Ka tik iskepiau pagal Drugelio recepta. Kol kas austa, reikes ragauti. Kvepia tai gardziai.
As daznai savo seimynai kepu sokoladinius-avizinius sausainukus. Maniskiai labai megsta, pabandykit ir jus.
Iseina mazdaug 25 sausainiai.
115 g sviesto ir 140 g rudojo cukraus (ne sviesiai rudo, o tamsaus, to limpancio, labai atsiprasau, nezinau kaip jis tiksliai vadinasi lietuviskai) sumaisyti dubenyje. Imaisyti 1 kiausini ir truputi vaniles esencijos.
I kita dubeni supilti 150 issijotu miltu ir 3/4 arb. saukstelio kepimo milteliu ir sumaisyti. Po to supilti i kiausiniu ir cukraus plakini ir viska isplakti. Prideti 150 gramu avizinu dribsniu, 85 g stambiai tarkuoto juodojo sokolado ir 25 g smulkintu lazdyno riesutu.
Tesla saukstais deti i skarda isklota kepimo popieriumi (kad iseitu mazdaug 25 boksteliai). As po to dar atsikerpu maza gabaliuka kepimo popieriaus ir su juo tuos bokstelius truputi paspaudziu, kad jie truputi susiplotu, bet jokiu budu kad nebutu labai ploksti, nes iseis per daug kieti ir trapus. Kepu 180 laipsniu ork. mazdaug 10 min. arba kol truputi paruduoja (tik truputi).
Ataususius apipilu tirpdytu juodu sokoladu (apie 200 g) ir apibarstau 25 g smulkintu lazdyno riesutu. Skanaus...
Avižiniai sausainiai iš skaldytų avižinių dribsnių
niekur nerasdavau recepto kuris man patiktų. O kiek bandžiau - baigdavosi visišku fiasko
nepasidaviau ir sukūriau savo receptuką, gal kam nors patiks
recepto išskirtinumas - avižiniai dribsniai virtuviniu kombainu yra suskaldomi.
RECEPTAS:
Pagrindinis:
180 gr avižinių dribsnių
55 gr sviesto
1 a.š aliejaus
1 kiaušinis
40 gr cukraus (galit mažinti jeigu saldžius priedus naudojat ir šiaip mėgstat mažiau saldumo, galima keisti ir medumi)
2 v.š kvietinių rupių miltų
Priedai: (priklauso nuo kiekvieno fantazijos)
Maniškiai buvo tokie:
vanilinio cukraus
migdolų esencijos
kokoso drožlės
razinos
saulėgrąžos
Gaminimas:
avižinius dribsnius sudedam i smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinam (aš smulkinau tol kol avižos dar matosi bet yra kažkas tarp miltų ir avižų )
mušam kiaušinį, dedam tirpintą sviestą su cukrumi, pilam aliejų, viską išmaišom.
Pridedam priedus, gerai išmaišom ir paliekam 10 min kol viskas susigers
orkaitė kaitinam iki 200 laipsnių ir kepam apie 20 min (priklausomai nuo storio sausainiuko)
Formuojant sausainius aš pasišlapinu rankas, susuku kukuliuką ir suspaudžiu tarp delnų.
Iš kepus pravėsiname ir imame nuo popieriaus.
Skanaus
niekur nerasdavau recepto kuris man patiktų. O kiek bandžiau - baigdavosi visišku fiasko
nepasidaviau ir sukūriau savo receptuką, gal kam nors patiks
recepto išskirtinumas - avižiniai dribsniai virtuviniu kombainu yra suskaldomi.
RECEPTAS:
Pagrindinis:
180 gr avižinių dribsnių
55 gr sviesto
1 a.š aliejaus
1 kiaušinis
40 gr cukraus (galit mažinti jeigu saldžius priedus naudojat ir šiaip mėgstat mažiau saldumo, galima keisti ir medumi)
2 v.š kvietinių rupių miltų
Priedai: (priklauso nuo kiekvieno fantazijos)
Maniškiai buvo tokie:
vanilinio cukraus
migdolų esencijos
kokoso drožlės
razinos
saulėgrąžos
Gaminimas:
avižinius dribsnius sudedam i smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinam (aš smulkinau tol kol avižos dar matosi bet yra kažkas tarp miltų ir avižų )
mušam kiaušinį, dedam tirpintą sviestą su cukrumi, pilam aliejų, viską išmaišom.
