Įkraunama...
Įkraunama...

Kijevo kotletai

QUOTE(pienia @ 2010 03 10, 01:31)
Gal kas gali paaiskinti kaip po kelis kartus pavolioti dziuveseliuose, kad jie priliptu? man jau po vieno karto kiti nebesiklijuoja, suslampa ir lieka tuscias kotletas blink.gif

Mistika kazkokia,jei suformuojat kotleta,apvoliojat miltuose,tada i isplakta kiausini,toliau gerai apkamsot dziuveseliais,as paimu i abu delnus dziuveseliu ir formuoju rankose ta kotleta,na panasiai kaip cepelinus darant,tada vel i kiausini ir ta pati procedura su dziuveseliais,negailekit dziuveseliu ir paspausdami truputeli gerai apkamsykit kotleta jais.
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2010 03 15, 00:02)
Mistika kazkokia,jei suformuojat kotleta,apvoliojat miltuose,tada i isplakta kiausini,toliau gerai apkamsot dziuveseliais,as paimu i abu delnus dziuveseliu ir formuoju rankose ta kotleta,na panasiai kaip cepelinus darant,tada vel i kiausini ir ta pati procedura su dziuveseliais,negailekit dziuveseliu ir paspausdami truputeli gerai apkamsykit kotleta jais.

Aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ačiū visiems už super idėjas, bandysiu kept, labai bijau sugadint, bet tikiuosi bus valgoma biggrin.gif
Atsakyti
bandysiu ir as siandiena kepti ir vyra nustebinti, tik is maltos krutineles, kiek kartu bandziau daryti is ismustos, niekad nesigaudavo - dideli baisiai, kieti, o visas sviestukas isbega. tikiuosi si karta pasipraktikuoti su malta mesyte smile.gif dekui visoms uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Mano megsamiausias patiekalas nuo vaikystes wub.gif Dar tarybiniais laikais su mama bandydavom daryti ir vis nesigaudavo, sviestas isbegdavo doh.gif Veliau suzinojau, kad sviesta butina atsaldyti. Dabar sviesto saldiklyje nesaldau, o tiesiog kotletukus susilipdau is vakaro ir palieku per nakti saldytuve - nei vienas neisbega kepant thumbup.gif Keletas mano atradimu:

*skaniausi kijevai - be sintetiniu prieskoniu, pagardinu TIK svieziais smulkintais gelsves lapeliais (ji cia laaabai tinka) ir druska.
*sviestas butinai turi buti naturalus (be augaliniu riebalu ir t.t.) ir skanus - ypac skanu su ''Smetonisku'' sviestu.
*kad kijevai butu idealios formos, sviesta reikia siek tiek atsildyti kambario temperaturoje, padalinti gabaliukais ir suformuoti taisyklingus pupeles formos gabaliukus, tada juos saldyti. Pati kijeva formuoju abiem rankom, suspaudant tarp delnu (kaip cepelina) - kai sviesto gabaliukas taisyklingos formos, tai mesa tolygiai ir apgula ji.

Pati pastaruoju metu dazniausiai kijevus darau is kapotos mesos - stambiais gabaliukais virtuviniu kombainu sukapoju file (butinai krutineles!) ir isminkau sukapota mesa rankomis (gabaliukai turi buti apie 1cm skersmens dydzio). Is tokios mesos kur kas greiciau ir lengviau sulipinti kotletuka, o valgant jauciasi kaip gerai ismusta file, nes islieka mesos struktura thumbup.gif Aisku, cia jau nusizengimas originaliam receptui...

O kalbant apie variacijas, tai kartais darau su suriu - dedu truputi sviesto ir mozrella surio, vien tik su paprastu fermentiniu suriu man nepatiko (buvo per daug sausi), o sitaip suris isbega skystas kaip padazas, o mesa sultinga. Esu dariusi su mozarella, trupuciu sviesto ir sauleje dziovintu pomidoru - labai visiems patiko, cia toks astresnis variantas, pateikiau su brukniu/cesnako padazu ir amerikietiskom bulvytem su kmynais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(astuliuke @ 2010 06 02, 14:34)
bandysiu ir as siandiena kepti ir vyra nustebinti, tik is maltos krutineles, kiek kartu bandziau daryti is ismustos, niekad nesigaudavo - dideli baisiai, kieti, o visas sviestukas isbega. tikiuosi si karta pasipraktikuoti su malta mesyte  smile.gif  dekui visoms uz patarimus  4u.gif

As darau 2 kotletukus is 1 file,nes tikrai gigantiski gaunasi

QUOTE(KRISTELA @ 2010 06 02, 17:55)


is kapotos mesos gal sultingesni kotletai buna?Reiks butinai pabandyt ,taip skaniai aprasei bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2010 06 02, 15:55)

Pati pastaruoju metu dazniausiai kijevus darau is kapotos mesos - stambiais gabaliukais virtuviniu kombainu sukapoju file (butinai krutineles!)  ir isminkau sukapota mesa rankomis (gabaliukai turi buti apie 1cm skersmens dydzio). Is tokios mesos kur kas greiciau ir lengviau sulipinti kotletuka, o valgant jauciasi kaip gerai ismusta file, nes islieka mesos struktura thumbup.gif  Aisku, cia jau nusizengimas originaliam receptui...

o jei su blenderiu per mėsą pereit?? bigsmile.gif
Atsakyti
user posted image
Siandieninis mano bandymas. Mesyte labai minksta ir tokia netgi sultinga gavosi, sviestukas neisbego(saldziau). Zodziu labai skanu thumbup.gif tiesa, apkepus aliejuje pakepiau orkateje truputeli, nes man aliejuje(nors kepiau ant silpnos ugnies) labai greit jie apskrudo, o vidus dar tikrai nemanau, kad buvo iskepes ax.gif zodziu esu labai patenkinta, skaniai pavalgiau thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 06 15, 18:42-->
QUOTE(Mazyle smile.gif @ 2010 06 15, 18:42)


Siandieninis mano bandymas. Mesyte labai minksta ir tokia netgi sultinga gavosi, sviestukas neisbego(saldziau). Zodziu labai skanu thumbup.gif tiesa, apkepus aliejuje pakepiau orkateje truputeli, nes man aliejuje(nors kepiau ant silpnos ugnies) labai greit jie apskrudo, o vidus dar tikrai nemanau, kad buvo iskepes ax.gif zodziu esu labai patenkinta, skaniai pavalgiau thumbup.gif

labai skaniai atrodo,o pagal koki receptuka darete?
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 06 16, 00:45)
labai skaniai atrodo,o pagal koki receptuka darete?

Aciu 4u.gif
http://giedrius-v.li....com/17388.html pagal sita, bet as vistienos prieskoniais mesyte is vakaro susitryniau ir mano mesyte buvo be kaulo, visvien gerai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
nu,jo,kauliukas duoda ta savo skoni.bet dabar pirk vista,ispjaustinek schmoll.gif lengviau yra nusipirkti iskart krutineliu ax.gif mirksiukas.gif dar karteli aciu.butinai reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 06 16, 10:17)
nu,jo,kauliukas duoda ta savo skoni.bet dabar pirk vista,ispjaustinek  schmoll.gif  lengviau yra nusipirkti iskart krutineliu  ax.gif  mirksiukas.gif  dar karteli aciu.butinai reiks pabandyti  smile.gif

drinks_cheers.gif pranesk kaip gavosi 4u.gif
Atsakyti