Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Sasha @ 2012 08 22, 14:06)
sveiki. gyvenu uzsienyje jau 8 metus....

Uzjauciu jus, bet kol nera galimybes grizti gyventi, jei leidzia finansine situacija, gal bandykite dazniau grizti i Lietuva? Kad ir tam puodeliui kavos savaitgaliui. As tuo daznai gelbejuosi smile.gif arba prisikalbinkit gimines pas save. Aisku, as cia dara prielaida, kad jus kazkur Europoj, kur skrydis nieko nereiskia.
Atsakyti
QUOTE(Sasha @ 2012 08 22, 01:06)
sveiki. gyvenu uzsienyje jau 8 metus....  istekejau uz uzsieniecio. turiu vaika. ir kuo metai eina, tuo jauciu didesne nostalgija savo saliai.

Na jei vyras labai geras, seimyniskas... jus myli - tai gal iseitu isnaudot visas progas ir kartu vaziuot i Lietuva aplankyt Jusu artimuju? Vardan Jusu geros savijautos, kad ta ilgesi kazkaip sumazint...
Atsakyti
QUOTE(Sasha @ 2012 08 22, 12:06)
sveiki. gyvenu uzsienyje jau 8 metus....  istekejau uz uzsieniecio. turiu vaika. ir kuo metai eina, tuo jauciu didesne nostalgija savo saliai. palikau ten seseris, mama, draugus. cia gyvenu viena, be ju.. cia neturiu ju, bet turiu gera vyra, pinigu. kas svarbiau?  kartais jauciuosi ta blogoji dukra, kuri spove i viska ir isvaziavo. man taip truksta mamos prisilietimo, truksta su seserim nueiti i turgu arba isgerti su ja puodelio kavos miesto kavineje, pasikalbeti padusam gyvai, o ne per skaipa...  taciau man jau grizti neimanoma. mano vyras uzsienietis, vaiko niekada neduos isvezti, jis vaika begalo myli...    uzejo man depresija, nes namu ilgesys vis su kiekviena diena stipreja...  pasiryzau pasiaukoti kol vaikui sukaks 16.tada busiu laisva ir galesiu grizti. mano vaikuciui dar tik keli men, tai teks dar ilgai laukti....        p.s. vyras labai geras, seimyniskas, nieko man netruksta, taciau namu ilgesys darosi stipresnis uz jausmus vyrui.

Sasha, jus ne viena 4u.gif

Ir as gyvenu Uk jau 8 metus, vyras uzsienietis. Bet LT ilgiuos kiekviena miela diena. Nesvarbu griztu ar savaitei ar dviem menesiams, bet jauciuos visada kaip namie. O isvaziuojant - asaru pakalnes doh.gif Ir dar nei karto nesu pasakius, kad noriu atgal i UK. Jeigu ne vyras - grizciau jau ryt.
Shopingai - jau nemazai laiko apsipirkineju internetu visoj Europoj. Ta pati daryciau ir grizus LT. Del keliavimo tas pats, ko gero pamatyciau daug daugiau, nes dabar, as visada noriu vaziuot tik namo wub.gif
Gyvena LT mano seima, ir dirba, moka mokescius, taupo, ir tikrai nera lengva. Bet lygiai taip as darau cia. Tik mes neturim jokiu giminiu cia, tai man ziauriai ju visu truksta ir savo miesto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 08 20, 11:32)
Betgi negali buti visi verslinikais smile.gif turi buti ir mokytoju, ir seseliu, ir darzelio aukletoju ir bibliotekininku it tt ir pan.

drinks_cheers.gif ir apskritai labai daug kas priklauso nuo darbo, kuri dirbi, pvz as dirbu bibliotekoje, lt si sritis labai varganai finansuojama, atlyginimai labai mazi ir apskritai gal del to labai nepopuliari sritis; tuo tarpu airijoj, viskas priesingai, netgi lyginant su uk, cia yra kur tai geriau. tai taip ir gaunasi, jei noriu dirbti tai ka megstu ir pragyvent is to, lt man tikrai ne iseitis. Tuo tarpu yra darbu ir specialybiu su kuriom lietuvoj tikiu gali geriau ar patogiau gyvent nei airijoj ar dar kur nors.

