Įkraunama...
Įkraunama...

Klasėje vaikai iš globos namų

QUOTE(Niktė @ 2011 11 28, 11:24)
Pas vieną sūnų mokykloje rinko po 25 lt, pas kitą darželyje po 35 lt. mergytė dar neina, tai lengva atgaiva biggrin.gif
Jeigu prie kiekvieno sūnaus reikėtų dar mestis ir kitiems 5 vaikams aš galėčiau leisti nebent pridėti pas vieną sūnų. pas abu man tikrai būtų per didelė prabanga.  ax.gif
Pas Vyšnią rinko 50 Kalėdoms ir tiek pat dėjom į fondą.Ekskursija berods 32 ar 36.Nemažai vaikų nevyko.
Pas Pupą rinko multimedjiai,remontui,žaliuzėms,minkštam kampui(čia per du metus)buvo tėvų,kurie nesidėjo,tad mums teko mokėti didesnes sumas.Klasėje nėra asocialių,daugiavaikių,ar iš vaikų namų...Kartais kyla mintis,kodėl aš turiu sumokėti už tai,kuo naudosis kito žmogaus vaikai?Mes tikrai ne turtuoliai.
Dėl kaukių,tai man labai patinka užsienio mokyklos-ten vaikai palydimi iki vartelių,už jų-mokyklos reikalai.Aš visai neturiu jokios meniškos gyslelės.Nemoku siūti,megzti,karpyti,daryti puokščių ir t t.O mokytoja baigus mokslus

Dėl uždėjimo už vaiknamiečius:sutinku,kad jie įpranta visko gaut ir galvoja,kad taip bus visada,kad kažkas tiesiog privalo,nes jie vargšai našlaičiai ir t t.Bet iš kitos pusės-yra klasės kolektyvas.Pirma rimta galimybė pabandyt integruotis realiame pasaulyje o ne virti internato aplinkoj.Tad tikrai reikėtų rasti kokią išeitį
Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 28, 11:38)
Čia vėl pagirsiu savo vyresnėlio mokytoją,ten renka po 10Lt,nes: vaikai dovanas gauna namuose ką nori,o mokykloje kaip minėjo šūdniekiai,dažnai nereikalingi.
Tai čia iš tų pinigėlių būna nuperkama Kalėdinių saldainių(kiekvienam) ir stalo žaidimai, kuriais vaikai žaidžia visus metus klasėje per pertrauką, žodžiu bendra dovana visiems. thumbup.gif Ir visada visi lieka patenkinti.

vaikai daug negaus, tik po saldainių krepšiuką. kodėl tiek daug? nes už spektaklį reikia susimokėti. pas vieną vaiką 12 lt, o pas kitą 15 lt. Konkrečiai pas vyresnėlį yra 25 lt, iš tos sumos atimame 12 lt kas bus spektaklis lieka 13 lt. Saldainių krepšiukas kainuos apie 7-8 lt. Lieka 6-7 litai mokytojos dovanai. Jeigu nuo saldainių liks daugiau ar mokytojai suapvalins sumą Tarkim bus surinkta 111 lt tai suapvalinsim iki 100. Už likusią sumą bus nupirkta kažkas į klasę kuo mokiniai naudosis. Lygiai tokiu pačiu principu bus perkama ir darželyje
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2011 11 27, 17:42)
Kodėl jūsų vaikas kitoks? Todėl, kad jis turi mamą  mirksiukas.gif. Kaip jūs manote, ką tie vaikai rinktųsi jei galėtų - nemokamas keliones į Italiją ar mamą?  Nereikia jiems pavydėti  4u.gif.

Taikliai ir labai taikliai parašėte. Čia ir kvailam aišku, kad vaikų namų auklėtinis geriau rinktųsi jaukius namus, kuriuose laukia mama, tėtis- o ne kelionę į Italiją.
Niekda net nedrįsčiau pavydėti vaiknamiukui kelionės, nemokamo dviračio ar kažko kito. Juk jie nuskriausti likimo, ir tas materialinis bonusas yra tik tūkstantoji laimės dalis.

Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 28, 12:38)
Sutinku su nuomone,kad nereikia pastoviai tiems vaikams viską  duoti 4u.gif Bet reikia ieškoti sprendimo,kad jie gautų. Lygiai tiek pat kiek gauna mūsų vaikai mokykloje. O už mokyklos ribų tiek mano vaikai, tiek kiti klasiokai gyvena labai skirtingus gyvenimus ir tai yra normalu.

Na tai jie ir gauna tiek pat mokykloje, kiek ta mokykla suteikia - suola, kede, kabineta, mokytoja, vadoveli, ekskursijas, kurias finansuoja mokykla....
O visa kita mokykloje suteikia butent tas kitas gyvenimas uz jos ribu, todel manau nelogiska yra reikalauti, kad tai butu vienoda. Cia jau kiekvieno reikalas, kaip jisai darys - galima tik bandyti tartis.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 28, 11:56)
Pas Vyšnią rinko 50 Kalėdoms ir tiek pat dėjom į fondą.Ekskursija berods 32 ar 36.Nemažai vaikų nevyko.
Pas Pupą rinko multimedjiai,remontui,žaliuzėms,minkštam kampui(čia per du metus)buvo tėvų,kurie nesidėjo,tad mums teko mokėti didesnes sumas.Klasėje nėra asocialių,daugiavaikių,ar iš vaikų namų...Kartais kyla mintis,kodėl aš turiu sumokėti už tai,kuo naudosis kito žmogaus vaikai?Mes tikrai ne turtuoliai.

mane kartais, ne kartais o dažnai, pykdo kitų žmonių požiūris kad jeigu daugiavaikė tai namuose nėra ką valgyti, rengtis ir aplamai gyvenam be cento.
Aš už kitus galiu uždėti pagal išgales. Būna kada ir už kitus užmetu, už mano vaikus dar nėra nė karto niekas uždėję. Kaip bebūtų iš paskutinių dar viską susimokam. bet tuo pačiu puikiai suprantu ir kitus tėvus kurie negali sau to leisti.

Kai vyresnysis atėjo į darželį pirkom patalynę, pirkom eglučių papuošimus, girliandas, lavinamuosius žaislus. sūnus po 4 mėnesių išėjo į kitą grupę. Irgi pikta kodėl mes pirkom, juk vaikai tuoj pat paliko tą grupę. dabar vidurinėlis pradėjo eiti ir iškart miela pasidaro kai pamatai tuos žaisliukus už kuriuos mokėjome. Lygiai tokiu pačiu principu perka ir kiti tėvai, po jų lieka kitiems vaikams. Pirksim ir su mažyle, net nesipiktindami kad naudosis kito žmogaus vaikai. nes mes lygiai taip pat naudosimės kitų tėvų nupirktais daiktais.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 11 28, 13:14)
Na tai jie ir gauna tiek pat mokykloje, kiek ta mokykla suteikia - suola, kede, kabineta, mokytoja, vadoveli, ekskursijas, kurias finansuoja mokykla....
O visa kita mokykloje suteikia butent tas kitas gyvenimas uz jos ribu, todel manau nelogiska yra reikalauti, kad tai butu vienoda. Cia jau kiekvieno reikalas, kaip jisai darys - galima tik bandyti tartis.

Viskas kaip ir logiškai parašyta,bet kažko dar trūksta...
Mūsų vaiką kas nors nuskriaudžia,bėgam aiškinti,o ar už tuos vaikus mokykloje kas nors pastovi?
Tie vaikai taip stipriai turi kovoti dėl savęs,kad kartais net baisu.O kai kova su vėjo malūnais,tai nenuostabu,kad gimsta agresija....
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 11 28, 12:18)
net nesipiktindami kad naudosis kito žmogaus vaikai. nes mes lygiai taip pat naudosimės kitų tėvų nupirktais daiktais.
Aš rašiau ne apie tuos,kurie ateis po mūsų vaikų,o apie tas šeimas,kurių vaikai dabar mokosi mano vaiko klasėj ir kurios gyvena tikrai geriau už mus,bet neduoda iš principo,nes viskuo turėtų pasirūpint švietimas.Nesvarbu,kad vaikas mokysis aplūžusioj,kiaurais langais klasėje,prausis prie surūdijusio praustuvo ir per pertrauką sėdės ant grindų.Aš irgi visada visur duodu,nes to reikia mano vaikų gerovei.Ir į visas visutėles ekskursijas,teatrus ir kt pramogas mano vaikai važiuoja.Ir ne kartą teko uždėt...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 28, 13:56)
Aš rašiau ne apie tuos,kurie ateis po mūsų vaikų,o apie tas šeimas,kurių vaikai dabar mokosi mano vaiko klasėj ir kurios gyvena tikrai geriau už mus,bet neduoda iš principo,nes viskuo turėtų pasirūpint švietimas.Nesvarbu,kad vaikas mokysis aplūžusioj,kiaurais langais klasėje,prausis prie surūdijusio praustuvo ir per pertrauką sėdės ant grindų.Aš irgi visada visur duodu,nes to reikia mano vaikų gerovei.Ir į visas visutėles ekskursijas,teatrus ir kt pramogas mano vaikai važiuoja.Ir ne kartą teko uždėt...

