Sveikutes

galiu pasiulyti labai paprasta ir nekaloringa padaza makaronams, kuri ismokau pasigaminti Italijoje:
pats padazo "pagrindas":
1 cesnako skilteles
siek tiek alyvu aliejaus
1 skardine pomidoru savo sultyse (ne pasta!)
baziliko, druskos ir gabaleli raudono astraus cili pipiro
I ikaitusia keptuve ipilti labai nedaug alyvu aliejaus, tik kad suteptu dugna.. ir imesti isilgai plokstelemis supjaustyta cesnako skiltele... siek tiek pakepti, kad aliejus prisigertu cesnako kvapo.. tada galima cesnaka ismesti kas nelabai megsta.. tada is karto supilti pomidorus su visomis sultimis is skardines ir dar papildomai ipilti puse skardines vandens, ismaisyti, pasudyti, sumazinti ugni ir palikti 5 minutems. Po to su sakute atsargiai sumaigyti pomidorus (jei skardineje buvo nekapoti pomidorai), ismaisyti, imesti gabaliuka cili pipiro (jis duos tik skoni, bet ne astruma), o dar po penkiu minuciu pabarstyti baziliko.. bazilika pries beriant patrinti tarp pirstu, taip jis bus kvapnesnis. Ir dar pakaitinti 5 minutes pamaisant kad padazas siek tiek patirstetu.
Cia yra klasikinis padazas... kas megsta zuvi, gali ideti tuno savo sultyse (pradarius skardine ispilti vandeni, su sakute sumaigyti ir ispilti i padaza keptuveje po to, kai cili idesit, bet tada netiks bazilikas)..
Kitas variantas - pries pilant pomidorus, kartu su cesnaku ideti susmulkinto "bacon" gabaliuku, kas megsta - is pasmulkinto svoguno... tada uzpilti pomidorus (kaip auksciau aprasyta).. ir juos pakaitinus bei sumaigius, ipilti siek tiek pupeliu (konservuotu, nedaug, tinka sviesios is bonduelle serijos ar pan.).. as dar pamaisydavau zirneliu su morkytem (tik kad morkos nebutu stambios ir ju daug nereikia, nes duoda salsva skoni).. su zirneliais ir pupelem reikia siek tiek ilgiau troskinti....
Jei padazas sutirsteja, galima ipilti vandens, gerai ismaisyti... galima padaza daryti ir is svieziu pomidoru...
Makaronai siuo atveju labiausiai tinka spiraliniai.. tik nenaudokit Gintariniu nes prasti... makaronai turi buti jokiu budu nepervirti.. (virti tiksliai pagal nurodyta laika)... juos perkandus turi buti pilnai isvire bet "stangrus:

ir isvirus, butinai perpilti kiaurasamtyje saltu vandeniu, nes tik nupylus karsta vandeni jie ir toliau verda...
Ant makaronu pilti padaza (arba galima viska uzpilti ant makaronu esanciu puode ir ismaisyti).... parmezano suri tarkuoti ant visu padazu, isskyrus tuos, kur yra zuvis
Skanaus
Life.. is what happens to you.. while you are busy making other plans.. /John Lennon/