Įkraunama...
Įkraunama...

Klasėje vaikai iš globos namų

QUOTE(guruguru @ 2011 11 27, 14:51)
Minėjau atvejį apie Italiją. Nežinau, čia gal nėra pavydas, bet visgi pamąstai, kodėl tavo vaikas kitoks, jo niekas neveža į Italiją. Patikėkit, mes abu dirbam, stengiamės, bet savo vaikų taip poilsiauti neišgalim.

Kodėl jūsų vaikas kitoks? Todėl, kad jis turi mamą mirksiukas.gif. Kaip jūs manote, ką tie vaikai rinktųsi jei galėtų - nemokamas keliones į Italiją ar mamą? Nereikia jiems pavydėti 4u.gif.

Tas morkas ar obuolius mokytoja tikrai galėjo ir pati nupiešti arba su vaikais kartu padaryti, čia jau jokio pateisinimo nėra. Ji jau nuo pat pirmos klasės daro skirtumą - vaikai iš šeimos ir vaikai be šeimos, o turėtų būti kaip tik atvirkščiai. Vaikas praverkė visą šventę, siaubas kažkoks. O ką mokytoja? Ar ji kaip nors į tai sureagavo? Taigi neužilgo gali prasidėti ir patyčios, nes mokytoja pati parodė - tie vaikai kitokie, jiems nereikia kaukių ir t.t.
Žinau mokytojų, kurios savo klasės vaikui iš savo kišenės kiekvieną mėnesį moka už baseiną, į kurį važinėja visa klasė. Aišku, jos to daryti neprivalo, bet daro, kad tas vaikas nors čia nesijaustų kitoks. Ir už spektaklius sumoka. Ir nesiaiškina, ar globos namai privalo ar neprivalo už vaiką mokėti.

Smaika, nežinau, gal čia nuo globos namų priklauso? Mūsų choro repeticijos prieš Kalėdas vykdavo ir savaitgaliais, ir labai vėlai vakare, bet tą mergaitę iš globos namų jos auklėtoja visuomet atvesdavo į repeticijas ir parsivesdavo, nors būdavo, kad repeticija baigdavosi ir apie 20.
Atsakyti
Šitą temą kūriau tikrai ne iš gailesčio,tikrai žinau ,kad globos namuose vaikai nėra auksas,jie daugelis gal net žvėriukai yra,keikiasi,mušasi ir pan...
Bet norėjau išgirst,sužinot kaip yra kitur,gal aš kažko nežinau:)
Ką dabar sužinojau,tai kad niekur globos namai neskiria pinigų vaikų užklasinei veiklai.
O kam,juk susimes tėvai,gaila gi tų vaikų.
Dėl mokytojos nuomonė tikrai nesikeičia,ji daug kur gali pakoreguoti tų vaikų gyvenimą.Gal kraštutinumas už vaikus mokėti pačiai mokytojai,bet daug kas nekainuoja,reikia lankstumo, ir darbo gal šiek tiek daugiau nei įprastai.
Mano vyresnėlio klasėje nėra vaikų nei iš asocialių,nei globos namų,bet mokytoja dirba daugiau nei jai priklauso.Ir nepriima jokių dovanų iš tėvų,visai jokių.Gal peraukštai ji užkėlė kartelę,kad daugiau reikalauju ir iš kitos mokytojos.
Dabar žinau,kad turiu paspausti globos namus,kad plačiau žiūrėtų į vaikų auklėjimą 4u.gif Ir nesiruošiu patylėti,pastoviai mokėti už tuos klasiokus,žinau,kad reikia kai kur pasibelsti:)Gal ir ne kartąsmile.gif
Atsakyti
Manau, kad cia labai sunki situacija, bet visada galima rasti kokia nors iseiti. Grazu is jusu puses kad pasiulete sumesti pinigus, bet dazniausiai zmones negirdi tokiu pasiulymu. Gal galetu mokytoja paprasyti valdzios kad apmoketu ekskursijas is krepselio pinigu, nes is ju tikrai zinau, kad galima panaudoti juos ekskursijom. Vaikai iskart mato nuo mazens neteisybe, darosi pikti, priesiski. Kaip bebutu juos reikia suvienodinti nors trumpam, gaunant dovanas, vaziuojant i ekskursijas. Taip jie is globos namu, jau kaip ir taip nuskriausti, o vel susiduria su neteisybe, jie nieko negali pakeisti, bet mes suauge juk galime padeti nors taip pasijusti lygiaverciais. Gal reiketu del dovanesliu parsyti tai mamytei kiekvienam teveliui, kas kiek gali prisideti dovanelem, tada gal ir atsiras norinciu. Nes daugiausia kai buna duotas pasiulymas visai klasei, tai teveliai tyli. Juk nemazai yra geru, uzjaucianciu zmoniu, juk Kaledos stebuklu metas...
Atsakyti
p kaip ten yra tuose vaikų namuose? vaikai grupelėm ar šeimomis gyvena? žiūrėjau kažkada laidą apie vaikų namus,ttai jie šeimomis gyvena.nu tipo auklė ir vaikų kažkiek,nedaug,tikrai ne 20 ar 30. Tai manau,kad ta auklė ir turėtų nupiešti tas kaukes vaikams.
Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 27, 20:22)
,tikrai žinau ,kad globos namuose vaikai nėra auksas,jie daugelis gal net žvėriukai yra,keikiasi,mušasi ir pan...

