikų,kuriuos galima ignoruoti.
Sutinku su jūsų nuomone,kad mokytoja turėtų kontaktuoti su globos namais ir spręsti problemą,o nenurašyti,kad ai šitie vaikai niekad pinigų neduos,niekad nedalyvaus... cool.gif
Galų gale tėvus motyvuoti tiems vaikams padėti.
O alernatyvių idėjų laukiu a.ž. 4u.gif

parašiau AŽ. Rimtai rūpinčiausi, ar tokia mokytoja tinkama mano vaikui blink.gif
Atsakyti
Mūsų mokykloje mokosi vaikai iš vienų globos namų (jie yra mokyklos aptarnaujamoje teritorijoje). Tiesa, mūsų klasėje nėra nė vieno vaiko iš globos namų, bet paralelinėse klasėse jų yra, taip pat ir mokyklos būreliuose, kuriuos lanko mano vaikas. Niekada negirdėjau, kad jie būtų kaip nors išskiriami. Prisimenu, kad per vieną tėvų susirinkimą, kuomet buvo aptarinėjama kažkokia ekskursija (organizuojama kartu su paraleline klase), mokytoja užsiminė, kad paralelinėje klasėje mokosi keli vaikai iš globos namų, bet jie į ekskursiją važiuos nemokamai, nes "iš tokių vaikų niekuomet neimami pinigai", tad bendra ekskursijos kaina buvo dalijama iš važiuojančių mokinių skaičiaus (atėmus vaikus iš globos namų). Taip pat ir chore - Kalėdoms buvo siuvami kostiumai (ten jie kažkokį spektaklį statė), renkami pinigėliai už dovanas nuo Kalėdų senelio, tai mes visi susimetėme šiek tiek daugiau (tas "daugiau" - tai koks litas ar du), kad ir mergaitei iš globos namų būtų pasiūtas kostiumas ir ji gautų dovaną. Ir visi tėvai tą priėmė labai geranoriškai, net į galvą niekam nešovė, kad galėtų būti kitaip. Aš manau, kad čia jūsų mokytoja užduoda tokį negerą toną, ji kaip tik turėtų pasirūpinti, kad tie vaikai nebūtų išskiriami. Kaip tai jie Kalėdinių dovanų negaus? Tai ką - jie stovės ir žiūrės, kaip kiti vaikai gauna dovanas? O mokytojai ir kitiems tėvams širdis dėl to nesudrebės?
Atsakyti
verysad.gif [quote=Pippi,2011 11 26, 21:29]
Mūsų mokykloje mokosi vaikai iš vienų globos namų (jie yra mokyklos aptarnaujamoje teritorijoje). Tiesa, mūsų klasėje nėra nė vieno vaiko iš globos namų, bet paralelinėse klasėse jų yra, taip pat ir mokyklos būreliuose, kuriuos lanko mano vaikas. Niekada negirdėjau, kad jie būtų kaip nors išskiriami. Prisimenu, kad per vieną tėvų susirinkimą, kuomet buvo aptarinėjama kažkokia ekskursija (organizuojama kartu su paraleline klase), mokytoja užsiminė, kad paralelinėje klasėje mokosi keli vaikai iš globos namų, bet jie į ekskursiją važiuos nemokamai, nes "iš tokių vaikų niekuomet neimami pinigai", tad bendra ekskursijos kaina buvo dalijama iš važiuojančių mokinių skaičiaus (atėmus vaikus iš globos namų). Taip pat ir chore - Kalėdoms buvo siuvami kostiumai (ten jie kažkokį spektaklį statė), renkami pinigėliai už dovanas nuo Kalėdų senelio, tai mes visi susimetėme šiek tiek daugiau (tas "daugiau" - tai koks litas ar du), kad ir mergaitei iš globos namų būtų pasiūtas kostiumas ir ji gautų dovaną. Ir visi tėvai tą priėmė labai geranoriškai, net į galvą niekam nešovė, kad galėtų būti kitaip. Aš manau, kad čia jūsų mokytoja užduoda tokį negerą toną, ji kaip tik turėtų pasirūpinti, kad tie vaikai nebūtų išskiriami. Kaip tai jie Kalėdinių dovanų negaus? Tai ką - jie stovės ir žiūrės, kaip kiti vaikai gauna dovanas? O mokytojai ir kitiems tėvams širdis dėl to nesudrebės?
Taip,globos namai neduoda pinigu ekskursijoms,i Kaledu ir kt,sventes vaikai paprasciausiai neina,jei kokia svente po pamoku visi vaikai pasilieka,o is globos namu eina namo,jei tai galima pavadinti namais verysad.gif Zinau tai puikiai,nes mano globotinis mokesi mokykloje,kuri netoli globos namu..taip,sventes globnamyje rengiamos ir grazios,tikrai...Ir i ekursijas veza visokias,ir i teatrus,bet mokyklai sventems ne lito .Ir ka gali klases mamos duoti uz juos,jei reikia uzdeti uz vaikus is asocialiu seimu,be to kazin ar juos leistu,nes mazesniu ateina pasimti darbuotoja ir vedasi visa buri namo.
.Tai va paklausiau savo vieno globotinio,jokiu pietu jiems neuzperka,tegu vaikui ir 7 pamokos,sedi alkanas. Bet visi globotiniai is globos namu gauna vaiko pinigus(tuos 52 litus),jei didesnis vaikas negeria,neruko,gauna tuos pinigus kaip rankpinigius ir pakontroliujamas gali nusipirkti ka nori..Turi globos namai daug darbuotoju,tame tarpe ir buhaltere,,bet ten gal kokie istatymai jiems neleidzia duoti klases reikmems? Globos namus kontroliuoja kas netingi,kiek zinau,mokytoja juk neisrasys kokios saskaitos -fakturos.Bet ,aisku,jei tik panoretu,sita dalyka tikrai galetu istaisyti,bet kam jiems tokie rupesciai..Cia mano tokie ziaurus pasvarstymai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2011 11 26, 20:29)
Aš manau, kad čia jūsų mokytoja užduoda tokį negerą toną, ji kaip tik turėtų pasirūpinti, kad tie vaikai nebūtų išskiriami. Kaip tai jie Kalėdinių dovanų negaus? Tai ką - jie stovės ir žiūrės, kaip kiti vaikai gauna dovanas? O mokytojai ir kitiems tėvams širdis dėl to nesudrebės?

