
Gal kas galite pasiulyti patiekalu is sparaginiu pupeliu, vakar is sodo atsiveziau, bet nei vieno patiekalo su jomis nezinau

Aha, prasidejo sparagu sezonas:)
as vakar irgi nusipirkau sparaginiu pupeliu, nes jau taip uzsinorejau....
o ruosiu jas paprastai, cia juk fantazijos reikalas: galima isvirti ir patroškinti su sviestuku ar grietine - cia paprasciausias,
galima pakepinti su svoguniukais ir spirguciais, su desryte, ar kita mesyte, dar prideti morkyciu , tikrai labai skanu, galima patroskinti tik su darzovem - morkos, svoguniukai, kalafijorai , sviestukas ar grietine ir pan.
skanaus
as vakar irgi nusipirkau sparaginiu pupeliu, nes jau taip uzsinorejau....

o ruosiu jas paprastai, cia juk fantazijos reikalas: galima isvirti ir patroškinti su sviestuku ar grietine - cia paprasciausias,
galima pakepinti su svoguniukais ir spirguciais, su desryte, ar kita mesyte, dar prideti morkyciu , tikrai labai skanu, galima patroskinti tik su darzovem - morkos, svoguniukai, kalafijorai , sviestukas ar grietine ir pan.
skanaus
Mano seimyna labi megsta keptas tesloje ( kaip ir cukinija, tik i tesla daugiau prieskoniu, nes pacios pupeles nepadruskinsi). Labai skanu, kai i tesla dar iberi sezamo
.

QUOTE (Miglute @ 2004 08 18, 11:22) |
Mano seimyna labi megsta keptas tesloje ( kaip ir cukinija, tik i tesla daugiau prieskoniu, nes pacios pupeles nepadruskinsi). Labai skanu, kai i tesla dar iberi sezamo ![]() |
o sparagus reikia isvirti ar zali dedasi?
bandysiu ir as toki skanumyna padaryti, o jei skaniai gausis, padarysiu ir tevams, o jie tada sakys: firminis dukreles patiekalas

tik keptuve pas mane tokia mazute, vienam blynui vietos tik uztenka


QUOTE (babarskas @ 2004 08 18, 12:34) |
o sparagus reikia isvirti ar zali dedasi? bandysiu ir as toki skanumyna padaryti, o jei skaniai gausis, padarysiu ir tevams, o jie tada sakys: firminis dukreles patiekalas ![]() tik keptuve pas mane tokia mazute, vienam blynui vietos tik uztenka ![]() ![]() |
As dedu zalius . Beje, tavo keptuve tikrai tiks. As darau taip - i tesla imetu pupele, su saukstu pavartau ir dedu i keptuve (taip pat kepu ir kalafioru kekeles, cukinija riekelem ir t.t.) Kad tesla butu tarskesne , dar galima sauksta snapso ipilti (o visi kiti ingradientai - tradiciniai : kaiusinis, miltai, vanduo(alus) ir prieskoniai (vegeta,druska, pipiriukai ir t.t. - fantazijos reikalas).
Skanaus.
QUOTE (Miglute @ 2004 08 18, 12:53) | ||
As dedu zalius . Beje, tavo keptuve tikrai tiks. As darau taip - i tesla imetu pupele, su saukstu pavartau ir dedu i keptuve (taip pat kepu ir kalafioru kekeles, cukinija riekelem ir t.t.) Kad tesla butu tarskesne , dar galima sauksta snapso ipilti (o visi kiti ingradientai - tradiciniai : kaiusinis, miltai, vanduo(alus) ir prieskoniai (vegeta,druska, pipiriukai ir t.t. - fantazijos reikalas). Skanaus. |
kiek zinau snapsas i tesla dedamas kad aliejaus maziau prisigertu, cia is skruzdelyno recepturos.
o jau ryt is pat ryto mausiu pirkti sparaginiu. o kalafiorus zalius irgi dedi, ar jie iskepa, ar pusiau zali buna?greiciausiai gruzdintuvej juos gamini. pas mane tokia mazute negili keptuvele..............bet naujos nepirksiu, nors mama uzede mane su tom keptuvem, vis ipirsti nori

