QUOTE (Ingaja @ 2004 09 02, 16:47) |
Nu tai kad pas tave dar suriau iseina ![]() ![]() |
Nu nemanau - jie 4litrams - 16 saukstu, tai 1 litrui -4 saukstai pagal si recepta , o as dedu dvigubai maziau, tik po 2 visko, acto - irgi .
Tai, kad cia labai paprasta matematika, jei 4l - 16 saukstu, tai 1l - 4 saukstai, ar as jau matematikos nebemoku

QUOTE (Ingaja @ 2004 09 03, 11:12) |
Tai, kad cia labai paprasta matematika, jei 4l - 16 saukstu, tai 1l - 4 saukstai, ar as jau matematikos nebemoku ![]() |
Taip, kaip tu ir rasai. tik as dedu dvigubai mazau - ne 4, o 2.
Suradau savo tetos receptuka. Kiek valgius pas ja skaniausios marinuotos sparagines pupeles:
1 l vandens reikia 20 g druskos (nubrauktas valgomas saukstas), 80 g ckraus (4 su puse sauksto), 100 ml acto 9 proc. Galima paskaninimui ideti lauro lapu, krapu, pipiru.
Pupeles atskirai pavirti 5 minutes, sudeti i stiklainius, uzpilti marintu ir pakaitinti.
O saldymui skirtas apverdu sudytame vandenyje.
Siaubas kaip skanu, dabar jau pilnas saldiklis pristampuotas ziemai atsargu
)))))))) Visokiu trintu braskyciu, krapuku, pupeliu...
1 l vandens reikia 20 g druskos (nubrauktas valgomas saukstas), 80 g ckraus (4 su puse sauksto), 100 ml acto 9 proc. Galima paskaninimui ideti lauro lapu, krapu, pipiru.
Pupeles atskirai pavirti 5 minutes, sudeti i stiklainius, uzpilti marintu ir pakaitinti.
O saldymui skirtas apverdu sudytame vandenyje.
Siaubas kaip skanu, dabar jau pilnas saldiklis pristampuotas ziemai atsargu

As irgi noriu papasakoti savo receptuka is sparaginiu pupeliu (tik daug terliojimosi, nors super skanu).
Sparagines pupeles reikia apvirti su trupuciu druskos. Tada as isplaku kiausini, pavilgau pupeles kiausinyje ir apvolioju maltais dziuveseliais (kol visas pupeles graziai apvolioju, kad jos igautu tokia plutele, tai ilgokai uztrunka, bet cia ir yra gero skonio esme). Tada paruostas pupeles kepu keptuveje, kad apskrustu. Pries baigiant kepti pabarstau vegetos ir ispaudziu cesnako. Tokios skanios traskios gaunasi, kad net pirstukus apsilaizyt galima
Sparagines pupeles reikia apvirti su trupuciu druskos. Tada as isplaku kiausini, pavilgau pupeles kiausinyje ir apvolioju maltais dziuveseliais (kol visas pupeles graziai apvolioju, kad jos igautu tokia plutele, tai ilgokai uztrunka, bet cia ir yra gero skonio esme). Tada paruostas pupeles kepu keptuveje, kad apskrustu. Pries baigiant kepti pabarstau vegetos ir ispaudziu cesnako. Tokios skanios traskios gaunasi, kad net pirstukus apsilaizyt galima

QUOTE(laurra @ 2004 08 18, 11:50)
Gal kas galite pasiulyti patiekalu is sparaginiu pupeliu, vakar is sodo atsiveziau, bet nei vieno patiekalo su jomis nezinau 

NEVIRTŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS

ilgą laiką nemėgau šparaginių pupelių, nes virtos jos man buvo neskanios, kol neišbandžiau šito kažkur nugirsto recepto:
aliejuj pakepinti svogūną, kol suminkštės, tada dėti nuplautas ir smulkesniais gabaliukais supjaustytas šparagines pupeles, pakepti truputį atidengtas, padruskinti, o po to uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys apyminkštės, laikas nuo laiko pamaišant. kai bus jau beveik geros, dėti smulkiai supjaustytų pomidorų (aš tai dar nuplikius nulupu odelę), pipiriukų žiupsnelį, troškinti, kol pomidorai suminkštės, tada įmesti sukapotų petražolių, išmaišyti ir skanaus!
kas nesikūdina, kartu su petražolėm dėkit šaukštą grietinės ir valgykit su keptom ar virtom bulvėm.
beje, kartą neturėjau pomidorų, tai įpyliau truputį kečupo. nepatariu

mes tai sparagines darom taip: apverdam suditam vandeny, tada isemam, kad nuvarvetu. keptuveje apkepam kokias 2 morkytes su svogunu, suberiam pupeles ir 5-7 min. patroskiname su grietine.gaunasi nesvietiskai skanu
bet siaip as ir taip issiverdu ir valgau vienas


bet siaip as ir taip issiverdu ir valgau vienas

QUOTE(ramunija @ 2006 05 09, 10:36)
pasakykit man nesuopratai kaip elgtis su saldytom pupelem? kaip jas apdoroti pries darant tuos skaniuosius patiekalus
aciu!

O kam jas doroti? Mesk i puoda ir viskas, tik saldytos trumpiau verda nei zalios.
Na, jei pries uzsaldydama galiuku nenupiaustei ar "siulu" nepasalinai (jei is tokios veisles buvo), tada ne kas, nelabai benuvalysi.
As saldytas paprasciausiai verdu pasudytam vandeny, tik del kvapo iberiu dziovinto dasio. Kai kas imeta cesnako skiltele, pila acto, deda cukraus - skonio reikalas.Visais atvejais pagerinamas ne visu megstamas kvapas. Valgom kaip prieda prie mesos su bulvemis, kartais uzberiu pakepinto smulkiai piaustytu svoguno ir kiek trupineliu. Kartais padarau parugstinta balta padaza (ji verdu su pienu, ne grietine, praktiskai be riebalu, galima deti zoleliu, cesnako ir pan. - visai skanu, kai pripranti) Kartais pupeles pamaisau su virtom morkom ir kukuruzais, irgi valgom silta. Valgom ir bulviene su jomis, tokia gana tirsta, kaip Vokietijoj priimta, su smulkiai supiaustyta virta rukyta sonine ar kumpiu (tada ir tas nuoviras naudojamas), vyrui dar grietine uzbaltinu.
Kai nėr jėgų ir laiko, o reikia šeimą pamaitint sočiai ir skaniai, pakepinu šaldytas bulvytes fri, o vėliau ir šaldytas šparagines pupeles kartu su jom keptuvėj sumaišau, labai dera kartu

Dar apkepėlę tokią darau- paverdu morkų, kalafijorų ir šparaginių pupelių, po to viską įdedu į keptuvę dar pakaitint, ant viršaus patarkuoju sūrio, kai jis išsilydo- galima ragaut. Man labai patinka

QUOTE(Amalia @ 2006 05 10, 09:48)
Kartais padarau parugstinta balta padaza (ji verdu su pienu, ne grietine, praktiskai be riebalu, galima deti zoleliu, cesnako ir pan. - visai skanu, kai pripranti)
Amalia, gal galima plačiau api šitą padažą? Kaip jis daromas?

As sparagines pupeles ruosiu taip:
2 kiausinius, miltu, siek tiek alaus, biski vandens ir prieskonius isplaku;
sitam padaze apvolioju apvirtas sparagines pupeles, tada po viena apvolioju trintuose dziuveseliuose ir kepu svieste kol apskrunda
Skanu nesvietiskai
(nors ir ilgas zaidimas su tuo apvoliojimu
)
Prisiskaiciau cia patarimu, reikes ir man uzsisaldyt
Beje, ar esat pirke saldytu parduotuvej? kaip ju skonis?
2 kiausinius, miltu, siek tiek alaus, biski vandens ir prieskonius isplaku;
sitam padaze apvolioju apvirtas sparagines pupeles, tada po viena apvolioju trintuose dziuveseliuose ir kepu svieste kol apskrunda



Prisiskaiciau cia patarimu, reikes ir man uzsisaldyt

Beje, ar esat pirke saldytu parduotuvej? kaip ju skonis?