Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės pupelės

QUOTE (Ingaja @ 2004 09 02, 16:47)
Nu tai kad pas tave dar suriau iseina tongue.gif Nes cia ant 1l iseina 2 saukstai druskos ir 4 saukstai cukraus, o be acto as nelabai isivaizduoju... wink.gif

Nu nemanau - jie 4litrams - 16 saukstu, tai 1 litrui -4 saukstai pagal si recepta , o as dedu dvigubai maziau, tik po 2 visko, acto - irgi .
Atsakyti
Tai, kad cia labai paprasta matematika, jei 4l - 16 saukstu, tai 1l - 4 saukstai, ar as jau matematikos nebemoku g.gif
Atsakyti
QUOTE (Ingaja @ 2004 09 03, 11:12)
Tai, kad cia labai paprasta matematika, jei 4l - 16 saukstu, tai 1l - 4 saukstai, ar as jau matematikos nebemoku g.gif

Taip, kaip tu ir rasai. tik as dedu dvigubai mazau - ne 4, o 2.
Atsakyti
Suradau savo tetos receptuka. Kiek valgius pas ja skaniausios marinuotos sparagines pupeles:
1 l vandens reikia 20 g druskos (nubrauktas valgomas saukstas), 80 g ckraus (4 su puse sauksto), 100 ml acto 9 proc. Galima paskaninimui ideti lauro lapu, krapu, pipiru.
Pupeles atskirai pavirti 5 minutes, sudeti i stiklainius, uzpilti marintu ir pakaitinti.

O saldymui skirtas apverdu sudytame vandenyje.

Siaubas kaip skanu, dabar jau pilnas saldiklis pristampuotas ziemai atsargu smile.gif)))))))) Visokiu trintu braskyciu, krapuku, pupeliu...
Atsakyti
As irgi noriu papasakoti savo receptuka is sparaginiu pupeliu (tik daug terliojimosi, nors super skanu).

Sparagines pupeles reikia apvirti su trupuciu druskos. Tada as isplaku kiausini, pavilgau pupeles kiausinyje ir apvolioju maltais dziuveseliais (kol visas pupeles graziai apvolioju, kad jos igautu tokia plutele, tai ilgokai uztrunka, bet cia ir yra gero skonio esme). Tada paruostas pupeles kepu keptuveje, kad apskrustu. Pries baigiant kepti pabarstau vegetos ir ispaudziu cesnako. Tokios skanios traskios gaunasi, kad net pirstukus apsilaizyt galima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurra @ 2004 08 18, 11:50)
Gal kas galite pasiulyti patiekalu is sparaginiu pupeliu, vakar is sodo atsiveziau, bet nei vieno patiekalo su jomis nezinau sad.gif


NEVIRTŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS thumbup.gif
ilgą laiką nemėgau šparaginių pupelių, nes virtos jos man buvo neskanios, kol neišbandžiau šito kažkur nugirsto recepto:

aliejuj pakepinti svogūną, kol suminkštės, tada dėti nuplautas ir smulkesniais gabaliukais supjaustytas šparagines pupeles, pakepti truputį atidengtas, padruskinti, o po to uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys apyminkštės, laikas nuo laiko pamaišant. kai bus jau beveik geros, dėti smulkiai supjaustytų pomidorų (aš tai dar nuplikius nulupu odelę), pipiriukų žiupsnelį, troškinti, kol pomidorai suminkštės, tada įmesti sukapotų petražolių, išmaišyti ir skanaus!
kas nesikūdina, kartu su petražolėm dėkit šaukštą grietinės ir valgykit su keptom ar virtom bulvėm.

beje, kartą neturėjau pomidorų, tai įpyliau truputį kečupo. nepatariu schmoll.gif visiškai nebe tas patiekalas
Atsakyti
mes tai sparagines darom taip: apverdam suditam vandeny, tada isemam, kad nuvarvetu. keptuveje apkepam kokias 2 morkytes su svogunu, suberiam pupeles ir 5-7 min. patroskiname su grietine.gaunasi nesvietiskai skanu essen.gif yahoo.gif

bet siaip as ir taip issiverdu ir valgau vienas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunija @ 2006 05 09, 10:36)
pasakykit man nesuopratai kaip elgtis su saldytom pupelem? kaip jas apdoroti pries darant tuos skaniuosius patiekalus wink.gif aciu!

O kam jas doroti? Mesk i puoda ir viskas, tik saldytos trumpiau verda nei zalios.
Na, jei pries uzsaldydama galiuku nenupiaustei ar "siulu" nepasalinai (jei is tokios veisles buvo), tada ne kas, nelabai benuvalysi.
As saldytas paprasciausiai verdu pasudytam vandeny, tik del kvapo iberiu dziovinto dasio. Kai kas imeta cesnako skiltele, pila acto, deda cukraus - skonio reikalas.Visais atvejais pagerinamas ne visu megstamas kvapas. Valgom kaip prieda prie mesos su bulvemis, kartais uzberiu pakepinto smulkiai piaustytu svoguno ir kiek trupineliu. Kartais padarau parugstinta balta padaza (ji verdu su pienu, ne grietine, praktiskai be riebalu, galima deti zoleliu, cesnako ir pan. - visai skanu, kai pripranti) Kartais pupeles pamaisau su virtom morkom ir kukuruzais, irgi valgom silta. Valgom ir bulviene su jomis, tokia gana tirsta, kaip Vokietijoj priimta, su smulkiai supiaustyta virta rukyta sonine ar kumpiu (tada ir tas nuoviras naudojamas), vyrui dar grietine uzbaltinu.
Atsakyti
Kai nėr jėgų ir laiko, o reikia šeimą pamaitint sočiai ir skaniai, pakepinu šaldytas bulvytes fri, o vėliau ir šaldytas šparagines pupeles kartu su jom keptuvėj sumaišau, labai dera kartu biggrin.gif
Atsakyti
Dar apkepėlę tokią darau- paverdu morkų, kalafijorų ir šparaginių pupelių, po to viską įdedu į keptuvę dar pakaitint, ant viršaus patarkuoju sūrio, kai jis išsilydo- galima ragaut. Man labai patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 05 10, 09:48)
Kartais padarau parugstinta balta padaza (ji verdu su pienu, ne grietine, praktiskai be riebalu,  galima deti zoleliu, cesnako ir pan. - visai skanu, kai pripranti)


Amalia, gal galima plačiau api šitą padažą? Kaip jis daromas? g.gif Su miltais??
Atsakyti
As sparagines pupeles ruosiu taip:
2 kiausinius, miltu, siek tiek alaus, biski vandens ir prieskonius isplaku;
sitam padaze apvolioju apvirtas sparagines pupeles, tada po viena apvolioju trintuose dziuveseliuose ir kepu svieste kol apskrunda essen.gif Skanu nesvietiskai bigsmile.gif (nors ir ilgas zaidimas su tuo apvoliojimu doh.gif )
Prisiskaiciau cia patarimu, reikes ir man uzsisaldyt thumbup.gif
Beje, ar esat pirke saldytu parduotuvej? kaip ju skonis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twiggy: 11 rugpjūčio 2007 - 15:57