QUOTE(MichGirl @ 2008 10 31, 20:03)
tai kokosu pienas geriausiai ir tinka i ivairiu azijietishku saliu karius ir sriubas, kaip marinatas ir t.t. nemanau, kad jis kokio poveikio, ar skonio,labai turetu
nu zinok skoni tai tikrai turi - kokoso taipogi gali buti naudojamas ir padazui, suteikia labai svelnu kokoso skoni ir kvapa patiekalams.
Labai skanu vishtiena troshkinta kokosu piene
Ant aliejaus apkepinam vishtos krutineles (ash ir kulsheles taip darau), pabarstom prieskoniais, veliau ipjaustom svoguna, cesnako skiltele ir kepam kartu iki kol graziai apskrunda, tiek mesa, tiek svogunai. Ash dar pashlakstau sojos padaziuku, po to supilu kokosu piena ir patroshkinu dar kokia 10-15 min.. Per ta laika vishtiena igauna egzotishka kokoso skoni, padaziukas shiek tiek sutirshteja, ir labai skanu su virtais ryziais.
Ir shiaip retsykiais kai verdu ryzius, imetu shaukshteli kokosu kremo - gera aromata suteikia tinka valgyti su bet kokia mesyte.
QUOTE(**chatterbox** @ 2008 11 07, 20:12)
nu zinok skoni tai tikrai turi - kokoso taipogi gali buti naudojamas ir padazui, suteikia labai svelnu kokoso skoni ir kvapa patiekalams.
Labai skanu vishtiena troshkinta kokosu piene
Ant aliejaus apkepinam vishtos krutineles (ash ir kulsheles taip darau), pabarstom prieskoniais, veliau ipjaustom svoguna, cesnako skiltele ir kepam kartu iki kol graziai apskrunda, tiek mesa, tiek svogunai. Ash dar pashlakstau sojos padaziuku, po to supilu kokosu piena ir patroshkinu dar kokia 10-15 min.. Per ta laika vishtiena igauna egzotishka kokoso skoni, padaziukas shiek tiek sutirshteja, ir labai skanu su virtais ryziais.
Ir shiaip retsykiais kai verdu ryzius, imetu shaukshteli kokosu kremo - gera aromata suteikia tinka valgyti su bet kokia mesyte.
kai pagalvoji, kad ir tas pats grynas kokosas yra labai svelnaus skonio, drozlese, kreme, manau yra didesne koncentracija artificial flavour, atitinkamai ir skonis turetu keistis.
Labai skanu vishtiena troshkinta kokosu piene
Ant aliejaus apkepinam vishtos krutineles (ash ir kulsheles taip darau), pabarstom prieskoniais, veliau ipjaustom svoguna, cesnako skiltele ir kepam kartu iki kol graziai apskrunda, tiek mesa, tiek svogunai. Ash dar pashlakstau sojos padaziuku, po to supilu kokosu piena ir patroshkinu dar kokia 10-15 min.. Per ta laika vishtiena igauna egzotishka kokoso skoni, padaziukas shiek tiek sutirshteja, ir labai skanu su virtais ryziais.
Ir shiaip retsykiais kai verdu ryzius, imetu shaukshteli kokosu kremo - gera aromata suteikia tinka valgyti su bet kokia mesyte.
QUOTE(Linea... @ 2008 11 08, 16:39)
kai pagalvoji, kad ir tas pats grynas kokosas yra labai svelnaus skonio, drozlese, kreme, manau yra didesne koncentracija artificial flavour, atitinkamai ir skonis turetu keistis.
