Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lazanija
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dovyte
Na ir as bandau daryti, ziuresim, kaip seksis g.gif
N@fania
Sveikutės kulinarės tai va skaičiau skaičiau ir nežinau ką pirma dėti lazanijos lakštų sluoksnį ar mėsos blush2.gif
SeSe
Lazanijos makaronų smile.gif
grange
o kiek laiko reikia apvirti tuos lakstus, jie neturi juk buti iki galo minksti ane?
SeSe
Galima išvis neapvirti ax.gif O jei taip norisi, tai užtenka juos keliolikai sekundžių įkišt į verdantį vandenį, ir labai žiūrėt, kad nesuliptų.
saimutė
Labutis, toks klausimėlis, kelios merginos jau anksčiau klausė (ir man tai aktualu) ar galima lazanija ar caneloni išsikepti mikrobangėje, bet taip niekas ir neatsakė g.gif , gal visgi kas nors bandėte?
zyliukas
QUOTE(saimutė @ 2007 07 18, 17:04)
Labutis, toks klausimėlis, kelios merginos jau anksčiau klausė (ir man tai aktualu) ar galima lazanija ar caneloni išsikepti mikrobangėje, bet taip niekas ir neatsakė  g.gif , gal visgi kas nors bandėte?
*




as caneloni dariau mikrobangej, super gavosi, na tik neapskrudo plutele.
blansyte
QUOTE(grange @ 2007 07 17, 10:54)
o kiek laiko reikia apvirti tuos lakstus, jie neturi juk buti iki galo minksti ane?
*


Aš tai visai neverdu.Susluoksniuoju viską,o ant viršaus pilu baltą padažą,kad apsemtu,po to sūrį ir kepu neuždengtą,nors galim ir uždengt,o prieš pabaigą atidengt. wub.gif
Astrėja
Prisiskaiciau is jusu apie lazanija, ir pabandziau vakar padaryt, kol padariaunerwinaus, sakau kas cia per skonis, sitiek darbo biggrin.gif ale kaip padariau, tai sakau nu tikrai buwo werta thumbup.gif aciuu mergytes uz recepta wub.gif
grange
norejau del balto padazo paklaust - tai tereikia tik sviesto miltu ir pieno? ka pirma deti i keptuve? ir kokiom proporcijom?

grange
Jau radau kaip reikia daryti rolleyes.gif
Juritele
Siandien bandysiu ir as gaminti,paziuresiu kas gausis,o po to parasysiu,tik gamisiu su paprastais makaronais ax.gif
Juritele
Na va jau po pietu,tik man gavosi greiciau makaronu apkepas,bet visai paprasta ir skanu,tik galejau nedet surio nes man jis viska sugadino schmoll.gif o taip tai patiko,be to virsaus ax.gif
grange
QUOTE(Juritele @ 2007 08 01, 14:26)
Na va jau po pietu,tik man gavosi greiciau makaronu apkepas,bet visai paprasta ir skanu,tik galejau nedet surio nes man jis viska sugadino  schmoll.gif  o taip tai patiko,be to virsaus  ax.gif
*


pagalvojau kad as ir jauciu nedesiu tiek surio kiek sako, nes man nuo jo pykina paskiau. o bandysiu daryti rytoj bigsmile.gif
blansyte
QUOTE(Juritele @ 2007 08 01, 15:26)
Na va jau po pietu,tik man gavosi greiciau makaronu apkepas,bet visai paprasta ir skanu,tik galejau nedet surio nes man jis viska sugadino  schmoll.gif  o taip tai patiko,be to virsaus  ax.gif
*


O gal tu sūrį iš karto uždėjai,nes geriausa užberti jau visai baigiant kept g.gif
Juritele
QUOTE(blansyte @ 2007 08 01, 20:37)
O gal tu sūrį iš karto uždėjai,nes geriausa užberti jau visai baigiant kept g.gif
*


