Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

sena tema
visa informacija
receptai
rusiški receptai
user posted image
Papildyta:
sveikos,tikiuosi neispeiksit triobos ax.gif
Atsakyti
Vakar paskutini karta sukuosenas pomidorcikams padariau, stovi tokie nuoguciai, net pagailo, pasirode kad jiems salta doh.gif
QUOTE(ginaja @ 2014 08 30, 21:43)
Pas mane ne hibridas, seklos ukrainietiskos, net nezinojau, kad uir hibridas yra su tokiu paciu pavadinimu bigsmile.gif

noreciau seklutes nehibridinio blush2.gif a galima butu? blush2.gif

QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 08 31, 09:33)
O gal galite pasidalinti kur pirkot? Turiu  kas Baltarusijoj nupirktu tik reikia nurodyti kur. ax.gif

Vitebske i kazkokia parduotuvele klaidziodami uzsukom doh.gif Šiaip jei yra kas nuperka paprasciau nebuna, ju kaip suprantu buna pirkti visur kai sezonas mirksiukas.gif
Kazkas maciau minejo, kad german red strawberry turi, gal galit pasidalint, nes orange man labai patiko bigsmile.gif
kitais metais tikrai auginsiu rozovyj slon, fidelio, rodzer, zinoma be delfinu niekur biggrin.gif oij da puzata chata uhhhhh kad derejo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingaja: 31 rugpjūčio 2014 - 21:06
QUOTE(Ingaja @ 2014 08 31, 22:01)
Vakar paskutini karta sukuosenas pomidorcikams padariau, stovi tokie nuoguciai, net pagailo, pasirode kad jiems salta  doh.gif

da puzata chata uhhhhh kad derejo  thumbup.gif

*as dar virsutiniu nelieciau,stebesiu dar kokia savaite,gal nebus labai salta,tegu pastovi grazus ax.gif
*pas mane ir toliau jie mezga wub.gif o vaisiu didumas-1-2 uztenka pietums salotoms wub.gif ji irgi kitamet sodinsiu ax.gif
Atsakyti
as savus biskeli irgi paplikinau. Pirma kart gyvenime jie toki "nulapinti" pas mane. ( visad pravaziuodama stebejausi kitu sodininku plikais pomidorais, nu kam taip nulapina juos, ... o dabar pati ligoniukus gelbejau) Net gaila. tik vaisiu galybes ant koto . Na ir pastogese zalumynas. ir virsunes nugnybau. Tegu tik tiek kiek primegzta iki salnu prinoksta, bus daugiau nei kad jau nurinkau biggrin.gif
penktadieni tai ir sulciu prispaudziau kibira doh.gif biggrin.gif ale kaip taskosi, kaip saudo i sulciaspaude dedant . Visa apseklinta lotuliukas.gif buvau , ir virtuves spintukes... vat del tokio taskymosi nezinau ar noresiu procesa kartot . reiks paragaut kas gavosi, ir jei vyrui bus skanu, gal reiks dar pasitaskyt blush2.gif siaip grazios, tirstos, ryskios, raudonos, ... nors nemazai ir zaliu visokiu skatulku ir jabloku su likiorais prispaudziau ( labai sultingi jau buvo, bijojau, kad per savaitgali savaime neisbegtu doh.gif ) , bet spalvai nepakenke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 08 31, 15:28)
O klausykit jau pas kelinta matau gvazdikuciu vadinamu priseta jie duoda kazka ar cia del grozio?
Adija, o kuo tu tada plauni siltnami?

Ir gražu,ir naudinga.Va citata iš straipsnio:
Tai augalai - nematocidai. Po kelis daigus pasodinkite prie pomidorų, braškių, rožių, baklažanų. Serenčių šaknų išskiriamos medžiagos saugo dirvą nuo grybinių ligų (ypač fuzariozės). Rudenį peržydėjusius serenčius užkaskite į žemę. Serenčių kvapas atbaido kai kuriuos kenkėjus (pvz., baltasparnius).
Bet baltasparnių tai jie tikrai neatbaido,čia jau nusišneka ax.gif

Nu,plėvelės dar niekad neploviau ,ale jau reiks trečiuose metuose ,bo apmusijo, kaip turi būt ax.gif Bet,kad keist plėvelę neišeina,jokių plyšiukų ir skylių nėr,katės ant šiltnamio pačios nešokinėja.Nebent jas ten užmest karts nuo karto...
O lankus ir medines dalis šituo ploviau pernai,tai gal ir plėvelę reiks anuo išmozot.Paskui su šlanga tik vandeniu nuvarysiu g.gif
http://www.emolus.lt...nsekticidas_1kg
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 08 31, 22:01)
Vakar paskutini karta sukuosenas pomidorcikams padariau, stovi tokie nuoguciai, net pagailo, pasirode kad jiems salta  doh.gif

noreciau seklutes nehibridinio  blush2.gif a galima butu?  blush2.gif
Vitebske i kazkokia parduotuvele klaidziodami uzsukom  doh.gif Šiaip jei yra kas nuperka paprasciau nebuna, ju kaip suprantu buna pirkti visur kai sezonas  mirksiukas.gif
Kazkas maciau minejo, kad german red strawberry turi, gal galit pasidalint, nes orange man labai patiko  bigsmile.gif
kitais metais tikrai auginsiu rozovyj slon, fidelio, rodzer, zinoma be delfinu niekur  biggrin.gif oij da puzata chata uhhhhh kad derejo  thumbup.gif