Visų pirma , jei pamatyčiau tokį vaizdą mokykloje, tai neleisčiau ten savo vaiko, paieškočiau kitos mokyklos, kur švaru ir tvarka, o ne pulčiau visko pirkti, viskam duoti pinigų. Nes jai jau tokia mokykla , tai reikia tik numanyt, kokia iš vis bendra tvarka toje mokykloje. Ir tiesa ta, kad tikrai tokiais dalykais turi pasirūpinti švietimas, bet aišku, kam rūpintis, jei ateis tėvai ir nupirks. Mes ir taip labai daug sumokam mokesčių, labai daug. Paskui dar mielai viską superkam, nugi mūsų vaikui reikia, paskui pamatom, kad neturim pinigų, nepragyvenam,pakeikiam valdžią ir emigruojam...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 28, 12:56)

mes darželyje pirkom žaislus, kalėdines dekoracijas, patalynę. bet su ta pačia patalyne dabar miega ir kitas vaikas, žinau kad kai nueis mažoji ji irgi gaus mūsų pirktą. Bet tai inventorius. Tiesiog tai buvo mūsų, tėvų, sutarimas kad vaikams būtų smagiau.

Negi pas Jus mokykloje tokia prasta situacija? Aš savo vaiko į tokią mokyklą neleisčiau. Mes lankom paprastą pagrindinę miesto mokyklą. Pagal ES projektus buvo apšiltinta mokykla, pakeisti langai, nupirkti nauji suolai, kėdės, iš pagrindų atnaujinta valgykla ir t.t. mūsų miesto kitoje mokykloje žinau kad daroma tas pats. Darželis irgi buvo uždarytas kurį laiką nes buvo renovuojamas nuo...iki. Jeigu manęs paprašytų prisidėti prie dažų grindims, žinoma taip. Padėti aplinką sutvarkyti, klasę atnaujinti aš mielai eičiau ir einu,. bet jeigu reikia klasėje pirkti kriauklę ar langus nu atsiprašau. Nesidėčiau ir aš. Jeigu kiti tėvai nori, prašom, bet mes tikrai nesam milijonieriai kad mokyklai dar ir visą inventorių supirktume. Vienas langas kiek kainuoja puikiai žinome. O pas mus klasėje jų yra 5 ir dalinam iš 18 mokinių.... Šaunumėlis, aš geriau už tokius pinigus sau namuose atsinaujjinu buitį ax.gif
Taip, visų pirma tai yra švietimo pareiga. Kodėl vienos mokyklos sugeba to išsireikalauti, o kitos ne? Jeigu tėvai viską superka tai kam mokyklai stengtis? Dabar supirko vieni, paskui bus kiti...
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 11 28, 11:27)
o iš tikrųjų, kodėl negalima buvo duoti užduoties, kad vaikai savo šventei kaukes pasidarytų PATYS?  g.gif gal ne visų tėvai turi meninių gabumų, galų gale laiko. O ir vaikams tikriausiai būtų įdomiau ir įsimintiniau.
šiaip tai tokie mažiukai dar gal Kalėdų Seneliu tiki. O šičia jau turi mokytis, kad santaklausas dovanėlę turi tik tiems, kurių tėvukai susimokėjo.
galima pagalvot, kad ten mokykloj vaikai laptopus ar kalnų dviračius gauna, dėl kurių reikia batus nusimauti. Ar kad šeimose vaikai negauna JOKIŲ dovanų po eglute, nes Kalėdų Senelis ateis į mokyklą.