Aha as uzdejau iskart,bandysiu kita kart maziau ir pabaigoj ax.gif
grange
o jei folija apdengti, nesuminkstetu labiau? g.gif
Nika77
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 09:29)
o jei folija apdengti, nesuminkstetu labiau?  g.gif
*


As kepiau apdengus folija, bet man nelabai patiko virsutiniai lakstai, nors ir surio pabaigoje uzbarsciau, bet tokie apdziuve gavosi rolleyes.gif
grange
nu jau mano lazanija orkaitej, tai nezinau kaip bus cia mastau.gif nedejau folijos, bandysiu taip, dabar buvau isemus paziureti tai visai normaliai minksteja.. ir man labai patiko skonis balto padazo, kuri dariau pirma karta blush2.gif tikiuos kad viskas viename gausis ir gerai blush2.gif greit ivertinsim. jei spesiu imesiu foto rolleyes.gif
grange
Niu va mano lazanija jau sudorota essen.gif
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko good.gif

o dariau tai jau cia minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...

mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug blush2.gif ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas thumbup.gif

kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
user posted image
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
user posted image

ir viskas, lazanija mano paruosta essen.gif
user posted image

jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr blush2.gif dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.

Aciu uz receptukus 4u.gif
Eveneirka
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 14:27)

po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
user posted image


*


nu Grange skanumėlis atrodo...einu ir aš bandyti kažką panašaus padaryti
vida/d
QUOTE(eveneir @ 2007 08 14, 17:42)
nu Grange skanumėlis atrodo...einu ir aš bandyti kažką panašaus padaryti
*


gal gaminai?Kokie tavo atsiliepimai g.gif
eba
Nu nuotraukytese atrodo tai super thumbup.gif
O gal kas bande padaza daryti su baziliku ir raudoneliu? Girdejau kazkur, kad labai tinka, bet pati neprisiruosiu pabandyt smile.gif
vikutuke
Nelabai suprantu, čia visos rašo, kad lakštus prieš sluoksniuojant apverda. O kam?? Kiek kartų dariau, visada gavosi minkšti ir be apvirimo. Tik padažo gailėti nereiklia.
grange
todėl,kad ant pakelio rašė, bet aš ir dariau neapvirus, nors ir rašė ir gerai gavos.
Krisitnaa&
labutis, norejau paklausti, o tuos lakstuus galima pakeisti makaronais?o coa gal sluoksniuota tesla?
ajuka
Nea, tai tokie makaronai, ne tesla, paziurek parduotuvese priemakaronu parduoda.

As daznai gaminu lazanija, nes vyras ir as labai ja megstam tongue.gif
o as sluoksniuoju apvirtus lakstus (kad nesukiptu as jiem apvirus uzpilu saltu vandeniu ir laikau juos ten) su keptu farso pardazo (apkepu farsa su priekoniais ir tomatu), tada dedu svogunu pjaustytu, marinuotu agurkeliu ir surio fermentinio ir taip po 3 sluoksnius kiekvienai lazanijai. Ant virsaus uzpilu besamelio padaza su suriu ir tomatu "papuosiu". Tikrai gaunas laaabai skaniai tongue.gif
GalBut
QUOTE(kriiistina 19 @ 2007 10 19, 16:38)
labutis, norejau paklausti, o tuos lakstuus galima pakeisti makaronais?

Laisvai...darau lazaniją(paprasta),coneloni(reik prikimšt kiekvieną,darbo daugiau)...kažkur čia skaičiau parduotuvinius koldūnus pagal tą principą daro moteros....svarbu tik bešamelio padaže viską paskandint prieš kišant į orkaitę...o tai sudžius neapsemtas viršutinis sluoksnis....
Užvakar maniškė padarė tipo lazaniją su spagečiais...viskas būtų gerai,jei būtų pakankamai padažo pripylus,ar bent sultinio kokio...o tai teko nuimt trečdalį džiuvėsių su visu sūriu nuo viršaus,kad būtų valgoma....

