siandien vakarienei kepsiu koldunus ir labai noretusi juos uzkepti su surio padazu. gal koki zinote? please , jau taip seile varva net pagalvojus
busiu dekinga.
p/s. dekui ,bea, kad "prasluoji" foruma ieskojau per paieska tokios temos, bet bet su 'z' , o ne su 'zh' kita karta zinosiu
Jau tokia tema "Padažai" yra, paskaityk ten yra gana neblogų.O koldūnus aš darau mikrobangėj taip: sudedu šaldytus koldūnus, uždedu pjaustyto pomidoro, tarkuotų morkyčių, majonezo ir sūrio užtarkuoju.Nu gi skaniai gaunasi Mikrobangėj įjungiu 800 ir maždaug 8-9 min.
kitos padazu temos neradau, todel klausiu sitoj
koki padaziuka pasiulytumet ant makaronu su mesa?
koki padaziuka pasiulytumet ant makaronu su mesa?
padazas a la kinietiskiems patiekalams, mesytei, tinka prie ryziu:
geras saukstas medaus, truputis vandens, puses citrinos sultys, surios sojos kokie 5 saukstai, kelios skilteles smulkiai supjaustyto cesnako. nezinau tiksliu propoprciju, darau is akies vis paraugaudama. skonis turi gautis saldziarugsciai suriai astrus
geras saukstas medaus, truputis vandens, puses citrinos sultys, surios sojos kokie 5 saukstai, kelios skilteles smulkiai supjaustyto cesnako. nezinau tiksliu propoprciju, darau is akies vis paraugaudama. skonis turi gautis saldziarugsciai suriai astrus
As kai turiu farso tai gaminun toki padaza ant makaronu:
Apkepinu svogunus su tarkuotom morkom ir sudedu farsa. Viska gerai iskepu idedu druskos, prieskoniu, pabarstau miltais ir uzpilu pieno. Pieno ir miltu dedu tiek, kokio tirstumo padazo reik. Visiems kas valge labai patiko! Bet prieskoniu nepagailiu. Kadangi as nesu astrumo megeja, tai kecupa retai maistui vartoju. O is prieskoniu tai mano einamiausi- prieskonines zoleles.
Apkepinu svogunus su tarkuotom morkom ir sudedu farsa. Viska gerai iskepu idedu druskos, prieskoniu, pabarstau miltais ir uzpilu pieno. Pieno ir miltu dedu tiek, kokio tirstumo padazo reik. Visiems kas valge labai patiko! Bet prieskoniu nepagailiu. Kadangi as nesu astrumo megeja, tai kecupa retai maistui vartoju. O is prieskoniu tai mano einamiausi- prieskonines zoleles.
QUOTE (bea @ 2003 11 04, 22:26) |
Vanilinis padažas (pvz. prie keptų obuolių) - 6 porc. 500 ml pieno vanilės 7 tryniai 100 g cukraus (6,5 šaukšto) 50 ml grietinės (3,5 šaukšto) 1 šaukštelis romo ar brendžio Pieną su vanile užvirinti, išplakti kiaušinių trynius su cukrum iki putų. Į trynių masę įpilti verdančio pieno maišant, tada viską supilti atgal i puodą ir maišant kaitinti kol sutirštės. Perkošti ir įpilti grietinės bei romo ar brendžio. Atvėsinti. |
bea, o tu šitą padažą bandei? Mes kažkada su drauge darėm, kur reikia trynius su pienu sumaišyti ir nieko mums nesigavo. Gal ką nors ne taip darėm? maišėm gal pusę valandos pakaitom ir vis tiek netirštėjo
Karta valgiau makaronus su juros gerybemis ir baltu padazu...
Buvo laabai skanu, noreciau pasidaryti namie, bet kadangi nesu kokia labai patyrus kulinare, neisivaizduoju ish ko ta balta padaza galima butu pasidaryti... gal turit minciu?
ish anksto dekoju...
Buvo laabai skanu, noreciau pasidaryti namie, bet kadangi nesu kokia labai patyrus kulinare, neisivaizduoju ish ko ta balta padaza galima butu pasidaryti... gal turit minciu?
ish anksto dekoju...
Baltas padazas gaminasi is sviesto, miltu ir pieno bei prieskoniu. Svieste reikia apkepti miltus (nelaukti kol pagels) ir pastoviai maisant supilti piena, bei pagardinti druska bei pipirais. Bet as pavyzdziui retai naudoju gryna balta padaza- visada su kokiais priedais, todel gaminu paprasciau. Pakepinu aliejuje ka turiu (grybus, kumpi, svogunus, morkas, na zodziu ka turiu, idedu priskoniu ir pabarstau miltais, dar pakepu ir tada po truputi pilu piena (arba grietinele), pamaisau. Tirstuma pasireguliuoji kaip nori. Man taip paprasciau, nes niekada nesusoka i gumulus.
Laba diena mamos, norėjau paklausti ar dažnai gaminate padažus prie įvairių patiekalų. Neseniai svečiuose valgiau prie vištienos su makaronais labai skanų saldžiarūgštį padažą, labai norėčiau panašų pasigaminti, bet nemoku , gal galit padėti?
Buvom kažkada seniai seniai nusipirkę tokio padažo milteliais - t.y. įpili pieno, pakaitini ir gaunasi labai skanus padažas makaronams ir kt. patiekalams. Dabar jo jokioje parduotuvėje nebematau o juk ir pačiai mokėti pasigaminti iš natūralių maisto produktų būtų ne pro šalį galbūt kas nors mokate tokius padažus gaminti?
QUOTE(Mazhulele @ 2005 03 19, 09:04)
Buvom kažkada seniai seniai nusipirkę tokio padažo milteliais - t.y. įpili pieno, pakaitini ir gaunasi labai skanus padažas makaronams ir kt. patiekalams. Dabar jo jokioje parduotuvėje nebematau o juk ir pačiai mokėti pasigaminti iš natūralių maisto produktų būtų ne pro šalį galbūt kas nors mokate tokius padažus gaminti?
biski padaziuku
Svogūnų padažas
2 šaukštai sviesto
1 svogūnas
1 1/2 - 2 šaukštai miltų
1/2 l vandens ar sultinio
druskos
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai supjaustytų svogūnų laiškų
Sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys šviesiai geltonas, suberti miltus ir dar kepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti vandenį ar sultinį ir keletą minučių virinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų.
Svogūnų padažas tinka prie jautienos, avienos valgių ir valgių iš faršo.
Grybų padažas
Svogūnų padažo,
0,5 stiklinės susmulkintų pievagrybių ar baravykų, 1 šaukštelis kapoto ankštinio pipiro,
1 šaukštas supjaustytų petražolių lapelių,
2 šaukštai grietinės.
Šviežius grybus kartu su kapotais svogūnais apkepinti svieste arba riebaluose. Džiovintus grybus iš pradžių išmirkyti,paskui rupiai supjaustyti. Ankštinius pipirus sudėti į verdantį padažą, supjaustytus petražolių lapelius - į jau išvirusį. Grietinės dėti daugiau, nei į svogūnų padažą.
Patiekti prie veršienos, triušienos valgių, bei valgių iš faršo.