Gal žinot salotas su kopūstais, daug jų turiu
labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos:
5kg-kopustu 1kg paprikos 1kg morku 1kg svogunu 0,5l-aliejaus 0,5-acto 4-saukstai druskos 350gramu cukraus viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies skanaus Papildyta: QUOTE(saulute301 @ 2008 10 18, 21:49) Gal žinot salotas su kopūstais, daug jų turiu labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos: 5kg-kopustu 1kg paprikos 1kg morku 1kg svogunu 0,5l-aliejaus 0,5-acto 4-saukstai druskos 350gramu cukraus viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies skanaus
Cukinijos su burokeliais
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais 1 kg svogunu - irgi kubeliais 1 stikline cukraus 1 valg. sauks. druskos visa tai sumaisyti ir palikti per nakti ***************************** 1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti vel palikti per nakti ***************************** 1 stikline acto 1 stikline alejaus Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka QUOTE(dziunka @ 2008 10 22, 09:57) labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos: 5kg-kopustu 1kg paprikos 1kg morku 1kg svogunu 0,5l-aliejaus 0,5-acto 4-saukstai druskos 350gramu cukraus viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies skanaus Papildyta: labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos: 5kg-kopustu 1kg paprikos 1kg morku 1kg svogunu 0,5l-aliejaus 0,5-acto 4-saukstai druskos 350gramu cukraus viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies skanaus O tai nesurugs laikant 3 dienas?
Aciu ,aciu,smagu girdeti.
siandien atsidariau(neiskentejau) savo misraine.
Kai isvyriau, galvojau ismesiu viska, bet sudejau i saldytuwa, tai daba pirstus aplaizyti galima. Sudetis tokia; Geltonos slyvutes Cesnakai Petrazoles Saulegrazos, bet as dar moliugu seklu turejau,dar idejau ir sezamo. cukrus nu skonis nerealus, prie mesytes, saldziu blyneliu ir ant batono reikes pasitikslinti receptuka ir kitais metais daug daug pasidaryti
Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu
http://giedrius-v.livejournal.com/65860.html Tik as dar dejau paprastos paprikos prie tu ciliuku, kad nebutu taip astru ir daugiau gavosi. Acta per puse maisiau su vandeniu, nes pas mane jis buvo 8 procentu. Labai skanu gavosi ir suvalgem per kelias dienas, vyras jau dabar vis praso kad vel padaryciau, tik daugiau
Ar darote kokius pagardus iš prieskoninių daržovių pvz sriuboms, troškiniams ar šiaip mėsytės pamarinavimui
SVEIKUTES VISOS
[quote=renaciuks3,2009 07 02, 18:01]
Aciu uz recepta, butinai isbandysiu kai subres derlius QUOTE labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos: 5kg-kopustu 1kg paprikos 1kg morku 1kg svogunu 0,5l-aliejaus 0,5-acto 4-saukstai druskos 350gramu cukraus Laba diena! Noriu siais metais daryti sias salotas (receptas - Dziunkos), bet gal pasakysite 0,5 acto, tai ko? Stiklines, jei taip, tai kiek cia butu ml? Siais metais, pirma karta gyvenime viriau uogienes ir noriu bandyt marinuot iv.darzoves Ir gal dar patarsite kokiu metu darzoves buna pigiausios (pvz.: agurkai, pomidorai, paprika, kopustai itt.). Aciu uz atsakymus ir pagalba! QUOTE(Renata123 @ 2009 07 16, 23:42) Laba diena! Noriu siais metais daryti sias salotas (receptas - Dziunkos), bet gal pasakysite 0,5 acto, tai ko? Stiklines, jei taip, tai kiek cia butu ml? Siais metais, pirma karta gyvenime viriau uogienes ir noriu bandyt marinuot iv.darzoves Ir gal dar patarsite kokiu metu darzoves buna pigiausios (pvz.: agurkai, pomidorai, paprika, kopustai itt.). Aciu uz atsakymus ir pagalba! 0.500 ml acto o darzoves sioms salotoms geriau butu rudeniop ,nes cia tinka zieminiai kopustai, na o jei greitam vartojimui tai is vasariniu ir sunaudoti laikant saldytuve . O siaip visi vakavimai nuo liepos pabaigos iki velyvo rudens
Merginos,gal kuri zinote cukiniju salotu receptuka?Pasidalinkite,pliiizz
QUOTE(Kolibri @ 2009 07 20, 17:42) Taigi,yra atskira temele-" moliugai,cukinijos,agurociai" ( ar kazkas panasaus) Ten labai geru receptuku yra.O as katik pasimarinavau cukinijas.Maniskiu tiek daug priaugo QUOTE(glossi @ 2009 07 20, 18:25) Taigi,yra atskira temele-" moliugai,cukinijos,agurociai" ( ar kazkas panasaus) Ten labai geru receptuku yra.O as katik pasimarinavau cukinijas.Maniskiu tiek daug priaugo as pernai taip marinavau man asmeniskai nepatiko bet norejau pabandyti, nepersu savo nuomones taciau siemet taip nerizikuosiu gal geriau saldysiu kubeliais QUOTE(georgiana @ 2009 07 20, 22:10) as pernai taip marinavau man asmeniskai nepatiko bet norejau pabandyti, nepersu savo nuomones taciau siemet taip nerizikuosiu gal geriau saldysiu kubeliais Man irgi marinuotos cukinijos nepatinka anksciau darydavau salotos:cukinijos,morkos,kalafiorai ir dar kazkas,o tai buvo niam-niam,skanumelis
o aš šiais metais pirmą kartą dariau baklažanus žiemai.. na, iš viso kilogramo ( 4 baklažanai) išėjo du stiklainiukia, bet kvapas ir skonis man atrodo super. Kadangi pirmas kartas, tai pabandžiau 0paragauti - nu visai skanu ir su duona ir šiaip kaip garnyras prie mėsos:) Nors vyras kai pamatė, tai sako, kokie čia šliužai, o kai paragavo... m niam niam..
