Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(huga @ 2012 08 26, 15:36)
drinks_cheers.gif
kai kuriems tai nestebuklas, visose salyse yra gerai gyvenanciu, bet didziajai daliai lietuvaiciu - stebuklas. Vien perzvelgus savus pazystamus, giminies  g.gif , tik kelios seimos (mano asmeniskai pazystamu) kurie gali sakyti, kad tai ne stebuklas. Ta pati Palanga, Sventoji yra ne visiems prieinama. Kur daugiausia lietuviu atostogauja gyvendami lt, tai ezerai ir sodybos  smile.gif .

man kaip gyvenanciai KLP, tai Palanga ka as zinau, simta metus nesu ten buvusi, Nida faina, bet brangu nerealiai, irgi seniai buvau, taigi stengemes vaziuoti prie ezeru, kurie irgi kastuoja, tie patys Druskininkai ir pan. siaip manau visose normaliose salyse, na kur zmones gyvena, o ne egzistuoja, atostogos yra butinybe, todel turedama pinigu bent minimum du kartus paatostogauti butina, ka cia kalbeti apie LT, zmones tikrai ne apie atostogas svetur galvoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alema @ 2012 08 26, 07:10)
anoks stebuklas ir gyvenant LT 2 savaites praleist užsieny. ir Karibai joks stebuklas. jūs čia kažkaip galvojat, kad LT žmonės tik sodybose geriausiu atveju vasaras leidžia žemę ardami ir pomidorus sodindami.

labai klystat mirksiukas.gif as taip negalvoju jokiais budais schmoll.gif nes ir patys LT gyvendami atostogaudavom uzsieny mirksiukas.gif mano mintis buvo ta, kad atostogoms nereikia taupyt mirksiukas.gif LT, mums reikedavo atsidet tam mirksiukas.gif
Atsakyti
O as manau kad atostogos uzsieniuose ir dar ne viena karta per metus tai yra prabangos reikalas, paziurekit i savo tevus , senelius kiek jie kur yra buve ir ka mate ? ir gyvena sau ramus , nereikia jiems nieko. Manau kad jau tuoj i menuli skrisim atostogauti nes jau nebezinosim ko benorim.... Man svarbu, kad atostogos butu turiningos , kad su seima ir nesvarbu kur ar LT ar Grand kanarijoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 28, 12:51)
O as manau kad atostogos uzsieniuose ir dar ne viena karta per metus tai yra prabangos reikalas, paziurekit i savo tevus , senelius kiek jie kur yra buve ir ka mate ? ir gyvena sau ramus , nereikia jiems nieko. Manau kad jau tuoj i menuli skrisim atostogauti nes jau nebezinosim ko benorim.... Man svarbu, kad atostogos butu turiningos , kad su seima ir nesvarbu kur ar LT ar Grand kanarijoj  mirksiukas.gif

nu negalime taip žiūrėti, kaip gyveno mūsų tėvai ar protėviai, ankščiau žmonės ir oluose gyveno ir jų svarbiausias tikslas kaip kokį mamutą nusidobti, galų gale 50 metų buvom sąjungom atskirti nuo pasaulio, natūralu,kad žmonėm nerūpėjo jokie užsieniai, nes irgi galvojo kai čia kokią dešrą iš po prekystalio gauti doh.gif gyvenimas nestovi vietoje, žmonės tobulėja, aišku svarbu kokie žmonės su tavimi atsotogauja, bet manau nerasite tokio kuris nenorėtų pamatyti daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 28, 14:09)
nu negalime taip žiūrėti, kaip gyveno mūsų tėvai ar protėviai, ankščiau žmonės ir oluose gyveno ir jų svarbiausias tikslas kaip kokį mamutą nusidobti, galų gale 50 metų buvom sąjungom atskirti nuo pasaulio, natūralu,kad žmonėm nerūpėjo jokie užsieniai, nes irgi galvojo kai čia kokią dešrą iš po prekystalio gauti doh.gif gyvenimas nestovi vietoje, žmonės tobulėja, aišku svarbu kokie žmonės su tavimi atsotogauja, bet manau nerasite tokio kuris nenorėtų pamatyti daugiau g.gif

Sutinku su jusu nuomone, kad gyvenimas vietoje nestovi, bet man atrodo siai dienai jau taip daug visko norime kad regis jau perdaug biskuti...
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 28, 13:40)
Sutinku su jusu nuomone, kad gyvenimas vietoje nestovi, bet man atrodo siai dienai jau taip daug visko norime kad regis jau perdaug biskuti...

