Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

Po žiemos su nekantrumu laukiam pavasario.... Kasim lysves, sodinsim daržoves, girdysim jas vandenuku, kovosim su piktžolėmis... Per tuos darbus nepamirškim užsukti čia tam, kad pasidalintumėme savo patirtimi, pasidžiaugtumėme kai pasiseks užauginti didelį moliūgą ar paprašytumėme patarimo kai nežinia koks kirminas grauš žiedinį kopūstą.
Lai mūsų krepšiai visada būna pilni daržovių, kurias pačios užauginome
[*MONAMI*]
user posted image

user posted image
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 15 kovo 2012 - 17:37
Ačiū už namučius 4u.gif Jau buvau pasiklydus beieškodama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 15, 17:52)
Ačiū už namučius 4u.gif Jau buvau pasiklydus beieškodama biggrin.gif

Nėr už ką 4u.gif Baisu taip ilgai be namų būti umn.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ir as noriu padekoti 4u.gif nors esu tik aktyvi skaitytoja, bet kai zinau tai isikisu i pokalbi
noriu atsakyti i praeitos temos klausima
QUOTE(laurindre @ 2012 03 15, 09:24)
Kuo anksciau paseti zirniai, tuo maziau kirmyja ir anksciau subresta. Bet jei nera galimybes paseti, tai nieko neatsitiks, jei pasesi veliau.
Siaip seni zmones sako, kad zirnius reikia seti per Velykas biggrin.gif

Mes su mama issiaiskinom kad zirniu sejimo ankstumas cia ne prie ko galima seti veliau tik dengti reiktu agroplevele ir laistyti kad butu dregna ir tada nepuola kirminai, zirniam svarbiausia palaikyti dregme, viena pavasari isbandziau ir pasiteisino, pasejau veliau ir daug laisciau ir agro plevele dengiau kad taip greit dregme neisgaruotu 4u.gif buvo tik keli sukirmije thumbup.gif
Atsakyti
Aš visada garstyčių įsėju, tai irgi nekirmyja, bet niekur šiemet nerandu aš jų mažuose pakeliuose g.gif
Atsakyti
rasot apie garstycias, o sakykit kur jus jas naudojate g.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2012 03 15, 19:15)
rasot apie garstycias, o sakykit kur jus jas naudojate  g.gif

Siuo atveju jos naudojamos kaip sideratas (dirvai pagerinti) ir kenkejams nubaidyti. Niekas joms neleidzia zydeti ir seklu brandinti biggrin.gif

Nauji namai labai gerai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 15 kovo 2012 - 19:42
QUOTE(šarūnė @ 2012 03 15, 10:09)
Gaminu ne vieni metai jau. Priklauso turbūt nuo metų ar dar velnias žino kokių procesų- atrodo, visko dedi tiek pat, o kartais gaunasi saldus, kartais rūgštus arba išvis vos ne actas.

Pienių vynas

• 10 litrų suspaustų žiedų išversti į didžiulį kubilą ir užplikyti 10 litrų verdančio vandens. Palaikyti 1- 1.5 paros, daugiausia dvi.
• Pripilti 20 litrų šalto vandens, svarbu, kad jis būtų nekietas. Jei norite, kad vynas būtų tirštesnis ir tamsesnis, pakaks ir 10 litrų vandens.
• Pridėti maždaug 3 kg cukraus.
• Tada viską supilti į vyno butelius,bet ne sklidinai.
• Sandariai užkimšti. Kamštį aplipinti plastilinu, per centrą iškišti žarnelę: vienas jos galas turi būti butelyje, o kitas į išorę ir nuleistas į indą su vandeniu. Svarbiausia, kad nepatektų oro.
• Butelį su vynu pastatyti šiltoje ir ramioje vietoje. Stebėti, kad temperatūra būtų vienoda. Saugoti nuo skersvėjų. Nejudinti.
• Po mėnesio nukošti per marlę arba nelabai tankią medžiagą, kad liktų žiedadulkės.
• Supilti atgal į butelį, pridėti tiek pat arba šiek tiek daugiau cukraus. Vėl užkimšti ir laikyti dar 1- 2 mėnesius.
• Jei vynas nežalias, nesijaučia burbuliukų, galima gerti.
Pienių vynas ne tik skanus, bet ir labai naudingas.

koks kiekis gaunasi iš šitos normos ax.gif
Atsakyti
Ačiū už naujus namučius 4u.gif
Atsakyti
Ar pastarnokus šiltnamyje jau galima sėti? g.gif
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms dėl žirnių 4u.gif Įtariu dar luktersiu savaitėlę, gal jau atšilinės orai ax.gif
Atsakyti
per kiek laiko jum rozmarinai isdygo? mano vis dar nerodo gyvybes zenklu... jau turbut apie savaite.
Atsakyti