Gerai, kad tokie nėra su tėvais augantys rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 28 lapkričio 2011 - 00:05
QUOTE(Šelma @ 2011 11 28, 01:05)
Gerai, kad tokie nėra su tėvais augantys  rolleyes.gif

nesakau,kad šeimose nėra tokių vaikų,bet ten dauguma tokių.Ir nieko keisto,tai jų reakciją į aplinką.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2011 11 27, 17:42)
Tas morkas ar obuolius mokytoja tikrai galėjo ir pati nupiešti arba su vaikais kartu padaryti, čia jau jokio pateisinimo nėra. Ji jau nuo pat pirmos klasės daro skirtumą - vaikai iš šeimos ir vaikai be šeimos, o turėtų būti kaip tik atvirkščiai. Vaikas praverkė visą šventę, siaubas kažkoks. O ką mokytoja? Ar ji kaip nors į tai sureagavo? Taigi neužilgo gali prasidėti ir patyčios, nes mokytoja pati parodė - tie vaikai kitokie, jiems nereikia kaukių ir t.t. 
Žinau mokytojų, kurios savo klasės vaikui iš savo kišenės kiekvieną mėnesį moka už baseiną, į kurį važinėja visa klasė. Aišku, jos to daryti neprivalo, bet daro, kad tas vaikas nors čia nesijaustų kitoks. Ir už spektaklius sumoka. Ir nesiaiškina, ar globos namai privalo ar neprivalo už vaiką mokėti.

Aš manau, kad nereikia ieškoti kaltų, ten kur jų nėra. Jei sakykim gali atrodyti, kad mokytoja šiuo atvėju parodė, kad vaikai iš vaikų namų kitokie, tai lygiai taip, jei mokytoja, būtų nusprendusi dėl šitų vaikų darbelius daryti pamokoje, tai gal būtent taip ji būtų parodžiusi tų vaikų išskirtinumą ir prievolę visai klasei prie jų taikytis.
Aš manau , kad laikas apie vaikų namų vaikus nustoti galvoti kaip apie vargšelius. Normalūs jie. Tai ko jiems labiausiai reikia- tėvų, nekompensuos nei ekskursija, nei dovana, nei vienkartiniai dabar labai madingi Kalėdiniai aplankymai. Todėl visur kitur jie turi būti lygūs su visais. Ir tas susimetimas klasėje už juos gali būti sakykim vienkartinis,normalu, o ne kaip prievolė visai klasei, paimkim pradinukus, kad atėjus tokiems vaikams, keturis metus visi turi už juos viską apmokėti. Tą privalo padaryti jų tiesioginiai globėjai-vaikų namai. Viskas prasideda nuo mažų dalykų. Tokius uždėjimus, susimetimus, vaikai labai puikiai supranta, ir tada auga galvodami, kad visi visada privalo už juos sumokėti, privalo jiems duoti, jie neprivalo niekur prisidėti. Tačiau gyvenime taip nebus. Ir tada atsiranda baisus pykti, kodėl neduoda man, juk privalo.
Kita vertus, vėlgi, jeigu sakykim konkrečiam vaikui suplanuota kelionė vasarą į pav. į Italiją, tai gal būt visai normalu, kad jis nevažiuos į ekskursiją per mokslo metus. juk ir šeimose vaikai negauna visko iš eilės, kas tik pasiūloma, o kalbama, sprendžiama su vaiku , kas jam geriau, naudingiau. Pav. mano pažįstamų vaikai, dvyniai ( ne vieninteliai šeimoje), niekada neleisdavo tėvai į jokią ekskursiją, nes nebuvo iš ko už du apmokėti , bet jie pasirinko po būrelį kurį norėjo lankyti. Ir net minties nebuvo, kad kažkas už juos turi susimesti, tiesiog nevažiuodavo ir viskas. Su tėvais vasarą nuvažiuodavo pakeliauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 28 lapkričio 2011 - 11:24
QUOTE(Aimeja @ 2011 11 28, 10:33)
Aš manau, kad nereikia ieškoti kaltų, ten kur jų nėra. Jei sakykim gali atrodyti, kad mokytoja šiuo atvėju parodė, kad vaikai iš vaikų namų kitokie, tai lygiai taip, jei mokytoja, būtų nusprendusi dėl šitų vaikų darbelius daryti pamokoje, tai gal būtent taip ji būtų parodžiusi tų vaikų išskirtinumą ir prievolę visai klasei prie jų taikytis.