Pridedam priedus, gerai išmaišom ir paliekam 10 min kol viskas susigers
orkaitė kaitinam iki 200 laipsnių ir kepam apie 20 min (priklausomai nuo storio sausainiuko)
Formuojant sausainius aš pasišlapinu rankas, susuku kukuliuką ir suspaudžiu tarp delnų.
Iš kepus pravėsiname ir imame nuo popieriaus.
Skanaus
QUOTE(`delfine` @ 2012 06 28, 11:03)
Avižiniai sausainiai iš skaldytų avižinių dribsnių
niekur nerasdavau recepto kuris man patiktų. O kiek bandžiau - baigdavosi visišku fiasko
nepasidaviau ir sukūriau savo receptuką, gal kam nors patiks
recepto išskirtinumas - avižiniai dribsniai virtuviniu kombainu yra suskaldomi.
RECEPTAS:
Pagrindinis:
180 gr avižinių dribsnių
55 gr sviesto
1 a.š aliejaus
1 kiaušinis
40 gr cukraus (galit mažinti jeigu saldžius priedus naudojat ir šiaip mėgstat mažiau saldumo, galima keisti ir medumi)
2 v.š kvietinių rupių miltų
Priedai: (priklauso nuo kiekvieno fantazijos)
Maniškiai buvo tokie:
vanilinio cukraus
migdolų esencijos
kokoso drožlės
razinos
saulėgrąžos
Gaminimas:
avižinius dribsnius sudedam i smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinam (aš smulkinau tol kol avižos dar matosi bet yra kažkas tarp miltų ir avižų )
mušam kiaušinį, dedam tirpintą sviestą su cukrumi, pilam aliejų, viską išmaišom.
Pridedam priedus, gerai išmaišom ir paliekam 10 min kol viskas susigers
orkaitė kaitinam iki 200 laipsnių ir kepam apie 20 min (priklausomai nuo storio sausainiuko)
Formuojant sausainius aš pasišlapinu rankas, susuku kukuliuką ir suspaudžiu tarp delnų.
Iš kepus pravėsiname ir imame nuo popieriaus.
Skanaus
niekur nerasdavau recepto kuris man patiktų. O kiek bandžiau - baigdavosi visišku fiasko
nepasidaviau ir sukūriau savo receptuką, gal kam nors patiks
recepto išskirtinumas - avižiniai dribsniai virtuviniu kombainu yra suskaldomi.
RECEPTAS:
Pagrindinis:
180 gr avižinių dribsnių
55 gr sviesto
1 a.š aliejaus
1 kiaušinis
40 gr cukraus (galit mažinti jeigu saldžius priedus naudojat ir šiaip mėgstat mažiau saldumo, galima keisti ir medumi)
2 v.š kvietinių rupių miltų
Priedai: (priklauso nuo kiekvieno fantazijos)
Maniškiai buvo tokie:
vanilinio cukraus
migdolų esencijos
kokoso drožlės
razinos
saulėgrąžos
Gaminimas:
avižinius dribsnius sudedam i smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinam (aš smulkinau tol kol avižos dar matosi bet yra kažkas tarp miltų ir avižų )
mušam kiaušinį, dedam tirpintą sviestą su cukrumi, pilam aliejų, viską išmaišom.
Pridedam priedus, gerai išmaišom ir paliekam 10 min kol viskas susigers
orkaitė kaitinam iki 200 laipsnių ir kepam apie 20 min (priklausomai nuo storio sausainiuko)
Formuojant sausainius aš pasišlapinu rankas, susuku kukuliuką ir suspaudžiu tarp delnų.
Iš kepus pravėsiname ir imame nuo popieriaus.
Skanaus
As panasiai kepu,tik nesmulkinu nieko,smagiau pakramtyti Ir idedu dar saulegrazu bei selenu
Merginos o vietoj kvietinių rupių miltų ką būtų galima įdėti?