Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(MichGirl @ 2012 08 24, 17:47)
tikiuosi Rashkyte nesupyks, kad uz ja parasysiu, bet  jos vyras per tuos kelis metus JAV visai pakeite specialybe i jam visishkai nauja IR nuo nulio ismoko anglu kalba. Taigi kai labai nori tai viskas imanoma, priesingu atveju lieka tik skundai ir dejones.
Papildyta:
o cia paskaicius kai kuriu zmoniu komentarus, tai susidaro vaizdas, kad raso tie kuriems niekur nera gerai. Nei LT nei svetur... kitaip sakant patiems su savim padirbeti reikia... smile.gif

mirksiukas.gif As ta ir turejau omeny, kad norint viskas imanoma, bet reik pastangu idet. O ne galvot, kad va isvaziuosiu ir staiga rumai su milijonais nukris, vien del to, kad ten jau ne Lt.

Ir LT man labai gerai, ten mano namai wub.gif CIa irgi ko gero nera labai prastai, bet tas ilgesys kartais sunkiai pakeliamas.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 24, 11:47)
tikiuosi Rashkyte nesupyks, kad uz ja parasysiu, bet  jos vyras per tuos kelis metus JAV visai pakeite specialybe i jam visishkai nauja IR nuo nulio ismoko anglu kalba. Taigi kai labai nori tai viskas imanoma, priesingu atveju lieka tik skundai ir dejones.

nesupyks biggrin.gif aciu biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(AfricanSun @ 2012 08 24, 12:52)
Ech...deja aš tikriausiai taip niekad negalėsiu sakyti, nu pasiilgstu namų nors tu ką, tėvų, brolio, MB šeimos, pasiilgstu lietuviško miško, ežero, pamėgtų kavinukių Vilniaus senamiesty ir pan. Čia UK viskas kitaip, gal aš toks jau žmogus. Na visi mes skirtingi  smile.gif

mano brolis gyvena UK, tai tevai taip ir vaziuoja tai ten tai cia biggrin.gif jei net patys sako, kad LT jau mums sunku butu gyvent.... cia jau matyt priklauso nuo nusiteikimo.... nors mums kazkaip visur gerai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Heizel @ 2012 08 24, 14:20)
mirksiukas.gif  As ta ir turejau omeny, kad norint viskas imanoma, bet reik pastangu idet. O ne galvot, kad va isvaziuosiu ir staiga rumai su milijonais nukris, vien del to, kad ten jau ne Lt.

tai kas be ko. milijonai nekrenta niekur smile.gif
Atsakyti
kas del namo jeigu kam uzliuvo, tai turejau omeny, nama LT, turiu draugus, gyvena name, sildosi malkomis, vanduo su boileriu, tad moka tik uz elektra, del namu UK nezinau, suprantama ten irgi viskas kainuoja, bet duokit anglam uz musu minimuma isgyvent lotuliukas.gif a?
kas del pasalpu, tai anglai patys visokius juockius sepina, visokius indusus ir pan, na aisku buvusi kolonija, tai dabar turi akmeni po kaklu visam gyvenimui, tad tegul ir moka jiems tas pasalpas, musu lietuvai darbstus, sugeba patys uzsidirbti. Bet zinot del tu pasalpu LT man juodai pikta, musu seima tarkim islaiko visokius pasalpinius, o tie pasalpiniai gauna gi juodais, plius kompensacija uz sildyma, vaiku maitinima, kanc, prekes ir maisto davinius, o mes durniai uz viska patys mokam, nors musu algos vienodos beveik, cia apie konkrecius atvejus kalbu doh.gif
siaip aisku del pasirinkimo kur gyventi, priklauso nuo poziurio, sugebejimo intergruotis i kita soc. aplinka ir begale, kitu dalyku, cia nera vienos formules, kad LT ar UK nuostabi salis, grazi ta musu LT, bet lyginant patriotizma pokariu ir dabar tai ner ka sneketi, dabar visus valdo materializmas, gebejimas viens kitam gerkles perkasti, ir tada aiskiai supranti kodel tie pokario lietuviai, taip myli ta lietuva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 08 24, 20:28)
nesupyks  biggrin.gif  aciu  biggrin.gif  4u.gif
mano brolis gyvena UK, tai tevai taip ir vaziuoja tai ten tai cia  biggrin.gif  jei net patys sako, kad LT jau mums sunku butu gyvent....  cia jau matyt priklauso nuo nusiteikimo.... nors mums kazkaip visur gerai  biggrin.gif  4u.gif

