Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nevaldomas apetitas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas dietologei
Pages: 1, 2
DjeVu
Sveiki,

Turiu tokią problemą - nevaldomą apetitą ax.gif valgau nemažai ir dažnokai, net prieš miegą blush2.gif

Ir dar viena bėda. Manau tokių problemų nebūtų, jei turėčiau valios nelįsti į šaldytuvą ir nelakstyti po kavines.

Tad labai prašau, patarkite, ką daryti, kad mažiau valgyčiau. Girdėjau, yra preparatų, kurie kažkaip skrandį užkemša ir tuomet mažesnis apetitas. Ar tai tiesa? Ką daryti?
gabce
QUOTE(DjeVu @ 2005 12 21, 17:48)
Sveiki,

Turiu tokią problemą - nevaldomą apetitą ax.gif valgau nemažai ir dažnokai, net prieš miegą blush2.gif

Ir dar viena bėda. Manau tokių problemų nebūtų, jei turėčiau valios nelįsti į šaldytuvą ir nelakstyti po kavines.

Tad labai prašau, patarkite, ką daryti, kad mažiau valgyčiau. Girdėjau, yra preparatų, kurie kažkaip skrandį užkemša ir tuomet mažesnis apetitas. Ar tai tiesa? Ką daryti?
*

Geriausias budas - uzimtumas. Rask kokia rimta veikla ir kuo toliau nuo maisto.
Kerrol
QUOTE(gabce @ 2005 12 27, 13:38)
*

Labai lengva taip sneketi, kai su tokia problema niekad neesi susidures. Ir rimta veikla uzsiimant mintys sukasi apie sakldytuva ir jo turini. Manau tai toks pat rimtas valgymo sutrikimas kaip anoreksija ar bulimija, taciau nuo si liga nera taip placiai pripazistama. Labai gaila, kad nagaliu nieko patarti, taciau bent savo nuomone issakiau. blush2.gif
-Linda-
Tu teisi, Kerrol.

http://www.valgymosutrikimai.lt

Persivalgymas traktuojamas kaip vienas iš jų. Nurodomi požymiai konkretūs, rodantys persivalgymo, jau kaip psichologinės problemos, buvimą. Ten siūloma kažkokia savipagalbos knyga, gana brangi, bet viena iš forumiečių esmę buvo atspausdinusi "Minus 10"(tik kiek seniau, gal prieš mėnesų maždaug). 4u.gif

Noa
QUOTE(gabce @ 2005 12 27, 12:38)
*

Aha, užimtumas - gerai. O jei tas užimtumas - tai nupirkt produktų, valgyt vaikams padaryt + mažąjį sureguliuot, kaip valgo? rolleyes.gif
Shalimar
QUOTE(gabce @ 2005 12 27, 11:38)
*

Koks dar uzimtumas-grizti po darbo ir tiesiu taikymu saldytuvan, ir kemsi viska viska viska is eiles tol kol pradedu jausti, kad tuoj skrandis plys ph34r.gif censored2.gif cry.gif
NORIKA
Ir as esu besote.Viskas pasikeite po gimdymo.Anksciau valgydavau,kai isalkdavau.O dabar jau daugiau kaip penki metai isitaisiau iproti visa laika kazka ziaumot.Kramtoma guma siuo atveju nemacija doh.gif
O ta papildoma veikla nuo edrumo atitraukia ne ilgam.
Beda didele.!
sandralita
QUOTE(Noa @ 2005 12 28, 20:50)
Aha, užimtumas - gerai. O jei tas užimtumas - tai nupirkt produktų, valgyt vaikams padaryt + mažąjį sureguliuot, kaip valgo? rolleyes.gif
*

