Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(freddda @ 2005 10 06, 09:28)
makaronu salotos su tunu: indelis tuno(apie 200 g)
trigubas kiekis tunui makaronu(spirales,kiauteliai),apie puse svoguno(smulkiai supjustyti),kukuruzu indelis,sviezio agurko(kubeliais),majonezo..aisku siek tiek druskos ir pipiru.dar galima prideti paprikos siek tiek,kam patinka..labai skanios salotos,buvo metas taip patikdavo,kad kiekviena diena darydavausi...
dar megstu laznija pasigamint,bet nerasysiu kaip,nes berods yra kazkur jau apie ja rasyta...

oi, as tokias salotas savo brangiausiajam labai daznai darau. tik as nededu svoguno ir zalio agurko. man tai jos jau siek tiek pabodusios, bet maniskis niekaip neatsivalgo ju.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, na parašysiu ir aš.Atrodo nieko tokio nebuvo,o jei buvo tai gal ne visai toks wink.gif
Čia bus makaronai su tuno padažu, proporcijų nerašau nes viską darau iš akies rolleyes.gif Kol verda makaronai (man čia labiausiai tinka spageti), padarau padažą. Aliejuje pakepini truputi svogūno, truputi česnako, kai viskas apkepa dedi tuną (tokį kur būna skardinėse aliejuje), viską išmaišom, pilam truputi grietinėlės ir visai prieš galą įdedam šaukštą pomidorų padažo. Padažą pilam ant makaronų ir skanaus essen.gif Man ir mano brangiausiam labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Ir as noriu viena recepteli parasyti - jis gana paprastas, bet labai patikdavo dar vaikystej, kai mama gamindavo smile.gif
Pieniskas desreles pakepinti keptuveje su svogunu, galima dar ir morkos itarkuoti, ideti kecupo nemazai ir sumaisyti su isvirtais makaronais (man skaniausia su vermiseliais, tik ne su tais smulkiaisiais aisku). Man labai skanu, bet dabar retai gaminu, nes mano vyras tokiu "koses" nelabai megsta smile.gif
Atsakyti
Aš ir parašysiu savo receptuką, kuriam reikia:

Spageti
Farso
Paparikos
Padažo spagečiams
Prieskoniai
Fermentinis sūris

Spageti išverdu, faršą pakepinu faršą, po to sudedu paprikas supjaustytas gabalėliais, po to supilu padažą ir prieskonius sudedu.

Spageti dedu į lėkštę, o į vidurį supilu faršą su priedais ir užbarstau tarkuotu fermentiniu sūriu.

Skanaus!

Mums tai labai patinka ir labai greitai pasigamina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 05, 15:02)
Spageti dedu į lėkštę, o į vidurį supilu faršą su priedais ir užbarstau tarkuotu fermentiniu sūriu.
Skanaus!

Tai to sūrio ir neapkepi, ar taip supratau? g.gif
Atsakyti
Aš irgi niekad nekepu sūrio, juk ji užbarsčius ant karštų makaronų jis iškart išsilydo, kaip pakeptas.
Atsakyti
QUOTE(nere @ 2005 11 05, 18:29)
Tai to sūrio ir neapkepi, ar taip supratau? g.gif

nea, per smulkia tarka sutarkuoju ir ant karsto kai uzbarstai, jis labai greitai issilydo, po to tokia faina plevele plona susidaro. niam niam.

O dabar tuoj (kai grysiu namo) eisiu daryti makaronus (bantukus) su baltu padazu, kuriame bus brokoliai ir prievagrybiai, ant ju taip pat uzbarstysiu surio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 05, 19:54)
nea, per smulkia tarka sutarkuoju ir ant karsto kai uzbarstai, jis labai greitai issilydo, po to tokia faina plevele plona susidaro. niam niam.

Ačiū.Supratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nere @ 2005 11 05, 22:16)
Ačiū.Supratau smile.gif

į sveikatėlę mirksiukas.gif
Atsakyti

Cannelloni Florentine (mėsa įdaryti makaronai)

Jums prireiks:
• Lazanjos plokštelių arba storų makaronų
• Tarkuoto sūrio
• Žaliam mėsos padažui
• 500 g mėsos faršo
• 1 šaukštas sviesto
• 4 šaukštai grietinės
• 350 g smulkintų špinatų
• pipirų, druskos, muskato.

Gaminimas:
Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti faršą, susmulkinti šakute ir pakepinti. Sudėti grietinę ir prieskonius, viską gerai išmaišyti. Patroškinti keletą minučių. Lazanjos plokšteles išvirti kaip parašyta ant pakuotės. Ant plokštelės uždėti 3-4 šaukštus žalio mėsos padažo ir suvynioti. Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti įkaitintoje orkaitėje (250 ? C) , 5 min. Patiekti su salotomis iš pomidorų, svogūno, alyvuogių pagardintų aliejumi
Atsakyti
turiu nusipirkusi canneloni makaronu, bet niekada nesu gaminusi, ar reikia juos apvirti, kokiu idarus naudojat?
Atsakyti
aš tai apverdu.O įdarui dedu kokį kumpį, ar faršą
Atsakyti