Mano šeima į Norvegiją keliauja uždarbiaut, mama medikė, medikams ten puikios sąlygos, taip kad esame daugiau mažiau išsibarstę po pasaulį. O aš, manau niekad nenustosiu jausti nostalgijos gimtąjam kraštui, kad man užsieny blogai, nesakau, tik aš labai sentimentali ir man Lietuva labai brangi šalis, nes ten gimiau ir užaugau smile.gif Vienintelė bėda, kad ten stabdo grįšti tai, kad pinigų uždirbčiau mažiau nei čia, o ir kainos auga dienom valandom...Bet gal ką sugalvosim, kad ir Lietuvoje finansiškai būtų gerai gyventi, reikia kurti verslo planą, patirties šiokios tokios yra, dabar jau reikės griebtis rimtai.

Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 25, 17:37)
kas del namo jeigu kam uzliuvo, tai turejau omeny, nama LT, turiu draugus, gyvena name, sildosi malkomis, vanduo su boileriu, tad moka tik uz elektra, del namu UK nezinau, suprantama ten irgi viskas kainuoja, bet duokit anglam uz musu minimuma isgyvent lotuliukas.gif a?
kas del pasalpu, tai anglai patys visokius juockius sepina, visokius indusus ir pan, na aisku buvusi kolonija, tai dabar turi akmeni po kaklu visam gyvenimui, tad tegul ir moka jiems tas pasalpas, musu lietuvai darbstus, sugeba patys uzsidirbti. Bet zinot del tu pasalpu LT man juodai pikta, musu seima tarkim islaiko visokius pasalpinius, o tie pasalpiniai gauna gi juodais, plius kompensacija uz sildyma, vaiku maitinima, kanc, prekes ir maisto davinius, o mes durniai uz viska patys mokam, nors musu algos vienodos beveik, cia apie konkrecius atvejus kalbu doh.gif
siaip aisku del pasirinkimo kur gyventi, priklauso nuo poziurio, sugebejimo intergruotis i kita soc. aplinka ir begale, kitu dalyku, cia nera vienos formules, kad LT ar UK nuostabi salis, grazi ta musu LT, bet lyginant patriotizma pokariu ir dabar tai ner ka sneketi, dabar visus valdo materializmas, gebejimas viens kitam gerkles perkasti, ir tada aiskiai supranti kodel tie pokario lietuviai, taip myli ta lietuva 4u.gif

Taip, deja pas mus Lietuvoj daug neteisybės ir kada visa tai pasitaisys neaišku. Šiaip čia užsieny iš tiesų daug pliusų, daugiau atsipalaidavimo nei gyvenant LT, bet stengtis ir taupyti irgi reikia. Kokius jausmus jaučiu Lietuvai supratau tik išvykus, o kol buvau joje, atrodė, kad viskas dusina, nes visuomet pagrindinės mintys buvo apie pinigus, o tai neleidžia džiaugtis aplinkiniu pasauliu. Va kai pajutau pinigus, kai atsipalaidavau, pradėjau dėmesį ir į kitus dalykus kreipti, matyti daugiau aplinkinio pasaulio, daugiau planuotis didelių pirkinių, kol kas planuojamos vestuvės, o suma tokia, kad LT tikrai nebūtume susitaupę per metus maždaug. Kaip bus ateity žiūrėsiu, gal pavyks adaptuotis. Bet, tiesą pasakius, atvykusi čia sutikau labai daug įvairaus tipo žmonių: vieni blaškosi, nežinodami į kurią pusę nori, kiti žino, kad tikrai grįš Lietuvon, dar kiti jau nebesieja ateities su ja, nes puikiai prisitaikė vietinėj aplinkoj. Taigi, tik išvykęs gali suprasti, kas sieja su gimtuoju kraštu ir nuspręsti, kaip toliau gyventi. Jei tikrai jaučiatės blogai LT ryžkitės pabandyti išvykti, gal jums patiks, jei ne, bent jau pasitaupysite kažkiek pinigėlių nekilnojamam turtui ir grįšite.
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 08 24, 06:37)
man tai kazkaip labai jau slogiai cia viskas skamba  unsure.gif  nu, nenorim mes i LT  schmoll.gif  spalio 1d 9 metai kaip mes cia  rolleyes.gif  6.5m. gyvenam savo buste, kuriam reikejo tada 20% inasho, dirbam (tiesa, as ish namu), vaikai i mokykla/darzeli eina, kasmet po 2 sav. atostogaujam (8d. butinai Karibuose), pinigu skaiciuot nereikia maistui, laisvalaikiui  schmoll.gif