ir man tas pats.as visa diena namie su vaikais,mano darbas gamint valgyt ir maitint visus,jokios dietos nepajegiu laikytis.
kaip gali badaut ir tuo paciu kepsniukus cirskint?apalpt galima... doh.gif
-RebeLLiouS-
Panašu, kad sulauksi daugiau likimo draugių nei padėjėjų biggrin.gif Ir aš stoju į šitą klubą ir laukiu kažkokių patarimų unsure.gif
Upė
Gal ir aš su jumis drauge sulauksiu išganingojo atsakymo kaip suvaldyti apetitą, kol JIS nenaudėlis dar manęs pačios visai neužvaldė galutinai ir negrįžtamai ax.gif
Hilde
Nematau problemos, jei prisivalgot grįžusios iš darbo... tai būna praktiškai visiems. Alkis -jausmas, kurį labai sunku kontroliuoti, kurio neįmanoma užmiršti... Geras būdas, prieš pradedant kimš skrandį- pripildyti jį 2-3 stiklinėmis natūralaus mineralionio vandens. Negazuoto. Nereiktų dėlpersivalgymo labai pergyventi, jei nėra medicininių problemų (diabeto, aukšto kraujospūdžio, antsvorio, širdies veiklos sutrikimo...)
Bet, jei viskas normalu, bet jums GĖDA savęs, valgot paslapčiomis, kemšat viską iš eilės nors ir nejaučiat alkio ( nesiskaito, jei esat puotoje ir stalas nukrautas vaišėmis), čia jau psichologinė problema. Nepadės jokios dietos... Kreipkitės į Valgymo sutrikimų centrą arba Kauno medicinos universiteto psichiatrijos kliniką(ribinių būsenų sektorius). Kas esat apsidraudę Sodroje, gydymas yra nemokamas abejose vietose.
sandralita
o ka daryt naminem pelem?kuriu darbas auginti savo ir priziureti svetimus vaikus?kaip alkanai kept semai vista ir nesuvalgyt?
DjeVu
gal kas girdejot apie alkį mažinančius maisto papildus?girdėjau yra kažkokios tabletkos, kurios "užkemša" skrandį g.gif
-Linda-
Mano kaimynė pirko įvairiausius papildus, tarp jų buvo kažkas iš Bional serijos. Išgeri, užgeri daug vandens, ten milteliai išsipučia ir užpildo skrandį... Apie veiksmingumą patyliu- bent aš nematau mirksiukas.gif Kaip sako merginos iš Minus 10, be akcijos mažiau ėsk nieko nebus blush2.gif
Kerrol
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 02, 18:15)
gal kas girdejot apie alkį mažinančius maisto papildus?girdėjau yra kažkokios tabletkos, kurios "užkemša" skrandį g.gif
*

Manau, jei tikrai būtų veiksmingos "stebuklingosios tabletačkos" visi būtų liekni ir gražūs, bet... mirksiukas.gif
mergytė
Tie papildai tikra nesamonė.Teko ir man jų pagerti. Jie gali tikti tik tom, kurios valgo kai išalksta, bet manau tokiom ir svorio mest nelabai tereikia. O aš esu iš tų, kuriom tiesiog būtina kažką valgyti pvz žiūrint televizorių ar šiaip, ir nesvarbu ar aš išalkus ar pilvas jau plyšta nuo persivalgymo. Man tiesiog patinka pats valgymo procesas, man patinka jausti kažkokį skonį burnoje. Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta
-Linda-
QUOTE(mergytė @ 2006 01 03, 12:48)
Man tiesiog patinka pats valgymo procesas, man patinka jausti kažkokį skonį burnoje. Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta
*

Gal savo emocijas ir nerimą bandai sukramtyti, filme rodomą įtampą ar pan.?