Buvo rudenėlio šventė,klasėje susirinko tėvai su vaišėmis.Vaikai paruošę programą ir visi su kaukėmis tokiomis paprastomis ant galvos(tėvai turėjo padaryt).O tie penki vaikai be kaukių doh.gif Va nuo tada man kraujas ir užviręs,kad taip būti negali.Vienas vaikas visą šventę praverkė verysad.gif
Pirma,dviejų vyresnėlių klasėje niekada tėvams nereikėjo daryti kaukių(tik kalėdoms),viską pasidarydavo vaikai per pamokas.O antra nejaugi negalėjo mokytoja tų penkių obuolių ar morkų nupiešti. doh.gif
Manau nėra susikalbėjimo tarp vaikų namų darbuotojų ir mokytojų ar burelių vadovų.
Ką galiu padaryti,tai mažiausiai,kad per ateinančias šventes tie vaikai nebūtų išskirti.Ir tikiuosi,kad atsiras dar tokių tėvų. Nors panašu mūsų klasė nėra pavyzdinga, ir neturtingų tėvų yra, ir su kitokiomis vertybėmis...bet gal ėmanoma kažką pakeisti:4u:
O mokytoją žadu keisti antroje klasėje,nors teks tada ir mokyklą keisti,toliau nuo namų,bet nepatinka kolkas man jos požiūris.
Papildyta:
QUOTE(Smaika @ 2011 11 26, 21:50)
Turi globos namai daug darbuotoju,tame tarpe ir buhaltere,,bet ten gal kokie istatymai jiems neleidzia duoti klases reikmems? Globos namus kontroliuoja kas netingi,kiek zinau,mokytoja juk neisrasys kokios saskaitos -fakturos.Bet ,aisku,jei tik panoretu,sita dalyka tikrai galetu istaisyti,bet kam jiems tokie rupesciai..Cia mano tokie ziaurus pasvarstymai doh.gif

