Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agurkų konservavimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
succes
user posted image

Populiariausi recepteliai:

Agurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1

1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)

Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.

Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

Agurkai marinuoti su citrinos rugstele

1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.

Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro)

Papildyta:
Žadėta "protinga" lentelė su matavimais, tik foto ne kokia, nes paglamžytas lapas
user posted image
user posted image


1 TEMA
2 TEMA
3 TEMA
succes
Kadangi jau pavyko sukurti temą, tai noriu pasirodyti vakarykšti darbą ax.gif
user posted image

Dariau pagal šį receptą
user posted image
user posted image

Iš šio žurnalo
user posted image

Niu viskas bėgu pomidoru marinuoti, nes taip ir liks, jau kai padedu rūra prie kompo doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Rinesa
Mamka, o krienus kokius dėjai? Šviežius tarkuoji ar iš pardės? g.gif
succes
QUOTE(Rinesa @ 2010 08 12, 10:10)
Mamka, o krienus kokius dėjai? Šviežius tarkuoji ar iš pardės?  g.gif
*


Kai dariau pagal ši receptaątai dejau ne šaknį krieno, o lapus krienų ir vietoje citrinos rūgštelės pyliau 150 g. acto (nepatinka man citrinos rūgštelė schmoll.gif schmoll.gif ). Marinatas gavosi labai skanus, toks tikrai kaip ir parašyta recepte "gaiviai rūgštus".
Lusasita
o as reklamos kaunietems idesiu blush2.gif Gal kam pravers

QUOTE(powerpuff @ 2010 08 12, 14:53)
Agurku "akcija" Kaune  biggrin.gif  agurkai uz dyka
*


ing13
Na , o as siandien padariau agurkus pagal Lusasitos recepta. Visa ryta skaiciau ir pagalvojau , kad agurkai greituoju budu kaip tik tinkami.Padariau 11 stiklainiuku po 1,5 litro.Labai patiko marinatas 4u.gif , o dabar ziuresiu kas toliau bus....... doh.gif
Aciu uz receptuka mirksiukas.gif
lelija R
QUOTE(liaga @ 2010 08 11, 18:52)
Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo!"  4u.gif
*


Labai ačiū. Bandysim 4u.gif
sann
Ačiu mamkaa už receptus, agurkų dar yra tai išbandysiu thumbup.gif , tik su citrinos rūgštele nemėgstu, ma skaniau su actu ax.gif
Rinesa
Aš vakar sudėjau 8 trilitrinius cielų, šiandien 12 0,7 pjaustytų su svogūnais. doh.gif Marinatai "iš akies". smile.gif
Ar tiesa, kad kai mėnesinės negalima uždarinėti stiklainių? Ar čia tik kvailas prietaras? biggrin.gif
ing13
O noriu paklausti, kiek laikote uzdengtus agurkus siltai? Man atrodo, kad paros tai pakanka, o po to is karto nesate i salta patalpa?Nes as tai kai padarau agurkus tai sekancia diena nukloju ir vakare isnesu i rusi.Gal taip ir gerai g.gif
succes
QUOTE(ing13 @ 2010 08 13, 07:46)
O noriu paklausti, kiek laikote uzdengtus agurkus siltai? Man atrodo, kad paros tai pakanka, o po to is karto nesate i salta patalpa?Nes as tai kai padarau agurkus tai sekancia diena nukloju ir vakare isnesu i rusi.Gal taip ir gerai  g.gif
*


as tai uzkloju, laikau uzklojusi kol atsala, tada dar pora dienu palaikau namie, nes jei kas negerai tai pabala ar issauna per tas pora dieneliu, o tada jau nesu i rusi. nes jei iskart nesciau i rusi, o is ten vel reiketu atgal tempti pabalusius doh.gif , tai jau per daug vargo. siemet pabalo visai nedaug, tik keli stiklainiai tongue.gif tongue.gif
ing13
Aciu 4u.gif , paklausysiu jusu patarimo mirksiukas.gif
burbul
sveikutes,
labai lauksiu kitu nuomoniu....
keleta meteliu marinavau rugiageles receptuku, pries dvi savaites susigundziau dziunkos, - siandien atidariau is smalsumo - nu sory, bet su rugiageles saldziarugsciais net nera ko lygint. Tiesiog kiek zmoniu tiek skoniu,
lotutee
QUOTE(burbul @ 2010 08 15, 21:46)
sveikutes,
labai lauksiu kitu nuomoniu....
keleta meteliu marinavau rugiageles receptuku, pries dvi savaites susigundziau dziunkos, - siandien atidariau is smalsumo - nu sory, bet su rugiageles saldziarugsciais net nera ko lygint. Tiesiog kiek zmoniu tiek skoniu,
*


jei galima, noreciau rugiageles receptuko 4u.gif
*AMRI*
QUOTE(lotutee @ 2010 08 16, 08:46)
jei galima, noreciau rugiageles receptuko 4u.gif
*