o iš tikrųjų, kodėl negalima buvo duoti užduoties, kad vaikai savo šventei kaukes pasidarytų PATYS? g.gif gal ne visų tėvai turi meninių gabumų, galų gale laiko. O ir vaikams tikriausiai būtų įdomiau ir įsimintiniau.

QUOTE(Aimeja @ 2011 11 27, 15:49)
Todėl, kad vaikai iš vaikų namų augs manydami, kad už juos kažkas privalo sumokėti, kad jie patys už nieką neturi mokėti.  O tai yra negerai.

šiaip tai tokie mažiukai dar gal Kalėdų Seneliu tiki. O šičia jau turi mokytis, kad santaklausas dovanėlę turi tik tiems, kurių tėvukai susimokėjo.

Juk realiai niekas nežino kiek čia  vaikų iš šeimos stovi su dovana vien todėl, kad jų mama atsisakė dėl to  šiltų batų.

galima pagalvot, kad ten mokykloj vaikai laptopus ar kalnų dviračius gauna, dėl kurių reikia batus nusimauti. Ar kad šeimose vaikai negauna JOKIŲ dovanų po eglute, nes Kalėdų Senelis ateis į mokyklą.

Šiaip iš viso, kokios jau ten tos dovanos mokykloje? Baisiai brangios ir ypatingos? Jau baisiai tos šeimos nubiednės, kad klasiokas našlaitis gautų tokį patį šūdniekį, kaip ir jūsiškis (kuris jūsiškiui dar gal netgi ir nelabai reikalingas).

O mokytoja, įsivaizduoju, pagalvojo, kad tie vaikučiai niekad neprimes bapkių prie mokytojos gimtadienio dovanų ar mokytojų dienos iškilmių.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 11 28, 11:27)
Šiaip iš viso, kokios jau ten tos dovanos mokykloje? Baisiai brangios ir ypatingos? Jau baisiai tos šeimos nubiednės, kad klasiokas našlaitis gautų tokį patį šūdniekį, kaip ir jūsiškis (kuris jūsiškiui dar gal netgi ir nelabai reikalingas).

Jeigu daugiau nėra ką pasakyti, tik, kad visa problema-nenubiednėsi, tai tiesiog nėra tikslo net kalbėti. Nes ne apie nubiednėjimą kalbu, kapstausi giliau.