Mokytoja sąskaitos neišrašys,bet gali mokyklos buhalterė.Tiesiog reikia daugiau koridorių pavaiksčiot ir durų pavarstyt. smile.gif
Dabar pradėjau kitais klausimais globos namuose lankytis,pabandysiu iš jų pozicijos sužinoti kas kaip vyksta:)
Pikta man dėl tokios padeties.Ir tos skambios akcijos, imu manyti, vyresniems globos namų vaikams kelia juoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ukme: 27 lapkričio 2011 - 08:04
Paskaičiau ir nusprendžiau pasidalinti mintimis. Mūsų vaiko klasėje mokosi trys vaikai iš globos namų. Per Kalėdas visada renkamės keliais litais daugiau, kad užtektų dovanėlių ir tiems trims vaikams. Į ekskursijas jie kartais važiuoja, kartais nevažiuoja (nežinau tiksliau kodėl taip). Bet.... Suprantu, kad tie vaikai gvena KITAIP, suprantu, kad yra nuskriausti gyvenimo, esu ne prieš tai, kad duoti keliais litais daugiau. Kitavertus, jie piniginiu atžvilgiu iš globos namų yra daug daugiau aprūpinti negu mūsų vaikai, augantys normaliose šeimose. Ir kai veną vasarą visi tie trys vaikai keliavo į Italiją (vežė globos namai berods), tai tada pasidarė tokia keista savijauta. Kuri iš mūsų galite išleisti savo vaiką į Italiją poilsiauti? Vat kažkaip ir suveikia jausmai kažkokie kitokie. Juk mūsų vaikų už dyka niekas neveža į ekskursiją ar užsienio kelionę? Mes turim rūpintis, uždirbti, mokom vaiką, kad ne viską gali pasiimti, ne visur privalai eiti, kad eiti gali ten, kur leidžia tavo galimybės. Tai gal tada ir už tuos vaikus iš globos namų mes neturim mokėti visada? Juk jie ten trikrai turi visokių švenčių, dažnai tikrai daugiau už paprstą normalią šeimą, kuri stengiasi, dirba už minimumą. Bet tų vaikų niekas nelepina. O vat globos vaikams yra kažkokios privilegijos. Sutinku dėęl Kalėdų, nes ten tikrai keli litai per metus - nėra daug. Bet jei vežti į ekskursijas, į spektakliukus - su tuo nesutikčiau. Čia mano tokia nuomonė. Gal ir klystu.
Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2011 11 27, 13:35)
Paskaičiau ir nusprendžiau pasidalinti mintimis. Mūsų vaiko klasėje mokosi trys vaikai iš globos namų. Per Kalėdas visada renkamės keliais litais daugiau, kad užtektų dovanėlių ir tiems trims vaikams. Į ekskursijas jie kartais važiuoja, kartais nevažiuoja (nežinau tiksliau kodėl taip). Bet.... Suprantu, kad tie vaikai gvena KITAIP, suprantu, kad yra nuskriausti gyvenimo, esu ne prieš tai, kad duoti keliais litais daugiau. Kitavertus, jie piniginiu atžvilgiu iš globos namų yra daug daugiau aprūpinti negu mūsų vaikai, augantys normaliose šeimose. Ir kai veną vasarą visi tie trys vaikai keliavo į Italiją (vežė globos namai berods), tai tada pasidarė tokia keista savijauta. Kuri iš mūsų galite išleisti savo vaiką į Italiją poilsiauti? Vat kažkaip ir suveikia jausmai kažkokie kitokie. Juk mūsų vaikų už dyka niekas neveža į ekskursiją ar užsienio kelionę? Mes turim rūpintis, uždirbti, mokom vaiką, kad ne viską gali pasiimti, ne visur privalai eiti, kad eiti gali ten, kur leidžia tavo galimybės. Tai gal tada ir už tuos vaikus iš globos namų mes neturim mokėti visada? Juk jie ten trikrai turi visokių švenčių, dažnai tikrai daugiau už paprstą normalią šeimą, kuri stengiasi, dirba už minimumą. Bet tų vaikų niekas nelepina. O vat globos vaikams yra kažkokios privilegijos. Sutinku dėęl Kalėdų, nes ten tikrai keli litai per metus - nėra daug. Bet jei vežti į ekskursijas, į spektakliukus - su tuo nesutikčiau. Čia mano tokia nuomonė. Gal ir klystu.

