Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės pupelės

Mano vaikinų (metų ir trisdešimt vienerių) šiandien netikėtai aukštais balais įvertintas šparaginių pupelių ir cukinijos reikaliukas. Dalinuosi - gal dar kokiam vyrukui kurios nors jūsų patiks. Ir bus dar viena laiminga šeima bent dienai daugiau smile.gif

Taigi pasūdytame vandenyje apverdame kol suminkštės pageidaujamą/turimą kiekį šparaginių pupelių. Sulaukusios išbadėjusių valgytojų, nupjaustome visus kotukus - galiukus. Metame keptuvėn su lydytu sviestu ghee, apibarstome šviežiai maltais pipirais ir druskele, ten pat švystelime saują stambiai pjaustytų jaunučių cukinijų gabalų su visa žaviai žalia odele, tradiciškai džiūvėsėlių, paskrudiname kol pagels/suminkštės cukinijos. Ir galiausiai - netikėtumas. Imame indelį grūdėtos varškės. Grietinėlę švyst ant troškinuko, o grūdelius patieksime šalia (apibarstę kokiais žalėsiais ar citrinpipiriais, ar kuo nors panašiu. Tiktų turbūt dar ir koks marinuotas agurkėlis patarkuotas ar tiesiog papjaustytas šalia, galbūt šiek tiek spausto česnako...)
Skanaus. O šiaip tai svarbu meilės gaminant nepamiršti ir gražiai patiekti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2004 08 31, 22:22)
Zinau kaip konservuoti  clap.gif
Galiu pasidalinti smile.gif
Sparagines pupeles apvirinti.
Marinatui:
4l vandens, 250 ml acto, 16 saukstu cukraus, 4 saukstai druskos.
Uzpili ir uzdarai...

pas mane irgi maišas šparaginių, reikia kažką daryti. Praėjusią žiemą šaldžiau, bet atlaidinus skonis man nepatiko schmoll.gif
bandysiu marinuot, o nereikia pipiriukų, lauro lapų, česnako, kalendros ir pan?
O kai jau valgot pasimarinavusias, jos nebūna ištižusios? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 16 rugpjūčio 2012 - 09:02
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2012 08 16, 10:02)
pas mane irgi maišas šparaginių, reikia kažką daryti. Praėjusią žiemą šaldžiau, bet atlaidinus skonis man nepatiko schmoll.gif
bandysiu marinuot, o nereikia pipiriukų, lauro lapų, česnako, kalendros ir pan?
O kai jau valgot pasimarinavusias, jos nebūna ištižusios? g.gif


As dedu viska, kaip agurkams - pipiru, krapu, kelendru grudeliu, cesnako skiltele. Pries marinuojant reikia 2-3 min. (max 5, jei labai kietos, peraugusios) apvirti. Jei ilgiau - tada pasimarinavusios per daug istezta.

Mano receptukas:

http://aj-receptai.b...es-pupeles.html

4u.gif
Atsakyti
Mm itariu kaip skanu!! As dar krapu uzberciau. Reiks butinai artimiausiu metu isvandyti! Aciu uz ideja smile.gif

QUOTE(DiaDi @ 2011 07 21, 10:28)
O aš darau labai greita, bet liuks receptuką:
*2 skiltelės česnako
*3 pieniškos dešrelės
*150-200g šparaginių pupelių
*4 šaukštai grietinės
*50-60g sviesto
*druskos ir pipirų

Išlydau sviestą keptuvėje ir sudedu pupeles, kurias kepu na kokias 4 minutes.
Pieniškas dešreles supjaustau ilgomis plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę. Dedu smulkintą česnaką ir kepimu porą minučių. Tada sudedu grietinę, išmaišau ir vuolia thumbup.gif tiesa, dar druskytės su pipiriukais ir valgau su šviežiom bulvėm:)
skanaus:)
Papildyta:
O vakar gaminau makaronus su šparaginėmis pupelėmis thumbup.gif
Truputis vištienos, truputis grietinėlės, šparaginių pupelių, prieskonių, sviestuko ir niam niama:)

Atsakyti
QUOTE(Kukė @ 2004 08 21, 20:44)
mergickos, dabar pats sparaginiu derlius. Kad skanu butu ne tik dabar, bet ir ziema, as jas saldau. Beje, daug kur literaturoje skaiciau, kad pries saldyma reikia blansiruoti, bet man skaniausia neapdorotos, tik supjaustytos. Tos blansiruotos buna kaip gumines, man tai fu blink.gif



pritariu man taip pat, gumines,,,visa maisa taip sugadinau
Atsakyti
Kiek maždaug laiko reikia pavirti šparagines pupeles (ne konservavimui), jei po to jos dar bus kepinamos ant keptuvės? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, man labai skanu taip paruostos sparagines pupeles.
Reikes:
Sparaginiu pupeliu, svoguno, morkos, pamidoru svieziu, grietines, sviesto, druskos, pipiru.
Sparagines pupeles isverdame pasudytame vandenyje, vandeni nupilame o sparagines pupeles paliekame puode. Keptuveje, svieste pakepiname tarkuota morka ir pjaustyta svoguna, kai jie suminksteje dedame pamidorus pjaustytus (nulupam odele) ir viska kartu dar patroskinam kol pamidorai suminkstes. Keptuves turini pilame i puoda ant sparaginiu pupeliu, dedame grietines viska permaisome ir patroskiname, dedame drusko ir pipiru pagal skoni. Valgome su karstomis bulvemis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ugne*: 29 rugpjūčio 2013 - 09:01