QUOTE(jearmaine @ 2012 08 22, 15:25)
Uzjauciu jus, bet kol nera galimybes grizti gyventi, jei leidzia finansine situacija, gal bandykite dazniau grizti i Lietuva?

drinks_cheers.gif negaliu pasakyt, kad jauciu didziule nostalgija, pasiilgstu tai vieno tai kito, ir tie daznesni grizimai (karta, du i metus) labai padeda patikrint ta pasiilgimo lygi ir mastyt sviesia galva smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Heizel @ 2012 08 23, 16:20)
Shopingai - jau nemazai laiko apsipirkineju internetu visoj Europoj. Ta pati daryciau ir grizus LT. Del keliavimo tas pats, ko gero pamatyciau daug daugiau, nes dabar, as visada noriu vaziuot tik namo  wub.gif

labai abejoju ar galetumet ta pati daryti gyvendama LT rolleyes.gif
Siaip labai gerai suprantu del ilgesio artimuju, gimtu vietu... man labai truksta pasisedejimu su savais zmonemis, giminiu suejimu, o ziauriausia buna per Kaledas doh.gif . Neturiu galimybiu daznai skraidyti, nes vaikams atostogu metu bilietai buna lyg tycia brangesni, tad i metus tik karta planuojam grizima namo. Per kaledas, tai misija neimanoma rolleyes.gif .
Visoms sekmes ir lengvo prisitaikymo kas liekat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2012 08 23, 14:08)
labai abejoju ar galetumet ta pati daryti gyvendama LT  rolleyes.gif
Siaip labai gerai suprantu del ilgesio artimuju, gimtu vietu...  man labai truksta pasisedejimu su savais zmonemis, giminiu suejimu, o ziauriausia buna per Kaledas  doh.gif . Neturiu galimybiu daznai skraidyti, nes vaikams atostogu metu bilietai buna lyg tycia brangesni, tad i metus tik karta planuojam grizima namo. Per kaledas, tai misija neimanoma  rolleyes.gif .
Visoms sekmes ir lengvo prisitaikymo kas liekat  4u.gif

kodel ne?
Javari, amazon, mytoys, next, sport direct ir dar daug parduotuviu suncia i LT, taip pat ir ASDA ir TESCO! biggrin.gif Plius visada galima pasinaudoti draugais/giminem ar tarpininkem, ir puikiausiai pirkinetis tiek UK, tiek USA tiek dar bet kur. Svarbu pinigu turet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heizel @ 2012 08 23, 17:31)
kodel ne?
Svarbu pinigu turet  mirksiukas.gif

Manau Pinigus turejo galvoje Huga, sakydama kad negalesit apsipirkinet lt per interneta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 23, 16:33)
Manau Pinigus turejo galvoje Huga, sakydama kad negalesit apsipirkinet lt per interneta.  g.gif

būtent, sakau aš jau psichologiškai baigiu nudurnėti, kad vaikams nieko naujo neįperku, tikrai neprsimenu kada tai dariau doh.gif šiaip nervina normalaus būsto, neturėjimas, net žmonių negali atsivesti, darbe kavinukėje nevalgau, nes per brangu ir pan.
aišku baugu ir man kad išvažiavus, norėsis atgal, beveik garantuoju, kad man taip būtų ar bus, trūks giminių, draugių ir pan. tikrai nelengva tą emigracija, kad būtų vienas atsakymas emigruoti ar ne, o dabar gyveni kažkokioje dviprasmybėje doh.gif
dar įsivaizduokit neseniai buvau pas astrologę, nuėjau kad širdį nuraminčiau kad nereik man apie tą užsienį galvoti, ir ką manot, ji man net klausti apie tai nepradėjus sako tu 95 proc gyvensi užsienyje, žodžiu subalamutino galutinai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 23, 14:33)
Manau Pinigus turejo galvoje Huga, sakydama kad negalesit apsipirkinet lt per interneta.  g.gif

Mergaites nueikit i tema SM: interneto parduotuves be tarpininkiu.
Nu perka lietuvaites ir lietuvaiciai, ir dar kaip. Jeigu batai sakykim Vokietijoj kainuoja dvigubai pigiau nei LT parduotuvese, tai kodel nepirkt? Ar basom vaiksciot?

As ir dabar neperku siaip sau, nes patinka pats procesas. Perku - tai ko reik. Lygiai taip pat daryciau ir LT.
Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 23, 14:44)
būtent, sakau aš jau psichologiškai baigiu nudurnėti, kad vaikams nieko naujo neįperku, tikrai neprsimenu kada tai dariau  doh.gif šiaip nervina normalaus būsto, neturėjimas, net žmonių negali atsivesti, darbe kavinukėje nevalgau, nes per brangu ir pan.
aišku baugu ir man kad išvažiavus, norėsis atgal, beveik garantuoju, kad man taip būtų ar bus, trūks giminių, draugių ir pan. tikrai nelengva tą emigracija, kad būtų vienas atsakymas emigruoti ar ne, o dabar gyveni kažkokioje dviprasmybėje doh.gif
dar įsivaizduokit neseniai buvau pas astrologę, nuėjau kad širdį nuraminčiau kad nereik man apie tą užsienį galvoti, ir ką manot, ji man net klausti apie tai nepradėjus sako tu 95 proc gyvensi užsienyje, žodžiu subalamutino galutinai doh.gif

