[quote=Pippi,2011 11 26, 21:29]
Mūsų mokykloje mokosi vaikai iš vienų globos namų (jie yra mokyklos aptarnaujamoje teritorijoje). Tiesa, mūsų klasėje nėra nė vieno vaiko iš globos namų, bet paralelinėse klasėse jų yra, taip pat ir mokyklos būreliuose, kuriuos lanko mano vaikas. Niekada negirdėjau, kad jie būtų kaip nors išskiriami. Prisimenu, kad per vieną tėvų susirinkimą, kuomet buvo aptarinėjama kažkokia ekskursija (organizuojama kartu su paraleline klase), mokytoja užsiminė, kad paralelinėje klasėje mokosi keli vaikai iš globos namų, bet jie į ekskursiją važiuos nemokamai, nes "iš tokių vaikų niekuomet neimami pinigai", tad bendra ekskursijos kaina buvo dalijama iš važiuojančių mokinių skaičiaus (atėmus vaikus iš globos namų). Taip pat ir chore - Kalėdoms buvo siuvami kostiumai (ten jie kažkokį spektaklį statė), renkami pinigėliai už dovanas nuo Kalėdų senelio, tai mes visi susimetėme šiek tiek daugiau (tas "daugiau" - tai koks litas ar du), kad ir mergaitei iš globos namų būtų pasiūtas kostiumas ir ji gautų dovaną. Ir visi tėvai tą priėmė labai geranoriškai, net į galvą niekam nešovė, kad galėtų būti kitaip. Aš manau, kad čia jūsų mokytoja užduoda tokį negerą toną, ji kaip tik turėtų pasirūpinti, kad tie vaikai nebūtų išskiriami. Kaip tai jie Kalėdinių dovanų negaus? Tai ką - jie stovės ir žiūrės, kaip kiti vaikai gauna dovanas? O mokytojai ir kitiems tėvams širdis dėl to nesudrebės?
Taip,globos namai neduoda pinigu ekskursijoms,i Kaledu ir kt,sventes vaikai paprasciausiai neina,jei kokia svente po pamoku visi vaikai pasilieka,o is globos namu eina namo,jei tai galima pavadinti namais

Zinau tai puikiai,nes mano globotinis mokesi mokykloje,kuri netoli globos namu..taip,sventes globnamyje rengiamos ir grazios,tikrai...Ir i ekursijas veza visokias,ir i teatrus,bet mokyklai sventems ne lito .Ir ka gali klases mamos duoti uz juos,jei reikia uzdeti uz vaikus is asocialiu seimu,be to kazin ar juos leistu,nes mazesniu ateina pasimti darbuotoja ir vedasi visa buri namo.
.Tai va paklausiau savo vieno globotinio,jokiu pietu jiems neuzperka,tegu vaikui ir 7 pamokos,sedi alkanas. Bet visi globotiniai is globos namu gauna vaiko pinigus(tuos 52 litus),jei didesnis vaikas negeria,neruko,gauna tuos pinigus kaip rankpinigius ir pakontroliujamas gali nusipirkti ka nori..Turi globos namai daug darbuotoju,tame tarpe ir buhaltere,,bet ten gal kokie istatymai jiems neleidzia duoti klases reikmems? Globos namus kontroliuoja kas netingi,kiek zinau,mokytoja juk neisrasys kokios saskaitos -fakturos.Bet ,aisku,jei tik panoretu,sita dalyka tikrai galetu istaisyti,bet kam jiems tokie rupesciai..Cia mano tokie ziaurus pasvarstymai