QUOTE(Rashkyte @ 2012 08 24, 20:28)
nesupyks

aciu
mano brolis gyvena UK, tai tevai taip ir vaziuoja tai ten tai cia

jei net patys sako, kad LT jau mums sunku butu gyvent.... cia jau matyt priklauso nuo nusiteikimo.... nors mums kazkaip visur gerai
Mano šeima į Norvegiją keliauja uždarbiaut, mama medikė, medikams ten puikios sąlygos, taip kad esame daugiau mažiau išsibarstę po pasaulį. O aš, manau niekad nenustosiu jausti nostalgijos gimtąjam kraštui, kad man užsieny blogai, nesakau, tik aš labai sentimentali ir man Lietuva labai brangi šalis, nes ten gimiau ir užaugau

Vienintelė bėda, kad ten stabdo grįšti tai, kad pinigų uždirbčiau mažiau nei čia, o ir kainos auga dienom valandom...Bet gal ką sugalvosim, kad ir Lietuvoje finansiškai būtų gerai gyventi, reikia kurti verslo planą, patirties šiokios tokios yra, dabar jau reikės griebtis rimtai.
Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 25, 17:37)
kas del namo jeigu kam uzliuvo, tai turejau omeny, nama LT, turiu draugus, gyvena name, sildosi malkomis, vanduo su boileriu, tad moka tik uz elektra, del namu UK nezinau, suprantama ten irgi viskas kainuoja, bet duokit anglam uz musu minimuma isgyvent

a?
kas del pasalpu, tai anglai patys visokius juockius sepina, visokius indusus ir pan, na aisku buvusi kolonija, tai dabar turi akmeni po kaklu visam gyvenimui, tad tegul ir moka jiems tas pasalpas, musu lietuvai darbstus, sugeba patys uzsidirbti. Bet zinot del tu pasalpu LT man juodai pikta, musu seima tarkim islaiko visokius pasalpinius, o tie pasalpiniai gauna gi juodais, plius kompensacija uz sildyma, vaiku maitinima, kanc, prekes ir maisto davinius, o mes durniai uz viska patys mokam, nors musu algos vienodos beveik, cia apie konkrecius atvejus kalbu
siaip aisku del pasirinkimo kur gyventi, priklauso nuo poziurio, sugebejimo intergruotis i kita soc. aplinka ir begale, kitu dalyku, cia nera vienos formules, kad LT ar UK nuostabi salis, grazi ta musu LT, bet lyginant patriotizma pokariu ir dabar tai ner ka sneketi, dabar visus valdo materializmas, gebejimas viens kitam gerkles perkasti, ir tada aiskiai supranti kodel tie pokario lietuviai, taip myli ta lietuva
Taip, deja pas mus Lietuvoj daug neteisybės ir kada visa tai pasitaisys neaišku. Šiaip čia užsieny iš tiesų daug pliusų, daugiau atsipalaidavimo nei gyvenant LT, bet stengtis ir taupyti irgi reikia. Kokius jausmus jaučiu Lietuvai supratau tik išvykus, o kol buvau joje, atrodė, kad viskas dusina, nes visuomet pagrindinės mintys buvo apie pinigus, o tai neleidžia džiaugtis aplinkiniu pasauliu. Va kai pajutau pinigus, kai atsipalaidavau, pradėjau dėmesį ir į kitus dalykus kreipti, matyti daugiau aplinkinio pasaulio, daugiau planuotis didelių pirkinių, kol kas planuojamos vestuvės, o suma tokia, kad LT tikrai nebūtume susitaupę per metus maždaug. Kaip bus ateity žiūrėsiu, gal pavyks adaptuotis. Bet, tiesą pasakius, atvykusi čia sutikau labai daug įvairaus tipo žmonių: vieni blaškosi, nežinodami į kurią pusę nori, kiti žino, kad tikrai grįš Lietuvon, dar kiti jau nebesieja ateities su ja, nes puikiai prisitaikė vietinėj aplinkoj. Taigi, tik išvykęs gali suprasti, kas sieja su gimtuoju kraštu ir nuspręsti, kaip toliau gyventi. Jei tikrai jaučiatės blogai LT ryžkitės pabandyti išvykti, gal jums patiks, jei ne, bent jau pasitaupysite kažkiek pinigėlių nekilnojamam turtui ir grįšite.