nesupratau ka cia norejai pasakyti apie ta skonio shvelnuma.. o del sintetiniu skonio priemaishu, tai reikia ziureti ir zinoti ka perki. Be to man atrodo tu maishai du skirtingus dalykus coconut cream ir creamed coconut. Pirmas yra tirshta dalis, kuris atsiskiria nuo kokosu pieno, antras - labai dideles koncentracijos kokoso ekstraktas, ish kurio taipogi galima gaminti kokosu piena arba krema ir dar yra coconut water tai sultys vaisiaus viduje
QUOTE(**chatterbox** @ 2008 11 08, 15:13)
nesupratau ka cia norejai pasakyti apie ta skonio shvelnuma.. o del sintetiniu skonio priemaishu, tai reikia ziureti ir zinoti ka perki. Be to man atrodo tu maishai du skirtingus dalykus coconut cream ir creamed coconut. Pirmas yra tirshta dalis, kuris atsiskiria nuo kokosu pieno, antras - labai dideles koncentracijos kokoso ekstraktas, ish kurio taipogi galima gaminti kokosu piena arba krema ir dar yra coconut water tai sultys vaisiaus viduje
aciu uz pamokele na as naudojau canned coconut milk, sudetis nepatiko ir skonio padaze kokoso nerasta
QUOTE(Linea... @ 2008 11 08, 22:26)
aciu uz pamokele na as naudojau canned coconut milk, sudetis nepatiko ir skonio padaze kokoso nerasta
nu kad sudetis nepatiko, tai ash jau neprieshtarausiu, cia jau tavo biznis..nezinau koki ir kaip tu ta padaza darei, bet jau tikrai nesakyk, kad darant kokosini padaza, su kokoso pienu, jokio kokoso skonio nesijaucia.. tikra melagyste, gal tave y svecius pasikviesti ir yrodyti, kad klysti?
Perkant aisku, kad reikia ziureti, ko prideta ten Bet jei kas geret kokosu piena is pacio kokoso, tai nera ten kazkokio stebuklingo svelnumo ir saldumo bent jau man (uzbegsiu uz akiu, kad pirkau ta kokosa kokiam walmart ne, ne parduotuvej, o HI prie kokosu medziu).
nu gal tada su mano receptoriais kas nors netvarkoj dariau vistienos fahita, su fahita prieskoniais, o coconut milk pyliau at pacios pabaigos, na tikrai kokoso man nesijaute dar pazurejau sudeti mono, sulfo, etc, ir nusprendziau kad neverta , nebent butu super kazkoks ingridientas, niekandnenaudojau kremo, drozliu, negaliu lyginti, bet tas pienukas man pasirode beskonis ir tiek
aciu uz pakvietima, turesiu omeny idomu koki tu tacoconut milk naudoji, gal jis koks rich in flavour, visokiu ju buna
Mes sivakar su sese prasinesem pro jewel osco, prisipirkom humuso , pirma karta ragauju, nu tikrai skanuuuu
aciu uz pakvietima, turesiu omeny idomu koki tu tacoconut milk naudoji, gal jis koks rich in flavour, visokiu ju buna
Mes sivakar su sese prasinesem pro jewel osco, prisipirkom humuso , pirma karta ragauju, nu tikrai skanuuuu
QUOTE(Linea... @ 2008 11 09, 05:03)
dariau vistienos fahita, su fahita prieskoniais, o coconut milk pyliau at pacios pabaigos,
na man atrodo esme buvo ta, kad fahita ir patiekalai su kokoso pienu yra du skirtingi dalykai. kokosu pienas kaip background mano nuomone tam tikriems prieskoniams isryskinti, troskinimui, o ne tiesiog uzpyliau ir voile
QUOTE(TYN @ 2008 11 08, 21:07)
na man atrodo esme buvo ta, kad fahita ir patiekalai su kokoso pienu yra du skirtingi dalykai. kokosu pienas kaip background mano nuomone tam tikriems prieskoniams isryskinti, troskinimui, o ne tiesiog uzpyliau ir voile
na gal taip ir buvo, kad prieskoniai isryskejo, o to kokoso pieno pss nei skonio , nei aromato ,nes as troskinau jame, aisku, gera 15-20 minuciu, gal sakau per ilgai?
Isipyliau jo vieno paragauti, hm, man jis pasirode visiskai beskonis gal mano koks prstas buvo sakau, nepasitvirtino man tas eksperimentas
na manau, kad reiktu pabandyti receptu skirtu butent gaminimui su kokoso pienu, nes man kaip jau rasiau, jis irgi beskonis toks gana (o tu tiesa sumaisei ji pirma, nes ant dugno buna "nuosedos"), bet kai gaminu su juo, tai pasakiskai gaunasi, seile jau dabar varva
Man kazkas irgi neisejo su kokoso pienu. Troskinau jame vistos krutinele su darzovem, gavosi toks svelnus , idomus skonis. Net nezinau i ka panasus Gal kokiu prieskoniu reikejo daugiau, nezinau