dariau jau 3 kartus pirma karta teko ismesti nes dariau pagal receptus... antra karta jau dariau pagal save ir isejo neblogai na o trecia karta jau super isejo
Aš gaminau Lazaniją tik 1 kartą kol kas, pagal vieną iš šioje temoje paskelbtų receptų. Gavosi neblogai, bet viršutinį lakštinių sluoksnį teko išmest , nes kažkaip neapskaičiavau ir padažo per mažai dėjau, bet visa kita neblogai kaip pirmam kartui. Jau žinau, ką dariau ne taip, manau kitą kartą - kai vėl susiruošiu Lazaniją gamint - išeis kur kas geriau. Tiesa, kiek vidutiniškai užtrunkate kol pašaunate į orkaitę? Aš užtrukau apie 2 val. , atsižvelgiant netgi į tai, kad visus ingridientus (svogūną, mėsą, česnaką, morkas, salierus, sūrį) smulkinau kombainu. Tai jei rankom viską tarkuot reiktų
O as kepu lazanija va taip
Cia truputi perdarytas receptas nuo originalo, bet mane toks italas ismoke, tai cia tikrojo italiska lazanija... bet manau visi daro kaip jiems skaniau...
Naudoju jautienos farsa, nes jis tinkamiausiais. Pirma pakepinu svogunus su pievagrybiais, tada dedu mesa su prieskoniais viska gerai pakepinu, tada dedu visa blesenke konservuotu pomidoru (be odeles, na bet ir su odele neblogai) vienas idaras jau paruostas.
Kitas idaras, saldytos (ar nesaldytos ) darzoves, as naudoju morkas, kalafijorus ir brokolius, jus pakepinu sviestuki, tada pilu grietineles, bet nedaug, kokia 100 ml, gal 200, priklauso nuo darzoviu kiekio, bet jos turi neplaukioti ir fermentinio suro, viska ismaisau.
Dabar patepu skarda aliejum, dedu apvirtu lakstu ant dugno ir mesos idara, tada vel lakstu ir darzoviu idara ri t.t. Ant virsaus pilu besamelio padaza (svieste kepinti miltai praskieti pienuku) ir daug, daug surio
Skanaus
Cia truputi perdarytas receptas nuo originalo, bet mane toks italas ismoke, tai cia tikrojo italiska lazanija... bet manau visi daro kaip jiems skaniau...
Naudoju jautienos farsa, nes jis tinkamiausiais. Pirma pakepinu svogunus su pievagrybiais, tada dedu mesa su prieskoniais viska gerai pakepinu, tada dedu visa blesenke konservuotu pomidoru (be odeles, na bet ir su odele neblogai) vienas idaras jau paruostas.
Kitas idaras, saldytos (ar nesaldytos ) darzoves, as naudoju morkas, kalafijorus ir brokolius, jus pakepinu sviestuki, tada pilu grietineles, bet nedaug, kokia 100 ml, gal 200, priklauso nuo darzoviu kiekio, bet jos turi neplaukioti ir fermentinio suro, viska ismaisau.
Dabar patepu skarda aliejum, dedu apvirtu lakstu ant dugno ir mesos idara, tada vel lakstu ir darzoviu idara ri t.t. Ant virsaus pilu besamelio padaza (svieste kepinti miltai praskieti pienuku) ir daug, daug surio
Skanaus
Na prisiskaiciau ir siandie bandysiu gaminti. 2kart dariau tai nepavyko,labai virsus isdziudavo.Gal tikrai daryt stikliniam inde
Nu pasoviau kept,bet surio kazkodel nedaug uzdejau Nu ziuresiu kas gausis.Bent jau padazai panasus gavosi.Nes praita kart tai kazkokia nesamone buvo
Nu super gavosi Gal rieboka tik truputy
QUOTE(SeSe @ 2007 05 10, 14:37)
Jeigu viršus labai išdžiūvo, tai gali pabandyti paskutinį (viršutinį) sluoksnį dėti mėsos padažą ir baltą padažą ant viršaus, kad makaronų nesimatytų. Na ir sūris, žinoma. Manau nesudžius..
Nu pasoviau kept,bet surio kazkodel nedaug uzdejau Nu ziuresiu kas gausis.Bent jau padazai panasus gavosi.Nes praita kart tai kazkokia nesamone buvo
Nu super gavosi Gal rieboka tik truputy
QUOTE
2kart dariau tai nepavyko,labai virsus isdziudavo
Jeigu viršus labai išdžiūvo, tai gali pabandyti paskutinį (viršutinį) sluoksnį dėti mėsos padažą ir baltą padažą ant viršaus, kad makaronų nesimatytų. Na ir sūris, žinoma. Manau nesudžius..