Labai dažnai "emociniais valgytojais" tampa tie, kuriems vaikystėje buvo sakoma" būk geras berniukas/mergaitė", suvalgyk viską, kas lėkštėje. Arba grįžus iš darželio klausiama:"ar buvai geras, ar viską suvalgei?"
Ir suaugęs žmogus valgo "kad būtų geras", pabaigia šeimos nesuvalgytą maistą po pietų ar kt. - taip slopina nenorimus pripažinti jausmus.
sandralita
na tos tabletkos tai tikrai jokio poveikio neturi,kazkada bandziau gert tokias ir dar uz nemaza sumele tai ne tik kad nenumeciau,bet dar 2kg papildomai priaugau.geriau buciau uz tuos pinigus vaikui zaisla nupirkus.
gerai kazkuri sake kad be akcijos MAZIAU ESK nieko nebus thumbup.gif
DjeVu
QUOTE(mergytė @ 2006 01 03, 13:48)
Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta
*

suprantam.... verysad.gif
Ašara
Tai gal jūs valgot visą dieną po truputuką ir greit išalkstat? Negi prisikirtus ryte kaip kokiam medkirčiui, po pusvalandžio vėl bėgat graibytis po šaldytuvą? Nu kaip galima dar ką įsidėt burnon, kai sėdi pilnutėliu skrandžiu? Kažkas rašė, kaip nevalgyt vištos, kurią ką tik iškepei šeimynai? Tai valgyk tą vištą, bet nekimšk prieš tai visko, kas papuolė po ranka. Taaaaip, neturintis tokių problemų niekuomet nesupras šito.
Noa
QUOTE(sparow @ 2006 01 02, 12:54)
Bet, jei viskas normalu, bet jums GĖDA savęs, valgot paslapčiomis, kemšat viską iš eilės nors ir nejaučiat alkio ( nesiskaito, jei esat puotoje ir stalas nukrautas vaišėmis), čia jau psichologinė problema. Nepadės jokios dietos... Kreipkitės į Valgymo sutrikimų centrą arba Kauno medicinos universiteto psichiatrijos kliniką(ribinių būsenų sektorius). Kas esat apsidraudę Sodroje, gydymas yra nemokamas abejose vietose.
*

Bet įtariu, kad čia kas sveria mažiau, negu 100 - 150 kg, nieks negydys dry.gif
Dietologė
Prirašėte labai daug ir teisingų dalykų smile.gif
Visų pirma-alkio ir sotumo jausmus reguliuoja smegenyse esantis mitybos centras. Kiekvienas žmogus yra savitas, taigi, kada į smegenis atkeliauja sotumo jausmas taip pat yra individualu. Tai priklauso nuo daugybės faktorių-skrandžio dydžio (tarkim, kiek maisto telpa į Sabonio skrandį ir kiek-į 1,55 cm ūgio liesos moterikės mirksiukas.gif ), valgymo įpročių, auklėjimo (turiu mintyje dažnoje šeimoje esantį maisto kultą), gyvenimo būdo ir t.t. Negali būti vieno patarimo visiems persivalgantiems. Ir netiesa, kaip rašė Sparow, kad persivalgymas nėra bėda, jei žmogus yra sveikas. Persivalgymas pripažįstamas mitybos sutrikimu, tam yra savi kriterijai.

Kokie būtų dietologo patarimai?
Visų pirma, patarčiau susimąstyti, kodėl suvalgomi tokie maisto kiekiai. Trumpai tariant, identifikuoti persivalgymo priežastis ir jas šalinti. Stresas, nuobodulys, nerimas, maisto vartojimas raminamaisiais tikslais-visko išvardinti neįmanoma.
Kas perka maistą ir sukrauna jį į šaldytuvą, kad galėtumėte vakare persivalgyti? Gal verta einant į parduotuvę darytis sąrašą, ką šiandien pirksite, neiti apsipirkti alkanam, nesinešti didelės sumos pinigų ir t.t.
Išmokti laikytis mitybos režimo, užandžiauti nekaloringais maisto produktais, pagaliau-valdyti savo norus. Juk tuo žmogus ir skiriasi nuo gyvūnų, kad turi valią smile.gif
-RebeLLiouS-
Aš vat bandau laikytis, bet mintys vis tiek kažkodėl apie maistą sukasi (kad tik valgyti, nesvarbu, kad nenoriu). Bet sugalvojau tokį dalyką. Suvalgau normalią porciją maisto ir išeinu iš virtuvės, o jei žiūrėdama televizorių ar prie kompiuterio vis tiek kažko noriu, valgau nekaloringus produktus, pavyzdžiui kivius, bananus... ir tuos stengiuosi kuo mažesniais gabaliukais, kad kuo ilgiau valgymas tęstųsi, tai vis mažiau suvalgau dabar... bigsmile.gif Ir po savaitės tokios "kankynės" jau ir pati kažkaip laikausi, pripratau, kad kaloringų užkandžių negausiu laugh.gif
Dietologė
QUOTE(Gaby227 @ 2006 01 05, 18:05)
valgau nekaloringus produktus, pavyzdžiui kivius, bananus
*