Visiškai pritariu. thumbup.gif
Dėl to, kad nesusikalba mokykla (net ne mokytoja) ir vaikų namai, tai tikrai ne tėvai kalti. Žinokit yra lengviausia, tai sužaisti su tėvų sąžine -nu argi gaila-ir taip laikyti, kad problema išspręsta-sumes pinigų viskam tėvai. Vaikų namai visada linkę, ,kuo mažiau išleisti pinigų tiesiogiai vaikui. Tačiau manau, kad vaikų namai, išleisdami vaiką į mokyklą , turi tiesiog priimti sprendimus, ką , kaip daryti, tokiais atvejais, o ne palikti savieigai-jei tėvai susimes, tai vaikai gaus dovanų ar važiuos į ekskursiją, jei ne, tai nereikia. Todėl, kad vaikai iš vaikų namų augs manydami, kad už juos kažkas privalo sumokėti, kad jie patys už nieką neturi mokėti. O tai yra negerai.
Papildyta:
QUOTE(Pippi @ 2011 11 26, 20:29)
Aš manau, kad čia jūsų mokytoja užduoda tokį negerą toną, ji kaip tik turėtų pasirūpinti, kad tie vaikai nebūtų išskiriami.

Kaip tai jie Kalėdinių dovanų negaus? Tai ką - jie stovės ir žiūrės, kaip kiti vaikai gauna dovanas? O mokytojai ir kitiems tėvams širdis dėl to nesudrebės?

Na aš manau, kad mokytoja čia mažiausiai kalta.

Vaikų namai yra tų vaikų ''tėvai'' , kurie gauna gana gausų finansavimą už vaikus. Kodėl jiems širdis nedreba, jei šita problema taip ir lieka neišspręsta? Kažin kas turėtų tuo susirūpinti,kad tokie vaikais stovės ir negaus dovanų-klasės vaikų tėvai ar vaikų namai? Juk realiai niekas nežino kiek čia vaikų iš šeimos stovi su dovana vien todėl, kad jų mama atsisakė dėl to šiltų batų.
Atsakyti
Aš irgi manau, kad mokytja šitoj vietoj visiškai neturi jokios įtakos. Būtent, tai mokyklos ir globos namų reikalas. O ir mokytojai, jei jai ir norėtųsi pirkti, vežtis tuos vaikus, bet jei tėvai nesutinka? Tai mokytojai kaip tik yra sunkiausia, ji atsiduria kryžkelėj. O jei jau globos namai nusprendė, kad jų vaikai į ekskursijas nevažiuos, tai čia kiti nėra kalti. Nei tėvai, nei mokytojai. Visi esam žmonės, visi suprantam, kaip skaudu, bet... Minėjau atvejį apie Italiją. Nežinau, čia gal nėra pavydas, bet visgi pamąstai, kodėl tavo vaikas kitoks, jo niekas neveža į Italiją. Patikėkit, mes abu dirbam, stengiamės, bet savo vaikų taip poilsiauti neišgalim.
Atsakyti