Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

siandien vakarienei kepsiu koldunus ir labai noretusi juos uzkepti su surio padazu. gal koki zinote? please , jau taip seile varva net pagalvojus rolleyes.gif laugh.gif

busiu dekinga.

p/s. dekui ,bea, kad "prasluoji" foruma wink.gif ieskojau per paieska tokios temos, bet bet su 'z' , o ne su 'zh' rolleyes.gif kita karta zinosiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 08 balandžio 2004 - 21:54
Jau tokia tema "Padažai" yra, paskaityk ten yra gana neblogų.O koldūnus aš darau mikrobangėj taip: sudedu šaldytus koldūnus, uždedu pjaustyto pomidoro, tarkuotų morkyčių, majonezo ir sūrio užtarkuoju.Nu gi skaniai gaunasi smile.gif Mikrobangėj įjungiu 800 ir maždaug 8-9 min.
Atsakyti
kitos padazu temos neradau, g.gif todel klausiu sitoj wink.gif
koki padaziuka pasiulytumet ant makaronu su mesa? rolleyes.gif
Atsakyti
padazas a la kinietiskiems patiekalams, mesytei, tinka prie ryziu:
geras saukstas medaus, truputis vandens, puses citrinos sultys, surios sojos kokie 5 saukstai, kelios skilteles smulkiai supjaustyto cesnako. nezinau tiksliu propoprciju, darau is akies vis paraugaudama. skonis turi gautis saldziarugsciai suriai astrus tongue.gif
Atsakyti
ziurek cia:
http://www.supermama...80&hl=makaronai
Atsakyti
As kai turiu farso tai gaminun toki padaza ant makaronu:
Apkepinu svogunus su tarkuotom morkom ir sudedu farsa. Viska gerai iskepu idedu druskos, prieskoniu, pabarstau miltais ir uzpilu pieno. Pieno ir miltu dedu tiek, kokio tirstumo padazo reik. Visiems kas valge labai patiko! smile.gif Bet prieskoniu nepagailiu. Kadangi as nesu astrumo megeja, tai kecupa retai maistui vartoju. O is prieskoniu tai mano einamiausi- prieskonines zoleles. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2003 11 04, 22:26)
Vanilinis padažas (pvz. prie keptų obuolių) - 6 porc.

500 ml pieno
vanilės
7 tryniai
100 g cukraus (6,5 šaukšto)
50 ml grietinės (3,5 šaukšto)
1 šaukštelis romo ar brendžio

Pieną su vanile užvirinti, išplakti kiaušinių trynius su cukrum iki putų. Į trynių masę įpilti verdančio pieno maišant, tada viską supilti atgal i puodą ir maišant kaitinti kol sutirštės. Perkošti ir įpilti grietinės bei romo ar brendžio. Atvėsinti.

bea, o tu šitą padažą bandei? Mes kažkada su drauge darėm, kur reikia trynius su pienu sumaišyti ir nieko mums nesigavo. Gal ką nors ne taip darėm? maišėm gal pusę valandos pakaitom ir vis tiek netirštėjo g.gif
Atsakyti
Karta valgiau makaronus su juros gerybemis ir baltu padazu...
Buvo laabai skanu, noreciau pasidaryti namie, bet kadangi nesu kokia labai patyrus kulinare, neisivaizduoju ish ko ta balta padaza galima butu pasidaryti... gal turit minciu?
ish anksto dekoju...
Atsakyti
Baltas padazas gaminasi is sviesto, miltu ir pieno bei prieskoniu. Svieste reikia apkepti miltus (nelaukti kol pagels) ir pastoviai maisant supilti piena, bei pagardinti druska bei pipirais. Bet as pavyzdziui retai naudoju gryna balta padaza- visada su kokiais priedais, todel gaminu paprasciau. Pakepinu aliejuje ka turiu (grybus, kumpi, svogunus, morkas, na zodziu ka turiu, idedu priskoniu ir pabarstau miltais, dar pakepu ir tada po truputi pilu piena (arba grietinele), pamaisau. Tirstuma pasireguliuoji kaip nori. Man taip paprasciau, nes niekada nesusoka i gumulus. wink.gif
Atsakyti
Laba diena mamos, 4u.gif norėjau paklausti ar dažnai gaminate padažus prie įvairių patiekalų. Neseniai svečiuose valgiau prie vištienos su makaronais labai skanų saldžiarūgštį padažą, labai norėčiau panašų pasigaminti, bet nemoku sad.gif , gal galit padėti? ax.gif
Atsakyti
Buvom kažkada seniai seniai nusipirkę tokio padažo milteliais - t.y. įpili pieno, pakaitini ir gaunasi labai skanus padažas makaronams ir kt. patiekalams. Dabar jo jokioje parduotuvėje nebematau cry.gif o juk ir pačiai mokėti pasigaminti iš natūralių maisto produktų būtų ne pro šalį mirksiukas.gif galbūt kas nors mokate tokius padažus gaminti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazhulele @ 2005 03 19, 09:04)
Buvom kažkada seniai seniai nusipirkę tokio padažo milteliais - t.y. įpili pieno, pakaitini ir gaunasi labai skanus padažas makaronams ir kt. patiekalams. Dabar jo jokioje parduotuvėje nebematau  cry.gif o juk ir pačiai mokėti pasigaminti iš natūralių maisto produktų būtų ne pro šalį  mirksiukas.gif galbūt kas nors mokate tokius padažus gaminti?  blush2.gif


biski padaziuku smile.gif

Svogūnų padažas

2 šaukštai sviesto
1 svogūnas
1 1/2 - 2 šaukštai miltų
1/2 l vandens ar sultinio
druskos
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai supjaustytų svogūnų laiškų

Sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys šviesiai geltonas, suberti miltus ir dar kepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti vandenį ar sultinį ir keletą minučių virinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų.
Svogūnų padažas tinka prie jautienos, avienos valgių ir valgių iš faršo.



Grybų padažas

Svogūnų padažo,
0,5 stiklinės susmulkintų pievagrybių ar baravykų, 1 šaukštelis kapoto ankštinio pipiro,
1 šaukštas supjaustytų petražolių lapelių,
2 šaukštai grietinės.


Šviežius grybus kartu su kapotais svogūnais apkepinti svieste arba riebaluose. Džiovintus grybus iš pradžių išmirkyti,paskui rupiai supjaustyti. Ankštinius pipirus sudėti į verdantį padažą, supjaustytus petražolių lapelius - į jau išvirusį. Grietinės dėti daugiau, nei į svogūnų padažą.
Patiekti prie veršienos, triušienos valgių, bei valgių iš faršo.
Atsakyti