Pirmam puslapyje yra(saldziarugciai agurkeliai).
lotutee
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 16, 10:08)
Pirmam puslapyje yra(saldziarugciai agurkeliai).
*


aciu 4u.gif
adriu
aš su garstyčiom ir dariau,bet mano recepte garstyčių 250 g g.gif ir supilus marinatą kaitint iki 80 laipsnių...kaimynė davė receptą ir paragaut-laaaabai skanu.o čia rašo šaukštai keli tik garstyčių g.gif
Kristepala
Sveikutes. Reikia jusu patarimo! Vyras nupirko agurku ir parveze tik 18 val. Ar galiu tuos agurkus laikyti vandeny per nakti, ar kokias 3 val pamirkyti marinuoti? g.gif
Laukinė prerija
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 16, 20:14)
Sveikutes. Reikia jusu patarimo! Vyras nupirko agurku ir parveze tik 18 val. Ar galiu tuos agurkus laikyti vandeny per nakti, ar kokias 3 val pamirkyti marinuoti? g.gif
*




laikyčiau per naktį, arba galima juos porą min. nuplikyti su sūriu verdančiu vandeniu, tada staigiai pakišti po šaltu ir galima dėti į stiklainius, pilti marinatą ir t.t.
Kristepala
QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 08 16, 21:42)
laikyčiau per naktį, arba galima juos porą min. nuplikyti su sūriu verdančiu vandeniu, tada staigiai pakišti po šaltu ir galima dėti į stiklainius, pilti marinatą ir t.t.
*


Na, paklausysiu jusu pirmo patarimo. Paliksiu per nakti, nes ir agurkai nera labai mazi.
Aciu 4u.gif
*Nerutė *
Aš tai niekaip nesuprantu kam jūs tuos agurkus mirkot g.gif niekada nemirkau ir viskas būna thumbup.gif
lotutee
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 16, 21:12)
Na, paklausysiu jusu pirmo patarimo. Paliksiu per nakti, nes ir agurkai nera labai mazi.
Aciu  4u.gif
*


bet kai taip šilta ar nepradės rūgti agurkai g.gif nes man asmeniškai laikymas per naktį nepasiteisino g.gif

rugiagele, tamstos recepte labai daug acto, ar nebus agurkai actiniai?
lututė
Agurkų ir aš niekad nemirkau...jei jau tą pačią dieną neišeina padaryt-nuplaunu ir apkloju švariu rankšluosčiu nakčiai.Va-mano vakardienos triūsas ax.gif
user posted image
regna
QUOTE(lututė @ 2010 08 17, 09:15)
Agurkų ir aš niekad nemirkau..



lutute,

aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.

Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}


Agurkai buna traškesni,šviežesni

Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina marinatą

Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos


Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}

Kristepala
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Nelabai supratau, ar marinata uzvirinti palikti pastoveti ir vel uzvirinti, ar uzvirinta uzpilti ant agurku ir vel nupylus uzvirinti g.gif

O del agurku mirkymo, manau priklauso is kur tie agurkai, jeigu jie is jusu darzo, tai gal tada tikrai nereikia ju ilgai mirkyti, o mano atveju jie is turgelio ir nezinai kada jie skinti, nes pardavejams jie visada skinti "si ryta". 4u.gif
lotutee
QUOTE(regna @ 2010 08 17, 10:32)
lutute,

aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.

Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}
Agurkai buna traškesni,šviežesni

Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina  marinatą

Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos
Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}
*


tikrai nesiginčysiu schmoll.gif bet man užkliuvo žodelis būtina g.gif pirmi metai kai tai dariau, vienus palikau per nakti, tai nepatikėjau pati savo akim, agurkai pradėjo rūgti (žinoma agurkai buvo tikrai ne tą pačią dieną skinti schmoll.gif ).
tikrai palyginsiu ar yra skirtumas tarp mirkytų ir ne, nes spec užsirašiau ant dangtelio kur mirkiau ir kur ne.
Lusasita
agurkus visada palaikau labai saltame vandenyje . Tik niekada nelaikau per nakti... tikrai pradetu rugt doh.gif bet pora valandu palaikau, net jei jie ka tik is lysves buna ax.gif Tik nuskinti per tokius karscius jie biskeli guminukai buna, o pamirke saltam bvandenyje, atsigauna. Tiesa jei tokius pamirkusius nesukonservuosi o laikysi, tai jie put prades doh.gif
A.d.
QUOTE(lututė @ 2010 08 17, 09:15)
Agurkų ir aš niekad nemirkau...jei jau tą pačią dieną neišeina padaryt-nuplaunu ir apkloju švariu rankšluosčiu nakčiai.Va-mano vakardienos triūsas  ax.gif
user posted image
*


