Labas, mamos, noriu pasiulyti aviziniu sausainiu recepta. Tikras skanumelis. Radau ta recepta... gal delfyje...
Receptas:
500g aviziniu dribsniu (ziurekit, kad butu be lukstu, kokybiski)
1 ipak. sviesto
1 st. cukraus
1 kiausinis
Migdolu esensijos
Migdolu reisutu SKALDYTU
Sviesta atitirpdinti kambatio temperaturoj. ideti cukraus ir istrinti, suberti dribsnius, imusti kiausini, sudeti skaldytus migdolus, ilasinti esensijos ir padaryti vientisa mase. Man tai padeda dukra... Po to abi darom sausainiukus ir kepam kol paskrunda (kaip ir visus sausainius apie 20 - 30 min.) ziurekit nesudeginkit, nes neteks paragauti Labai, greita, SVEIKA, skanu Dukryte visada klausia kada kepsim Pabandykit.
Linute priminei man mociutes pyraga, net receptu knyga issitraukiau
Mano mociutes aviziniu dribsniu pyragas
250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Mano mociutes aviziniu dribsniu pyragas
250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
O aviziniai dribsniai sausi ar pamirkyti reikia?
QUOTE |
O aviziniai dribsniai sausi ar pamirkyti reikia? |
Jei manęs klausei, tai sausus avižinius dribsnius dedu į keptuvėje išlydytą sviestą ir dar pakepinu juos tame svieste.
o as dar pridedu razinu, linu semenu galima ir selenu kazkiek ibarstyt bet labai nedaug - bus toki sveikuoliski
ir tiesa kepu nebutinai is aviziniu dazniausiai eina keturiu grudu dribsniai.
ir tiesa kepu nebutinai is aviziniu dazniausiai eina keturiu grudu dribsniai.
Nu nezinau, arba as ka nors ne taip padariau, bet nesigavo man tie sausainiukai, kuriu receptuka Drugelis parase :-/ ??? Gavosi ne sausainiai, o dribsniai- nesusilipino kazkodel? Nors viska pagal receptuka pakartojau. Iskepe graziai graziai, bet vos juos norejau pakelti nuo popieriaus-sutrupejo i smulkius gabaliukus [smiley=20.gif]
Kadangi mano vaikas alergiškas kiaušiniams ir karvės pienui, tai aš net jų ir nededu. Įpilų aliejaus (nes sviestas pieno produktas), kefyro, kėlimo miltelių, avižinių dribsnių, cukraus ir miltų. Išeina liuks sausainiai. Priedus galima irgi dėti kas konius nori. ;D
QUOTE |
Nu nezinau, arba as ka nors ne taip padariau, bet nesigavo man tie sausainiukai, kuriu receptuka Drugelis parase :-/ ??? Gavosi ne sausainiai, o dribsniai- nesusilipino kazkodel? |
Mamusiuka, užjaučiu dėl nevykusio kulinarinio bandymo :(Tikrai nežinau kodėl sausainukai tau nesigavo, gai iš tiesų jie buvo per ploni. Aš juos į skardą dedu su šaukštu ir man gaunasi tokie, tipo, bokšteliai. Na tokios formos kaip ir parduotuviniai avižiniai sausainukai. Iškepusius juos ataušinu, ir tada su peiliu imu nuo dugno ir dedu i vazelę.
Iskepiau ir as savo seimynai aviziniu sausainiu. Visai neblogi gavosi. O del subyrejimo - manau is esmes yra svarbu atausinti pries isimant is skardos, nes vyras viena tik is istraukta bande paimti ir nepavyko