Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(SeSe @ 2007 03 21, 19:55)
Jei bandysi kažką panašaus į mano receptą, tai parašyk kaip gavosi.  smile.gif Manyčiau turėtų sulipt su lakštais  ax.gif
Papildyta:



Pagal Bea receptą...

Daržovių lazanija
Dėžutė lazanijos lakštų
3 šaukštai alyvų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
6 saulėje džiovinti pomidorai
250 g baklažanų, pjaustyti kubeliais
1 raudona paprika, pjaustyti kubeliais
1 geltona paprika, pjaustyti kubeliais
2 mažos cukinijos, pjaustyti kubeliais
450 ml pertrintų per sietelį pomidorų (piure)
150 ml raudono vyno
1 šaukštas kapoto šviežio oregano
4 kietoki pomidorai, supjaustyti griežinėliais
50 g tarkuotos mozzarellos



na dekui bet as turejau omeny su desra suriu ir pan, beje as paprikos nevalgau doh.gif
na o kaip manot, iseitu pasidaryti tokia lazanija kas gautusi:

1 sluosnis:
desra parukyta su kaikokiu padaru, apkepinta su svogunu ir prieskoniais
2 sluoksnis daktariska desra su grietine ir pomidoru padaru ir vegeta( as toki idara i ceburekus dedu tai lb skanu)

pasakykite savo nuomone ar gautusi kaikas ar nelb, nes bijau rizikuoti nes tada bus ismest jei nesamone smile.gif 4u.gif
Papildyta:
ten turejo buti parasyta su padazu o ne padaru doh.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*bena* @ 2007 03 22, 13:32)
na dekui bet as turejau omeny su desra suriu ir pan, beje as paprikos nevalgau  doh.gif
na o kaip manot, iseitu pasidaryti tokia lazanija kas gautusi:

1 sluosnis:
desra parukyta su kaikokiu padaru, apkepinta su svogunu ir prieskoniais
2 sluoksnis daktariska desra su grietine ir pomidoru padaru ir vegeta( as toki idara i ceburekus dedu tai lb skanu)

pasakykite savo nuomone ar gautusi kaikas ar nelb, nes bijau rizikuoti nes tada bus ismest jei nesamone smile.gif  4u.gif

na, nesu valgius tokios lazanijos, bet manau, kad turėtų būti skanu mirksiukas.gif tik aš gal daryčiau su ''šlapia'' dešra ax.gif nežinau ar ''nesusipjaus'' skoniai ''šlapios'' ir rūkytos dešrų unsure.gif Juk gali ir vienodus sluoksnius daryt, koks skirtumas, svarbu, kad skanu būtų mirksiukas.gif Šiaip tai ''šlapią'' dešrą irgi gali apkepint su svogūniukais, arba tiesiog sumaišyt su kepintais svogūniukais ax.gif
Atsakyti
Aš darydama lazaniją atskirai sluoksniuoju mėsytę ir svogūnus+morkas.
Apsikepu faršą su kečupu. Apkepu svogūnus ir morkas. Pasidarau maždaug 0,7 l buljono (paprsatą vištienos kūbelį ištirpinu verdančiam vandeny). Dalį buljono sumaišau su svogūnais ir morkom.
Dedu į skardą nevirtus makaronus, mėsą, makaronus, svogūnus+morkas, makaronus ir .t.t., viršutinis sluoksnis faršas. Kiekvieną dedamą sluoksnį gausiai aplaistau buljonu, kad makaronai suminkštėtų.
Kepu apie 40 minučių, vidury kepimo apibarstau viršų tarkuotu arba pjaustytu olandišku sūriu.
Skanaus essen.gif
p.s. šiandien ruošiausi daryt, bet nebuvo parduotuvėj makaronų lakštų doh.gif , nusipirkau apvalius kemšamus- bandysiu eksperimentuot, nes niekad nedarius su jais unsure.gif
Atsakyti
nu zinokit ta mono "desrine lazanija" gavosi sauniais, labai skani, tik gal kiek per daug desros buvo smile.gif