Kurmiukė
Aš kepu tokią lengvą LAZANIJĄ, pasidalinsiu ir su jumis 4u.gif

Lengva ir natūrali LAZANIJA Light

apie 0,5 pok. lazanijos lakštų

200 g. EDAMO arba ŽEMENTALIO fermentinio sūrio
100 g. PARMEZANO arba DŽIUGO sūrio

Padažas:

500 g. maltų kalakuto arba vištienos krūtinėlių
4 pomidorai
2 šaukštai alyvuogių (arba saulėgrąžų) aliejaus
2 skiltelės česnako
5-6 šampinjonai, sutarkuoti burokine tarka
1 nubrauktas arb. šaukštelis druskos
0,5 pokelio SANTA MARIA prieskonių spagečiams
Baziliko, oregano pagal skonį
0,5 st. vandens
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. aukštelis garstyčių

Padažą gaminame taip: tarkuotą česnaką keletą sekundžių pakepiname su aliejumi, sudedame faršą, kubeliais supjaustytus pomidorus, tarkuotus šampinjonus, prieskonius , garstyčias, uždengiame dangčiu ir pakaitiname apie 20 min. Tada supilame vandenį, grietinėlę, užverdame ir nukeliame nuo ugnies.

Į stačiakampę formą pirmiausia pilame apie samtį padažo, tada dedame laktų sluoksnį, vėl pilame padažą, pabarstome tarkuotų sūrių mišiniu (negausiai), ir taip sluoksniuojame ir sloksniuojame... Viršutinis sluoksnis turi būti tik padažo (be sūrio!!!). tuomet viską paspaudome šaukštu, kad lakštai būtų vos vos apsemti padažo (jei trūkta skysčio, galima dapilti kelis šaukštus vandens), viską uždengiame folija ir - į iki 220 laipsnių iškaitintą orkaitę 45 min. Tada foliją nuimame, pabarstome (jau gausiai) sūrių mišiniu, dar pakepame orkaitėje apie 10 min.

Tuomet orkaitę išjungiam ir galime dar palaikyt joje lazaniją apie valandą. Tuomet labai gražiai pajaustosi.

Ir skanaus 4u.gif

Man labai patinka šitas receptas, nes yra neriebu ir labai natūralaus skonio ( man nelabai patinka ketčiupas ir receptai su juo ax.gif )

P.S. Lakštų apvirti nereikia ir BŪTINA DĖTI ČESNAKO 4u.gif
Krisitnaa&
As vakar nebeperskaiciau jusu ats sad.gif nussipirkau sluoksniuotos teslos bemieles, paziuresim kas gausis.. ir dar nusipirkau bernhoffo keptuve g.gif idomu kas nors ten iskeps orkaiteje g.gif
grange
QUOTE(kriiistina 19 @ 2007 10 20, 14:06)
As vakar nebeperskaiciau jusu ats sad.gif nussipirkau sluoksniuotos teslos bemieles, paziuresim kas gausis.. ir dar nusipirkau bernhoffo keptuve g.gif idomu kas nors ten iskeps orkaiteje g.gif
*


tai gali daryt kaip pyragą su faršu. bet tai nebus jau lazanija smile.gif
uoga83
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
tasha
QUOTE(uoga83 @ 2007 12 12, 13:03)
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
*


Lazanija reikia kepti kepimo formoje, as visada pirma ja pasitepu aliejumi ar riebalais.Nors siaip labai daug skyscio buna, tai prie kepimo formos man niekada neprilimpa ax.gif
Owly
QUOTE(uoga83 @ 2007 12 12, 14:03)
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
*


