Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

Toliau dalinamės vargeliais, džiaugsmais, patirtimi ir atradimais...

user posted image
Migrena
Vaistais pakvipo – karvaloliu –
Po visą kambarį namų.
Ir viskas, ko šiandieną noriu,
Kad būt ramu, ramu, ramu...

Širdis, kad ritmiškai tvaksėtų,
Nukristų bėdos po stalu.
Bet Šulija išpranašauja lietų
Skaidriu pabūręs kristalu.

Ir būbnija į lango stiklą
Devyni tūkstančiai lašų –
Kulkosvaidžiu. Košmaras tikras.
Einu iš proto pamažu...

Lietus subado lyg segtukais
Man smegenų visus centrus,
Ir skausmas nuolatinis bukas
Tartum kalenimas gandrų

Sulig lašu į galvą smeigia,
O ritmas, kaip varlė sena
Šokuoja paskui žiogą, sraigę...
Lietaus gana, gana, gana.

Gana ligų, bėdų... Nenoriu!
Mane kankina migrena.
Darsyk išgersiu karvalolio,
Nes ritmas, kaip varlė sena...

Visoms ir visiems ramiu galveliu
4u.gif 4u.gif 4u.gif

sena tema
Atsakyti
Sveikos,itariu tenka is man jungtis I jusu tema blush2.gif Galva man paskaudedavo daznai,budavo dvi dienas,tris,isgerus citramono praeidavo.Dazniausiai skausmai kamuodavo savaite pries menesines.Na ir uzejo tokie skausmai kazkaip po menesiniu,jau nebepadejo nei citramonas,nei imbumetinas,nei nalgesyn.Galvoju reikia spaudima pasimatuot,na ir yra padidejes,tai kamavausi taip kelias dienas,kol nakti kvieciau greituke,nuveze I priimamaji,jo spaudimas biski pakiles,suleido analgino(nes galva ziauriai skaudejo),dar dave tabletike nuo spaudimo,padare kraujo tyrimus,pagulejau biski ir namo,pas seimos gyd.Ta tada nukreipe pas Lor(nes skausmas is galvos sklisdavo I desine ausi ir zvimbe ausyje).Lor nieko nerado,tada pas kardiologa-ten kardiograma ir dar kazkokia kardiograma takeliu eit reikejo,zodziu ir ten viskas gerai.Tada pas neurologa,padare galvos tomografija,vel viskas gerai.Dbr liepe pasidaryt inkstu echo ir skydliaukes echo doh.gif Bet va arteja menesiniu dienos ir vel man skauda visa galva+ dar pastebejau nuo itampos daznai buna skausmai.Man skauda taip,kad net bijau sviesos,geriau tamsesniame kambaryje but,vengiu triuksmo,nes tas labia nervija,kai skauda,kartais lengvas pykinimas buna.Na o neurologas sake,kad tokie skausmai dazniausiai taip ir lieka nezinia nuo ko doh.gif Tik liepe nesinervinti,pailseti ir kai skauda susileist raminanciu kokiu doh.gif Tai va kokia mano istorija blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 100 metų... 4u.gif
Štai ir vėl šiandien man užėjo baisi migrena su aura. O jos nebuvo beveik 3 metus. doh.gif doh.gif doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Donma @ 2013 09 05, 17:46)
Sveikos,itariu tenka is man jungtis I jusu tema blush2.gif Galva man paskaudedavo daznai,budavo dvi dienas,tris,isgerus citramono praeidavo..Man skauda taip,kad net bijau sviesos,geriau tamsesniame kambaryje but,vengiu triuksmo,nes tas labia nervija,kai skauda,kartais lengvas pykinimas buna.Na o neurologas sake,kad tokie skausmai dazniausiai taip ir lieka nezinia nuo ko doh.gif Tik liepe nesinervinti,pailseti ir kai skauda susileist raminanciu kokiu doh.gif Tai va kokia mano istorija blush2.gif

O mas plius prasidėda regėjimo sutrikimas,paskui tirpsta pusę kūno,jaučiuosi laaabai prastai,o dar negaliu kalbėti,o jeigu pasakau tai niekas nieko nesupranta. O paskui pusė galvos nežmoniškai skauda,pykina... Sergu nuo 10 metų iki 16,o dabar nuo 28 metų vėl priepuoliai užeina. Man dabar 34. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
o man kažkas pasikeitė - migrenos vis sulaukiu prieš mmm... doh.gif dabar išvis tokios stiprios sulaukiau, 2 dienas skaudėjo.Ginė dar išrašė KT, nors ir nepaguodė, gali būt migrena pasunkės, ir paaštrins migreną, praktiškai jei migreną turi, tai KT vartot negalima rolleyes.gif liepė stebėt ir jei bus blogiau su migrena - iškart nutraukt. smile.gif
Atsakyti
Eilerastukas patiko biggrin.gif

