HELP!!!!
Nusipirkau Pesto - priesh kokius 7 metus ragavau jo Svedijoje ir tik paskaicius Bea aprasymus supratau, kas tai buvo Nu bishky tundra. Visa savaite medziojau ta Pesto IKI, bet neradau niekur. Vakar vaziavau i VP market. Nusipirkau. Parsinesiau namo. Paragavau. Ir susinervinau, nes mano atmintyje ne toks likes tas skonis.. Paskui gerai apziurejau indeli - ten etiketeje ne bazilikas, o Ruccola (salotos tos), nors vis tiek vadinasi Pesto - gal cia nusipirkau kazkokia Pesto variacija?
Siandien isbandysiu - sakiau gal vis tik skanu bus ant makaronu. Bet su proporcijom tai man hm hm... Kiek reikai det to padazho? Bandysiu recepta ta su cukinijom, tik va pesto pirktinis, tai nesusigaudau?
visu receptu neperziurejau, bet kiek maciau nebuvo tokio receptuko, kuris mane domintu. pas klasioke valgiau spagecius su suriu ir mazyciais mazyciais arso gabaleliais bei pomidoru padazu. gal kas zinote toki receptuka? buciau labai dekinga!
QUOTE(reveka @ 2005 08 20, 18:05)
visu receptu neperziurejau, bet kiek maciau nebuvo tokio receptuko, kuris mane domintu. pas klasioke valgiau spagecius su suriu ir mazyciais mazyciais arso gabaleliais bei pomidoru padazu. gal kas zinote toki receptuka? buciau labai dekinga!
Jei su faršu, tai pakepini faršą, smulkiai su mentele jį sugnaibai keptuvėje beskrudinanat, galima svogūniuko truputėlį papjaustyti dar, nors aš nededu, ir prieskonių kokių mėsos. Tada ant viršaus verti makaronus virtus ir viskas, paprasčiau net neįsivaizduoju Paskui jau kaip pakepini, užtarkuoji sūrį, dedi kečupą arba kokį padažą.
QUOTE(reveka @ 2005 08 20, 17:05)
visu receptu neperziurejau, bet kiek maciau nebuvo tokio receptuko, kuris mane domintu. pas klasioke valgiau spagecius su suriu ir mazyciais mazyciais arso gabaleliais bei pomidoru padazu. gal kas zinote toki receptuka? buciau labai dekinga!
as pakepinu farsa, svoguniuko, cesnako smulkiai pjaustyto, papripa raudona smulkiai pjaustyta, druskos, pipiriuku. Viska pakepinu. Tada dedu pomidoru padazo. Atskirai ishverdu makaronus. Verciu juos i keptuve su keptu farsu, ismaishau, ir dedu ant virshaus tarkuoto surio. Uzhdengiu keptuve, isjungiu ugni ir palaikau ant ikaitusios dujines kol suris issilydis. Labai skanu.
Sveikos,
aš tai darau labai paprastą padažiuką makaronams . Keptuvėj pakepinu svogūną, pievagrybius ir rūkytą šoninę. Kai viskas apkepa, dedu kelis šaukštus grietinės ir tarkuoto fermentinio sūrio. Dar labai skanu petražolės, įdedu prieš pat pabaigą. Labai skanu . Kartais dar įpilu truputį sojų padažo.
aš tai darau labai paprastą padažiuką makaronams . Keptuvėj pakepinu svogūną, pievagrybius ir rūkytą šoninę. Kai viskas apkepa, dedu kelis šaukštus grietinės ir tarkuoto fermentinio sūrio. Dar labai skanu petražolės, įdedu prieš pat pabaigą. Labai skanu . Kartais dar įpilu truputį sojų padažo.
liabai visoms AČIŪ už receptukus. gal kokį savaitgalį ir pagaminsiu, nes prasidėjus mokslo metams (brrr....) nebeturiu laiko...
O ar kas nors ka nors girdejote apie grikiu makaronus?
QUOTE(Danguole55 @ 2005 09 03, 19:21)
O ar kas nors ka nors girdejote apie grikiu makaronus?
Taip! Jau kažkur apie juos buvo rašyta. Man labai patinka! Gaminu viską taip pat kaip ir su paprastais, bet skonis jau gaunasi kitoks.
QUOTE(Danguole55 @ 2005 09 03, 21:21)
O ar kas nors ka nors girdejote apie grikiu makaronus?
Man labai patiko. Jei megsti grikius, ir grikiniai makaronai patiks
QUOTE(viltea @ 2005 09 06, 15:31)
Man labai patiko. Jei megsti grikius, ir grikiniai makaronai patiks
O kur ju rast pirkt?
QUOTE(Danguole55 @ 2005 09 06, 17:01)
O kur ju rast pirkt?
Aš tai vat nepamenu kur juos mačiau pirkti... Gal Norfoje....o gal Maximoj
Mačiau Maximoje tokiuose popieriniuose "ekologiško prado" supakavimuose. Dar mačiau ir Hyper Rimi Savanorių pr. ten jau celofaninėje pakuotėje. Būna prie makaronų.