As irgi nevalgau darbe kavinukej - bet nesuosi maista is namu. Nes taupau.
Neturim jokio normalaus busto - gyvenam nuomuojamam bute, nes vel gi Taupom, kad kada nors galetume pasiimt ta paskola nuosavam mazam butukui! Bet ir tam, reik sutaupyt pradiniam inasui. Kuris mano apylinkese yra ~10%, tai butu nemaziau 20.000 svaru. Ir is kur tiek paimt? Dirbant, mokant mokescius, ir mokant kosmines sumas uz darzeli! Vel gi, tik taupant: visur ir visada.
Vaziuokit ir meginkit, gal jums patiks ir tiks. Juk visada galesit grizt atgal. Nebent jusu kokia specifine specialybe.
Atsakyti
QUOTE(Heizel @ 2012 08 23, 18:05)

As irgi nevalgau darbe kavinukej - bet nesuosi maista is namu. Nes taupau.
Neturim jokio normalaus busto - gyvenam nuomuojamam bute, nes vel gi Taupom, kad kada nors galetume pasiimt ta paskola nuosavam mazam butukui! Bet ir tam, reik sutaupyt pradiniam inasui. Kuris mano apylinkese yra ~10%, tai butu nemaziau 20.000 svaru. Ir is kur tiek paimt? Dirbant, mokant mokescius, ir mokant kosmines sumas uz darzeli! Vel gi, tik taupant: visur ir visada.
Vaziuokit ir meginkit, gal jums patiks ir tiks. Juk visada galesit grizt atgal. Nebent jusu kokia specifine specialybe.

Protingai Heizel raso, visur istikro reikia taupyt norint kaska uzgyvent , isigyti nekilnojama turta , bet cia uzsieny yra tokia galimybe o lt nevisada, kartais dirbi tik kad nuo algos iki algos ir jokiu santaupu negali sukaupti nors ir neperki nei rubu, nei kavineje nevalgai g.gif liudna kaip pagalvoji.
As manau kad kol dar turit galimybe emigruokit ir nesigailesit , vistiek dirbt tiek pat reikes o pinigeliu susitaupysit daugiau , o be to lt bustas pigesne nei cia galima ten kaska nusipirkti ir grizti po kokiu 5 metu mirksiukas.gif
Atsakyti
man tai kazkaip labai jau slogiai cia viskas skamba unsure.gif nu, nenorim mes i LT schmoll.gif spalio 1d 9 metai kaip mes cia rolleyes.gif 6.5m. gyvenam savo buste, kuriam reikejo tada 20% inasho, dirbam (tiesa, as ish namu), vaikai i mokykla/darzeli eina, kasmet po 2 sav. atostogaujam (8d. butinai Karibuose), pinigu skaiciuot nereikia maistui, laisvalaikiui schmoll.gif remontus pasidarom (nebutinus, tiesiog, shirdziai geidziamus) 4u.gif susitaupom netaupydami biggrin.gif apie gyvenima LT net negalvojam schmoll.gif nepasiilgstam schmoll.gif kas nori, tas atvaziuoja pavieshet biggrin.gif priimt yra kur... vaikai turi savo uzsiemimus, mes taip pat.... negaunam visishkai jokiu pashalpu, perkam sveikatos ir gyvybes draudimus ir t.t. ir dar "i kojine" atsidedam kas menesi, vaiku mokslams ateity biggrin.gif 4u.gif tiesa, atvaziave cia dirbom uz minimuma, nuomavomes buta, ir vistiek sugebejom susitaupyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 24 rugpjūčio 2012 - 05:48
QUOTE(Rashkyte @ 2012 08 24, 06:37)
man tai kazkaip labai jau slogiai cia viskas skamba  unsure.gif  nu, nenorim mes i LT  schmoll.gif  spalio 1d 9 metai kaip mes cia  rolleyes.gif  6.5m. gyvenam savo buste, kuriam reikejo tada 20% inasho, dirbam (tiesa, as ish namu), vaikai i mokykla/darzeli eina, kasmet po 2 sav. atostogaujam (8d. butinai Karibuose), pinigu skaiciuot nereikia maistui, laisvalaikiui  schmoll.gif  remontus pasidarom (nebutinus, tiesiog, shirdziai geidziamus) 4u.gif  susitaupom netaupydami  biggrin.gif apie gyvenima LT net negalvojam  schmoll.gif  nepasiilgstam  schmoll.gif  kas nori, tas atvaziuoja pavieshet  biggrin.gif  priimt yra kur... vaikai turi savo uzsiemimus, mes taip pat....  negaunam visishkai jokiu pashalpu, perkam sveikatos ir gyvybes draudimus ir t.t. ir dar "i kojine" atsidedam kas menesi, vaiku mokslams ateity  biggrin.gif  4u.gif tiesa, atvaziave cia dirbom uz minimuma, nuomavomes buta, ir vistiek sugebejom susitaupyt  g.gif

tiesiog pasakiškas atvejis, vat tokie ir įkvepia, aišku viskas priklauso nuo žmonių, galų gale nuo jų profesijų, aišku sėkmė irgi nepaskutinis dalykas 4u.gif
Atsakyti