Lengviausia yra sėdint namuose ant sofkos pravesti sms 2 litus vaikų namams, ir galvoti, kad oho kokį gerą darbą padarei, bet sunku suvokti, kad tuo tu jokios problemos neišsprendei.
Atsakyti
šioje situacijoje, mano akimis mokytoja nusiplauna. nugi ir koks skirtumas kad klasėje yra vaikai iš vaikų namų? negi dabar dėlto visi likę klasės mokiniai yra kalti ir negali keistis dovanomis? Man čia yra žiaurus pavyzdys. Tie vaikai praeis dar kiek laiko viską supras. Ir kas tada? Prasidės klasiokų patyčios va tu kitoks, per tave mes negavome dovanų ir t.t. O taip greičiausiai bus.
Mokytoja galėjo atsiklausti kitų tėvų ar nesutinka uždėti. Tai neturi būti prievartos dalykas, nes tikrai ne visiems finansai išleidžia. Nesutiks tai nesutiks, bet atimti iš kitų vaikų šventės negražu. Galiausiai mokytojai renkami pinigai dovanai, galėtų sakyti nereikia man tos dovanos, geriau tiems vaikams perleidžiu ją. nu bet gi kuri perleis... ir dar paskui sakys ačiū nereikėjo biggrin.gif
Tai negi ir jokių ekskursijų neregs klasė? juk yra ir mokinio krepšelyje tam numatyta pinigų. pernai sūnaus klasė važiavo tik į vieną ekskursiją ir už ją nereikėjo ne vieno cento mokėti, nes dengėsi iš mokinio krepšelio.
Aš suabejočiau mokytojos tinkamumu dirbti su mokiniais, jeigu tokių elementarių problemų nesugeba išspręsti.
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2011 11 28, 10:27)

Pas vieną sūnų mokykloje rinko po 25 lt, pas kitą darželyje po 35 lt. mergytė dar neina, tai lengva atgaiva biggrin.gif
Jeigu prie kiekvieno sūnaus reikėtų dar mestis ir kitiems 5 vaikams aš galėčiau leisti nebent pridėti pas vieną sūnų. pas abu man tikrai būtų per didelė prabanga. ax.gif
Atsakyti
Sutinku su nuomone,kad nereikia pastoviai tiems vaikams viską duoti 4u.gif Bet reikia ieškoti sprendimo,kad jie gautų. Lygiai tiek pat kiek gauna mūsų vaikai mokykloje. O už mokyklos ribų tiek mano vaikai, tiek kiti klasiokai gyvena labai skirtingus gyvenimus ir tai yra normalu.
Galėjau kurti temą ,,Sumeskit vaikams dovanoms,,,bet aš noriu kapstytis šiek tiek gilaiu,manau kad tiems vaikams priklauso pinigai netik pavalgyt,bet ir šiek tiek daugiau. Ir išgirdus jūsų mintis panašu,kad taip ir yra,yra mokinio krepšeliai,yra vaikų pinigai,tik reikia užsiimti,kad tie pinigai būtų nukreipti kur reikia:)Visi klasėje norime savo vaikams šiltos atmosferos,ją reikia sukurti,savaime tai neatsiranda ,ypač kai dalis klasės yra kitokie.
Papildyta:
QUOTE(Niktė @ 2011 11 28, 12:24)

Pas vieną sūnų mokykloje rinko po 25 lt, pas kitą darželyje po 35 lt. mergytė dar neina, tai lengva atgaiva biggrin.gif
Jeigu prie kiekvieno sūnaus reikėtų dar mestis ir kitiems 5 vaikams aš galėčiau leisti nebent pridėti pas vieną sūnų. pas abu man tikrai būtų per didelė prabanga.  ax.gif

Čia vėl pagirsiu savo vyresnėlio mokytoją,ten renka po 10Lt,nes: vaikai dovanas gauna namuose ką nori,o mokykloje kaip minėjo šūdniekiai,dažnai nereikalingi.
Tai čia iš tų pinigėlių būna nuperkama Kalėdinių saldainių(kiekvienam) ir stalo žaidimai, kuriais vaikai žaidžia visus metus klasėje per pertrauką, žodžiu bendra dovana visiems. thumbup.gif Ir visada visi lieka patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(ukme @ 2011 11 28, 10:03)
nesakau,kad šeimose nėra tokių vaikų,bet ten dauguma tokių.Ir nieko keisto,tai jų reakciją į aplinką.

Žinau, 3 auginu iš Ten smile.gif Pykstu, nes žinau, kaip aplinka nuolat pabrėžia jų kitoniškumą, tuo dar labiau kurstydami jų tą negatyvią reakciją. Vaikas verkiantis per šventę, nes joje negali dalyvauti dėl kaukės blink.gif Man, kaip mamai, tokia ir šventė, kai mano vaikas turi linksmintis kito ašarų akivaizdoje- pasityčiojimas kažkoks doh.gif Kažkas nesutvarkyta ten vaikų namuose, nes mano vaikai į visas klasės eskursijas važiuodavo, o vasaros kelionės užsienin (kurių, o, kaip pikta savo bio vaikas nupirkti negalim) buvo bonusas už tai, kad tenka augti be mamytės smile.gif
Atsakyti