Įkraunama...
Įkraunama...

nevaldomas apetitas

gal kas girdejot apie alkį mažinančius maisto papildus?girdėjau yra kažkokios tabletkos, kurios "užkemša" skrandį g.gif
Atsakyti
Mano kaimynė pirko įvairiausius papildus, tarp jų buvo kažkas iš Bional serijos. Išgeri, užgeri daug vandens, ten milteliai išsipučia ir užpildo skrandį... Apie veiksmingumą patyliu- bent aš nematau mirksiukas.gif Kaip sako merginos iš Minus 10, be akcijos mažiau ėsk nieko nebus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 02, 18:15)
gal kas girdejot apie alkį mažinančius maisto papildus?girdėjau yra kažkokios tabletkos, kurios "užkemša" skrandį g.gif



Manau, jei tikrai būtų veiksmingos "stebuklingosios tabletačkos" visi būtų liekni ir gražūs, bet... mirksiukas.gif
Atsakyti
Tie papildai tikra nesamonė.Teko ir man jų pagerti. Jie gali tikti tik tom, kurios valgo kai išalksta, bet manau tokiom ir svorio mest nelabai tereikia. O aš esu iš tų, kuriom tiesiog būtina kažką valgyti pvz žiūrint televizorių ar šiaip, ir nesvarbu ar aš išalkus ar pilvas jau plyšta nuo persivalgymo. Man tiesiog patinka pats valgymo procesas, man patinka jausti kažkokį skonį burnoje. Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta
Atsakyti
QUOTE(mergytė @ 2006 01 03, 12:48)
Man tiesiog patinka pats valgymo procesas, man patinka jausti kažkokį skonį burnoje. Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta


Gal savo emocijas ir nerimą bandai sukramtyti, filme rodomą įtampą ar pan.?

Labai dažnai "emociniais valgytojais" tampa tie, kuriems vaikystėje buvo sakoma" būk geras berniukas/mergaitė", suvalgyk viską, kas lėkštėje. Arba grįžus iš darželio klausiama:"ar buvai geras, ar viską suvalgei?"
Ir suaugęs žmogus valgo "kad būtų geras", pabaigia šeimos nesuvalgytą maistą po pietų ar kt. - taip slopina nenorimus pripažinti jausmus.
Atsakyti
na tos tabletkos tai tikrai jokio poveikio neturi,kazkada bandziau gert tokias ir dar uz nemaza sumele tai ne tik kad nenumeciau,bet dar 2kg papildomai priaugau.geriau buciau uz tuos pinigus vaikui zaisla nupirkus.
gerai kazkuri sake kad be akcijos MAZIAU ESK nieko nebus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergytė @ 2006 01 03, 13:48)
Na žodžiu čia ir keistai parašiau, bet kas turi panašią bėdą mane supranta


suprantam.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DjeVu: 03 sausio 2006 - 15:53
Tai gal jūs valgot visą dieną po truputuką ir greit išalkstat? Negi prisikirtus ryte kaip kokiam medkirčiui, po pusvalandžio vėl bėgat graibytis po šaldytuvą? Nu kaip galima dar ką įsidėt burnon, kai sėdi pilnutėliu skrandžiu? Kažkas rašė, kaip nevalgyt vištos, kurią ką tik iškepei šeimynai? Tai valgyk tą vištą, bet nekimšk prieš tai visko, kas papuolė po ranka. Taaaaip, neturintis tokių problemų niekuomet nesupras šito.
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2006 01 02, 12:54)
Bet, jei viskas normalu, bet jums GĖDA savęs, valgot paslapčiomis, kemšat viską iš eilės nors ir nejaučiat alkio ( nesiskaito, jei esat puotoje ir stalas nukrautas vaišėmis), čia jau psichologinė problema. Nepadės jokios dietos... Kreipkitės į Valgymo sutrikimų centrą arba Kauno medicinos universiteto psichiatrijos kliniką(ribinių būsenų sektorius). Kas esat apsidraudę Sodroje, gydymas yra nemokamas abejose vietose.

Bet įtariu, kad čia kas sveria mažiau, negu 100 - 150 kg, nieks negydys dry.gif
Atsakyti
Prirašėte labai daug ir teisingų dalykų smile.gif
Visų pirma-alkio ir sotumo jausmus reguliuoja smegenyse esantis mitybos centras. Kiekvienas žmogus yra savitas, taigi, kada į smegenis atkeliauja sotumo jausmas taip pat yra individualu. Tai priklauso nuo daugybės faktorių-skrandžio dydžio (tarkim, kiek maisto telpa į Sabonio skrandį ir kiek-į 1,55 cm ūgio liesos moterikės mirksiukas.gif ), valgymo įpročių, auklėjimo (turiu mintyje dažnoje šeimoje esantį maisto kultą), gyvenimo būdo ir t.t. Negali būti vieno patarimo visiems persivalgantiems. Ir netiesa, kaip rašė Sparow, kad persivalgymas nėra bėda, jei žmogus yra sveikas. Persivalgymas pripažįstamas mitybos sutrikimu, tam yra savi kriterijai.

Kokie būtų dietologo patarimai?
Visų pirma, patarčiau susimąstyti, kodėl suvalgomi tokie maisto kiekiai. Trumpai tariant, identifikuoti persivalgymo priežastis ir jas šalinti. Stresas, nuobodulys, nerimas, maisto vartojimas raminamaisiais tikslais-visko išvardinti neįmanoma.
Kas perka maistą ir sukrauna jį į šaldytuvą, kad galėtumėte vakare persivalgyti? Gal verta einant į parduotuvę darytis sąrašą, ką šiandien pirksite, neiti apsipirkti alkanam, nesinešti didelės sumos pinigų ir t.t.
Išmokti laikytis mitybos režimo, užandžiauti nekaloringais maisto produktais, pagaliau-valdyti savo norus. Juk tuo žmogus ir skiriasi nuo gyvūnų, kad turi valią smile.gif
Atsakyti
Aš vat bandau laikytis, bet mintys vis tiek kažkodėl apie maistą sukasi (kad tik valgyti, nesvarbu, kad nenoriu). Bet sugalvojau tokį dalyką. Suvalgau normalią porciją maisto ir išeinu iš virtuvės, o jei žiūrėdama televizorių ar prie kompiuterio vis tiek kažko noriu, valgau nekaloringus produktus, pavyzdžiui kivius, bananus... ir tuos stengiuosi kuo mažesniais gabaliukais, kad kuo ilgiau valgymas tęstųsi, tai vis mažiau suvalgau dabar... bigsmile.gif Ir po savaitės tokios "kankynės" jau ir pati kažkaip laikausi, pripratau, kad kaloringų užkandžių negausiu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaby227 @ 2006 01 05, 18:05)
valgau nekaloringus produktus, pavyzdžiui kivius, bananus

Klaida. Bananai ir kiviai yra kaloringi.
Jei norite nekaloringų užkandžių, valgykite salotos lapus, kopūstą, agurką, graužkite morkas. Gerkite nesaldžią arbatą, pieno ar kefyro pasukas.
Smulkiau apie užkandžius esu jau rašiusi, susiraskite per paiešką 4u.gif
Atsakyti