Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vakuuminis ektraktorius
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aprile
QUOTE(snail @ 2007 11 05, 21:26)
sveikute, o kur gimdei? ir dėl kodėl vakuma naudojo? dėl to kad tonai krito?
o kur vaikščiojot i raidos centra  g.gif  vis kabliuku ieškau, tik ačiū Dievui kolkas prie nieko negaliu prikibti, bet tas gimdymas tikrai paliko randa manau visam gyvenimui, manu kai planuosiu antra tai pamastysiu apie cezario operacija, bet jinai irgi neišeitis  g.gif 
aukit dideli ir stiprus  4u.gif
*

Nenoriu nieko blogo sakyti apie tuos gimdymo namus, labai daug mamyčių čia forume guldo galva, kad jie geriausi. Bet man siaubingi šiurpuliukai kūnu nueina juos prisiminus. Niekad gyvenime daugiau ten negimdyčiau schmoll.gif Žinau, kad taip buvo mum lemta, tik nesenai tai supratau, o ilgai kaltinau pirmiau gydytojus, po to save verysad.gif Per ilgai užsitesė gimdymas, atsimenu, kad alpau iki šiol nežinau kodėl, niekas man į šį klausimą neatsakė g.gif Juokinga, kai pagalvoju, net gimdymą priiminėjusios gydytojos vizito nesulaukiau, po tokių komplikacijų. Ji turbūt manęs vengė, nes cezaris man atrodo tūrėjo būti garantuotas, bet atsitiko kaip atsitiko. O aš nei jėgų tūrėjau, nei ką tuo metu aiškintis, tik džiaugiausi, kad turiu gyvą angelėlį wub.gif Tonai, tai visai dingo man sakė, kad jis buvo uždusęs jokio verksmo nebuvo, oi siaubas cray.gif Matai atgaminau viską dėl to taip sunku rašyti blush2.gif
O lankėmės Kauno 'Lopšelio" raidos centre esu jiems labai dėkinga, begalo rolleyes.gif 4u.gif daug padarė dėl mūsų kūdikėlio.
Bet aš pati trečią mėnesį pastebėjau, kad su mano sunyčiu kažkas netaip. Iki tol nieko neįtariau, nes nuo trečio mėnesio mano sunytis nieko nedarė dešnia puse nieko nesiekė nei žaisliuku doh.gif Tad praėjom kryžiaus kelius ir pagaliau mano deimančiukas sveikas bigsmile.gif tongue.gif Bet žinok vistiek kirminėlis manyje griaužias, kad kažkas vistiek netaip g.gif Bet nėr ko norėti, mum prognozavo visai kad jis nevaldys vienos pusės, kad nelaikys liksvaros doh.gif Pražilau aš per tuos 1.5 metelių lotuliukas.gif
snail
Sveikute Wikonda, atsiprašau, kad teko prisiminti baisiausia gyvenimo išgyvenima ir ačiū kad pasidalinai su manimi 4u.gif
viska suprantu ka išgyvenai, man buvo tas pats, tik esu dėkinga, kad gydytojas tik pastebėjas, kad krinta tonai, sukvietė visa brigada ir greit panaudojo vakuma, mergytė užgimus irgi neverkė, tada tyla spengė ausyse, o aš šaukiau klausdama ar gyva cray.gif . manoji nekvepavo 2,5min. bet netrukus atsigavo, nors tas laukimas buvo tarsi amžinybė.
daktaras mano buvo labai geras, lankė mane kasdien, ir mažylė kol gulėjo inkubatoriuj domėjosi ja, man aiškino viska kas kaip. aišku tada dar nesupratau visko, kas gali nutikti, bet visa laik meldžiu Dieva, kad visos blogybės mus aplenktu ir kolkas viskas gerai. beje gydytojas minėjo, kad jeigu būtu cezaris, tai greičiausia būtu nespėja išgelbėt, o viskas vyko taip greit, prognozavo greita ir lengva gimdyma, nes buvo puikiai isitačius, bet va atėjus laikui tikriausia pavargo.
gana čia tu ašarų, reikia dabar džiaugtis kad turim savo vaikus ir tikėt, kad viskas bus gerai wub.gif
Aprile
QUOTE(snail @ 2007 11 06, 10:44)
Sveikute Wikonda, atsiprašau, kad teko prisiminti baisiausia gyvenimo išgyvenima ir ačiū kad pasidalinai su manimi  4u.gif
viska suprantu ka išgyvenai, man buvo tas pats, tik esu dėkinga, kad gydytojas tik pastebėjas, kad krinta tonai, sukvietė visa brigada ir greit panaudojo vakuma, mergytė užgimus  irgi neverkė, tada tyla spengė ausyse, o aš šaukiau klausdama ar gyva  cray.gif . manoji nekvepavo 2,5min. bet netrukus atsigavo, nors tas laukimas buvo tarsi amžinybė.
daktaras mano buvo labai geras, lankė mane kasdien, ir mažylė kol gulėjo inkubatoriuj domėjosi ja, man aiškino viska kas kaip. aišku tada dar nesupratau visko, kas gali nutikti, bet visa laik meldžiu Dieva, kad visos blogybės mus aplenktu ir kolkas viskas gerai. beje gydytojas minėjo, kad jeigu būtu cezaris, tai greičiausia būtu nespėja išgelbėt, o viskas vyko taip greit, prognozavo greita ir lengva gimdyma, nes buvo puikiai isitačius, bet va atėjus laikui tikriausia pavargo.
gana čia tu ašarų, reikia dabar džiaugtis kad turim savo vaikus ir tikėt, kad viskas bus gerai  wub.gif
*

Tai taip viena kitą suprantam wub.gif drinks_cheers.gif nes abi tą siaubą išgyvenom, tik vieniem pasiseka labiau kitiem ne blush2.gif Bet auga maniškis sveikas guvus, judrus yahoo.gif o to man užtenka bigsmile.gif bet kai prisimeni praeitį doh.gif tongue.gif
Džiaugiuosi už jus 4u.gif
rutukas
Skaitau apie jusu gimdyma ir pries akis irgi viskas iskyla. Pas mane irgi turejo buti lengvas ir greitas gimdymas, nes viskas ejo pagal plana. Bet maziukas istrigo gimdymo takuose, o tada cezari daryti jau negalima, taigi buvo vakumas. Bet dar karta pasikartosiu, ka sake mano gydytojas:"reikia bijoti ne pacio vakumo, o kaip ji moka taikyti gydytojas". Dabar svarbaiusia, kad musu vaikiukai auga linksmuciai bigsmile.gif
Bet tikrai zinau, kad kita karta labiausiai bijosiu gimdymo. Ne skausmo, o komplikaciju. Seniau maniau, kad jeigu visa nestuma einasi viskas sklndziai, tai ir gimdymo metu komplikaciju neturetu buti verysad.gif Buvau naivi pasirodo, bet svarbiausia kad viskas gerai. Mano maziukas gyvas sidabras, mano spindulelis wub.gif
Giedrai
Prisijungiu ir as prie jusu. Nes mano Benutis irgi gime vakumo pagalba... Tas gimdymas man turbut didziausias kosmaras pasaulyje, tad visada sunku ji prisiminti, o dar baisiau galvoti apie galima kita. As iki siol dorai nesuprantu, kodel teko imtis vaakumo. Lape buvo uzrasyta - gimdymo veiklos nepakankamumas. O as zinau tik tai, kad viskas vyko visiskai kitaip nei rasoma knygose. T. y. nejauciau as jokio noro stangintis ir nezinojau nei kaip, nei ka man daryti. Buvo siaubas kazkoks. Tuo labiau, kai ir gydytoja tik spoksojo akis istacius ir nelabai ir ragino kazka daryti. Jautesi, kad ir ji pasimetus, ir vis bedavojo del tonu. Tai vat ir prireike vakumo. Bet toliau viskas buvo gerai, Benukas gavo net 8 balus. Kraujo sankaupa laikui begant isnyko, bet labai sunku pradzioje buvo. Mazai miegodavo, daug verkdavo ir sunkiai sekdavosi nuraminti. Ar ir jums taip budavo? Na, tikrai labai jautrus buvo, tai va as dabar negaliu atsistebedi draugu ar giminaiciu naujagimiais, kurie guli sau patenkinti, sypsosi ir nei supti ju reikia, nei ka. Man cia stebuklas kazkoks. Bet siaip Benukas vystosi gerai. Viska daro, ka turetu, o ir kur kas ramesnis jau dabar. O valgo tai uz du doh.gif Taigi manau, kad reikia jau pamirsti tai, kas buvo ir dziaugtis tuo, kas yra. Bet zinau, kad kitas nestumas (labai noriu mergytes:) tikrai bus labai sunkus, ypac paskutinysis menuo...
rutukas
Mano maziukas nebuvo labai jautrus, nors mums sake, kad bus jautresnis uz kitus. Budavo tokiu kartu, kai nei is sio, nei si to pradedavo klykti, niekas negelbedavo tik vibro kedute, kurioj jis nusiramindavo. Bet tokie kartai buvo gal 3, tai neskaitau, kad buvo kazkas ipatinga. O valge ir valgo tikrai gerai, iki puses metu buvo tikras druckis, bet kai pradejo judeti, viska islakste. bigsmile.gif
snail
QUOTE(rutukas @ 2007 11 06, 12:08)
Bet dar karta pasikartosiu, ka sake mano gydytojas:"reikia bijoti ne pacio vakumo, o kaip ji moka taikyti  gydytojas". Dabar svarbaiusia, kad musu vaikiukai auga linksmuciai bigsmile.gif