natūralu, kad norisi gyventi geriau, ypač kai matai kad aplinkiniai keliauja, tai pagalvoji kuo tu blogesnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 28, 16:14)
natūralu, kad norisi gyventi geriau, ypač kai matai kad aplinkiniai keliauja, tai pagalvoji  kuo tu blogesnis g.gif

Tai va va Zinau nemazai zmoniu kurie keliauja del mados arba del kitu akiu ne del to kad jau taip nori g.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 28, 15:14)
natūralu, kad norisi gyventi geriau, ypač kai matai kad aplinkiniai keliauja, tai pagalvoji  kuo tu blogesnis g.gif

Manau ir palietet pacia esme - LT zmones jaucia per daug itampos stengdamiesi gink dieve daugiau uzdirbti uz kaimyna, tureti geresni nama/buta, daugiau ir geresniu kelioniu, saskaita banke ir to pasekoje keliauja i UK, Norvegija ir kitur o veliau pamato kad gal ne to visai jam reikejo nes sirdies neapgausi, kaip daznai pamirstame kad tikroji laime slypi mazuose dalykuose, deja, iki to reikia priaugti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 28, 14:26)
Tai va va Zinau nemazai zmoniu kurie keliauja del mados arba del kitu akiu ne del to kad jau taip nori  g.gif

sutinku 100 proc. su siuo pasakymu, visi cia lietuvoje pasilike nori kazkuom issiskirti, save parodyti koks "idealus" ju gyvenimas. jei kazko tu nesugebi, ka kitas sygeba, tai vadinasi esi nurasytas, i tave kitaip ziures, gal netgi busi neidomus. na bet zmones, pagaliau kada suprasime, kad gyvename del saves, o ne del kitu.
Atsakyti
QUOTE(vaivor @ 2012 09 02, 17:27)
sutinku 100 proc. su siuo pasakymu, visi cia lietuvoje pasilike nori kazkuom issiskirti, save parodyti koks "idealus" ju gyvenimas. jei kazko tu nesugebi, ka kitas sygeba, tai vadinasi esi nurasytas, i tave kitaip ziures, gal netgi busi neidomus. na bet  zmones, pagaliau kada suprasime, kad gyvename del saves, o ne del kitu.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 28, 15:26)
Tai va va Zinau nemazai zmoniu kurie keliauja del mados arba del kitu akiu ne del to kad jau taip nori  g.gif

Kazkaip netikiu ,kad yra tokiu..Ka reiskia mada keliauti? Kas tai sau gali leisti - keliauja. Esu tikra ,kad visos cia jei tik galetu kiekviena zemes lopynely apkeliautu.. cool.gif

O, kad lietuviams budingas puikavimasis tai jau seniai aisku.. Juokinga vien tai kokias pilis statosi tik paskum net normaliu baldeliu leisti sau nebegali ..arba taip irengia interjera, kad atrodo zmogus nei TV mates nei minimaliausio skonio turi .. biggrin.gif Tai tegu zmogelliai tik keliuaja - paziuri kas ir kaip kitur atrodo ar kitaip daroma..

Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2012 08 21, 09:45)
Na tik kas man kelia nerima,tai vaiko mokykla,nes tirkai bijau leisti vaiak lt i mokykla,nes maniskis nera pestuaks kaip dauguma vaiku,jis taip myli vaikus,kad jei galetu tai ne tik savo visus zaislus atiduotu,bet ir sirdy blush2.gif .Todel bijau kad jo neuzgauliotu mokykloj.

O kodel manai, kad LT vaika uzgauliotu, o UK ne? Net ir gerose UK mokyklose santykiai tarp vaiku visokie pasitaiko, ir uzgauliojimai yra, ir visokie kitokie dalykai. Priedo uzgaulioja ir del to, kad esi ne anglas... Gal kitaip yra mokyklose kur daug uzsienieciu, bet mano dukrytes klasej ji tik viena ne angle, tad jau teko isgirst visokiu repliku del tautybes... Neuzaugs vaikas siltnamyje, pats turi ismokti pastoveti uz save, uzsigrudinti. Nors mamai zinoma sirdis plysta verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 24, 12:51)
O ar kas nors pagalvojat,kad  tarkim jei liksite LT gyventi, tai jūsų vaikai išvažiuos kur nors mokytis, gi dabar sienos atviros netaip kaip mūsų laikais, aš beveik užtikrinu kad, mano vaikai išvažiuos iš LT, tad kažkaip visai norėtųsi būti arčiau jų tongue.gif