Mielosios, nemaišykite šparagų su šparaginėm pupelėm. Tai du skirtingi dalykai. Švieži šparagai būna tik pavasarį, juos reikia kasti, kai jie dar neprasikalę iš žemės. O šparaginės pupelės, tai pupelės, kurios valgomos su ankštimis. Aš jas irgi mėgstu. Skaniausia man išvirti, tada pakepti ant sviesto su džiūvėsėliais. Mmmmmm..
QUOTE (babarskas @ 2004 08 18, 15:58) | ||||
kiek zinau snapsas i tesla dedamas kad aliejaus maziau prisigertu, cia is skruzdelyno recepturos. o jau ryt is pat ryto mausiu pirkti sparaginiu. o kalafiorus zalius irgi dedi, ar jie iskepa, ar pusiau zali buna?greiciausiai gruzdintuvej juos gamini. pas mane tokia mazute negili keptuvele..............bet naujos nepirksiu, nors mama uzede mane su tom keptuvem, vis ipirsti nori ![]() |
Ne, keptuveje. Man taip greiciau. (Gruzdintuve kazkaip retai naudojam, tai kiekviena karta ilga litanija ja suiruosti. ) Tik aliejaus daugiau truputi pilu. O kalafiorus galma ir taip ir taip. Man skaniau apvirti ( daugiau skonio igauna, kai su prieskoniais keleta min paverdu), bet bandziau ir zalius - visai nieko, tik nedideliais ziedynais isskirstyti teikia .
As tai sparagines pupeles is pradziu isverdu. Tada keptuvej pakepinu svoguna. Kai svodunai pagelsta dedu pjaustyta pomidora be odos ir truputi patroskinu. Tada ipjaustau virtu bulviu sudedu pupeles ir kai truputi pakepinu imusu kelis kiausinius. Mai tai buna labai skanu

mergickos, dabar pats sparaginiu derlius. Kad skanu butu ne tik dabar, bet ir ziema, as jas saldau. Beje, daug kur literaturoje skaiciau, kad pries saldyma reikia blansiruoti, bet man skaniausia neapdorotos, tik supjaustytos. Tos blansiruotos buna kaip gumines, man tai fu

QUOTE (kuke @ 2004 08 21, 20:45) |
mergickos, dabar pats sparaginiu derlius. Kad skanu butu ne tik dabar, bet ir ziema, as jas saldau. Beje, daug kur literaturoje skaiciau, kad pries saldyma reikia blansiruoti, bet man skaniausia neapdorotos, tik supjaustytos. Tos blansiruotos buna kaip gumines, man tai fu ![]() |
Mes kažkada labai seniai irgi sugalvojome užsišaldyti šparaginių pupelių, tai iš nežinojo užšaldėme tiesiog nuskintas iš daržo, o po to visas išmetėme lauk, nes jos skoniu priminė šieną. o kai šaldėme pavirintas sūdytame vandenyje, tai buvo

Blanširavimas, tai kiek aš žinau, yra perpylimas verdančiu vandeniu. Sakau, gal šparaginėms pupelėms, visdėlto reikėtų apvirimo, o ne blanširavimo.

O as sparagines pupeles darau taip:
pupeles isverdu pasudytam vandeny, ant sviesto pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna, po to sudedu juostelem pjaustytas paprikasir patroskinu. Kai paprikos suminksteja, dedu supjaustytas sparagines pupeles, prieskoniu, tomatu ir kokias 2-3 minutes patroskinu. Labai skanu, ir mano vyrai su malonumu valgo
.
pupeles isverdu pasudytam vandeny, ant sviesto pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna, po to sudedu juostelem pjaustytas paprikasir patroskinu. Kai paprikos suminksteja, dedu supjaustytas sparagines pupeles, prieskoniu, tomatu ir kokias 2-3 minutes patroskinu. Labai skanu, ir mano vyrai su malonumu valgo