Praejusioje temoje rasiau, kad naudoju nuo galvos skausmo is JAV parsiustus vaistus. Turiu viena pakuote 100 tableciu equaline migraine formula, kuri galioja iki 2014.01. Jeigu atsirastu norinciu pabandyti, galeciau pasidalinti (atiduoti). Pati dar neisbaigiau kitos pakuotes, o gaila jei taip ir neisnaudosiu iki galiojimo pabaigos. Kaunas
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
tragiška savijauta jau gal ketvirta diena, su migrena išėjau ir į darbą...atsikėliau, visiškai nepailsėjusi, su vėl skaudančia galva, tvinksinčia...tik dabar žinau, kad mano savijautą įtakojo KT pradėtos vartoti tabletės.Siaubas kaip tragiškai jaučiuosi... doh.gif nuo vakar mečiau gert....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske09: 30 rugsėjo 2013 - 07:34
QUOTE(braske09 @ 2013 09 30, 08:33)
Sveikutės 4u.gif
tragiška savijauta jau gal ketvirta diena, su migrena išėjau ir į darbą...atsikėliau, visiškai nepailsėjusi, su vėl skaudančia galva, tvinksinčia...tik dabar žinau, kad mano savijautą įtakojo KT pradėtos vartoti tabletės.Siaubas kaip tragiškai jaučiuosi... doh.gif nuo vakar mečiau gert....

laikykis, suprantu tave wink.gif

ai beje jau anksčiau bandžiusių Migardą yra? Man žinokit gėris jis dabar kaina kaip imigrano GSV kompanijos apie 32 lt ale poveikio nėra tokio kai pusė veido nutirpsta, drebi visa kaip epušės lapas, pasak mane konsultavusios neurologės tai reiškia kad tas vaistas man netiko, tai apibendrinus kiek paneu visų išgyvenimus po tų vaistų kad labai mažai kam Imigranas ir Cinie tinka!
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2013 09 30, 09:55)
ai beje jau anksčiau bandžiusių Migardą yra?

as bandziau. man srandi skaudet pradejo. norsmigrena greit praejo, bet nebenoriu ju vien del skrandzio. kol imigranas padeda tol geriu ji biggrin.gif

Braske 4u.gif

o as vis stebiuosi kad neturiu daznu priepoliu. per pastarasias dvi savaites apturejau stresa, kad MB tetis mire, paskui dirbti pradejau, dar mmm prisidejo ir tik pora katu skaudejo. tai net keista ir labai smagu rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, merginos 4u.gif

pas mane tai ryskus hormonu nuokrypiai biggrin.gif tai sakiau pradesiu gert nakvisu alieju, sako sureguliuoja hormonus, tai turetu ir migrenai pagelbet? g.gif niekas nebandet?
Atsakyti
Nu va, ir man vakar po maždaug dviejų savaičių ramybės pasireiškė migrena su aura. Iš pradžių atsirado juodi taškai, buvo sunku įskaityti tekstą, pradėjo mirguliuoti akyse, pasidarė šalta, apėmė drebulys, vėliau nutirpo kairės rankos pirštai, plaštaka, kairė pusė veido (liežuvis, lūpos, žandikaulis) sad.gif Išgėriau tik ibuprofeno 600 mg tai bent jau galvą nestipriai skaudėjo. O šiaip turiu klausimą. Privati neurologė sakė, kad reikėtų prasidėjus aurai išgerti acetilsalicilo rūgšties dvi tabletes po 500 mg, poliklinikos neurologė - kad acetilsalicilo rūgštis neveiksminga (tirpimo nepanaikins ir galvą vistiek skaudės) ir reikėtų gerti tik ibuprofeną? Tai kaip yra ištikrųjų?
Atsakyti
QUOTE(Nepamiršk @ 2013 10 01, 11:39)

o tai migreniniu vaistu negeriat, tik paprastus nuo skausmo? g.gif
bandykit gerti ta acetilsalicilo rūgšti, gal jums pades. kiekvienam skirtingai, vienam gali padeti kitam ne. gal jusu atveju pades ir bus geriau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
ateinu pasiskust.... verysad.gif antra savaitė migrena nepaleidžia, skausmai kasdien.Taip kad ir kasdien tenka gert Zomig doh.gif doh.gif doh.gif savijauta tragiska, po vastu apdujus, silpa, na per 2 avaites keliolika tableciu doh.gif doh.gif bet kitos išeities nėra.bijau eiti miegoti-nes atsikelsiu su skaudančia galva. Šiandien iš ryto nuvažiavau pas neurologą (aišku nesiregstravus, be siuntimo - juk ekstra pagalba), galvoju susitvarkysiu pas gydytoją, kol dar galva neišsikaudėjo...Ant duru parasyta "siadien gydytoja nedirbs" verysad.gif sesutes paklausiau-kas man daryt, vos kojas pavelku, migrenos iskamuota, silpna nuo vaistu, mieguista...Sako eikit pas šeimos gydytoją siuntimo blink.gif kol gausiu siuntimą, pas neuroloją uzsiregitravau 10.24... klausimas kaip isgyvent? gerai jei nebeskaudes galvos, o jei vel skaudes?nejaugi neurologas negali ekstra priimti ir be siuntimo...?kas man daryt jei vel prades galva skaudet? vel gert zomig, as jau nuo ju tuoj kojas pakratysiu...
Atsakyti