Lydytas surelis, be priedu.
Siek tiek citrinu rugsties.
Saukstelis alyvuogiu aliejaus.
Saujele mulkintu pistaciju.
Ziupsnelis prieskoniniu zoleliu.
Jeigu nepersistengi su rugstimi, tuomet liuks dalykas viskam, tiek su mesa, tiek su taleriais ar seip duona kepta
QUOTE(FrostyFrosty @ 2011 03 11, 14:31)
Lydytas surelis, be priedu.
Siek tiek citrinu rugsties.
Saukstelis alyvuogiu aliejaus.
Saujele mulkintu pistaciju.
Ziupsnelis prieskoniniu zoleliu.
Jeigu nepersistengi su rugstimi, tuomet liuks dalykas viskam, tiek su mesa, tiek su taleriais ar seip duona kepta
Siek tiek citrinu rugsties.
Saukstelis alyvuogiu aliejaus.
Saujele mulkintu pistaciju.
Ziupsnelis prieskoniniu zoleliu.
Jeigu nepersistengi su rugstimi, tuomet liuks dalykas viskam, tiek su mesa, tiek su taleriais ar seip duona kepta
Šitą būtinai reiks išbandyti. Kaip visko šaldytuve yra.
Prie taleru labai mėgstu pesto padažą http://priestalo.lt/...-t6050-210.html
koki padaza gaminate ant kepsniu Niekaip nesugalvoju
Papildyta:
Siandien gaminsiu,labai tiks prie kepsniuku
Aciukas
Papildyta:
QUOTE(Jini @ 2006 03 01, 23:40)
Pievagrybiu padazas.(karstas) Tinka prie : Vistienos, Kiaulienos, Jautienos, Kalakutienos.. na zodziu prie visko.
Reikes:
pievagrybiu,
grietineles,
svoguno,
vegetos,
krakmolo.
As perku mazuciukus tokius pievagrybius, ir dedu cielus, bet galima pirkt ir didesnius ir pjaustyt. Taigi pakepinam pievagrybius, kai iskepa, dedame svogunus pjaustytus, kai svogunai apkepa supilame grietinele, idedame vegetos ir uztirstiname krakmolo su vandeniu sumaisytu misiniu. Jokio daugiau prieskonio nereikia, nes imaisius kitokiu prieskoniu gaunas ne geriau o blogiau
Reikes:
pievagrybiu,
grietineles,
svoguno,
vegetos,
krakmolo.
As perku mazuciukus tokius pievagrybius, ir dedu cielus, bet galima pirkt ir didesnius ir pjaustyt. Taigi pakepinam pievagrybius, kai iskepa, dedame svogunus pjaustytus, kai svogunai apkepa supilame grietinele, idedame vegetos ir uztirstiname krakmolo su vandeniu sumaisytu misiniu. Jokio daugiau prieskonio nereikia, nes imaisius kitokiu prieskoniu gaunas ne geriau o blogiau
Siandien gaminsiu,labai tiks prie kepsniuku
Aciukas
Labai dievinu šitus makaronus
Gal esat valgę ir numanot kokį padažą būtų galima padaryti panašų į jį? Žn,kad be tirštiklių ir E neišeis, bet gal čia skaitytūsi kaip ir sūrio padažas kažkoks
Gal esat valgę ir numanot kokį padažą būtų galima padaryti panašų į jį? Žn,kad be tirštiklių ir E neišeis, bet gal čia skaitytūsi kaip ir sūrio padažas kažkoks
Nezinojau kur paklausti,kaip atlaidinti uzsaldyta kefyra,kur ji ideti?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 04 29, 21:17)
Nezinojau kur paklausti,kaip atlaidinti uzsaldyta kefyra,kur ji ideti?
As dejau i sieteli marle, ir tada kefyra uzsaldyta.
Noreciau pasidalinti savo receptuku.pati daugiau naudoju kaip uztepa bet idejus daugiau grietines galima gauti skysta padaziuka.