*

va būtent, kad vakumas nėra toks baisus, kaip atrodo, man ir sakė ta pati, svarbiausia profesionaliai viskas turi būt atlikta, baisiau yra pridusimas, po kurio gali sekti pasekmės.
bet svarbiausia, kad mūsu vaikiukai sveiki ir žvalūs thumbup.gif
o dėl jautrumo, tai manoji buvo tik pirma para irzli, tikriausia galvyte skaudėjo verysad.gif , bet poto nurimo ir naktim gerai miegojo.

Budavo tokiu kartu, kai nei is sio, nei si to pradedavo klykti, niekas negelbedavo tik vibro kedute, kurioj jis nusiramindavo. Bet tokie kartai buvo gal 3, tai neskaitau, kad buvo kazkas ipatinga.
tas klykimas, tai manau tikrai ne pasekmė, manoji irgi mėgsta kartais pazirsti, kai būna pavargus ir užmigt negali, arba kai užėjo pilvo skausmai tai prarekė 2 paras, tik va mes labai i viska perdėtai žiūrim, nes turim tam pagrinda, bet reik tikėt, kad visas bėdeles palikom ir mūsu niekas daugiau neužklups mirksiukas.gif o mano mergytė irgi dručkė lotuliukas.gif ir valgo daug bigsmile.gif
Aprile
Sveikutės tikrai malonu, kad diskutuojam šioje temelėje wub.gif O aš norėčiau pasidalinti savo nerimu su jumis blush2.gif nors ir mūsų neurologė tvirtina, kad viskas kaip ir čiki piki, bet,,,,, blush2.gif Nebūčiau aš mamytė, kuri linki savo sūneliui viskas kas geriausia doh.gif lotuliukas.gif
Mano sunyčiui buvo dešnės pusės, kaip jie įtarinėje pradžio paralyžius, bet po ilgų mankštų ir reabilitacijos diagnozė nepasitvirtino bigsmile.gif tad belikęs buvo tonusiukas dešnės pusės peržemas. Tai va man labai įdomu kiek ilgai jis gali išlikti g.gif Ir dar man labai neramu dėl jo pusiausvyros, gal atsiras mamyčių kurių vaikiukai vyresni ir po panašių pasekmių. Kaip jūsiškiai vaikšto g.gif Žinoma čia labai individualu doh.gif blush2.gif Bet gal atsiras panašaus likimo mamyčių ir mes pabendrausime 4u.gif
Žinoma ši tema ne apie tai, bet visos pasekmės po vakumo ekstraktoriaus pagalbos ir hipoksijos blush2.gif
rutukas
Mano zuikiui neitare paralyziaus, bet vietine vaiku gydytoja labai mus gasdino, kad po tokio gimdymo pasekmiu isvengti neimanoma. Bet viskas gerai. bigsmile.gif Jos nuogastavimai nepasitvirtino. Maziukas tikrai anksti pradejo vaikscioti, jam buvo 10.5 men. 11 jau gerai vaiksciojo. Manau ir jusiskiui viskas bus gerai, juk jau pradzia padaryta, masaziukai padejo smile.gif
snail
QUOTE(wikonda @ 2007 11 07, 00:47)

Žinoma ši tema ne apie tai, bet visos pasekmės po vakumo ekstraktoriaus pagalbos ir hipoksijos  blush2.gif
*

matau esat iš kauno, tai gal paprašykit, kad daktarė, kuri prižiūri jūsu leliu kad duotu siuntima i klinikas - raidos kabineta, ten gal nuramins jūsu nerima, arba gal dar patars ka nors mirksiukas.gif mes tai kas 3mėn važiuojam, irgi dėl hipoksijos, nors kaip jos minėjo tai sulaukus metuku galima visiškai nurimti ir džiaugtis, nes tada jau bėdos neturi užtikt.
mums neurologė ir sakė, kad kojos per silpnos, chirurgė, kad kaklas kreivas, tai kakla atstatėm, o su kojytėm viskas buvo gerai ir klinikos sakė nenorėkit, kad 3 mėn kūdikis sugebėtu tai ka sugeba 6mėn. mums klinikose ir echo galvytes darė, na bet manoji dar mažytė ax.gif
Aprile
QUOTE(snail @ 2007 11 07, 11:00)
matau esat iš kauno, tai gal paprašykit, kad daktarė, kuri prižiūri jūsu leliu kad duotu siuntima i klinikas - raidos kabineta, ten gal nuramins jūsu nerima, arba gal dar patars ka nors  mirksiukas.gif  mes tai kas 3mėn važiuojam, irgi dėl hipoksijos, nors kaip jos minėjo tai  sulaukus metuku galima visiškai nurimti ir džiaugtis, nes tada jau bėdos neturi užtikt.
mums neurologė ir sakė, kad kojos per silpnos, chirurgė, kad kaklas kreivas, tai kakla atstatėm, o su kojytėm viskas buvo gerai ir klinikos sakė nenorėkit, kad 3 mėn kūdikis sugebėtu tai ka sugeba 6mėn. mums klinikose ir echo galvytes darė, na bet manoji dar mažytė  ax.gif
*

Dėkui už palaikymą 4u.gif Bet abejoju, kad neurologė man duotų tą siuntimą. Nebent pareikalaučiau, tačiau būtų labai nepatenkinta, kad aš abejoju jos kompetencija blush2.gif Nes ji sako iš neurologinės pusės jis sveikas, tą ir aš suprantu jis labai protingas. Bet mane neramina kitkas, kaip ir sakiau jo pusiausvyra blush2.gif Eisim pas ją gruodžio mėnesį, tai kalbėsiu su ja rimtai.
Negirdėjau apie tokį raidos kabinetą klinikose g.gif Matai kai jam buvo trys mėnesiukai, mes šeip pas paprastą neurologę apsilankėm ir ji mum patarė tą raidos centrą kur lankėmės oi ilgai. Šeip gal aš čia per daug sau prisifantazuoju blush2.gif bet po tiek išgyvento manau mane suprantat 4u.gif
rutukas
Noreciau paklausti Wikonda kas jus neramina, ar jusu leliukas vaiksto. Klausiu, nes musu maziai panasaus amziaus ir po tokiu paciu gimdymo nesklandumu, gal jus tik per jautriai i viska reguojate. As suprantu, kad visokios abejones kyla ir as sededavau ir vergdavau prie lovytes. Man atrodydavo, kad viska jis daro taip, kaip negalima, rasdavau visus simtomus ir paralyziaus ir dar visokiu ligu.
snail
Wikonda, paprašyk siuntimo pas savo pediatre, bet jau mums tai jinai išrašo, o ir jūsu neurologe nieko nesužinos mirksiukas.gif kmuk yra tikrai toks kabinetas, kur sekami vaikai po hipoksijos, ir tikrai negalvokit, kad kiti pasipiktins, kad jais nepasitikit, juk jūsu vaikas, o atsarga manau gėdos nedaro mirksiukas.gif
dar norėjau paklaust kiek vaikučiai gavo balu pagal APGAR ?
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 07, 13:07)
Noreciau paklausti Wikonda kas jus neramina, ar jusu leliukas vaiksto. Klausiu, nes musu maziai panasaus amziaus ir po tokiu paciu gimdymo nesklandumu, gal jus tik per jautriai i viska reguojate. As suprantu, kad visokios abejones kyla ir as sededavau ir vergdavau prie lovytes. Man atrodydavo, kad viska jis daro taip, kaip negalima, rasdavau visus simtomus ir paralyziaus ir dar visokiu ligu.
*

