Perziurejau temas,bet neradau patarimu,ka galima padaryt is sernienos,juk tai ne tas pats kaip kiauliena..mano vyras medzioja,is po praeitos medziokles parnese sernienos nemazai,reiktu ka nors gamint,bet nemoku seimininkeles,patarkit!!!
Oi,perskaičiau,iš senienos
Mums irgi kartais nubyra, uošvis medžiotojas. Paskutinį kartą atvežė kavalką ir įspėjo, kad mėsa gali būti kieta, nes didelis senas zvėrius papuolė. Mes ją sumalėm, dadėjom pirktinių lašinukų ir gavos žvėrienos faršas. Gaminau naminius koldūnus ir užšaldžiau. Jau visą savaitę vyras kapoja, ir nieko kito nenori, šiandien sako: koldūnų jau tik 1 porcija liko, davai dar daryk, ką aš valgysiu
QUOTE(astaria @ 2005 03 11, 14:04)
Mums irgi kartais nubyra, uošvis medžiotojas. Paskutinį kartą atvežė kavalką ir įspėjo, kad mėsa gali būti kieta, nes didelis senas zvėrius papuolė. Mes ją sumalėm, dadėjom pirktinių lašinukų ir gavos žvėrienos faršas. Gaminau naminius koldūnus ir užšaldžiau. Jau visą savaitę vyras kapoja, ir nieko kito nenori, šiandien sako: koldūnų jau tik 1 porcija liko, davai dar daryk, ką aš valgysiu
Aciu Astaria
pas mus saldytuve dabar kaip tik yra filiukas(na ir dar ten kitokios rusies sernienos)tai gal ji sumalt pabandysiu
QUOTE(jolanciuke @ 2005 03 11, 13:39)
Perziurejau temas,bet neradau patarimu,ka galima padaryt is sernienos,juk tai ne tas pats kaip kiauliena..mano vyras medzioja,is po praeitos medziokles parnese sernienos nemazai,reiktu ka nors gamint,bet nemoku seimininkeles,patarkit!!!
Mano vyras irgi medziotojelis tai irgi partempia visokios mesos. Kartais buna taip, kad maitinames tik zveriena
Su serniena as taip darydavau, aisku jei jos budavo daug. O daug tai sakysim du medziotojai pasidalina serna pusiau
Pirmiausia mesa ismirkydavau vandenyje su druska ir actu. Palikydavau per nakti. O tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu ir uzvirinu. Kai paverda apie 10 min. mesa nuplaunu, vel uzpilu vandeniu ir tada jau verdu apie 3 val. Pridedu visokiu prieskoniu, druskos, jei vanduo nuverda - dapilu. Kai mesa isverda, isimu is sultinio, jei su kaulais - isimu kaulus ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Dada ta mes sudedu i kita puoda, jei truksta prieskoniu dadedu ir uzpilu tuo sultiniu, kuriame vire bet ne per daug. Uzvirinu ir i stiklainius. Kai atausta stiklainius i saldytuva. darbo daug bet uztai paskui koks patogumas ... tik pareinu is darbo, puoda bulviu isverdu, keptuveje pakepinu darzoviu, ant tu darzoviu stiklaini sernienos, truputi patroskinu ir prasom pietus, vakariene ar kas tik norite Arba netiketai draugai su alaus "maiseliu" uzsuko - ant lekstutes agurciko, duonytes o i kita stiklainiuka sernienos tiesiai is saldytuvo gaunasi drebuciuose
O jei sernienos nedaug, tai ilgai paverdu ir sutroskinu su darzovem, lasiniuku paspirgau, kad netaip kuda butu ir irgi su virtom bulvem, svieziom ar marinuotom darzovem
Jei dar reiks kokiu receptuku is zverienos prasom kreiptis gali ir i asmenine rasyti
Aciu tau ,Bitulka,dabar zinosiu ka su sviezia serniena daryt tikrai puiki ideja i stiklainius reiks pabandyt,kai laimikiu sezonas prasides...tikiuosi gausis
QUOTE(jolanciuke @ 2005 03 30, 19:07)
Aciu tau ,Bitulka,dabar zinosiu ka su sviezia serniena daryt tikrai puiki ideja i stiklainius reiks pabandyt,kai laimikiu sezonas prasides...tikiuosi gausis
Zinoma, kad gausis nieko sudetingo nera, tik tiek, kad laiko daug uzima. Bet uz tai veliau sutaupysi, kai galesi greitus pietus paruosti
Jei turi atoklavą, tai mėsą galima tiesiog sudėti į stiklainius su prieskoniais, juos uždaryti ir į autoklavą. Labai paprasta ir neatima laiko.
