QUOTE(Koxamte @ 2011 04 29, 10:14)
Labai dievinu šitus makaronus
Gal esat valgę ir numanot kokį padažą būtų galima padaryti panašų į jį? Žn,kad be tirštiklių ir E neišeis, bet gal
čia skaitytūsi kaip ir sūrio padažas kažkoks
iseina ir be tirstikliu.
i puoda deti 1 valgoma sauksta sviesto (man skaniausia lydytas), istirpdyti, tada prideti 1 sauksteli garstyciu neastriu, itarkuoti koki 1/4 muskato riesuto ir 1/2 arbat. saukstelio saldziosios paprikos milteliu, druskos gerokai ir pipiru. viska pakaitinti ir sumaisyti, tada deti 1 valg. sauksta miltu ir su sluotele is karto gerai plakti, po truputi pilant piena, viso kokia stikline. jei susoka i gumuliukus, galima su blenderiu pertrinti. cia bazinis besamelio padazas, bet i ji tinka ir visokios zoles, o kartais jei dietiskiau norisi galima dali pieno pakeist vistienos sultiniu.
dar vienas mano vyro megstamas padaziukas, labiausiai tinka prie kruvino jautienos kepsnio:
150 g riebios grietineles pasildyti ir gerai ismaisyti 1 kaupina arbatini sauksteli koncentruotos pomidoru pastos (ne kecupo), prideti puse saukstelio cukraus, druskos, pipiru ir didele sakele labai smulkiai supjaustyto rozmarino lapeliu. pries baigiant virti dar ipilti 2 saukstus viskio (tinka ir brendis, svelnesnis gaunasi)