kartais verta bandyti naujus skonius:) jeigu kam įdomu, įkelsiu foto:)
labukas
mergaites gal kuri marinavot cesnakukus ziemai?labai noreciau pasidaryti tik nezinau kaip
Dėl česnakų- marinavau praeitais emtais, jeigu nori, kai grįšiu namo šiansdien, įmesiu receptą, nes darbe neturiu:)
QUOTE(kriro @ 2009 07 21, 07:36) o aš šiais metais pirmą kartą dariau baklažanus žiemai.. sveika
dziunka aciu uz paaiskinima!
kriro butinai ikelk tormika turiu viena recepteli, dar jo neisbandziau, bet siais metais ruosiuosi. Receptas is "Darbstuoles" zurnaliuko: Korejietiski cesnakai Cesnaku stambiomis skiltelemis Marinato proporcijos: 120 ml acto (geriausias - ryziu) 120 ml soju padazo 1 v.s. cukraus 1 a.s. druskos Pagaminkite marinata: i puodeli supilkite ryziu acta ir soju padaza, suberkite druska, cukru ir sumaisykite. Virkite, kol marinato per puse sumazes. Cesnakus nuplaukite ir sveikas galveles sudekite i sterilizuota stiklaini. Uzpilkite marinatu ir sandariai uzdarykite. Cesnakai bus tinkami valgyti po dvieju menesiu.
Marinuoti baklažanai žiemai:1 kg baklažanų;
druskos česnakų, aliejaus. Baklažanus nuplaunam, supjaustom griežinėliais( jeigu leis, galiu įmesti foto viso procesą Šiaip, tikrai labai skanu tiek su juoda duona, tiek kaip garnyras prie mėsos.. ( aišku, dėl skonio nesiginčijama, na, man šiek tiek rieboka, bet..). http://public.fotki.com/Kriro/baklazanu-marinavimas/ gal ir nelabai vaizdžiai, bet paprastai ir aiškiai:)
eileidzia i foto, reikalauja apswoedo
QUOTE(kriro @ 2009 07 22, 10:16) Marinuoti baklažanai žiemai: labai ačiū už receptuką o kiek stiklainiukų gaunasi iš tokios normos ? nuotraukos neleidžia pažiūrėt ir man
slaptažodis - druska, iš kilogramo, realiai 4 baklažanų išeina 2 puslitriniai stiklainiukai.
P.S.Atsiprašau, bet man su tom foto, tikra kančia...
pažiūrėjau nuotraukytes, atrodo viskas labai paprasta ir skanu
ačiū QUOTE(kriro @ 2009 07 22, 11:16) Marinuoti baklažanai žiemai: Aciu uz receptuka ir uz nuotraukas Sakykit, kartais sis receptais ne is zurnalo "Darbstuole"? As ji taip pat isigijau QUOTE(*Malibu* @ 2009 07 22, 22:20) na nežinau, tačiau manau, kad išsilaikys, nes ko gero marinatas ir yra - druska, česnakas ir aliejus.. kadangi dariau pirmą kartą, tai tiesą pasakius, nelabai galiu komentuoti. parašyta recepte, kad išsilaikys visą žiemą, taigi, pažiūrėsim, tik neaišku, ar išbus visą žiemą, nes skanu.... hm.. net nežinau, man rodos, kad receptas yra iš 2000 metų žurnaliuko "Konservuojam žiemai", nors vakare pasitikrinsiu...
Prašom, prašom, laukiam receptukų
QUOTE(dziunka @ 2009 07 19, 11:16) 0.500 ml acto o darzoves sioms salotoms geriau butu rudeniop ,nes cia tinka zieminiai kopustai, na o jei greitam vartojimui tai is vasariniu ir sunaudoti laikant saldytuve . O siaip visi vakavimai nuo liepos pabaigos iki velyvo rudens Laaabai skani misraine
dabar bandau daryti cukinija su paprika
sveikutės
o marinuotų česnakų patikrinto receptuko nei viena neturit?
As cia skaiciau skaiciau ir nezinau ka pasirinkti, kas man geriausiai tiktu, turiu gausybe cukiniju, agurociu, morkų ir peraugusiu agurku, pomidorai dar tik prasideda. Pasiulykit ka nors...
As vakar pagal kazkoki nauja recepta misraine dariau su sparaginem pupelem. Niam niam, tik palauksiu, ar neprarugs stiklainiukuose
Ir dar planuose misraine su ryziais. Pernai ji pas mus einama buvo. As ir sriuba is jos darydavau, ir siaip valgem.
ot aš varna, neparašiau ko klausiu, taigi apie ryžių mišrainę
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 04, 09:41) Va tuoj surasiu nuoroda. Maciau kazkieno kito yra rasyta, bet lyg tai ir as ikelusi. Tuojaus. Papildyta: RECEPTAS
tikrai įdomi mišrainė, gal pradžiai iš mažesnių proporcijų pabandysiu
|