QUOTE(Miglužė @ 2005 04 01, 09:48)
Jei turi atoklavą, tai mėsą galima tiesiog sudėti į stiklainius su prieskoniais, juos uždaryti ir į autoklavą. Labai paprasta ir neatima laiko.
Neturiu autoklavo bet manau,kad su bitulkos receptu mesyte bus kaip is autoklavo
Turiu nemazai receptu patiekalams is sernienos. Tik beda, kad viskas lenku kalba. Pora isverciau, tai parasysiu ir jums. Galeciau ir daugiau isverst, bet kazkaip tingisi, nes ju nemazai, o nezinau, kas jus tiksliai domina (kepsniai, sriubos is sernienos ar kas). Jei turit kokiu pageidavimu - rasykit, tai isversiu ir su jumis pasidalinsiu.
KEPTA SERNO SONINE
Reikia:2 kg sonines, 200 g cukraus, 250 g dziovintu slyvu, 1 st. raudono vyno, druskos, 1/4 arb.saukstelio cinamono.
Paruosimas: slyvas nuplaut, truputi pasmulkint ir uzpilt vandeniu. Pasudyta sonine apkept is abieju pusiu keptuveje. Perdeti i kt. inda, uzpilti raudonu vynu ir vandeniu, kuriuo buvo uzpiltos slyvos. Troskinti uzdengta 45 min. Po to idet slyvas. Kai sonine bus minsta, isimti ir supjaustyti i 6-8 gabaliukus. Kiekviena gabaliuka pabarstyti cinamonu ir storu cukraus sluoksniu. Mesa glaustai sudeti ant skardos ir idet i karsta orkaite. Pakepti kol istirps cukrus ir mesa igaus svelniai rusva atspalvi. Papuosti keliom nepjaustytom slyvom.
P.S. uz patiekalo kokybe neatsakau, nes pati nebandziau....
KEPTA SERNO SONINE
Reikia:2 kg sonines, 200 g cukraus, 250 g dziovintu slyvu, 1 st. raudono vyno, druskos, 1/4 arb.saukstelio cinamono.
Paruosimas: slyvas nuplaut, truputi pasmulkint ir uzpilt vandeniu. Pasudyta sonine apkept is abieju pusiu keptuveje. Perdeti i kt. inda, uzpilti raudonu vynu ir vandeniu, kuriuo buvo uzpiltos slyvos. Troskinti uzdengta 45 min. Po to idet slyvas. Kai sonine bus minsta, isimti ir supjaustyti i 6-8 gabaliukus. Kiekviena gabaliuka pabarstyti cinamonu ir storu cukraus sluoksniu. Mesa glaustai sudeti ant skardos ir idet i karsta orkaite. Pakepti kol istirps cukrus ir mesa igaus svelniai rusva atspalvi. Papuosti keliom nepjaustytom slyvom.
P.S. uz patiekalo kokybe neatsakau, nes pati nebandziau....
KEPSNIAI IS SERNIENOS (o gal SERNIENOS KEPSNIAI?)
Reikia:500 g sernienos, 1 kiausinis, 1 s. miltu, druskos, pipiru, sviesto kepimui, 1 st. pieno.
Paruosimas: mesa pamerkti i piena nakciai. Ryta nusausint rankomis ispaudziant piena. Perpjauti mesa i 4 dalis. Pabarstyt druska ir pipirais. Pavilgyti i isplakta kiausini ir apvolioti miltuose. Kepti ant sviesto.
P.S. atsiprasau, jei ka nelabai graziai lietuviskai isverciau, nes liet.k. stilius pas mane jau prasteja
Reikia:500 g sernienos, 1 kiausinis, 1 s. miltu, druskos, pipiru, sviesto kepimui, 1 st. pieno.
Paruosimas: mesa pamerkti i piena nakciai. Ryta nusausint rankomis ispaudziant piena. Perpjauti mesa i 4 dalis. Pabarstyt druska ir pipirais. Pavilgyti i isplakta kiausini ir apvolioti miltuose. Kepti ant sviesto.
P.S. atsiprasau, jei ka nelabai graziai lietuviskai isverciau, nes liet.k. stilius pas mane jau prasteja
Aciu Alexandra
anksciau neturejau supratimo ka su ta serniena daryt,bet kai jus merginos cia man patarimu ne viena davet,bus kuo vyra nustebint