Klaida. Bananai ir kiviai yra kaloringi.
Jei norite nekaloringų užkandžių, valgykite salotos lapus, kopūstą, agurką, graužkite morkas. Gerkite nesaldžią arbatą, pieno ar kefyro pasukas.
Smulkiau apie užkandžius esu jau rašiusi, susiraskite per paiešką 4u.gif
-RebeLLiouS-
QUOTE(Dietologė @ 2006 01 05, 18:23)
Jei norite nekaloringų užkandžių, valgykite salotos lapus, kopūstą, agurką, graužkite morkas. Gerkite nesaldžią arbatą, pieno ar kefyro pasukas.
*

Iš šitų visų galėčiau gerti tik arbatą be cukraus, nes jei pradėčiau graužti salotų lapus, morkas ir kitus, tai ir apetitas dingtų, nes laaabai jau jų nemėgstu laugh.gif Nors gal ir gerai g.gif Pagraužčiau kokį salotų lapą ir žinodama, kad valgyti galiu tik tai, išvis neičiau valgyti g.gif lotuliukas.gif
iCute
VALGIKIM TAM, KAD GYVENTI, O NE GYVENKIME, KAD VALGITI. nono.gif mirksiukas.gif
DjeVu
QUOTE(Nataliukė @ 2006 01 06, 21:58)
VALGIKIM TAM, KAD GYVENTI, O NE GYVENKIME, KAD VALGITI.  nono.gif  mirksiukas.gif
*

lengva taip kalbėti...juk taip skaniai restoranuose valgyt gamina... doh.gif
AGFA
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 07, 12:04)
lengva taip kalbėti...juk taip skaniai restoranuose valgyt gamina... doh.gif
*

Pas mane namuose kaip restorane. Valgyt laukia 6 burnos ir kiekvienas su savo pageidavimų koncertų. kol pagamini ir priragauji ir nuragauji ir dar prisėdi vaikus pamaitint. Žodžiu finale, jauties kaip šiukšlių dėžė. Bet kaip sustabdyt tą norą ėsti.... g.gif doh.gif
-Linda-
QUOTE(AGFA @ 2006 01 07, 16:15)
Žodžiu finale, jauties kaip šiukšlių dėžė. Bet kaip sustabdyt tą norą ėsti.... g.gif  doh.gif
*