QUOTE(snail @ 2007 11 08, 11:00)
Wikonda, paprašyk siuntimo pas savo pediatre, bet jau mums tai jinai išrašo, o ir jūsu neurologe nieko nesužinos  mirksiukas.gif kmuk yra tikrai toks kabinetas, kur sekami vaikai po hipoksijos, ir tikrai negalvokit, kad kiti pasipiktins, kad jais nepasitikit, juk jūsu vaikas, o atsarga manau gėdos nedaro  mirksiukas.gif
dar norėjau paklaust kiek vaikučiai gavo balu pagal APGAR ?
*

Sveikutės tikrai geriau pasidaro, kaip čia pasipasakoju wub.gif Šeimos nariai viską supranta ir begalo palaiko, ir tiki kad mūsų stebūklėlis sveikas. Bet ne jiem suvokti tą nežmonišką nežinią kas būs su tavo stebūklėliu, ar viską padariau, kad ar neteks atsigręžt atgalios ir gailėtis wub.gif Tad tik retkarčiais mane užplūsta tokios abejonės blush2.gif Ko tuoliau tuo labiau įsitikinu, kad mano sūnytis auga stiprus ir sveikas, bet va išlenda tas bet,,,,,, doh.gif ir nieko negaliu su savimi padaryti unsure.gif Rutukas matai tas paralyžius mum reiškėsi tik iki kokių 5 mėn., po to viskas to raidos centro dėka tvarkėsi ir gan sparčiai thumbup.gif
Bet dirbo su mumis viena kineziterapeutė, kuri ir pasėjo manyje tą nerimą iki šiolei doh.gif Aš buvau visai katik iškepta mamytė, o ji tokių baisybių man pasakodavo, kas gali būti su mano kūdikėlių. Manau jos kompetencijoj tylėt reikėjo šiuo atveju, nes nei vienas jos pasakytas šlykštus žodis neišsipildė blush2.gif Pradžioj ji sakydavo, kad gali jis nevaldyti rankytės ir nevaikščioti blink.gif ne kaip prielaida, o kaip faktą man tėkšdavo į veidą, žinoma aš tuo metu jautriai reaguodavau, nes buvau šoke, dar neatsigavus po tokios diagnozės doh.gif Po to kai, matydavom kad jam geriau ir jis tikrai vaikščios, sakydavo kad nelaikys normaliai liksvaros blink.gif Ir vėl aš su ašarom išeidavau iš kabineto. Ir drebančia širdim laukdavau kito užsiėmimo. Ką šykart ji man pripasakos. Net buvo praėjęs noras vesti pas ją. Tačiau netūrėjau kur dingti, tuo metu tik ji viena darė tuos užsiėmimus tam centre. Aš neiškentus užsiminiau to raidos centro mus prižiūrinčiai neurologei, apie jos mum sakomus dalykus. Tai neurologė labai pasipiktino ja, kaip ji gali taip šnekėti, ne jos kompetencijoje tokie vertinimai, o gydytojo, ir prie mano akių ji gavo velnių nuo gydytojos doh.gif blush2.gif Nu ir nuo to laiko buvo dar baisiau, ji taip šaltai pradėjo dirbti su mano mažyliu, kiekviena kartą jis pas ją klykdavo, ko iki tol nebuvo. Džiaugiuosi, kad baigės tas pragaras ir mes sulaukėm kitos kineziterapeutės, o ji buvo perkelta į kitą skyriu doh.gif O dabar galvoju, kad ji buvo energetinis vampyras ir mėgaujosi kito žmogaus skausmu ir kančia. Nuo to laiko aš pilnomis ašarų akimis žiūrėdavau į savo taip stipriai uolei sveikstantį mažylį thumbup.gif
Oi nu ir išsiliejau blush2.gif Bet lengviau pasidarė blush2.gif
Nežinau tikrai verta pabandyti, i tas KMU, bet bijau, kad pasakys neieškok šik,,, sliekų o gavę mes nei daug nei mažai 7-8 balų, bet nieks nežino kiek ten ta hipoksiją pakenkė smegenėlėms per tą atrodo tokį trumpą laiką tik 1.5 min, o še tau wub.gif
rutukas
QUOTE(wikonda @ 2007 11 08, 15:15)
Sveikutės tikrai geriau pasidaro, kaip čia pasipasakoju wub.gif Šeimos nariai viską supranta ir begalo palaiko, ir tiki kad mūsų stebūklėlis sveikas. Bet ne jiem suvokti tą nežmonišką nežinią kas būs su tavo stebūklėliu, ar viską padariau, kad ar neteks atsigręžt atgalios ir gailėtis  wub.gif Tad tik retkarčiais mane užplūsta tokios abejonės  blush2.gif Ko tuoliau tuo labiau įsitikinu, kad mano sūnytis auga stiprus ir sveikas, bet va išlenda tas bet,,,,,,  doh.gif ir nieko negaliu su savimi padaryti unsure.gif Rutukas matai tas paralyžius mum reiškėsi tik iki kokių 5 mėn., po to viskas to raidos centro dėka tvarkėsi ir gan sparčiai  thumbup.gif
Bet dirbo su mumis viena kineziterapeutė, kuri ir pasėjo manyje tą nerimą iki šiolei  doh.gif Aš buvau visai katik iškepta mamytė, o ji tokių baisybių man pasakodavo, kas gali būti su mano kūdikėlių. Manau jos kompetencijoj tylėt reikėjo šiuo atveju, nes nei vienas jos pasakytas šlykštus žodis neišsipildė  blush2.gif Pradžioj ji sakydavo, kad gali jis nevaldyti rankytės ir nevaikščioti  blink.gif ne kaip prielaida, o kaip faktą man tėkšdavo į veidą, žinoma aš tuo metu jautriai reaguodavau, nes buvau šoke, dar neatsigavus po tokios diagnozės  doh.gif Po to kai, matydavom kad jam geriau ir jis tikrai vaikščios, sakydavo kad nelaikys normaliai liksvaros  blink.gif Ir vėl aš su ašarom išeidavau iš kabineto. Ir drebančia širdim laukdavau kito užsiėmimo. Ką šykart ji man pripasakos. Net buvo praėjęs noras vesti pas ją. Tačiau netūrėjau kur dingti, tuo metu tik ji viena darė tuos užsiėmimus tam centre. Aš neiškentus užsiminiau to raidos centro mus prižiūrinčiai neurologei, apie jos mum sakomus dalykus. Tai neurologė labai pasipiktino ja, kaip ji gali taip šnekėti, ne jos kompetencijoje tokie vertinimai, o gydytojo, ir prie mano akių ji gavo velnių nuo gydytojos  doh.gif  blush2.gif Nu ir nuo to laiko buvo dar baisiau, ji taip šaltai pradėjo dirbti su mano mažyliu, kiekviena kartą jis pas ją klykdavo, ko iki tol nebuvo. Džiaugiuosi, kad baigės tas pragaras ir mes sulaukėm kitos kineziterapeutės, o ji buvo perkelta į kitą skyriu  doh.gif  O dabar galvoju, kad ji buvo energetinis vampyras ir mėgaujosi kito žmogaus skausmu ir kančia. Nuo to laiko aš pilnomis ašarų akimis žiūrėdavau į savo taip stipriai uolei sveikstantį mažylį thumbup.gif
Oi nu ir išsiliejau  blush2.gif Bet lengviau pasidarė  blush2.gif
Nežinau tikrai verta pabandyti, i tas KMU, bet bijau, kad pasakys neieškok šik,,, sliekų o gavę mes nei daug nei mažai 7-8 balų, bet nieks nežino kiek ten ta hipoksiją pakenkė smegenėlėms per tą atrodo tokį trumpą laiką tik 1.5 min, o še tau  wub.gif
*

