Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

Savaitgali dariau toki padaziuka prie kepsniuku:

2 šaukštai sviesto,
1 svigūno galvutė,
1 l skysčio (vandens, sultinio),
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai grietinės,
svogūno laiškų,
druskos.

Sviestą ištirpinti keptuvėje. Berti smulkiai supjaustytą svogūno galvutę ir kepti kol pagels. Supilti miltus ir kaitinti iki geltonumo. Supilti skystį ir keletą minučių pavirti. Į paruošta padažą idėti grietinės, pjaustytų svogūno laiškų ir druskos.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Teko ragauti labai skanu padažiuka prie Kijevo kotleto "amatininku užeigoje" Vilniuje. Gal ir jus ji isbandet ir galetumet pasidalinti jo gaminimo subtilybėmis? Tai baltas padažas su persiku ir kivi gabaliukais. Aciu
Atsakyti
Čia yra visa padažų tema:
http://www.supermama...topic=1000&st=0
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 08, 11:44)



Deje ten nera to, ko as ieskau, todel ir paklausiau.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 02, 16:59)
Gal žinote kas nors bruknių uogienės padažą?
Valgiau tokį padažą su kalakutienos kepsniu. Labai labai patiko, tik nesupratau ar ten tik uogienė buvo ar kažkaip spec. padažiukas padarytas.
Papildyta:
Ir gal dar žinote kaip pasidaryti padažą su lašiša prie spagečių? Būna tokie kažkokie balti padažai su lašišos gabalėliais. ax.gif



*************
Jei neklystu daroma taip: i vandenuka sudedamos bruknes, paverdama siek tiek, ipilama zagares likerio ir raudono vyno, dar pavirinama ir uztirstinama krakmolu sumaisytu su vandeniu. Tik va del kiekiu negaliu tiksliai atsakyti.. ;/ O jei neuztenka saldumo dar deda cukraus siek tiek.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 02, 15:59)
Gal žinote kas nors bruknių uogienės padažą?
Valgiau tokį padažą su kalakutienos kepsniu. Labai labai patiko, tik nesupratau ar ten tik uogienė buvo ar kažkaip spec. padažiukas padarytas.
Papildyta:
Ir gal dar žinote kaip pasidaryti padažą su lašiša prie spagečių? Būna tokie kažkokie balti padažai su lašišos gabalėliais. ax.gif


Šveicarijoje nusižiūrėjau kaip gaminti spageti su lašiša. tai buvo man pats skaniausias patiekalas kažkada thumbup.gif
o padažiuką gaminu taip:
grietinėlės 200 g (šveicarai imdavo liesesnę 15-18 %, o as gaminau su 35%)
sūdytos lašišos ~ 200-300 g.
truputis prieskonių (geriau be druskos, nes lašiša jau pasūdyta)
ir pora šaukštų "sosser binder" - (lietuviškai atrodo bus "padažo tirštiklis", yra ir maximoj ir iki mačiau), arba 1 šaukštas krakmolo
Grietinėlę pakaitinti iki užvirs, įberti prieskonių, krakmolą, sudėti smulkiai pjaustytą lašišą, pakaitinti kelias minutes ir viskas. Pilti ant spageti ir valgyti.
Atsakyti
Man pats geriausias padaziukas yra prie zuvies ar liesos mesytes:

2 didelius saukstus majonezo,
1 dideli sauksta krienu
1 arbatini sauksteli cukraus
krapai,petrazoles

Viska ismaisyti ir skanaus thumbup.gif

Man tai jis labai greit gaunasi ir visi labai valgo. Ypac jisai tinka prie saltai keptos juros lydekos,apsilaizem praita karta blush2.gif
Atsakyti
daugiau zuvies padazu gal kuri zinot?
Atsakyti
QUOTE(supermergele @ 2006 03 21, 23:03)
Man pats geriausias padaziukas yra prie zuvies ar liesos mesytes:

2 didelius saukstus majonezo,
1 dideli sauksta krienu
1 arbatini sauksteli cukraus
krapai,petrazoles

Viska ismaisyti ir skanaus  thumbup.gif

Man tai jis labai greit gaunasi ir visi labai valgo. Ypac jisai tinka prie saltai keptos juros lydekos,apsilaizem praita karta blush2.gif


Mes tai toki tik be cukraus prie virtos jautieno, šaltienos ir virtų kiaušinių valgom essen.gif
Atsakyti
man prie žuvies ir liežuvio labai patinka toks padažas: rūgštus obuolys, 2 š. krienų ir majonezo, cukraus truputi.
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2006 01 27, 18:41)
Siandien gavom naujaja "Moteri" tai ten toks padaziukas prie salotu (kazkuri mama teiravosi, sake kad labai skanus toks cili picerijoj wink.gif su medum, tai man rodos čia tas)

Padažui reikės:
30g cukraus(geriau rudojo spalva grazesne gaunasi)
8g druskos (kaip atmatuot nežinau  lotuliukas.gif )
40g naturalaus medaus
50g acto (rašo balzamiko acto, bet aš nežinau kas tai do daiktas  blush2.gif )
150alyvuogiu aliejaus
Gaminimas:
cukrų, druską, medų ištirpiname balzamiko acte ir pamažu pildami alyvuogių aliejų maišome tol, kol masė taps vientisa  mirksiukas.gif
Čia manau jo labai daug gausis  g.gif Gal aliejaus galima pilti mažiau ar dar ką sugalvoti. Turim fantazijos galėsim varijuoti  mirksiukas.gif

aciu aciu aciu.
Cia turbut sitas ir yra kur man labai rupejo, bandysiu savaitgali gaminti "Pievu zalesius" tongue.gif
Atsakyti
O gal kuri žinot skanių padažų picai?
Atsakyti