Bet ar tai yra noras(fiziologinis poreikis) ar įprotis? Ar tai alkis, kai skrandis reikalauja aukų, ar matau- suvalgysiu? blush2.gif
Kina
Pritariu, valgome dažnai iš įpročio. Šiandien mama pakvietė cepelinų valgyti... Dabar atrodo visai valgyt nenoriu, bet kad prisivalgysiu pamačiusi, tai faktas. Arba grįžtu iš darbo - tuoj šaldytuvan, nes pripratusi taip pat kaip išeinant iš namų duris užrakinti. Mąstyti reikia ką darai. Skaičiau A.Mieliauskienės knygą "Valgau ir lieknėju". Ten buvo tokios mintys: prieš dėdama ką nors į burną pagalvok, ar to labai labai nori, o sausainius pavyzdžiui įsivaizduok kaip riebalų, cukraus, miltų gličią masę. Tai va, neapsirijimas "pareina" tikrai nuo smegenų, jei įsivaizduosim kad lėkštej - kirmėlės, visai apetitas praeis. Žiauriai daug sveriu - ūgis 160 cm., svoris 80 kg., niekas nepadeda, nes nemąstydama prisivalgau. Dabar bandysiu saviitaigą ir valios pastangas.
boruzka
siaubas kaip pazystama problema verysad.gif tarkim as isvis negaliu jaust alkio. man pradeda svaigti galva as nebegaliu nieko daryti... valgau daug.pvz pietums visa pakeli koldunu vienu metu blush2.gif porcijos jau susivienodino su vyro.ir beda dar tame kad nevalgau labai daug produktu,o ka valgau beveik viskas labai kaloringa doh.gif
DjeVu
o man tai rimta problemėlė su maitinimo įstaigom schmoll.gif pietauti namo grįžti nelabai yra galimybės, tai valgau restoranuose. Tai ten ir sriubytė labai skani, ir salotytės, ir mėsytė doh.gif ir vakarop tinkama vietelė su draugelkom susibėgt. ir vėl sriubytė, salotytės, mėsytė... verysad.gif
AGFA
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 08, 16:13)
o man tai rimta problemėlė su maitinimo įstaigom schmoll.gif pietauti namo grįžti nelabai yra galimybės, tai valgau restoranuose. Tai ten ir sriubytė labai skani, ir salotytės, ir mėsytė  doh.gif ir vakarop tinkama vietelė su draugelkom susibėgt. ir vėl sriubytė, salotytės, mėsytė... verysad.gif
*

Nelabai matau čia problemos. Restoranėlyje gali sau kirst salotas ar mėsytę be padažiukų į soties. O vat namuose valgai jau kas yra ir už ką šeimyna nubalsuoja. Na bent jau aš iš neturėjimo ką veikt šaldytuvo duris varstau, arba iš nervų. doh.gif blush2.gif
-Linda-
Kažkuri žinoma moteris, gal Dapkutė, kai metė svorį, ant šaldytuvo durelių buvo varpelį pakabinusi, kad nevarstytų naktį biggrin.gif
AGFA
QUOTE(-Linda- @ 2006 01 08, 17:09)
Kažkuri žinoma moteris, gal Dapkutė, kai metė svorį, ant šaldytuvo durelių buvo varpelį pakabinusi, kad nevarstytų naktį  biggrin.gif
*

Suvalgyčiau kad neskambėtų doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Upė
Dietologės atsakymas buvo švelniai tariant niekinis. Juk kiekviena bent kiek bandžiusi sutramdyti tą visagalį potraukį ĖST, tikrai gerai žino visus čia jos paminėtus patarimus. Bet juk ne apie tai ši daina. O visoks briedas mol valgom ne tam...ir t.t. čia tinka nebent toms, kurioms siaubą kelia kokie 5kg. antsvorio. Čia gi bandoma gauti bent kokį nors tolkovą patarimą (ar nuorodą, kur tokius patarimus dalija) tos, kurioms maistas = gera savijauta, na kaip narkotikai narkomanui. Štai į tokios problemos sprendimą reiktų akcentuoti ir atsakyti ne bili kaip, o išsamiai ir profesionaliai, arba neatsakyti nieko.
-Linda-
Toms, kurioms valgymas yra ne poreikis pirminis, bet malonumas pats savaime, pirma turėtų ieškoti psichologinių dalykų- ištakų, kodėl... Tik tada, suvokus priežastis, kreiptis į dietologą ar rasti būdą, kaip valgyti tiek, kiek reikia organizmui, t.y. alkanam vikšrui. Keisti įpročius, nevalgyti gali patarti kiekvienas, bet yra faktoriai, KODĖL tai atsirado- nuimant įtampą, suvalgant likusį nuo šeimos stalo maistą...Niekas per dieną ar dvi netampa PRIKLAUSOMAS nuo maisto, tai yra procesas. Lygiai toks pat ilgas procesas ir atsisakant persivalgymo 4u.gif
Upė
QUOTE(-Linda- @ 2006 01 08, 19:41)
Niekas per dieną ar dvi netampa PRIKLAUSOMAS nuo maisto, tai yra procesas. Lygiai toks pat ilgas procesas ir atsisakant persivalgymo  4u.gif
*