Ir maniskis gavo 7-8 balus. Fiziskai su juo viskas thumbup.gif Tik dabar pradejau pergyventi, kad protiskai viskas butu gerai. g.gif Atrodo tos baimes nesibaige, o tik viena kita keicia.
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 08, 15:11)
Ir maniskis gavo 7-8 balus. Fiziskai su juo viskas thumbup.gif Tik dabar pradejau pergyventi, kad protiskai viskas butu gerai. g.gif Atrodo tos baimes nesibaige, o tik viena kita keicia.
*

Matai, kaip atvirkščiai unsure.gif O jei jūs lankotės, pas neurologę, tai mum ji atlikinėjo kažkokį testą, nu ne ji o siuntė pas psichologę, bet jis dar buvo mažiulytis ir praėjo 100% tą testą, tai ot buvau laiminga tongue.gif Su jum pakalbėjus man ramiau blush2.gif wub.gif Žinau, kad ne viena tokia, kai kažkas man yra pasakęs paranojikė blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
rutukas
QUOTE(wikonda @ 2007 11 09, 00:55)
Matai, kaip atvirkščiai  unsure.gif O jei jūs lankotės, pas neurologę, tai mum ji atlikinėjo kažkokį testą, nu ne ji o siuntė pas psichologę, bet jis dar buvo mažiulytis ir praėjo 100% tą testą, tai ot buvau laiminga  tongue.gif Su jum pakalbėjus man ramiau  blush2.gif  wub.gif Žinau, kad ne viena tokia, kai kažkas man yra pasakęs paranojikė  blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
*

Mes is viso nebuvom pas psihologa, kadangi mes buvom tik pas akiu, hirurga ir neurologa. Is karto po gimdymo, mums sake kad ko gero reikes lankytis metus laiko klinikose, bet kai gerai apziurejo maziuka, tai lankytes nereikejo. Noriu paklausti o buvo parasyta kazkokiose pazymose, kad jusu vaikiukui buvo hipoksija? Nes as savo popieriuose perskaiciau, kad gime ryskejantletines progresuojancios hipoksijos pozymiams.Tai mano durna galva, jis dar nebuvo priduses g.gif O kaip pas jus parasyta ax.gif Dar noriu paklausti ar is karto jums atidave suneli po gimdymo? Man atnese po puses paros, nes gime 3 nakties, o atnese apie pietus, butu atidave anksciau, bet kruajyje cukraus truko. Jis buvo ne renimacijoj, o intensyvios prieziuros palatoj ir nebuvo inkubatoriuj, o paprastoj lovytej. Pasidalinkit savo patirtim 4u.gif
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 09, 10:56)
Mes is viso nebuvom pas psihologa, kadangi mes buvom tik pas akiu, hirurga ir neurologa. Is karto po gimdymo, mums sake kad ko gero reikes lankytis metus laiko klinikose, bet kai gerai apziurejo maziuka, tai lankytes nereikejo. Noriu paklausti o buvo parasyta kazkokiose pazymose, kad jusu vaikiukui buvo hipoksija? Nes as savo popieriuose perskaiciau, kad gime ryskejantletines progresuojancios hipoksijos pozymiams.Tai mano durna galva, jis dar nebuvo priduses. O kaip pas jus parasyta. Dar noriu paklausti ar is karto jums atidave suneli po gimdymo? Man atnese po puses paros, nes gime 3 nakties, o atnese apie pietus, butu atidave anksciau, bet kruajyje cukraus truko. Jis buvo ne renimacijoj, o intensyvios prieziuros palatoj ir nebuvo inkubatoriuj, o paprastoj lovytej. Pasidalinkit savo patirtim  4u.gif
*

Visu pirma ačiu už Jūs 4u.gif Bet galim ir viena į kitą kreiptis tu blush2.gif Tai džiaukitės, kad nereikia lankytis iki metukų, reiškias jum viskas thumbup.gif Tik stebės jus jūsų neurologė, o ji pastebėtų manau, kas netaip ir žinoma tavo pastebėjimus įvertins taipogi mirksiukas.gif Isivaizduoji, mes iš viso jokių popierių schmoll.gif blink.gif negavom, tik tas lapelis iš gimdymo namų ir jame buvo parašyta, kad ta hematoma tie apgar balai ir diagnozė, bet ji lotyniškai. Viską sužinojau iš mus prižiūrinčios gimdymo namuose vedėjos blush2.gif Bet mačiau, kad ji pildė didžiausią tokią istoriją. Aš jos klausiau ar ji mum ją atiduos, nes tikrai būtu buvę įdomu perskaityti, bet ji tepasakė, kad ji keliaus į jūsų polikliniką doh.gif O mes kai pakeitėm poliklinikas, tai jokios istorijos negavau išeinant, tik kortelę kūdikio. O manau, kad tos istorijos ir nebuvo, nes taigi būtų ir atidavę g.gif Vienu žodžiu žinau tik tiek, dar ji užsiminė, kad irgi lėtinė hipoksija jau nėštumo metu buvo blink.gif doh.gif Ką tai galėtų reikšti g.gif ir kad vaikiukas gimė veiduku į viršų, ar kaip ten nu ne taip kaip visi, žinau, kad tai ir blogai. Nu tai va mum viskas ir susidėjo į vieną, bet žinau, kad baisiausią, kad jis tas 1.5 min nekvėpavo doh.gif iškart ji renimavo ir į inkubatorių vyras jį tik matė unsure.gif O aš jau vėliau pamačiau, bet kaip jau atnešė, tai visą laiką buvo su manim wub.gif Sako gal nori pailsėt, mes pasiimtume, nedaviau blush2.gif lotuliukas.gif tik perrengt išsinešdavo tongue.gif
snail
QUOTE(rutukas @ 2007 11 09, 11:56)
Mes is viso nebuvom pas psihologa, kadangi mes buvom tik pas akiu, hirurga ir neurologa. Is karto po gimdymo, mums sake kad ko gero reikes lankytis metus laiko klinikose, bet kai gerai apziurejo maziuka, tai lankytes nereikejo. Noriu paklausti o buvo parasyta kazkokiose pazymose, kad jusu vaikiukui buvo hipoksija? Nes as savo popieriuose perskaiciau, kad gime ryskejantletines progresuojancios hipoksijos pozymiams.Tai mano durna galva, jis dar nebuvo priduses g.gif O kaip pas jus parasyta ax.gif Dar noriu paklausti ar is karto jums atidave suneli po gimdymo? Man atnese po puses paros, nes gime 3 nakties, o atnese apie pietus, butu atidave anksciau, bet kruajyje cukraus truko. Jis buvo ne renimacijoj, o intensyvios prieziuros palatoj ir nebuvo inkubatoriuj, o paprastoj lovytej. Pasidalinkit savo patirtim  4u.gif
*

Sveikutes 4u.gif
dėl hipoksiojs, tai pas mus yra yrašas umi hipoksija, matai jums spėjo ištraukt ir vaikas nepriduso, dėl to ir nereik lankytis klinikose, o mano priduso, nekvėpavo 3 min. aš turiu išrašus atsišvietus sau, tai kiek pati supratau kas parašyta, kiek pas daktare paklausiau kad išverstu. o vaikas gimes juk verke g.gif manaja tai gaivino, jie matė ant to aparato, kad krenta tonai, del to ir naudojo vakuma.
mano mažylė tris valandas prabuvo inkubatoriuj, poto toj lovytėj tai maždag po 8 val man ja atidavė.
rutukas
QUOTE(snail @ 2007 11 09, 16:03)
Sveikutes  4u.gif
dėl hipoksiojs, tai pas mus yra yrašas  umi hipoksija, matai jums spėjo ištraukt ir vaikas nepriduso, dėl to ir nereik lankytis klinikose, o mano priduso, nekvėpavo 3 min. aš turiu išrašus atsišvietus sau, tai kiek pati supratau kas parašyta, kiek pas daktare paklausiau kad išverstu. o vaikas gimes juk verke  g.gif  manaja tai gaivino, jie matė ant to aparato, kad krenta tonai, del to ir naudojo vakuma.
mano mažylė tris valandas prabuvo inkubatoriuj, poto toj lovytėj tai maždag po 8 val man ja atidavė.
*

