QUOTE(gyvaciux37 @ 2008 01 11, 19:58)
BUROKELIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
4kg. žalių burokėlių,
0,5kg. Paprikos,
0,5kg .svogūnų,
1,5kg .raudonų pomidorų,
1st. Cukraus,
2 šaukštai druskos,
1st. 9% acto,
1st. Aliejaus,
maltu karčiūjų ir kvepainčiųjų pipirų,
2 galvos česnako.
PARUOŠIMAS
Sutarkuoti žalius burokelius,supjaustyti pomidorus skiltelėmis,svogūnus šiaudeliais,paprikas kubeliais,susmulkinti česnaką,viasas daržoves ir prieskonius sudėti į puodą išskyrus česnaką ir kaitinti 40 min.nuo užvirimo,po to sudėti česnakus ir kaitinti dar 10 min. Karštus burokėlius sudėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sia misraine glime naudoti ir sriubai tereikia imesti kelias bulves i wuolia.
Labai skani mišrainė,jau daug metų ją gaminu, dar neatsibodo. Galima naudoti sriubai,dėti ant silkės, mano šeimyna mėgsta ir vieną su duona.
Papildyta:
QUOTE(glossi @ 2008 08 07, 19:01)
As tai ir pernai ir uzpernai dariau taip; pomidorus supjausciau skiltelem, sudejau i stiklainiukus, ant virsaus 1saukstelis druskos( pusei l. stiklainiam)ir viskas.Sterilizuoji kol temperatura pakyla iki 80l. Nu, jie sukrenta, atsiranda skyscio,kad apsemia pomidorus.Ir uzdarai.Psio

Nesurugo nei karto.Ir skonis,kaip svieziu.Dukra vienu kartu visa indeli suvalgo.
Labai skanūs būna pomidorai ir niekada nesurūgsta, lengvai gaminasi, puikus receptas. Pomidorai praktiškai kaitinami sukrenta per puse. Sėkmės gaminant.