Naminis lydytas surelis (kaip parduotuvinis,tik be konservantu)
0.5 kg varskes
saukstelis su trupuciuku sodos (galima kepimo soda)
viska gerai ismaisom, paliekam valandai, kad pradetu lydytis. tada dedam i puoda ir ant silpnos ugneles lydom pastoviai maisydami. gave islydyta mase imusam kiausinio tryni (zalia), dedam pora saukstu grietines ir prieskonius.as dedu druska,pipiru,baziliku,kartais krapu ar petrazoliu.skonio reikalas
Atsiprasysiu jei pasikartojau
Naminis lydytas surelis (kaip parduotuvinis,tik be konservantu)
0.5 kg varskes
saukstelis su trupuciuku sodos (galima kepimo soda)
viska gerai ismaisom, paliekam valandai, kad pradetu lydytis. tada dedam i puoda ir ant silpnos ugneles lydom pastoviai maisydami. gave islydyta mase imusam kiausinio tryni (zalia), dedam pora saukstu grietines ir prieskonius.as dedu druska,pipiru,baziliku,kartais krapu ar petrazoliu.skonio reikalas
Atsiprasysiu jei pasikartojau
padaziukas prie bulviniu blynu,kugelio ar paprastai keptu,ar virtu bulviu:
Puse pakelio varskes
kefyro,kokia stikline,priklauso kokio tirstumo norit,
2skiltele sutreksto cesnakiuko
1 sutarkuotas sviezias agurkas
druskos,pipiriuku juoduju
PASAKA!!!!!
padaziukas sakotoms:
SUPLESOME SATMBIAI SALOTU lapus
ipjaustom agurko,pomidoro
apelsina(be odeliu),kivi
kitas variantas be vaisiu,bet vietoj ju lasisa sudyta
galima deti tuna,konservuotus kukuruzus.
Padazui:
6 sauksteliai alyvuogiu aliejaus(is bedos tiks ir saulegrazu,bet su tuo skaniau...)
2 sauksteliai balzamiko acto
1 saukstelis medaus
1 saukstelis grudetuju garstyciu
druskos truputuka,pipiru
sumaisom viska sluotele ir uzpilsim snt salotu
Labai labai skanu.Siulau pabandyt.Neapsiriksit
Puse pakelio varskes
kefyro,kokia stikline,priklauso kokio tirstumo norit,
2skiltele sutreksto cesnakiuko
1 sutarkuotas sviezias agurkas
druskos,pipiriuku juoduju
PASAKA!!!!!
padaziukas sakotoms:
SUPLESOME SATMBIAI SALOTU lapus
ipjaustom agurko,pomidoro
apelsina(be odeliu),kivi
kitas variantas be vaisiu,bet vietoj ju lasisa sudyta
galima deti tuna,konservuotus kukuruzus.
Padazui:
6 sauksteliai alyvuogiu aliejaus(is bedos tiks ir saulegrazu,bet su tuo skaniau...)
2 sauksteliai balzamiko acto
1 saukstelis medaus
1 saukstelis grudetuju garstyciu
druskos truputuka,pipiru
sumaisom viska sluotele ir uzpilsim snt salotu
Labai labai skanu.Siulau pabandyt.Neapsiriksit
Padažiukas prie mėsos, žuvies, krevečių ir t.t.
2 rauginti maži agurkėliai
2 marinuoti maži agurkėliai
2 žali agurkėliai (agurkų vienodom proporcijom)
česnako pora skiltelių, kas mėgta aštriau gali ir daugiau
Majonezo indelis
Kaparėliu šaukštelis
pagal skonį druskos ir pipirų
Viską blenderiu sutrinti ir skanaus...
2 rauginti maži agurkėliai
2 marinuoti maži agurkėliai
2 žali agurkėliai (agurkų vienodom proporcijom)
česnako pora skiltelių, kas mėgta aštriau gali ir daugiau
Majonezo indelis
Kaparėliu šaukštelis
pagal skonį druskos ir pipirų
Viską blenderiu sutrinti ir skanaus...
Gal zinote vistienai kinietiskai gera padaza, kaip kad buna kinieciu restoranuose?
QUOTE(doruta @ 2011 09 21, 19:08)
Gal zinote vistienai kinietiskai gera padaza, kaip kad buna kinieciu restoranuose?
manau, sitas labai vykes
http://www.supermama...?...16687&st=48
Sveikos, gal kuri žinote kaip namų sąlygomis pagaminti šį padažą: Vorčesterio padažas? radau kažką anglų kalba http://homecooking.a...s/r/blcon85.htm , bet ten google vertėjas keistai išverčia ir nieko nesuprasi, bet supratau, kad jį gaminant riekia ančiuvių, o aš jų baisiai nemėgstu.