Šiaip iš viso, kokios jau ten tos dovanos mokykloje? Baisiai brangios ir ypatingos? Jau baisiai tos šeimos nubiednės, kad klasiokas našlaitis gautų tokį patį šūdniekį, kaip ir jūsiškis (kuris jūsiškiui dar gal netgi ir nelabai reikalingas).

O mokytoja, įsivaizduoju, pagalvojo, kad tie vaikučiai niekad neprimes bapkių prie mokytojos gimtadienio dovanų ar mokytojų dienos iškilmių.

Dėl kaukių tai sutinku.
O dėl nubiednėjimo,tai tikrai pagalvočiau,jei reikėtų mokykloje ir darželyje dar už kitus mestis. Kiekvienais metais abiejose įstaigose po 50 Lt karnavalams renkame. Gaunasi šimtukas.O kur dar visokios kaukės,kostiumai tai šventei? Galų gale,namie irgi šventėms yra ruošiamasi ir tiems patiems vaikams,artimiesiems dovanos perkamos. Taigi,Kalėdos-didelių išlaidų metas.
Anksčiau už viską mesdavausi,neklausinėdama ir nesvarstydama. Na,kaipgi čia neduosi,jei sako,kad reikia ? bigsmile.gif O kitais metais,rudeninio susirinkimo metu darželyje auklėtoja pastoviai pareikšdavo,kad paskirstė sumą pagal tai,kad visi duos,o kai kas nedavė,tai dabar dar turime papildomai už praeitais metais nedavusius susimesti,nes auklėtoja "savų dadėjo",kad užtektų ten kokiam linoleumui,lentynoms,kilimui ir t.t. Taigi,rinkdavom jau ne tik už šiuos,bet ir praėjusių metų "skolą" dar pasidalindavom. g.gif Taigi,jeigu jau duodi,tai duosi ir dar pridėsi. Niekas niekada neklausė kokia pas tave padėtis,gal tu rimtai iš paskutinių duodi ir pats kažko atsisakai. Ir dar momentas. Ta mama,kuri nesidėdavo prie nieko,atitempė savo vaikui didžiausią lėlę dovanų per karnavalą (tikrai nekainavo 25 Lt,kaip tarėmės,kad tada kiekvienas savo vaikui nusipirksime dovanėlę už tokią sumą). mirksiukas.gif
O vaikų namų vaikams irgi turėtų būti skiriama nors kažkiek tokioms reikmėms. Prieš devynis metus per TV minėjo,kad jau tada vieno vaiko išlaikymui ten valstybė kas mėnesį skiria po 1600 Lt. Kažin ,ar daug mūsų tiek saviems galime išskirti,įskaičiavus viską ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 29 lapkričio 2011 - 13:39
QUOTE(prekestolen @ 2011 11 28, 14:10)
Taikliai ir labai taikliai parašėte. Čia ir kvailam aišku, kad vaikų namų auklėtinis geriau rinktųsi jaukius namus, kuriuose laukia mama, tėtis- o ne kelionę į Italiją. 

gaila, bet deje dauguma pasirenka gyvenima globos namuose...cia apie vyresnius kalbu.pareigu neturi, jiems nei valgyt daryt, nei tvarkytis baisiai daug nereikia, viskas padaroma uz juos...
Atsakyti
QUOTE(sraige @ 2011 11 29, 15:10)
gaila, bet deje dauguma pasirenka gyvenima globos namuose...cia apie vyresnius kalbu.pareigu neturi, jiems nei valgyt daryt, nei tvarkytis baisiai daug nereikia, viskas padaroma uz juos...

Pareigų turi žiauriai daug, tvarkosi irgi ojojoj kiek, na, gal tik, kad lėkštė panosėj be pastangų. Nors gal kur kaip g.gif O tas pasirinkimas... Normalios ir pagarbios aplinkos nieks nekeis į tą kurioje vienaip ar kitaip nuolat esi žeminamas ir pabrėžiama, kad esi nulis schmoll.gif
Atsakyti