QUOTE
iamanoma lazanija padaryti nekepant farsho - pati savaitgali dariau Visai nieko isejo, tik norisi ji kazkaip suminkstinti, nes jis toks kietokas pas mane gavosi. Kita vertus, kai su visais priedais, tai taip ir nesijaute to kietumo, tik tiek, kad jis su lakstu "nesusiliejo"
Jei bandysi kažką panašaus į mano receptą, tai parašyk kaip gavosi.

Manyčiau turėtų sulipt su lakštais
Papildyta:QUOTE
Labai labai prasau, padekit, ar galima pasidaryti lazanija be fraso ir be grybu su kaikokia desryte ir pan, bet be farso, labai prasau padekit, labai dekoju uz atsakymus, ir jei nesunku parasykit kaip daryti viska nuosekliai koki opadaza ir pan dekui
Reikėtų atidžiau skaityti forumą...
Pagal Bea receptą...
Daržovių lazanija
Dėžutė lazanijos lakštų
3 šaukštai alyvų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
6 saulėje džiovinti pomidorai
250 g baklažanų, pjaustyti kubeliais
1 raudona paprika, pjaustyti kubeliais
1 geltona paprika, pjaustyti kubeliais
2 mažos cukinijos, pjaustyti kubeliais
450 ml pertrintų per sietelį pomidorų (piure)
150 ml raudono vyno
1 šaukštas kapoto šviežio oregano
4 kietoki pomidorai, supjaustyti griežinėliais
50 g tarkuotos mozzarellos
druska, juodi pipirai
Įkaitinkite orkaitę iki 189 laipsnių. Apkepinkite svogūnus, česnaką, ir saulėje džiovintus pomidorus aliejuje 5 min. Įdėkite baklažaną, paprikas, cukinijas ir troškinkite dar 3 min. Įmaišykite pomidorų piure, vyną, druską ir pipirus bei oregano. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 15 min, ar kol daržovės bus beveik minkštos.
Dėkite daržovių padažo į kepimo formos dugną ir ant jo dėkite lazanijos lakštus. Sudėkite likusį padažą ir uždenkite lakštais. Ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius ir barstykite sūriu. Kepkite orkaitėje 25 min. arba kol viršus pasidarys traškus ir geltonas.
Pastaba: šiuo atveju geriau naudoti lazanijos lakštus prieš tai juos pavirus.
Šaltinis: The Complete Book of Italian Cooking, ed. by Anne Hildyard