Aš kaip tik vakar kepiau lazaniją išklojusi kepimo formą kepimo popieriumi, gavosi labai gerai, ir nereikia jokių papildomų riebalų formai tepti thumbup.gif
uoga83
sveikos mergaites,
na zinolit ana savaitgali ir as pagaliau pagaminau lazanija thumbup.gif
Gaminau pas anyta, dar mb padejo... blush2.gif bet gavosi thumbup.gif
teisingai, terliones daug ir laabai daug, bet verta 4u.gif visiems patiko ax.gif

ziurekit, turiu dar viena "licna" pokeli lazanijos lakstu(500g), gal galit ka pasiulyt kaip juos dar panaudot apart lazanijos? g.gif
Gal yra kox receptukas "a la saldi lazanija" ??? bigsmile.gif
giedre.v
mano lazanija super paprasta. ja kepu taip:
jei didesne kepimo skarda tai apie 1,5 kg farso.
makaronu lazanijai,
1 l pieno,
konservuotu kukuruzu, pomidoru, paprikos ir tt (na kokiu norit darzoviu ),
surio.

imam didoka puoda, ten sudedam suprieskoniuota farsa. tada dedam puoda ant virykles, pilam piena maisant. virinam viska kol pienas uzvirs (neissigaskit, tikrai skanu biggrin.gif ). kai uzverda nukeliam puoda. tada paimam kepimo skarda ir sluoksniuojam viska. dedam makaronu lakstus (nevirtus), kabinam is puodo mesyte su skystimu, dedam darzoves ir taip iki galo, paskutinis sluoksnis turi buti mesos mirksiukas.gif ikaitinam orkaite iki 220 C. kepam apie 40 minuciu, baigiant kepti gausiai apibarstom suriu...... labai skanu. makaronu lakstai galima sakyt isverda tam piene, gaunasi neriebi, minkstutele lazanija smile.gif
motiejuke
gidre, skaniai skamba,, čia jūsų ar iš kažkur receptėlis? biggrin.gif
giedre.v
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 22, 19:55)
gidre, skaniai skamba,, čia jūsų ar iš kažkur receptėlis? biggrin.gif
*





pas draugus kazkada valgem taip pagaminta lazanija, tai buvo labai skanu........ o dabar tai ir mano receptas biggrin.gif
Apvalute
Su draugu valgeme Cili picerijoje lazanija su varske ir sonine. Abiems labai patiko, tai siandien neturejau sonines, bet vis tiek pabandziau su farsu. Man tai labai skanu:)
O ruosiau taip: truputi apviriau lazanijos lakstus, sumaisiau varske su kiausiniu ir farsu. Sukroviau lazanijos boksteli. tada pasigaminau padaza: keptuveje pasildziau piena su keliais s. pomidoru padazo, cesnaku ir sauksteliu miltu. Visa tai uzpyliau ant lazanijos, kad apsemtu. Kepiau stikliniame atvirame inde. Baigiant kepti uzdejau fermentinio surio griezineli.
Viskas butu idealu, bet:
1. kita k. desiu maziau miltu i padaza, nes jis per daug sutirstejo, todel virsutinis ir apatinis lakstai truputeli isejo kietesni negu vidiniai;
2. kita k. bandysiu su sonine;
3. su mikseriu ismalsiu varskes sluoksni - gausis purus, toks kaip ir valgeme. Pas mane isejo truputi grudetas (na, kaip varske buna).

Kadangi abu laikomes dietos, tai gaminau labai jau kuda, be jokiu sviestu, grietiniu ir daug surio, bet isejo vis tiek labai skanu:)

O gal galite patarti kokia ta sonine deti? Rukyta? ar ir apkepta?
SeSe
Aš dėčiau rūkytą ax.gif
Saldainė
QUOTE(giedre.v @ 2007 12 22, 20:46)
mano lazanija super paprasta. ja kepu taip:
jei didesne kepimo skarda tai apie 1,5 kg farso.
makaronu lazanijai,
1 l pieno,
konservuotu kukuruzu, pomidoru, paprikos ir tt (na kokiu norit darzoviu ),
surio.