Galima smile.gif parsykit man i AZ. Turiu ir German red Strawberry, jei reikia ax.gif
Atsakyti
Kai siunčiau Skarių sėklytes, tai susižymėjau, kurioms išsiunčiau, bet neprisirašiau prie vardo ir pavardės slapyvardžio. Inboxą ištryniau, taigi nebeturiu korespondencijos. Viena iš merginų man atsiuntė kaip padėką irgi sėklyčių, nesitikėjau, jų gauti, bet nežinau kuri tiksliai atsiuntė slapyvardžiais kalbant.
Todėl negaliu padėkoti asmeniškai, nebent padėką turėčiau siųsti irgi laišku, nes turiu tik tikrąjį adresą. Bet aš labai tikiuosi, kad jinai perskaitys šią žinutę ir laišku dėkoti nereikės. O gal jeigu kuri žinote, tai man galėtumėte pašnibždėti jos NickName.

Taigi labai dėkoju Daivai iš Vilniaus, kuri man atsiuntė Oranžinį dramblį, Pantano Romanesco ir Mandoninką.
Atsakyti
viršūnes ir aš jau patrumpinau. Išties, tiek primegztų, kad bus nuostabu, jei visi jie spės užaugt ir sunokt. Nokimas daba sulėtėjęs, pomidorų tik valgymui. Sultims kažkaip man per mažai sunokusių unsure.gif

Dar viena man labai patikusi veislė - Gusinoje Jaico (ačiū Lusasitai). Gražios formos, skanūs, gausiai derantys pomidorai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 02, 08:51)
viršūnes ir aš jau patrumpinau. Išties, tiek primegztų, kad bus nuostabu, jei visi jie spės užaugt ir sunokt. Nokimas daba sulėtėjęs, pomidorų tik valgymui. Sultims kažkaip man per mažai sunokusių  unsure.gif

Dar viena man labai patikusi veislė - Gusinoje Jaico (ačiū Lusasitai). Gražios formos, skanūs, gausiai derantys pomidorai  wub.gif

rolleyes.gif o kokios jie spalvos...
Saintlina , o kaip tu ten pupeles darai sriubai , papassakok...
Aš tokį vieną receptuką susiradau , padariau salotas tipo...irgi skanu. Bet norėčiau tą dar sriubai ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 rugsėjo 2014 - 11:18
Mergičkos, visoms, kurioms buvo pažadėta, sėklytes jau išsiunčiau 4u.gif Nepatingėkit, prašau man į a/ž pranešti sulaukėt/nesulaukėt vokelių.

Marmaledas, tau kaip visada laiškas bus su nuotykiais doh.gif lotuliukas.gif Perspėk namiškius, kad kas bebūtų įvardinta ant voko - ten skirta TAU 4u.gif Na, sorry, taip netyčia išėjo per mano išsiblaškymą doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 rugsėjo 2014 - 11:27
QUOTE(diuni @ 2014 09 02, 11:14)
rolleyes.gif o kokios jie spalvos...
Saintlina , o kaip tu ten pupeles darai sriubai , papassakok...
Aš tokį vieną receptuką susiradau , padariau salotas tipo...irgi skanu. Bet norėčiau tą dar sriubai ax.gif  blush2.gif

raudonos smile.gif
Nedariau šiemet, nepamenu kaip pernai dariau blink.gif O ir aš norėčiau unsure.gif Reiks pasiknist kur nors, gal rasiu, ką aš ten pernai viriau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 02, 12:29)
raudonos  smile.gif
Nedariau šiemet, nepamenu kaip pernai dariau  blink.gif  O ir aš norėčiau  unsure.gif  Reiks pasiknist kur nors, gal rasiu, ką aš ten pernai viriau.

bigsmile: nu matai...
Aš tai kadangi vakar dariau tai pamenu , galiu parašyt , gal kas norės išbandyti...
2stiklines pupelių pamirkyti ir virti 20 min.
2kg pomikų nulupti ir supjaustyti ,
1kg morkų sutarkuoti , 0,5kg svogūnų supjaustyti
1kg paprikos supjaustyti
tuomet 2-3 šaukštus aliejaus (originaliame recepte-stiklinė berods , 2 šaukštai nubraukti druskos , ir 200 gr cukraus , aš dėau ckraus kažur 160 gr.Aplamai tai reik ragaut dėl cukraus ir druskos. Gal netgi ir mažiau to cukraus užtektų , žiūrint kokie pomidorai , kokio rūgštumo...originaliame recepte dar actas dedamas, bet aš nedėjau jo...
Viską sumaišius , troškinti valandą kokią.Ir sudėti į sterilius stiklainiuis ir uždaryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 rugsėjo 2014 - 11:43