Maniskis is pradziu irgi neverke, bet greitai pravirko. o kai nunesei intensyve palatai, tai ir vyras ejo, sake, kad be galo mano vaikas norejo valgyti doh.gif Tai gydytoja sake, kad labai geras zenklas bigsmile.gif
snail
QUOTE(rutukas @ 2007 11 09, 16:54)
Maniskis is pradziu irgi neverke, bet greitai pravirko. o kai nunesei intensyve palatai, tai ir vyras ejo, sake, kad be galo mano vaikas norejo valgyti doh.gif Tai gydytoja sake, kad labai geras zenklas bigsmile.gif
*

tai šaunuolis thumbup.gif manoji tik po 3 val gavo valgyt ax.gif mano vyras nustūmė su ratukais, pamaitinau ir vėl i palata, taip kelis kart važiavom doh.gif labai jau sunku buvo, aš dar 3 sav sedėt niekaip negalėjau, labai skaudėjo kirpima doh.gif
rutukas
QUOTE(snail @ 2007 11 09, 17:19)
tai šaunuolis  thumbup.gif  manoji tik po 3 val gavo valgyt  ax.gif  mano vyras nustūmė su ratukais, pamaitinau ir vėl i palata, taip kelis kart važiavom  doh.gif  labai jau sunku buvo, aš dar 3 sav sedėt niekaip negalėjau, labai skaudėjo kirpima  doh.gif
*

Mano maziu tai pamaitino misiniu, ryte as vaziavau su vezimeliu jo maitinti, paskui jau atveze ji i palata. Man irgi baisiai smagu buvo sedeti, sededavau tik ant vienos puses ir tai smaguma buvo. doh.gif
saima11
Sveikutes,mano berniukas irgi gime su replemis,tai dabar yra didele beda.augo kaip ir turejo buti.kaip ir visi.jam dabar jau sesi metai bet labai sunku jam kalbet.net nebezinau kur ji dar nuvesti pas kokius gydytojus visur jau buvom,raidos centre tikrina tai sake kad cia nuo replu.ir sake kad tik is 100 procentu tik 5 procentai buna sveiki vaikai o 95 procentai tai tas buna tai ant kalbos tai kitos bedos.tai dabar nebezinau ar jisai kada nors prades gerai kalbet.Sunku jam bendrauti su vaikais.tik bijau kad neatsirastu kompleksas tai tada isvis nekalbes.
Giedrai
QUOTE(saima11 @ 2007 11 10, 12:09)
Sveikutes,mano berniukas irgi gime su replemis,tai dabar yra didele beda.augo kaip ir turejo buti.kaip ir visi.jam dabar jau sesi metai bet labai sunku jam kalbet.net nebezinau kur ji dar nuvesti pas kokius gydytojus visur jau buvom,raidos centre tikrina tai sake kad cia nuo replu.ir sake kad tik is 100 procentu tik 5 procentai buna sveiki vaikai o 95 procentai tai tas buna tai ant kalbos tai kitos bedos.tai dabar nebezinau ar jisai kada nors prades gerai kalbet.Sunku jam bendrauti su vaikais.tik bijau kad neatsirastu kompleksas tai tada isvis nekalbes.
*

Kaip liudna... Negasdinkit. Negi tikrai iki tiek velai pasekmes gali pasireiksti. Nezinau, as tai kai lankiau mokyklele nestumo metu, tai mums ne karta kartojo, kad nieko baisaus nei tos reples, nei tas vakumas.
Papildyta:
QUOTE(rutukas @ 2007 11 09, 11:56)
Mes is viso nebuvom pas psihologa, kadangi mes buvom tik pas akiu, hirurga ir neurologa. Is karto po gimdymo, mums sake kad ko gero reikes lankytis metus laiko klinikose, bet kai gerai apziurejo maziuka, tai lankytes nereikejo. Noriu paklausti o buvo parasyta kazkokiose pazymose, kad jusu vaikiukui buvo hipoksija? Nes as savo popieriuose perskaiciau, kad gime ryskejantletines progresuojancios hipoksijos pozymiams.Tai mano durna galva, jis dar nebuvo priduses g.gif O kaip pas jus parasyta ax.gif Dar noriu paklausti ar is karto jums atidave suneli po gimdymo? Man atnese po puses paros, nes gime 3 nakties, o atnese apie pietus, butu atidave anksciau, bet kruajyje cukraus truko. Jis buvo ne renimacijoj, o intensyvios prieziuros palatoj ir nebuvo inkubatoriuj, o paprastoj lovytej. Pasidalinkit savo patirtim  4u.gif
*

Man tai vaikiuka tik po pusantros paros atnese. Iki tol tik pamaitint atnesdavo, o po to isnesdavo "stebet".
saima11
QUOTE(Giedrai @ 2007 11 10, 13:59)
Kaip liudna... Negasdinkit. Negi tikrai iki tiek velai pasekmes gali pasireiksti. Nezinau, as tai kai lankiau mokyklele nestumo metu, tai mums ne karta kartojo, kad nieko baisaus nei tos reples, nei tas vakumas.
Papildyta:
Man tai vaikiuka tik po pusantros paros atnese. Iki tol tik pamaitint atnesdavo, o po to isnesdavo "stebet".
*

Negasdinu....jam reples pazeide.galvoju gal ji i sanatorija pagydyti nuvesti,gal ten butu gerai.o jam ne velai pasireiskia jisai nekalbejo.Visi sake reikia palaukti kada bus 3 metai gal prades kalbet.Tik dabar pradeda daugiau kalbet smile.gif Bet tuoj visi eis i mokykla o kaip jisai.dabar gyvename airijoj tai jisai eina jau 2 metus i mokykla ir jiems gerai.reikejo laukti 3 metus gydytojo kad ji patikrintu tik dabar pradejo daryti testus.O kaip buname lietuvoj tai visalaik vaziuojame i raidos centra vilniuje.
Papildyta:
QUOTE(saima11 @ 2007 11 10, 14:09)
Negasdinu....jam reples pazeide.galvoju gal ji i sanatorija pagydyti nuvesti,gal ten butu gerai.o jam ne velai pasireiskia jisai nekalbejo.Visi sake reikia palaukti kada bus 3 metai gal prades kalbet.Tik dabar pradeda daugiau kalbet  smile.gif Bet tuoj visi eis i mokykla o kaip jisai.dabar gyvename airijoj tai jisai eina jau 2 metus i mokykla ir jiems gerai.reikejo laukti 3 metus gydytojo kad ji patikrintu tik dabar pradejo daryti testus.O kaip buname lietuvoj tai visalaik vaziuojame i raidos centra vilniuje.
*

o po gimdymo atidave iskarto man ji viskas buvo gerai smile.gif ir valge.ivertino ji 9
rutukas
Ko as labiausiai ir bijau, kad islys kazkas tik po kurio laiko. Maniskis tai daug sneka, bet nieko neimanoma suprasti, o kartoja tik tai ko pats nori, o jei nenori, tai nepriprasysi schmoll.gif O siaip tai pirma karta girdziu, kad toks didelis procentas buna su kokiais tai sutrikimais g.gif Mums sake ir skaiciau, kad ne didesne tikimybe gimdymo traumu kaip ir gimdant be repliu ar vakumo. Ir siaip dar karta pasikartosiu, bet svarbu kaip tas reples ar vakuma naudoja. Jeigu gydytojui tai pirmas kartas, tai manau nieko gero nelaukit, bet jeigu jie mato tokiu gimdymu daznai, tai moka elgtis. As galiu palyginti savo ir kitos mamos is Alytaus gimdymus. Visa eiga buvo tokia pati, tik ji gimde Alytuj, o as Kaune. Ir prieziura per gimdyma skyresi ir po jo ir vaikiuka rimciau stebejo thumbup.gif As nenoriu pasakyti, kad pas mus gydytojai prasti, ne, bet jie turi daug maziau patirties prie komplikuotu gimdymu ir nera reikalingos aparaturos.
As irgi savo mazgi viskuo itarineju, bet laikas parodys, kol kas jam viskas gerai. thumbup.gif Tikekimes, kad musu vaikiukai taip sunkiai ateje i si pasauli bus sveiki ir laimingi 4u.gif Tikekim jais wub.gif
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 10, 13:16)
Ko as labiausiai ir bijau, kad islys kazkas tik po kurio laiko. Maniskis tai daug sneka, bet nieko neimanoma suprasti, o kartoja tik tai ko pats nori, o jei nenori, tai nepriprasysi schmoll.gif O siaip tai pirma karta girdziu, kad toks didelis procentas buna su kokiais tai sutrikimais g.gif Mums sake ir skaiciau, kad ne didesne tikimybe gimdymo traumu kaip ir gimdant be repliu ar vakumo. Ir siaip dar karta pasikartosiu, bet svarbu kaip tas reples ar vakuma naudoja. Jeigu gydytojui tai pirmas kartas, tai manau nieko gero nelaukit, bet jeigu jie mato tokiu gimdymu daznai, tai moka elgtis. As galiu palyginti savo ir kitos mamos is Alytaus gimdymus. Visa eiga buvo tokia pati, tik ji gimde Alytuj, o as Kaune. Ir prieziura per gimdyma skyresi ir po jo ir vaikiuka rimciau stebejo thumbup.gif As nenoriu pasakyti, kad pas mus gydytojai prasti, ne, bet jie turi daug maziau patirties prie komplikuotu gimdymu ir nera reikalingos aparaturos.
As irgi savo mazgi viskuo itarineju, bet laikas parodys, kol kas jam viskas gerai. thumbup.gif Tikekimes, kad musu vaikiukai taip sunkiai ateje i si pasauli bus sveiki ir laimingi  4u.gif Tikekim jais  wub.gif
*