O dariau taip:
pirma karstam vandeni pamirkiau lakstus kad butu minkstesni kad galeciau delioti pagal forma,(ju virt nebereikrjo)
tada i viena keptuve pakepinau slapenka (daktariska desra) su svogunais, idejau tomato ir grietines bei vegetos
o i antra svogunu su parukyta desra su tomatu ir majonezu ir prieskoniais visokiais, ir taip viska deliojau sluoksniais, o ant virsaus pridejau daug surio,
tada 30min kepiau 200 laipsniu temperaturoje,

kas nemegsta farso ir pan gali pabandyti visai skanu, galima ideti darzoviu ir visokiu dalyku kas kam patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2004 01 22, 21:02)
Aš anksčiau caneloni darydavau su faršo įdaru irgi labai skanu. Prikemši paruošto faršo ir į verdantį vandenį. Gaunasi tikrai skaniai.  smile.gif Koldūnai-nekoldūnai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


galima paivairinti -
va kad butu neiprasti kolduniukai bigsmile.gif siulau dar prikimstus makaronu galus "pridengti" karstu vadeniu apiplikytais dziovintais abrikosais. Tiesiog ikemsat i abu makaronu galus po abrikosa ( ir jie tikrai neiskrenta..) smile.gif Liuks skonis! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 27 kovo 2007 - 09:54
Merginos, padėkit prašau kas gaminot Lazaniją help.gif
Perskaičiau visą temą, bet taip ir nesupratau: aš ketinu Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti (na pasimečiau, čia temoje vienos apverda, kitos - ne, bet visgi gal daugiau tų, kurios apverda), žodžiu mano klausimas būtų toks: kadangi Lazanijos lakštai kepdami orkaitėje plečiasi, tai juos skardelėje reikia dėti vieną šalia kito ar tarp jų palikti kažkokį tarpelį? Sorry, jei kvailai klausiu. Pati manau, kad tarpelį maždaug piršto storio tarp lakštų palikti reikėtų, bet gal klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE
Merginos, padėkit prašau kas gaminot Lazaniją 
Perskaičiau visą temą, bet taip ir nesupratau: aš ketinu Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti (na pasimečiau, čia temoje vienos apverda, kitos - ne, bet visgi gal daugiau tų, kurios apverda), žodžiu mano klausimas būtų toks: kadangi Lazanijos lakštai kepdami orkaitėje plečiasi, tai juos skardelėje reikia dėti vieną šalia kito ar tarp jų palikti kažkokį tarpelį? Sorry, jei kvailai klausiu. Pati manau, kad tarpelį maždaug piršto storio tarp lakštų palikti reikėtų, bet gal klystu


Na, vis pirma aš dėl tų lakštų. Aš jų niekada neapverdu ir man kuo puikiausiai viskas iškepa ax.gif Kam dar čia bereikalingai terliotis.. O kai dedi į skardą, gali palikti mažą tarpelį..o jeigu ir nepaliksi, nieko baisaus neatsitiks smile.gif
Atsakyti
As tai tuos lakstus trumpai pamirkau tame paciame padaze, kuriuo veliau uzpilu,idedant i orkaite.
Atsakyti
Na va, prisiruosiau ir as pirma karta gamint lazanija 4u.gif Gavos skani, bet daug nesuvalgiau, nes tokia riebi.. Net nezinau, ar cia taip turi but? Kepant man visas padazas apseme lakstus, tai nuo to ir riebu gavos, bet kazi ar taip turetu but.. Dar padaza kepiau aliejuje, o ne svieste, gal tas ka nors dave.. g.gif Nieko nesuprantu. Nors gerai, kad manajam labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
mergaitės, o divella lakštai jau paruošti kepimui? t.y. ar nereikia jų apvirti?
kaina berods 6 ar 7 lt, bet lietuviško normalaus aprašymo neradau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LOCKETS: 26 balandžio 2007 - 18:02
QUOTE(LOCKETS @ 2007 04 26, 19:02)
mergaitės, o divella lakštai jau paruošti kepimui? t.y. ar nereikia jų apvirti?
kaina berods 6 ar 7 lt, bet lietuviško normalaus aprašymo neradau...


Jeigu ant pakuotės neparašyta, kad reikia apvirti - vadinasi nereikia. Jau paruošti kepimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renačiukas @ 2007 04 27, 09:24)
Jeigu ant pakuotės neparašyta, kad reikia apvirti - vadinasi nereikia. Jau paruošti kepimui  smile.gif


ačiū 4u.gif
va dabar angliškam recepto (ant dėžutės) perskaičiau, kad kloti uncooked, t.y. neapvirtus lakštus smile.gif thumbup.gif

bet galėtų ir geresnę lietuvišką etiketę klijuoti unsure.gif
Atsakyti