imam didoka puoda, ten sudedam suprieskoniuota farsa. tada dedam puoda ant virykles, pilam piena maisant. virinam viska kol pienas uzvirs (neissigaskit, tikrai skanu  biggrin.gif ). kai uzverda nukeliam puoda. tada paimam kepimo skarda ir sluoksniuojam viska. dedam makaronu lakstus (nevirtus), kabinam is puodo mesyte su skystimu, dedam darzoves ir taip iki galo, paskutinis sluoksnis turi buti mesos  mirksiukas.gif  ikaitinam orkaite iki 220 C. kepam apie 40 minuciu, baigiant kepti gausiai apibarstom suriu...... labai skanu. makaronu lakstai galima sakyt isverda tam piene, gaunasi neriebi, minkstutele lazanija  smile.gif
*



Bandysiu daryti siandien lazanija pagal tavo recepta blush2.gif
Bus pirmas kartas, tai ziuresim kaip gausis. Galesiu po to papasakoti kas ir kaip man cia isejo biggrin.gif
Saldainė
Na va, jau pasisotinusi ir visa patenkinta biggrin.gif
Dariau pagal giedres.v receptuka, tik dar biskutuka ir savo dadejau, tai pvz kad ant pacio virsaus pomidoru pridejau ir ant galo surio ir dar kad kai farsa sudejau dar boloneso padazo uztepiau. Siaip kita karta jau kai darysiu pasistengsiu daugiau sluoksniu, nes si karta kazkaip pasikuklinau blush2.gif
Zodziu kad ir nelabai isejo is isores kaip is paveiksliuko, bet uztat skanumelis thumbup.gif Ir MB labai dziaugesi mano kulinarija, nes retai kada gaminu, tai jam labai patiko, kartojo ir dar sake kai atsilaisvins vietos dar kartos, nes kazkodel labai didele man isejo biggrin.gif Bus ir rytoj pietums doh.gif


user posted image

user posted image
nerkasa
Mane ir sudomino Giedrės receptas. Šį savaitgalį ir aš pabandysiu padaryti kažką panašaus. Nelabai mėgstu ir moku gamini, bet kai priverčia aplinkybės - norisi kažkuo visus nustebinti, o jos receptas iš skaitytų gana neilgas paruošimu...
coliukė
Saldaine, liuks labai atrodo tavo lazanija! thumbup.gif thumbup.gif As kazkaip irgi niekad nedariau jos.. gal reiks pabandyti savaitgali ax.gif
semiuke
sveikos merginos.gal kuri arete lazanija be lydyto surio?nes maniskis jo labai nemegsta ir galvoju gal be surio galima,bet kazin ar skanu bus sad.gif
SeSe
Vietoj lydyto surio galima dėti mocarelą (tik brangoka), galima dėti sūrį Džiugas, nes jis visai kito skonio nei tas paprastas geltonas smile.gif O šiaip, galima ir be sūrio, tiesiog ant viršutinio sluoksnio užpilsi daugiau padažo wink.gif
Saldainė
QUOTE(coliukė @ 2008 01 02, 19:08)
Saldaine, liuks labai atrodo tavo lazanija!  thumbup.gif  thumbup.gif As kazkaip irgi niekad nedariau jos.. gal reiks pabandyti savaitgali  ax.gif
*



Aciu labai blush2.gif
Na tai ar jau darei? Ar pasilepinai savaitgali? bigsmile.gif
Dillemute
O tarkime jus farsa dedate zalia kai sloksniuojate ar dar apkepate pries dedamos?
SeSe
Faršą reiktų pakepti smile.gif jei neklystu, tikrai kažkur šitoj temoj yra pilnai aprašyta kaip daryti lazaniją wink.gif
nerkasa
Aš dariau lazaniją paprastai labai ir greitai: faršą suprieskoniavau.
I skardą dėjau lakštą makaronų, jį suliejau padažu pagamintu iš sultinio, grietinės ir pomidorų padažu, dėjau žalią faršą, pievagrybių sluoksnį, sūrio ir vėl pradedu nuo makaronų.
Dariau pirmą kart, net nežinojau kas turi gautis, bet...visi laižėsi pirštus.
Aš buvau patenkinta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.