Aš tau pilnai pritariu rutukas drinks_cheers.gif Matai, kai pagimdžiau, netūrėjau tiek informacijos, kaip dabar, tai ir gydytojus kaltinau kam tą vakumą panaudojo blush2.gif Bet dabar supratau, kad tai vienintelė išeitis buvo užgimti mūsų angelėliui šiam pasaulį wub.gif tik tiek, kad truputuką pavėluotai, viskas vyko, bet tik truputuką, nes augam juk sveiki thumbup.gif O dar pasikartosiu, ką kažin reikštų toks vedėjos pasakymas jau nėštumo metu mum ta hipoksija pasireiškė, dėl to tokios ir pasekmės mum buvo rimtos, ar čia jie stengėsi atsakomybę nuo savęs nuimti g.gif Nes gimdymas, tai užsitesė, o gal buvo galimą ir cezarį daryti, bet matot niekada nesužinosiu kas būtų jei būtų g.gif blush2.gif 4u.gif O kiek žinau, tai replės daugiau traumuoja mažylį nei vakumas, vakumas, tai tik ant galvytės dedamas toks gaubtelis, kai stangu metu jis padeda mamytei išstumti,ištraukti vaikelį blush2.gif
snail
QUOTE(saima11 @ 2007 11 10, 13:11)
Negasdinu....jam reples pazeide.galvoju gal ji i sanatorija pagydyti nuvesti,gal ten butu gerai.o jam ne velai pasireiskia jisai nekalbejo.Visi sake reikia palaukti kada bus 3 metai gal prades kalbet.Tik dabar pradeda daugiau kalbet  smile.gif Bet tuoj visi eis i mokykla o kaip jisai.dabar gyvename airijoj tai jisai eina jau 2 metus i mokykla ir jiems gerai.reikejo laukti 3 metus gydytojo kad ji patikrintu tik dabar pradejo daryti testus.O kaip buname lietuvoj tai visalaik vaziuojame i raidos centra vilniuje.
Papildyta:
o po gimdymo atidave iskarto man ji viskas buvo gerai smile.gif ir valge.ivertino ji 9
*

Sveika likimo drauge console.gif
noriu taves palaust, rašai, kad tavo vaikiukas jau 2 metai eina i mokyklėle ir jam gerai, o tai kažkur kitur žadi leist i mokykla? kad nerimauji kaip bus, o negali ta pati grupė daugmaž pereiti kartu i viena grupe? ar čia tik LT dauguma iš darželio kartu keliauja i mokykla?
tavo vaikiukas gavo labai daug balų thumbup.gif
rutukas
Sveikos visos, kazkaip jau neaktyviai cia mes bendraujame ax.gif Gal jau sventiniai rupesciai uzgule pecius g.gif Pasigirkite savo vaikiuku pazangelemis 4u.gif
Pavyzdziui maniskis pradejo daugiau kalbeti, bando kartoti daugiau zodziu. Pries tai buvo uzsispyres ir nekartojo, kai paprasydavau ka nors pasakyti kategoriskai sakydavo NE biggrin.gif O siaip neserga ir kol kas atsilaiko prie gripus thumbup.gif
saima11
QUOTE(snail @ 2007 11 18, 15:30)
Sveika likimo drauge  console.gif
noriu taves palaust, rašai, kad tavo vaikiukas jau 2 metai eina i mokyklėle ir jam gerai, o tai kažkur kitur žadi leist i mokykla? kad nerimauji kaip bus, o negali ta pati grupė daugmaž pereiti kartu i viena grupe? ar čia tik LT dauguma iš darželio kartu keliauja i mokykla?
tavo vaikiukas gavo labai daug balų  thumbup.gif
*

Labas mano vaikas eina airijoj 2 metus i mokykla viskas sekasi gerai tik su kalba negerai.Visalaik galvojau kad kaip prades daugiau bendrauti su vaikais gal prades kalbet g.gif . o airiai pasake kad jisai turi eiti i kita mokykla ten kur sunkiai kalba.taip jisai gavo daug balu viskas buvo gerai iki 2 metu paskui prasidejo bedos.tai kaip buname lietuvoj pasitikrinti tai visalaik atranda bedu.visas patikrintas nuo galvos iki koju bet dabar nors zinome nuo ko viskas tai galima jau pradeti gydyti.tikimes kad viskas bus gerai smile.gif
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 19, 22:07)
Sveikos visos, kazkaip jau neaktyviai cia mes bendraujame ax.gif Gal jau sventiniai rupesciai uzgule pecius g.gif Pasigirkite savo vaikiuku pazangelemis 4u.gif
Pavyzdziui maniskis pradejo daugiau kalbeti, bando kartoti daugiau zodziu. Pries tai buvo uzsispyres ir nekartojo, kai paprasydavau ka nors pasakyti kategoriskai sakydavo NE biggrin.gif O siaip neserga ir kol kas atsilaiko prie gripus thumbup.gif
*

Labutuką 4u.gif Tai šaunu bigsmile.gif Rutukas thumbup.gif maniškis ir per diena po kokius tris naujus zodzius išmoksta rolleyes.gif bigsmile.gif dabartinis žodis Dėkui ax.gif nes ačiu jau mokam lotuliukas.gif
Sergam mes peršalom verysad.gif Ir dar didelis pasiekimas du kart į puoduką padarė yahoo.gif Nuo ryto be pamperso ir jau pilna krūva skalbimo blush2.gif lotuliukas.gif
Nuotaikos jau šventinės user posted image
snail
Labas vakarėlis mamytės ir vaikiukai 4u.gif

Wikonda tikrai jau nuotaikos darosi šventinės thumbup.gif

Rutukas, maoji jau irgi daugiau garsu išleidžia lotuliukas.gif ir sestis kaip pašėlus nori doh.gif pyksta, kad nesigauna biggrin.gif

Saima11 na mano nuomonė tokia, manau negerai būtu leisti vaikiuka i ta mokykla, manau jis juk tik su kalba turi problemu, bet juk gali išaugti, o toj mokykloj, kad iš vis jo neužgožtu g.gif , dar reik ir i tolima ateity pažiūrėt, manau poto jam jam sunkiau integruotis i pasauly būtu, čia tik mano nuomonė.
saima11
QUOTE(snail @ 2007 11 21, 00:03)
Labas vakarėlis mamytės ir vaikiukai  4u.gif

Wikonda tikrai jau nuotaikos darosi šventinės  thumbup.gif

Rutukas, maoji jau irgi daugiau garsu išleidžia  lotuliukas.gif  ir sestis kaip pašėlus nori  doh.gif  pyksta, kad nesigauna  biggrin.gif

Saima11 na mano nuomonė tokia, manau negerai būtu leisti vaikiuka i ta mokykla, manau jis juk tik su kalba turi problemu, bet juk gali išaugti, o toj mokykloj, kad iš vis jo neužgožtu  g.gif , dar reik ir i tolima ateity pažiūrėt, manau poto jam jam sunkiau integruotis i pasauly būtu, čia tik mano nuomonė.
*