bigsmile.gif oho kiek.Na ir šaunuolė thumbup.gif
lututė
QUOTE(A.d. @ 2010 08 17, 14:30)
bigsmile.gif  oho kiek.Na ir šaunuolė  thumbup.gif
*


ačiū bis.gif ax.gif ...bet dirbau visą dieną...o dėl mirkymo-esu girdėjus,kad po to agurkichai rūgsta biggrin.gif .Juk yra skirtumas-šulinio vanduo ir mūsų vandentiekio...šulinio vandeny net raugdavo žiemai,perdaug ten nieko nedėję-tik druskytės biggrin.gif ir uogas-bruknes,spanguoles galima šulinio vandeniu žiemai užpilt.Tuo tarpu suabejočiau vandeniu iš po krano... tongue.gif
Naistė
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
Jolkuce
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 17, 17:28)
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
*



I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif
lututė
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif
*


lotuliukas.gif bajeris neblogas,bet aš irgi visada dedu aspirino-tik į 3 litrus po 2 tabletes-kadangi neturiu šalto rūsio.Aspirinas apsaugo nuo rūgimo.Beje,sveikuolėms noriu pasakyti-konsultavausi su vaistininke,nuramino,tik sakė nepersistengt.Pasirodo,aspirinas į patį agurką neįsigeria,tik lieka marinate. ax.gif
lotutee
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif
*


apie tą patį ir aš pagalvojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
žaislas
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu? ax.gif
lututė
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 09:44)
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?  ax.gif
*


Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
succes
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 07:52)
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
*


ne GAL, o butinai imeskite recepteli. Lauksiu 4u.gif
sara74
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 08:52)
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
*




Aš irgi labai laukiu šio receptuko 4u.gif
lotutee
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 09:44)
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?  ax.gif
*


at tai šiemet pirmi metai supjausčiau griežinėliais tokius agurkus ir sumarinavau, tai žiūrėsim kas ten gero išeis biggrin.gif
lututė
Nu,mergikės,tą receptuką nusirašiau iš SM pernai.Bet praktikoj išbandytas-skanu good.gif
Pjaustytų agurkų/pomidorų mišrainė
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
pusė paprikos
petruškų
2 skilt česnako
2v.š. druskos
100 ml acto
1 nepilna stiklinė cukraus

daržoves supjaustyti,palaikyti(aš laikau pernakt).Ryte krėst puodan ir nuo užvirimo pavirt 7-8 min,karštas krėst į stiklainukus ir uždengt kuriam laikui šiltai.
Išeiga maždaug 4,5-5 ltr.

Nu dar įdėsiu ir savo tetos receptą-kas ragavo,sakė- labai skanu :

Agurkai ir pomidorai-nepjaustyti

Į 1 ltr stiklainius dedami nedidukai agurkėliai,maži kietoki pomidoriukai ir pusžiedžiais pjaustyti svogūnai.Taip pat po lauro lapą,kvepiančių ir juodų pipirų ir būtinai šviežių pjaustytų krapų geras žiupsnis.
Užpilama tokiu marinatu :
2,5 ltr vandens
250ml acto
1 stikl.cukraus
3 v.š. druskos
Kaitinama nuo užvirimo apie 15-20min.
Skanaus 4u.gif...pamiršau pridėti,kad su viena "doze" marinato produkto išeiga maždaug 7ltr.
sara74
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 13:30)
Nu,mergikės,tą receptuką nusirašiau iš SM pernai.Bet praktikoj išbandytas-skanu  good.gif
Pjaustytų agurkų/pomidorų mišrainė
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
pusė paprikos
petruškų
2 skilt česnako
2v.š. druskos
100 ml acto
1 nepilna stiklinė cukraus

daržoves supjaustyti,palaikyti(aš laikau pernakt).Ryte krėst puodan ir nuo užvirimo pavirt 7-8 min,karštas krėst į stiklainukus ir uždengt kuriam laikui šiltai.
Išeiga maždaug 4,5-5 ltr.

