Gaminu ne vieni metai jau. Priklauso turbūt nuo metų ar dar velnias žino kokių procesų- atrodo, visko dedi tiek pat, o kartais gaunasi saldus, kartais rūgštus arba išvis vos ne actas.
Pienių vynas
10 litrų suspaustų žiedų išversti į didžiulį kubilą ir užplikyti 10 litrų verdančio vandens. Palaikyti 1- 1.5 paros, daugiausia dvi.
Pripilti 20 litrų šalto vandens, svarbu, kad jis būtų nekietas. Jei norite, kad vynas būtų tirštesnis ir tamsesnis, pakaks ir 10 litrų vandens.
Pridėti maždaug 3 kg cukraus.
Tada viską supilti į vyno butelius,bet ne sklidinai.
Sandariai užkimšti. Kamštį aplipinti plastilinu, per centrą iškišti žarnelę: vienas jos galas turi būti butelyje, o kitas į išorę ir nuleistas į indą su vandeniu. Svarbiausia, kad nepatektų oro.
Butelį su vynu pastatyti šiltoje ir ramioje vietoje. Stebėti, kad temperatūra būtų vienoda. Saugoti nuo skersvėjų. Nejudinti.
Po mėnesio nukošti per marlę arba nelabai tankią medžiagą, kad liktų žiedadulkės.
Supilti atgal į butelį, pridėti tiek pat arba šiek tiek daugiau cukraus. Vėl užkimšti ir laikyti dar 1- 2 mėnesius.
Jei vynas nežalias, nesijaučia burbuliukų, galima gerti.
Pienių vynas ne tik skanus, bet ir labai naudingas.