Sveika kad i mokykla jisai eina gerai dabar tenai jam padeda lokopede ir mokytoja sake kad jisai mokykloje yra labai laimingas vaikas jisai labai nori bendrauti su vaikais o jei bus namie tai kaip jisai ismoks kalbet.gerai kad jisai isaugtu ta problema.bet visdelto jau nebemazas g.gif Gal bus viskas gerai lauksim kada bus rezultatai
lotos
Labutis mamytems. Idomi tema. Mano dukrytė gime su repliu pagalba. Teko ją gaivinti. Daug pergyvenau dėl jos. Išvis pats gimdimas buvo siaubingas, daktarei užkomavo ir manę ir mažylę. Iki šiol kaip prisiminu, tai šiurpuliukai pereina per nugara. Vistosi lig ir normalei. Ant galvytes buvo didelė raudona dėmė, bijojau kad liks. Bet nieko išaugo ir žimiu neliko. Iki 3 mėn. kamavo akyčių uždegimai, kol neišsiaiškino daktarei kad gimstant nesprogo ašarų kanalose apsauginė plievėlė, reikėjo juos pravalyti (labai skausminga pracedura). Turėjom problemų su širdelę. Bet peraugom. Užaugo graži, protinga, linksma ir gabi mergaitė biggrin.gif

Antra vaikelį gimdžiau vakumo pagalbą. Šeip gimdimas buvo komplikuotas, bet daktarei laiku prieme atitinkamus sprendimus ir viskas baigesi gerai. Mažylio galva buvo apiberta melinemis. Jis turėjo para paguleti po liampomis, kad greičiau atsigauti nuo geltos (gelta atsirado dėl melinių). Buvo problemų su raumenukų tonusų. Šia problemą išspresti padėjo masažei. Išvis masažei padėjo spartesniam vistimusi. Šliaužiot pradėjo nuo 4,5 mėn., 6 mėn. jau tvirtei sėdėjo, jau atsistojam ir laikidamesi vaikštom. Mūsų daktarė sako, kad vistimusi lenkia savo bendraamžius 2 mėn. Turim problemelę su širdutę. Tikiuosi, kad peraugs, kaip viresnioji. Kaip bus toliau pažiuresim.
snail
Saima11 tikėkimės viskas dar išsispres 4u.gif aš ir manau kad jam reikia eiti normalia mokykla, juk būna ir taip vaikučiu, kurie netaria raidžių ir šneka kaip mažiukai, bet tam ir yra logopedai, kurie jiems padeda,sėkmės jums ir sveikatos 4u.gif

Sveika Lotos 4u.gif
man labai idomu pasidarė, kažin kodėl ir antras vaikiukas gimes su tokia pagalba g.gif aš kai pagalvoju apie antra, tai pamastau, kad galbūt reiks cezari daryt, bet vėlgi tai neišeitis, nes gali kiti vaikučiai gimti patys sau lengvai.
tikras stipruolis ir šaunuolis tavo bernužėlis thumbup.gif , manajai dabar 4,5 mėn tai ant pilvo paduldžius tik pyksta ir zirzia, net nebando ka nors idomaus nuveikti, tinginukė ji pas mane ax.gif
dėl širdies, tai dabar sako daug tu vaikučiu su užesiukais, mano draugės dukrytei irgi rado, bet taip pat sako, kad išaugs. ir smagu girdėt, kad merginas sveoka ir gabi mergytė, juk buvo gaivinta, tai va tikiu ir aš stebuklais thumbup.gif
sveikatos jums ir laimės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Asciuke
Sveikos mamytės 4u.gif mano sūnus taip pat gimė vakumo pagalba...nesugebėjau jo išstumti verysad.gif gavo 7-8balus, po trijų parų jam prasidėjo vienos pusės traukuliukai, gydytojai įtarinėjo epilepsiją, sakė, kad tai gimdymo trauma, dėl vakumo. Laukė tyrimų maratonas, tas laikas buvo siaubingas, lauki ir nežinai geras ar blogas naujienas praneš gydytoja...na bet tie traukuliukai buvo ir kolkas jie nepasikartojo...tikiuosi ir nepasikartos...trijų mėn reikės pasirodyti raidos centre
saima11
[quote=snail,2007 11 22, 13:38]
Saima11 tikėkimės viskas dar išsispres 4u.gif aš ir manau kad jam reikia eiti normalia mokykla, juk būna ir taip vaikučiu, kurie netaria raidžių ir šneka kaip mažiukai, bet tam ir yra logopedai, kurie jiems padeda,sėkmės jums ir sveikatos 4u.gif

labas siuo metu eina mano vaikas i normalia mokykla padeda jam lokopede nuo sausio men dar kiti pades specialistai nes jisai yra labai gabus vaikas,visalaik dirba susikaupes saunuolis. thumbup.gif gerai kad antra pagimdziau pati tai nera su juo problemu.o del pirmo tai net nezinau kodel negalejau pati pagimdyti,visi sako gal kad tiek daug priaugau svorio 36kg bet su antru irgi priaugau 32kg bet labai greitai pagimdziau. smile.gif kiti sako kad epiduris suletina viska ir galvok dabar ka nori
snail
QUOTE(saima11 @ 2007 11 22, 15:53)

labas siuo metu eina mano vaikas i normalia mokykla padeda jam lokopede nuo sausio men dar kiti pades specialistai nes jisai yra labai gabus vaikas,visalaik dirba susikaupes saunuolis. thumbup.gif gerai kad antra pagimdziau pati tai nera su juo problemu.o del pirmo tai net nezinau kodel negalejau pati pagimdyti,visi sako gal kad tiek daug priaugau svorio 36kg bet su antru irgi priaugau 32kg bet labai greitai pagimdziau. smile.gif kiti sako kad epiduris suletina viska ir galvok dabar ka nori
*

Žinai mane ir kaltino dėl epidūro aplinkiniai, kad va pati kalta. tegul šneka kas ka nori, jau nebekreipiu dėmesio, nors daktaras sakė, kad tikrai ne dėl to, manau pats Dievas žino.

Asciuke sveika prisijungus 4u.gif
pirmiausia sveikatos tavo mažyliui, o tau stiprybės 4u.gif dar daug teks iškentėti, visi kabinsis prie visko, bet mums mamoms reik tikėt stebuklais 4u.gif
dėl to drebulio, tai mano draugės mergytė gimus buvo tinginė ir kol nepradėjo normaliai valgyt irgi drebėdavo, bet dingo ir viskas gerai. aš kai paskaitau, tai vaikučiai gime lengvai turi daugiau bėdeliu, nei manoji. žinoma linkiu visiems, kad tu bėdeliu nebūtu.
matau esi iš kauno, aš irgi, idomu kur ir pas ka gimdei? aš tai klinikose.
o dėl to, kad reiks 3 mėn i kmuk, mes ir važinėjam, tik va reik registruotis nuo mėnesio 24 dienos kitam mėnesiui, nes kitaip negausit vietos, o ten tai gali prigasdinti doh.gif , manau jie mato daug ligoniuku, tai ir kimba prie kiekvieno vaikučio, linkiu, kad jums nieko nebūtu ir visos ligelės aplenktu didžiausiu spinduliu 4u.gif
rutukas
Sveikos mamytes,
mano manymu svarbiausia, kad musu vaikucius kruopsciai apziurejo ir toliau priziuri jei reikia gydytojai. Tai geriau nei kad pastebetu, kai jau per velu verysad.gif As irgi gimdziau KMUK pas gyd. T.Birzieti. thumbup.gif gydytojas, tik geriausi jam linkejimai, buvo dar ir kazkokia docente, bet pavardes nezinau, tokia apie 45-50 metu. Tai irgi thumbup.gif zmogus. Tasesi ji su manim ir i dusa vede, pati visa suslapo ir siaip padejo ir per gimdyma ir po jo. Abu gydytojai rupinosi mumis iki isleido mus namo. Pries tokius gydytojus as zemai lenkiuosi wub.gif
saima11
noriu paklausti labai man idomu pasidare kodel lietuvoj 3 men vaika reikia parodyti raidos centre.Airijoj niekas net netikrina,Gal butu patikrine tai gal dabar jau gerai kalbetu mano vaikas
Aprile
QUOTE(saima11 @ 2007 11 28, 13:20)
noriu paklausti labai man idomu pasidare kodel lietuvoj 3 men vaika reikia parodyti raidos centre.Airijoj niekas net netikrina,Gal butu patikrine tai gal dabar jau gerai kalbetu mano vaikas
*

