Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(LoJoo @ 2007 01 15, 17:41)
kai kepu lazaniją, tai lakštus išverdu visada. ne apverdu, o būtent išverdu, nes jei ant apvirtų pilamas padažas, kurį jie turi siugert, tai man visas apkepas kažkoks nestabilus ir plaukiantis gaunasi  g.gif



QUOTE(Digutis @ 2007 01 27, 17:43)
Niekada neapverdu/neišverdu lazanijos lakštų schmoll.gif
Puikiausiai iškepa. Labai tinka iki parduodamas prancūzų (atrodo) gaminamas Bolognese padažas žaliame indelyje mirksiukas.gif


tai ir man iškilo klausimas šiandien-virti ar nevirti blink.gif kadangi dariau lazaniją pirmą kartą, tai vaizdas ir produktų išeiga buvo-katastrofiški, tačiau skonis -fantastiškas...Pirmiausia pagalvojau, kad reikia man 2 pakelių lazanijos, o kadangi nepatikėjau, kad neapvirus (kitiems gal ir išeina, bet man būna ne taip , kaip kitiems) nepavyks, tai ir sudėjau į puodą tuos abu nelaimingus pakelius doh.gif doh.gif doh.gif Pusė jų aišku kaip mat sulipo doh.gif Susinervinau, bet procesą tęsiau toliau.Pasigaminau tuos padažus, bet pagalvojau, kad kaip pirmam kartui aš juos sumaišysiu į vieną(mėsos ir baltą)-bus greičiau, nes puode akivaizdžiai iš manęs juokėsi sulipę makaronai, orkaitė davė signalą, kad jau įkaitusi, sūris dar netarkuotas doh.gif doh.gif doh.gif .Tada ėmiau atskirynėti-atplėšinėti makaronus .Kai prisikroviau pilną skardą, supratau, kad makaronus turėsim valgyti dar visą savaitę-tiek jų liko biggrin.gif Tai išsikepiau aš tą savo pirmąją lazaniją, kurios skonis,beje, išėjo nuostabus ir turiu didžiulį puodą makaronų-sulipusių , suplyšusių , ach...
Atsakyti
Man teko laimė matyti, kaip lazaniją išmokė gaminti mano draugė brazilė. Brazilietiška lazanija gerokai skiriasi nuo tos "itališkos" kurią ragavau mūsų restoranuose.
Ji gerokai skystesnė ir aštri. Padažo pagrindą sudaro pomidorų sunka (be odelių ir sėklų) ir faršas su kaparėliais. Makaronų lakštus kelias minutes apverda vandeny
Atsakyti
Bet juk lazanija kuo puikiausiai gaunasi ir neapvirus tų lakštu... essen.gif
Atsakyti
gal kas galėtų patarti, kaip gamint lazaniją, ar greičiau kaip ją išimt, kad patiekus lėkštėje ji būtų 'gero vaizdo", na neprarastų prekinės išvaizdos. Nes padarau nuotabaus skonio, bet prasto vaizdo lazaniją, lėkštėje ji "išyra"
AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2007 03 18, 16:52)
gal kas galėtų patarti, kaip gamint lazaniją, ar greičiau kaip ją išimt, kad patiekus lėkštėje ji būtų 'gero vaizdo", na neprarastų prekinės išvaizdos. Nes padarau nuotabaus skonio, bet prasto vaizdo lazaniją, lėkštėje ji "išyra"
AČIŪ

iškepus iškart neimk - leisk kelioliką minutėlių susigulėt smile.gif Tada išsiims puikiai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
Savaitgali dariau lazanija pagal medeinos recepta

(Aš darau taip:apverdu lakštus vandenyje,įpylus šaukštą aliejaus,kad nesuliptų.
Įdarui:pakepinu svogūniuką,faršą su prieskoniais, o kitam įdarui-galima imti žirnelius,pievagrybius,paprikas,kukurūzus + prieskoniai ir "sumakaluoti" su majonezu ir kečupu.
Dar pasidarau padažą:suplakti 2 kiaušus su 200ml grietinėlės.Tada sluoksniuoti:makaronai,faršas,pabarstau tarkuotu fermentiniu,truputis padažiuko,vėl lakštai,daržovių įdaras,sūris,truputis padažo ir t.t.Ant viršaus supilti likusį padažą ir apibarstyti sūriu.Kepti (apie 20-30min.)

Labai skanu.)
Nu fantastika! Vyras pamates kukuruzus skeptiskai paziurejo, bet kita diena jau darbe gyresi, kad skania lazanija zmona padare:))
tik vat turiu klausimeli, kaip ruosti farsa lazanijai? man jis kazkoks kietokas gaunasi, tad dedu ne su saukstu, o rankomis suploju suploju ir kloju:)
tai aciu is anksto uz ats!;)
Atsakyti
QUOTE
tik vat turiu klausimeli, kaip ruosti farsa lazanijai? man jis kazkoks kietokas gaunasi, tad dedu ne su saukstu, o rankomis suploju suploju ir kloju:)


Faršą aš darau taip: Sudedu jį į keptuvę ir kepinu, ipylus truputį aliejaus, kol apkepa. Tada suberiu kubeliais pjaustytus pomidorus (šviežius), svogūnus, smulkintą česnaką. Pakepinu. Tada dedu pomidorų pastos (apie du šaukštus). Ir dar jei per tiršta, dedu pomidorų marinuotų savose sultyse, kartu su visom sultim. štai ir viskas smile.gif Na, kas mėgsta dar deda tarkuotas morkas..ar šiaip kokias daržoves.. ax.gif