šiandien pirmą kart dariau lazaniją Perskaičiau šitą temelę ir viską apibendrinus ir įvertinus savo šaldytuvo turinį dariau taip- pasidariau didelį puodelį sultinio iš pusės kubiko, įdėjau į jį 3 šaaukštus majonezo, 6 pamidorų padažo. Dėjau žalią lakštą, užpyliau šitu padažu, žalio faršo, sūrio, vėl lakštą ir t.t. Blėkutėj gavosi 2 lazanijos, jos abi buvo apsemtos iki pusės padažiuku. Kepiau apie 45 min., paskui palikau 10 min. pastovėti, viskas kuo puikiausiai susigėrė, skonis nerealus tikrai neriebi Pavalgėm 2 suaugę, 2 vaikai
siandien bandysiu daryti lazanija, ir nezinau, neskaiciau visos temeles, bet caneloni makaronus su farsu as uzpilu pienu ir kepu apie valanda orkaiteje (nes visi produktai zali eina, tiek makarai, tiek farsas), tai manau ir lazanijai tas pats tiks, nes labai tingiu terliotis- kepinti farsa, dar apvirti tuos lakstus tai parasysiu kas gavosi vakare
Papildyta:
tikrai galima as nieko nekepu, o gaunasi niam niam...tereikia tik viska pienu arba sultiniu uzpilti ir iskepa superiniskai nu bet vakare galesiu placiau papasakot - einu gamint ta lazanija dabar
Papildyta:
QUOTE(SeSe @ 2007 03 21, 11:14)
Nors tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju kaip galima iškept lazaniją nekepant faršo
tikrai galima as nieko nekepu, o gaunasi niam niam...tereikia tik viska pienu arba sultiniu uzpilti ir iskepa superiniskai nu bet vakare galesiu placiau papasakot - einu gamint ta lazanija dabar
Aš šį savaitgalį kepiau Canneloni. Įdarui apkepiau jautienos faršą, atskirai pakepinau svogūniuko, pievagrybių, tada sumaišiau su jautienos faršu, viską sukimšau į makaronus, tada padariau tokį užpilą: 200 ml. grietinėlės paplakiau su 1 kiaušiniu, tuo užpilu apipyliau makaronus, skardelę apdengiau folija ir į orkaitę 200C. Kepiau pusvalandį, tada išėmiau iš orkaitės, atidengiau foliją, makaronus apverčiau, užpyliau negailėdama tarkuoto parmezano sūrio, vėl uždengiau folija ir kepiau dar apie pusvalandį. Gavosi skaniai
QUOTE(Soni @ 2007 05 10, 18:54)
šiandien pirmą kart dariau lazaniją Perskaičiau šitą temelę ir viską apibendrinus ir įvertinus savo šaldytuvo turinį dariau taip- pasidariau didelį puodelį sultinio iš pusės kubiko, įdėjau į jį 3 šaaukštus majonezo, 6 pamidorų padažo. Dėjau žalią lakštą, užpyliau šitu padažu, žalio faršo, sūrio, vėl lakštą ir t.t. Blėkutėj gavosi 2 lazanijos, jos abi buvo apsemtos iki pusės padažiuku. Kepiau apie 45 min., paskui palikau 10 min. pastovėti, viskas kuo puikiausiai susigėrė, skonis nerealus tikrai neriebi Pavalgėm 2 suaugę, 2 vaikai
Pirmąkart gyvenime kepiau lazaniją ir pasinaudojau šiais patarimais, tik dar sumaliau nemažai žalių pievagrybių ir sumaišiau su padažu. O faršą, kaip čia kažkas rašė maišiau su kefyru. Viskas gavosi super . Net stebėjausi, kaip čia man tas pirmasis blynas neprisvilo
Na ir idomiu dalyku cia prisiskaiciau : lasanija su majonezu, su garstyciom,su brokoliais...Gal ir nieko, tik va,mano konservatyvus italas nepripazista jokiu "issidirbinejimu". Nemegsta netgi besciamellos.
O va, mano svogere ima suri, skirta hamburgeriams. Nezinau ar yra Lt. Jis supakuotas po plona riekele ir yra apie 20 tokiu venam pakelyje. Duota kremini skoni.
Man labai patinka lasanija, be lasanijos lakstu, tik su ryziais. O jie paruosiami,kaip paprastam risotto (apvirti sultinyje).
O va, mano svogere ima suri, skirta hamburgeriams. Nezinau ar yra Lt. Jis supakuotas po plona riekele ir yra apie 20 tokiu venam pakelyje. Duota kremini skoni.
Man labai patinka lasanija, be lasanijos lakstu, tik su ryziais. O jie paruosiami,kaip paprastam risotto (apvirti sultinyje).
QUOTE
Na ir idomiu dalyku cia prisiskaiciau : lasanija su majonezu, su garstyciom,su brokoliais...Gal ir nieko, tik va,mano konservatyvus italas nepripazista jokiu "issidirbinejimu". Nemegsta netgi besciamellos.
O va, mano svogere ima suri, skirta hamburgeriams. Nezinau ar yra Lt. Jis supakuotas po plona riekele ir yra apie 20 tokiu venam pakelyje. Duota kremini skoni.
Man labai patinka lasanija, be lasanijos lakstu, tik su ryziais. O jie paruosiami,kaip paprastam risotto (apvirti sultinyje).
O va, mano svogere ima suri, skirta hamburgeriams. Nezinau ar yra Lt. Jis supakuotas po plona riekele ir yra apie 20 tokiu venam pakelyje. Duota kremini skoni.
Man labai patinka lasanija, be lasanijos lakstu, tik su ryziais. O jie paruosiami,kaip paprastam risotto (apvirti sultinyje).
Tiesą pasakius ir man labiausiai prie širdies ta "tikroji" lazanija Be grybų, įvairių daržovių ir pan.
O sūrio ir pas mus lt yra tokio, tik jis po 6 vnt supakuotas, kiekviena riekutė atskirai į plėvelę įvyniota.