Tai gi vat ir aš apie tai. Manau kad būtent apie tai ir kalbėjo temą užvedusi bei dar kelios mamaitės. O kokį atsakymą gavo? Tik tavo postai tiek pirmas, tiek šis - tai bandymai bent kiek giliau pažvelgti į problemos sprendimą.
Song
QUOTE(Dietologė @ 2006 01 05, 17:55)
Visų pirma, patarčiau susimąstyti, kodėl suvalgomi tokie maisto kiekiai. Trumpai tariant, identifikuoti persivalgymo priežastis ir jas šalinti. Stresas, nuobodulys, nerimas, maisto vartojimas raminamaisiais tikslais-visko išvardinti neįmanoma.
*

Upe, o apie ka ji cia tavo supratimu kalba? g.gif Negali gi ji parasyti-taip, sergat apsirijimu, gydykites pirmiausia galvas biggrin.gif
O su psichologinemis problemomis dirba psichologai rolleyes.gif
Kina
Man tai taip yra - kol ryju apsirijimo priepuoliu užėjus viską iš eilės - didelis kaifas, bet kai vakare atsigulu miegot - rėmuo ėda, pilvas didžiulis, taip kaltės jausmas ima graužt, kad net apsiverkiu. Tūkstantąjį kartą nutariu nuo rytojaus mažiau valgyt, bet... Paskaitau supermamoje, dar labiau pyktis ima, kurios dejuoja dėl 5 kg antsvorio. Ką daryti, kai 20 kg minimum numesti reikia? Negaliu laikyti tuščio šaldytuvo, nebent viena gyvenčiau. Užsispyriau nuo vakar dienos nebeapsiryti, sėdžiu alkana, nežinau kaip ištversiu. Kaip sekėsi, parašysiu po kokios savaitės. Nebegaliu jaustis tokia meška, pagal KMI jau ne tik turiu antsvorio, bet jau 1 lapsnio nutukimas. Pastoviai apie tai galvoju, esu suirzusi, pikta ant viso pasaulio, bet niekaippati negaliu išsikapstyti iš to...
AGFA
QUOTE(Kina @ 2006 01 08, 23:04)
Man tai taip yra - kol ryju apsirijimo priepuoliu užėjus viską iš eilės - didelis kaifas, bet kai vakare atsigulu miegot - rėmuo ėda, pilvas didžiulis, taip kaltės jausmas  ima graužt, kad net apsiverkiu. Tūkstantąjį kartą nutariu nuo rytojaus mažiau valgyt, bet... Paskaitau supermamoje, dar labiau pyktis ima, kurios dejuoja dėl 5 kg antsvorio. Ką daryti, kai 20 kg minimum numesti reikia? Negaliu laikyti tuščio šaldytuvo, nebent viena gyvenčiau. Užsispyriau nuo vakar dienos nebeapsiryti, sėdžiu alkana, nežinau kaip ištversiu. Kaip sekėsi, parašysiu po kokios savaitės. Nebegaliu jaustis tokia meška, pagal KMI jau ne tik turiu antsvorio, bet jau 1 lapsnio nutukimas. Pastoviai apie tai galvoju, esu suirzusi, pikta ant viso pasaulio, bet  niekaippati negaliu išsikapstyti iš to...
*