Is kur tas uztikrintumas? Ar pries 15 metu galejom pagalvot, kad visi taip masiskai vaziuos studijuoti ar gyventi i uzsieni? Nezinom kas bus po dar 15 metu. Be to jei gyvensit UK, tai nebutinai reiskia, kad vaikas pasiliks tame paciame mieste ar salyje testi studiju ir busit arciau. Gal pasirinks USA, Australija, o gal Italija? Niekas nezinom kaip cia kas bus. Mano nuomone Lietuvoj mokslas ne ka prastesnis nei UK. Ir neatmetu galimybes, kad dukros studijuos butent Lietuvoje. Kas cia zino.
Papildyta:
QUOTE(Heizel @ 2012 08 24, 13:45)
drinks_cheers.gif  sutinku su kiekvienu zodziu  4u.gif
Ir man truksta seimos labai  wub.gif  Baisiai pergyvenu, kad vaikas augs be seneliu, nu su "skaipiniais" seneliais.. bet tai toli grazu ne tas pats  verysad.gif 

O del to, kad vaikai isvaziuos mokytis ar gyvent - tai labai toli ziurit jau  biggrin.gif  Ar jus zinot kur pacios busit po 10 metu? Niekas to nezino, tai tuo labiau kaip galit kalbet apie savo vaikus. Nebent jie jau paaugliai. Vaikai gali noret grizt i Lietuva, o gali isvis islekt uz juru mariu - i USA, Australia, Azija ir t.t. Kartais zmones gyvenantys Vilniuj ir Klaipedoj susitinka tik karta ar du per metus. O zmones gyvenantys Danijoj, UK ir t.t. su seima sugeba susitikt ir 4-5. Cia jau priklauso kaip jus noresit, ir koks jusu seimos modelis bus.

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Almost @ 2012 08 24, 17:03)
o kuo šildosi žmonės UK? apsirengia keliais išpardaviminiais megztiniais ir viskas? o žinot, kiek žiemą už elektrą reikia susimokėti, norint normaliai prišildyt butą, už kurį nuomos mokat itin mažai, nes langai seni?
nu tikrai stebuklų šalis ta UK, kai pagalvoji  biggrin.gif žmonės žino, kad už vandenį mokėti nereikia, tai jau viskas - lieka tik elektros mokestis... o ar žinote, kad ir šildymo visokių rūšių būna? dyzelis ar tepalas (oil), dujos, elektra? būna, kad ir jungtinis šildymas (tiek bendras būsto, tiek vandens), ir papildomai visi kiti prietaisai elektra. yra ir UK už ką mokėt, ne tik už elektrą ar benziną. galų gale už tą patį būstą reikia mokėti...

Ta prasme zmones zino, kad uz vandeni moket nereikia? Mes mokam uz vandeni ir tiesa pasakius vanduo brangesnis ir uz dujas bei elektra! Busto islaikymas mum daug daugiau atseina UK nei Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 28, 13:26)

Yra tokiu keliaujanciu del mados, tikrai yra. Is viso kai pasneku su draugais likusiais Lietuvoje, tai jie daug daugiau keliauja negu anglai draugai, gyvenantys UK. Kartais pagalvoju, kodel taip yra. Paklausiau vienos angles kodel jie tik viena karta per metus vaziuoja atostogaut i uzsieni. Atsakymas - negalime sau daugiau leisti. Vaika veda i 2 burelius, noretu i daugiau bet vel tas pats - negalime sau to leisti. O dirba abu ir neblogus darbus. Nezinau kodel sau negali leisti - gal atostogu kartele labai aukstai iskelta, o gal kiekviena diena gyvenama labai atsipalaidavus ir isleidziama viskas, kas uzdirbama. Paziurejus i facebooke lietuviu draugu nuolat kraunamas atostogu nuotraukas atrodo, kad tikrai Lietuvoje svarbiausia pasirodyt pries kitus kiek kartu ir kur vaziuoji atostogauti. Nesakau, kad visi del mados. Bet keliauja lietuviai tikrai nemazai. Apskritai kartais pagalvoju, kad lietuviu emigracijoje irgi yra labai daug mados. Buna, kas vaziuoja is reikalo. Bet buna, kas ir Lietuvoje neblogai gyvena, bet pasiduoda miniai ir lekia, lyg kitur viskas butu daug geriau. Prisideda prie to ir isvaziavusieji, retai prisipazistantys apie blogus dalykus ir nesekmes, o nuolat besidedantys kaip labai laimingi ir tiesiog pinigais apauge.

Kazkas rase, kad musu tevai niekur nenori. Na, cia labai jau nuo tevu priklauso. Anksciau sienos uzdarytos budavo, nebuvo galimybiu. Manau tikrai butu vaziave ir ne vienas. O dabar - yra tokiu nenorinciu, kuriems namie gerai. O yra tevu kartos zmoniu, kurie malasi po visa pasauli, viskas juos domina ir pan. Nuo zmogaus priklauso.
Atsakyti