P.S. Čia viskas maždaug 0,5 -0,7 kg faršo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SeSe: 20 kovo 2007 - 13:38
QUOTE(SeSe @ 2007 03 20, 14:37)
Faršą aš darau taip: Sudedu jį į keptuvę ir kepinu, ipylus truputį aliejaus, kol apkepa. Tada suberiu kubeliais pjaustytus pomidorus (šviežius), svogūnus, smulkintą česnaką. Pakepinu. Tada dedu pomidorų pastos (apie du šaukštus). Ir dar jei per tiršta, dedu pomidorų marinuotų savose sultyse, kartu su visom sultim. štai ir viskas  smile.gif Na, kas mėgsta dar deda tarkuotas morkas..ar šiaip kokias daržoves.. ax.gif

P.S. Čia viskas maždaug 0,5 -0,7 kg faršo...


Aciu labai! Butinai pabandysiu, kai kaitlente turesiu:)
O gal dar yra zinanciu farso ruosimo receptuku, kai mesytes nereikia apkepinti - pastaruoju metu stengiuos apskritai kuo maziau maista kepti..
Aciu, mergaites!;)
Atsakyti
Na, aš manau, kad jei nenori kepti, tai tuomet galima faršą maišyti su kefyru (čia taip daroma čeburekams, pasaka kaip skanu essen.gif ), ir marinuotais pomidorais..na, plius prieskoniai pagal skoni. Nors tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju kaip galima iškept lazaniją nekepant faršo g.gif . Bet juk visada galima pabandyti mirksiukas.gif

p.s. čia receptas "iš mano galvos", nes esu mėgėja eksperimentuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 03 21, 11:14)
Na, aš manau, kad jei nenori kepti, tai tuomet galima faršą maišyti su kefyru (čia taip daroma čeburekams, pasaka kaip skanu essen.gif ), ir marinuotais pomidorais..na, plius prieskoniai pagal skoni. Nors tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju kaip galima iškept lazaniją nekepant faršo  g.gif . Bet juk visada galima pabandyti  mirksiukas.gif

p.s. čia receptas "iš mano galvos", nes esu mėgėja eksperimentuoti  biggrin.gif



iamanoma lazanija padaryti nekepant farsho - pati savaitgali dariau lotuliukas.gif Visai nieko isejo, tik norisi ji kazkaip suminkstinti, nes jis toks kietokas pas mane gavosi. Kita vertus, kai su visais priedais, tai taip ir nesijaute to kietumo, tik tiek, kad jis su lakstu "nesusiliejo" smile.gif
Atsakyti
[SIZE=7] SOS SOS SOS SOS

Labai labai prasau, padekit, ar galima pasidaryti lazanija be fraso ir be grybu su kaikokia desryte ir pan, bet be farso, labai prasau padekit, labai dekoju uz atsakymus, ir jei nesunku parasykit kaip daryti viska nuosekliai koki opadaza ir pan dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE

iamanoma lazanija padaryti nekepant farsho - pati savaitgali dariau  Visai nieko isejo, tik norisi ji kazkaip suminkstinti, nes jis toks kietokas pas mane gavosi. Kita vertus, kai su visais priedais, tai taip ir nesijaute to kietumo, tik tiek, kad jis su lakstu "nesusiliejo"



Jei bandysi kažką panašaus į mano receptą, tai parašyk kaip gavosi. smile.gif Manyčiau turėtų sulipt su lakštais ax.gif
Papildyta:
QUOTE
Labai labai prasau, padekit, ar galima pasidaryti lazanija be fraso ir be grybu su kaikokia desryte ir pan, bet be farso, labai prasau padekit, labai dekoju uz atsakymus, ir jei nesunku parasykit kaip daryti viska nuosekliai koki opadaza ir pan dekui

Reikėtų atidžiau skaityti forumą... ax.gif

Pagal Bea receptą...

Daržovių lazanija


Dėžutė lazanijos lakštų
3 šaukštai alyvų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
6 saulėje džiovinti pomidorai
250 g baklažanų, pjaustyti kubeliais
1 raudona paprika, pjaustyti kubeliais
1 geltona paprika, pjaustyti kubeliais
2 mažos cukinijos, pjaustyti kubeliais
450 ml pertrintų per sietelį pomidorų (piure)
150 ml raudono vyno
1 šaukštas kapoto šviežio oregano
4 kietoki pomidorai, supjaustyti griežinėliais
50 g tarkuotos mozzarellos
druska, juodi pipirai


Įkaitinkite orkaitę iki 189 laipsnių. Apkepinkite svogūnus, česnaką, ir saulėje džiovintus pomidorus aliejuje 5 min. Įdėkite baklažaną, paprikas, cukinijas ir troškinkite dar 3 min. Įmaišykite pomidorų piure, vyną, druską ir pipirus bei oregano. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 15 min, ar kol daržovės bus beveik minkštos.
Dėkite daržovių padažo į kepimo formos dugną ir ant jo dėkite lazanijos lakštus. Sudėkite likusį padažą ir uždenkite lakštais. Ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius ir barstykite sūriu. Kepkite orkaitėje 25 min. arba kol viršus pasidarys traškus ir geltonas.
Pastaba: šiuo atveju geriau naudoti lazanijos lakštus prieš tai juos pavirus.
Šaltinis: The Complete Book of Italian Cooking, ed. by Anne Hildyard
Atsakyti