Ciagi labai mazai g.gif
Papildyta:
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 08 24, 13:14)
, ale kartu visi, susirenka per sventes, koki saslyka issikepa. Aisku, kad gyvena nuo algos iki algos visi. Bet visi kruvoj, vienas kitam padeda kai reik  wub.gif Ir dar man pries isvaziuojant prikrauna pilna tase lauktuviu  blush-anim-cl.gif2:  As del to grizt noriu, bet cia mano priezastys. Nu ir tikiuos, kad visgi per metus kitus pasidesim sau pagrinda sioki toki, kad grize gyventumem ne nuo algos iki algos ;]

wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 25 rugpjūčio 2012 - 21:43
QUOTE(jearmaine @ 2012 08 25, 14:33)
Ciagi labai mazai  g.gif

atostogos menesi, bet 2 sav. kazkur ishvykus mirksiukas.gif zinom visi puikiai, kad LT turi daugiausia laisvu dienu metuose (neskaitant atostogu asmeniniu) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 25, 11:37)

kas del pasalpu, tai anglai patys visokius juockius sepina, visokius indusus ir pan, na aisku buvusi kolonija, tai dabar turi akmeni po kaklu visam gyvenimui, tad tegul ir moka jiems tas pasalpas, musu lietuvai darbstus, sugeba patys uzsidirbti.

haha nu bajeris, tai sakot lietuviai nesinaudoja pasalpom UK??? lotuliukas.gif wow thumbup.gif
Atsakyti
O kas yra "pasalpos"? As iki siol nevisai suprantu... blink.gif
Tarkim Child Tax Credit ir Working Tax Credit priklauso tik dirbantiems, ar ne? Ir tai NERA pasalpos.
AR dabar jei jau dirbi, ir neuzdirbi to reikiamo limito, augini vaikus reikia atsisakyti tarkim CTC?

Arba jei tu vienisa mama, dirbi full time, bet neprestizini darba, tad gauni tarkim minimuma ar vos daugiau, stengies kaip gali tai ar galima sakyti, kad tarkim ta mama isnaudoja svecia sali, jos dirbancius piliecius?

(As nekalbu apie tuos, kurie PIRMIAUSIAI domisi valstybes parama (pakeiskim ta zodi PASALPA unsure.gif ), net neketindami dirbti... doh.gif

Yra be abejo ir tokiu, kurie GINK dieve isdidumo vedami (gal ne tik) jau ne ne neims jokiu pinigu, tik uzdirbs savus, t.y.-jei reiks dirbs 20 val.per para, vaiko (vaiku nematys, juos palikines auklems, bureliams, dedems, tetoms), bet uztad uzdirbs patys ir tuo LABAI didziuosis. pioneer.gif

Svarbu, nesipykt ir maziau pavydet ir tiem, ir aniem...

group.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 26, 08:23)
haha nu bajeris, tai sakot lietuviai nesinaudoja pasalpom UK???  lotuliukas.gif wow thumbup.gif

ha ha ir kam ta ironija dabar, as nesakiau kad jie visi nesinaudoja, as irgi pasinaudociau jei prasciau gyvenciau, bet mano tikslas nera vaziuoti i UK pasalpu doh.gif beje kas cia is pasalpu gyveno, ta manau puikiai ir ten daro blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 08 25, 23:19)
atostogos menesi, bet 2 sav.  kazkur ishvykus  mirksiukas.gif  zinom visi puikiai, kad LT turi daugiausia laisvu dienu metuose (neskaitant atostogu asmeniniu)  biggrin.gif

anoks stebuklas ir gyvenant LT 2 savaites praleist užsieny. ir Karibai joks stebuklas. jūs čia kažkaip galvojat, kad LT žmonės tik sodybose geriausiu atveju vasaras leidžia žemę ardami ir pomidorus sodindami.
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 08 26, 12:52)

drinks_cheers.gif

QUOTE(alema @ 2012 08 26, 16:10)
anoks stebuklas ir gyvenant LT 2 savaites praleist užsieny. ir Karibai joks stebuklas. jūs čia kažkaip galvojat, kad LT žmonės tik sodybose geriausiu atveju vasaras leidžia žemę ardami ir pomidorus sodindami.

kai kuriems tai nestebuklas, visose salyse yra gerai gyvenanciu, bet didziajai daliai lietuvaiciu - stebuklas. Vien perzvelgus savus pazystamus, giminies g.gif , tik kelios seimos (mano asmeniskai pazystamu) kurie gali sakyti, kad tai ne stebuklas. Ta pati Palanga, Sventoji yra ne visiems prieinama. Kur daugiausia lietuviu atostogauja gyvendami lt, tai ezerai ir sodybos smile.gif .
Atsakyti