Ateik į drūtuolių rojus
Upė
QUOTE(Song @ 2006 01 08, 22:36)
Upe Negali gi ji parasyti-taip, sergat apsirijimu, gydykites pirmiausia galvas biggrin.gif
O su psichologinemis problemomis dirba psichologai rolleyes.gif
*

Ne tik gali, bet ir privalo. Ir nebūtinai tokiu tiesmukišku tonu, kaip kad čia tu pasiūlei. Juk žmogus šaukiasi pagalbos, o jam siūlo pagraužt morkų...Na pagrauš jis morkas dieną ar dvi, na geriausiu atveju savaitę ir ką - dings noras ryti??? O vat ir ne. Po morkų jam kils pasiutiškas noras šlamšti viską iš eilės, nuo riebių kepsnių iki pyragėlių su kremu. Štai tokios tokelės. O mestelt nuorodą, kur galima gauti tikrai profesionalią pagalbą iškilus ne 5kg. problėmėlei, o (kaip rašo čia tiesiog visiškai atvirai) 20kg. problemai, kurios savarankiškai išspręsti jau nebepajėgiama, o jam į dantis grūda morką...
Dietologė
Pala, merginos, ramybės smile.gif

Persivalgymas priklauso valgymo sutrikimų grupei. Nemanau, kad įsivaizduojate anoreksijos arba bulimijos gydymą internetu, ar ne? Patarimus, ką daryti tuo atveju, taip pat.
Jei norite konkrečios pagalbos, kreipkitės į dietologą arba dar geriau- į Valgymo sutrikimų centrą, kur dirba komanda žmonių, galinčių padėti.
Ir pasikartosiu-kiekvienas žmogus ya individualus, todėl vieno patarimo, deja, visiems persivalgantiems būti negali, kad ir kaip to norėtumėte.
Song
Lietuvos farmacjos rinkoje yra tik vienas preparatas, veikiantis per centrine nervu sistema ir tokiu budu slopinantis alkio jausma. Jis is tiesu veikia, ne kaip kai kurie reklamuojami papildai.
Bet: tai yra vaistas, kuri turi paskirti gydytojas, ivertines sveikatos bukle, atlikes tyrimus.
Vieno menesio kursas kainuoja apie 200 lt., rekomenduojama vartoti ne maziau 6 men., kartu taikant dieta ir sporta bigsmile.gif

Taigi, jei neidomu gilintis i persivalgymo priezastis, keliaukit pas savo gydytojus ir reikalaukit sito vaisto smile.gif
uups
QUOTE(Song @ 2006 01 20, 12:47)
Lietuvos farmacjos rinkoje yra tik vienas preparatas, veikiantis per centrine nervu sistema ir tokiu budu slopinantis alkio jausma. Jis is tiesu veikia, ne kaip kai kurie reklamuojami papildai.
Bet: tai yra vaistas, kuri turi paskirti gydytojas, ivertines sveikatos bukle, atlikes tyrimus.
*

wow... cia koksnors efedrinas/ efedrinu klases darinys, ar kokia naujiena?
Song
QUOTE(uups @ 2006 01 22, 22:45)
wow... cia koksnors efedrinas/ efedrinu klases darinys, ar kokia naujiena?
*

Tai naujienai jau keletas metu, JAV-berods apie 2000 atsirado g.gif Tiksliai nepamenu rolleyes.gif
Ne efedrinu klases darinys mirksiukas.gif Preparatas, blokuojantis serotonino ir noradrenalino reabsorbcija smegenyse cool.gif
lieppyte
QUOTE(DjeVu @ 2005 12 21, 16:48)
Sveiki,

*

sveika, uzeik i www.valgymosutrikimai.lt
pasiskaityk ir jei rasi kazka tinkancio tau uzsiregistruok ir nueik pasisneketi su psichiatre Brigita Bags as turiu ta pacia problema ir 2-as menuo ten gydausi, esu patenkinta, svoris po truputi krenta