Labuka saima11
Gal sveikų vaikų ir nereikia rodyti tam centre blush2.gif
Mes taipogi 2-3 mėnesių atsidūrėm raidos centre, bet tik dėl to, kad nuo gimdymo padarytos traumos pradėjo lįsti visos nemalonios bėdelės verysad.gif Ir kaip minėjo to centro specialistai, tai yra pats tinkamiausias laikas, kai galima pradėti visą tinkamą reabilitacija. Nes mėnesiuko dar per mažytis būtų blush2.gif ir tai mum tik ir išlindo visa tai maždaug tokiu metu. Kai pradėjo nevaldyti dešnės puselės, bet taip nepastebimai, kad tik aš pamačiau wub.gif Gydytojai to nematė ir mūsų gydytoja vis sakydavoko tu nori iš to vaiko viskas jam gerai doh.gif bet po tokių komplikacijų žinodama galimas pasekmes ir įvertinus mano nuogastavimus tūrėjo imtis atitinkamų veiksmų doh.gif bet ne aš pati kreipiaus ten kur reikia biggrin.gif ir dabar visiškai nesigailiu, nes iškelta galva galiu pasakyti Aš padariau viską, kad sunytis užaugęs mūsų nekaltintu blush2.gif wub.gif O tokius gydytojus, kaip mąnąją, beje iš jos išėjom reikia bash.gif umn.gif blush-anim-cl.gif
rutukas
musu gydytoja irgi superine blink.gif Buvai prisvaigus, kad man maziaus galvyte per didele, prisiskaiciau dar visko. Nuejus as pas ja paklausiau ar jo galva ne per didele, o ji man sako:"ka as zinau, man tai ne, o jum" tai ka tokiai gydytojai sakyti. Per visus metus nematavo nei galvytes apimties, nei krutines lastos. Zodziu gun_bandana.gif tokias gydytojas. Per jas pacios mes turime buti savo vaikams gydytojos, o jos tik paburbeti moka, kad esam per daug priekabios
Aprile
QUOTE(rutukas @ 2007 11 29, 21:15)
musu gydytoja irgi superine blink.gif Buvai prisvaigus, kad man maziaus galvyte per didele, prisiskaiciau dar visko. Nuejus as pas ja paklausiau ar jo galva ne per didele, o ji man sako:"ka as zinau, man tai ne, o jum" tai ka tokiai gydytojai sakyti. Per visus metus nematavo nei galvytes apimties, nei krutines lastos. Zodziu  gun_bandana.gif tokias gydytojas. Per jas pacios mes turime buti savo vaikams gydytojos, o jos tik paburbeti moka, kad esam per daug priekabios
*

Pritariu Rutuk drinks_cheers.gif mūsiškė, tai buvo suaugusių, o po to apsiėmė ir kūdikiukus prižiūrėti, doh.gif tik ne tokiom gydytojom. Kol jį kėlė savo kvalifikaciją, mano sunytis galėjo likti invalidas ir kaži kieno tada atsakomybė būtų g.gif žinoma mamos, kad nieko nedarė. Tai gerai, kad esu apsiskaičius ir stebėjau savo mažylį, kad tik pastebėjus pirmus simptomus kreipiausi ten kur reikia blush2.gif bigsmile.gif O jei kitai mamytei taip būtų buvę. Ji man dar sako tu nepergyvenk tipo aš išmanau, nes ir gydau vieną vaikutį, kuris serga epilepsija unsure.gif Galvoju gydyk gydyk, bet aš nuo tavęs bėgu doh.gif lotuliukas.gif
snail
QUOTE(saima11 @ 2007 11 28, 14:20)
*

Sveika, bent jau mums tai ne tik reikėjo pasirodyt 3 mėn, bet iki metuku, kas tris mėnesius važiuosim i apžiūra, nors ir viskas gerai, bet jie stebi, tikriausia apsidrausdami, kad galėtu laiku viska pastebėtu g.gif
beje savaitgali bendravau su vienu vyru, kurio žmona airijoj pagimdė prieš 2 sav dukryte irgi vakumo pagalba, tai iš jo pasakojimu pasadarė baugu, kas ten per daktarai, sakė pagimdė ir viskas ir niekas daugiau nesirūpina, nei galvytes echo nedarė nieko, tai man taip keista. galbūt pas juos tokia politika.
rutukas
QUOTE(snail @ 2007 12 04, 13:40)
Sveika, bent jau mums tai ne tik reikėjo pasirodyt 3 mėn, bet iki metuku, kas tris mėnesius važiuosim i apžiūra, nors ir viskas gerai, bet jie stebi, tikriausia apsidrausdami, kad galėtu laiku viska pastebėtu  g.gif
beje savaitgali bendravau su vienu vyru, kurio žmona airijoj pagimdė prieš 2 sav dukryte irgi vakumo pagalba, tai iš jo pasakojimu pasadarė baugu, kas ten per daktarai, sakė pagimdė ir viskas ir niekas daugiau nesirūpina, nei galvytes echo nedarė nieko, tai man taip keista. galbūt pas juos tokia politika.
*

As irgi daug esu girdejusi apie prieziura per ir po gimdymo Airijoj ir Anglijoj. Bet gal cia tik kokiose mazose gydymo istaigose, o normaliose ligoninese,ypac tose, kur daug kainuoja gimdymas, prieziura yra geresne g.gif
Board
QUOTE(snail @ 2007 12 04, 12:40)
Sveika, bent jau mums tai ne tik reikėjo pasirodyt 3 mėn, bet iki metuku, kas tris mėnesius važiuosim i apžiūra, nors ir viskas gerai, bet jie stebi, tikriausia apsidrausdami, kad galėtu laiku viska pastebėtu  g.gif
*

kaip įdomiai, o mums nereikia į raidos centrą. Apkritai mus gydytoja dabar "augina" kaip ir kitus vaikus, kartą per mėnesį apžiūros ir tiek.
tukyte
QUOTE(snail @ 2007 12 04, 10:40)
*

Sveikos mamytes, as jau rasiau , kad mano dukra taip pat gime airijoj vakumo pagalba, tai va daktarai nedaro jokio echo, jau 2.5 men lyg ir nieko baisaus dar nematau del raidos, bet va gumbas nenyksta nors tu ka, tai del gumbo seimos daktaras siunte laiska i ligonine, tai gruodzio 17 gavau pakvietima i ligonine, ziuresiu ka sakys.
snail
QUOTE(tukyte @ 2007 12 05, 20:29)
Sveikos mamytes, as jau rasiau , kad mano dukra taip pat gime airijoj vakumo pagalba, tai va daktarai nedaro jokio echo, jau 2.5 men lyg ir nieko baisaus dar nematau del raidos, bet va gumbas nenyksta nors tu ka, tai del gumbo seimos daktaras siunte laiska i ligonine, tai gruodzio 17 gavau pakvietima i ligonine, ziuresiu ka sakys.
*

sveikute, o jūs neplanuojat atskristi i lietuva kada? čia apžiūrėtu daktarai, nes man kiek sakė, tai iki 3 mėn turi išnykti g.gif

Auges manoji gimus su umia hipoksija, tai yra pridusus, tai dėl to reikia rodyits i klinikas, o kadangi jums tik reikejo pagalbos atkeliaujant mažiui i pasauly ir augat sveiki, tai ir nereikia papildomos priežiūros.
Aprile
QUOTE(tukyte @ 2007 12 05, 19:29)
*

Tukyte iki tryjų ar truputuka daugiau tikrai išnyks mirksiukas.gif Nes ir mum ilgai laikėsi, tai gulėjom tuo metu ligoninei su šiokiom tokiom bėdelėm, tai pasinaudojau proga ir paprašiau echo nieko blogo ir įtartino nerado, skilveliai nepadidėję buvo. Tai nurimk ir laukit vizito pas gydytojus wub.gif
tukyte
[quote=snail,2007 12 05, 17:53]
sveikute, o jūs neplanuojat atskristi i lietuva kada? čia apžiūrėtu daktarai, nes man kiek sakė, tai iki 3 mėn turi išnykti g.gif

laba diena visoms, mes planuojam vasarai, nes su tuo paso padarymu nesamones g.gif . viena gydytoja sake iki 6 savaiciu turetu pranykt, kita iki 6 men., tai ir laukiu, kada jo nebeliks, siaip tas gumbiukas nebedidelis, tik neramina, kad labai jau kietas, toks jausmas, kad pati kaukole tokia deformuota, nu gal ir nesamone cia parasiau, bet mintys lenda visokios. bet visi gydytojai tvirtina , kad viskas bus gerai g.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.