Nu dar įdėsiu ir savo tetos receptą-kas ragavo,sakė- labai skanu :

Agurkai ir pomidorai-nepjaustyti

Į 1 ltr stiklainius dedami nedidukai agurkėliai,maži kietoki pomidoriukai ir pusžiedžiais pjaustyti svogūnai.Taip pat po lauro lapą,kvepiančių ir juodų pipirų ir būtinai šviežių pjaustytų krapų geras žiupsnis.
Užpilama tokiu marinatu :
2,5 ltr vandens
250ml acto
1 stikl.cukraus
3 v.š. druskos
Kaitinama nuo užvirimo apie 15-20min.
Skanaus  4u.gif...pamiršau pridėti,kad su viena "doze" marinato produkto išeiga maždaug 7ltr.
*




Ačiū, butinai išbandysiu, nes mėgstu kiekvienais metais ką nors naujo padaryti, gi tas pats per tą pati nusibosta lotuliukas.gif
adriu
aš pomidorus ir agurkus su želatina darau-visi labai mėgstam thumbup.gif
žaislas
AČIŪ - AČIŪ - AČIŪ
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
žaislas
QUOTE(adriu @ 2010 08 18, 14:58)
aš pomidorus ir agurkus su želatina darau-visi labai mėgstam thumbup.gif
*




parašykite receptuką ax.gif - bandysime mirksiukas.gif
adriu
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 16:24)
parašykite receptuką  ax.gif - bandysime  mirksiukas.gif
*


1 l vandens
1,5 šaukšo druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas70 proc acto-[aš visada dedu 70 proc ir visur]
2,5 šaukšto želatinos
kvep pipirų,krapų,lauro lapelių
želatiną užpilam vandeniu,pomidorus supjaustom riekelėm,tada dedam riekelėm svogūnų ir agurku riekelėm,išverdam marinatą,paaušinam kiek-sudedam išbrinkytą želatiną išmaišom -užpilam ant daržovių ir kaitinam iki 80 laipsnių,praaušus sudedam į šaldytuvą ,kad sustingtų...kai orai pravės iš šaldytuvo išnešiu rusyn.darau jau 12 metų.mamos receptas...galėsiu foto įmest.labai skanu tikrai thumbup.gif thumbup.gif
GITALE
merginos, dvieju trilitriu stiklainiu dangteliai iskilo, jauciu isaus, ka daryt ar uzvirt ir uzpilt nauju marinatu, galvoju kad per daug susus , o gal ta pati marinata pavirint, ismest gaila, o seip valgyt ant greito jau pilnas kibiras stovi
lututė
QUOTE(GITALE @ 2010 08 18, 21:39)
merginos, dvieju  trilitriu stiklainiu dangteliai iskilo, jauciu isaus, ka daryt ar uzvirt ir uzpilt nauju marinatu, galvoju kad per daug susus , o gal ta pati marinata pavirint, ismest gaila, o seip valgyt ant greito jau pilnas kibiras stovi
*


Atsuk,pasidaryk naują marinatą ir arba pasterizuok,perdėjus kitan stiklainin agurkus,arba konservuok nupylinėjimo būdu.Marinato gailėt nereik-nes jis jau pradėjęs rūgt,skonis pakitęs.
DOMINUKE
Merginos,ar tinka raugintiem agurkam deti druska su juodu?Nepakenks?(kitokios neturiu dabar) g.gif
georgiana
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 08 19, 13:10)
Merginos,ar tinka raugintiem agurkam deti druska su juodu?Nepakenks?(kitokios  neturiu dabar) g.gif
*


netinka Jokiais budais as vienais metais sugadinau visus agurkus smile.gif
lututė
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 08 19, 13:10)
Merginos,ar tinka raugintiem agurkam deti druska su juodu?Nepakenks?(kitokios  neturiu dabar) g.gif
*


kenkti tai tikrai nepakenks,nes ta druska su jodu yra grynas mitas-kadangi jodas labai lakus,tai praktiškai išgaruoja tik atidarius pokelį irnesakyk.gif
o šiaip smulkios ir ypač balintos druskos konservavimui nenaudoju-geriausia rupi,paprasta druska maišiukuose,arba ta,popieriniuose pokeliuose,kurią kažkodėl vadina "Druska buitinėms reikmėms" tongue.gif
Dar pridursiu-kodėl-nes smulkios druskos,kokia dažniausiai ir yra joduota,neįmanoma "nusaikuot" pagal proporcijas.Dažniausiai gaunasi mažiau.
Geltona
Pasterizuojant iki kiek stiklainis turi būti apsemtas vanens iš išorės? Iki pusės užtenka? Ar beveik visas paniręs turi būt???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.