QUOTE(DjeVu @ 2006 01 02, 16:15)
*

daugybe visokiu isbandziau, yra toks Slankufitas, bet jie nieko doro. gydausi tam valgymo sutrikimu centre ir geriu vaistus, kurie ir alki slopina ir reguliuoja medziagu apykaita ir svoris tikrai krenta, bet tai receptinis vaistas ir brangus 1 menesiui 200lt, bet tai jau tikrai veiksminga, o tie visi papildai yra tikras Š......

QUOTE(mergytė @ 2006 01 03, 12:48)
Tie papildai tikra nesamonė.Teko ir man jų pagerti. Jie gali tikti tik tom, kurios valgo kai išalksta, bet manau tokiom ir svorio mest nelabai tereikia. O aš esu iš tų, kuriom tiesiog būtina kažką valgyti pvz žiūrint televizorių ar šiaip, ir nesvarbu ar aš išalkus ar pilvas jau plyšta nuo persivalgymo. Man tiesiog patinka pats valgymo procesas, man patinka jausti kažkokį skonį burnoje. Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta
*

taip tai yra psichologine problema man irgi taip, bet va jau antras menuo gydausi Valgymo sutrikimu centre ir esu labai patenkinta

QUOTE(Noa @ 2006 01 03, 19:32)
Bet įtariu, kad čia kas sveria mažiau, negu 100 - 150 kg, nieks negydys dry.gif
*

tikrai gydis priema visus, kas tik nori

QUOTE(boruzka @ 2006 01 08, 15:57)
siaubas kaip pazystama problema  verysad.gif tarkim as isvis negaliu jaust alkio. man pradeda svaigti galva as nebegaliu nieko daryti... valgau daug.pvz pietums visa pakeli koldunu vienu metu  blush2.gif porcijos jau susivienodino su vyro.ir beda dar tame kad nevalgau labai daug produktu,o ka valgau beveik viskas labai kaloringa  doh.gif
*

as irgi suvalgydavau 1 pakeli koldunu, tiesiog surydavau, bet kai pradejau gydytis valgymo sutrikimu centre, net negaliu i juos paziureti
Akva
Radau gera buda maziau "esti", kai uzpuola rijimo priepolis. Paimu lekste pilna visokio slamsto, atsisedu pries veidrodi, pakeliu bliuska, kad matyciau savo lasiakus, ir bandau valgyt ax.gif Trecias kasnis uzstringa gerklej, minimum valandai apetitas prapuola ax.gif O po to, jei tingiu bliuska kelt o valgyt visvien norisi, tvarkau namus ax.gif
uups
QUOTE(Song @ 2006 01 23, 08:36)
Tai naujienai jau keletas metu, JAV-berods apie 2000 atsirado g.gif Tiksliai nepamenu rolleyes.gif
Ne efedrinu klases darinys mirksiukas.gif Preparatas, blokuojantis serotonino ir noradrenalino reabsorbcija smegenyse cool.gif
*

aaa....berods, kazkoks garsus beisbolininkas nuo jo numire JAV, pamenu, buvo aziotazhas. Tas pats konkurentinis mechanizmas sinapsese, kaip ir su efedrinu ar amfetaminu... nieko gero, nebandyciau schmoll.gif

Lieppyte, o kaip miegasi? kaip shirdis?
DjeVu
QUOTE(uups @ 2006 01 24, 01:55)
aaa....berods, kazkoks garsus beisbolininkas nuo jo numire JAV, pamenu, buvo aziotazhas. Tas pats konkurentinis mechanizmas sinapsese, kaip ir su efedrinu ar amfetaminu... nieko gero, nebandyciau schmoll.gif 
*

mama mia, tai prie jų priprast galima... g.gif aš irgi nerizikuočiau blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.