QUOTE (mažulka @ 2004 08 21, 20:04) |
Mes kažkada labai seniai irgi sugalvojome užsišaldyti šparaginių pupelių, tai iš nežinojo užšaldėme tiesiog nuskintas iš daržo, o po to visas išmetėme lauk, nes jos skoniu priminė šieną. o kai šaldėme pavirintas sūdytame vandenyje, tai buvo ![]() Blanširavimas, tai kiek aš žinau, yra perpylimas verdančiu vandeniu. Sakau, gal šparaginėms pupelėms, visdėlto reikėtų apvirimo, o ne blanširavimo. ![]() |
O aš šaldau iš daržo neapvirtas. Nupjaustinėju galiukus, nuplaunu, apdžiovinu, susuku porcijomis į plėvelę (tą, kur skirta maistui pridengti, kad neapdžiūtų) ir į šaldiklį. Labai gerai sriubai, šiaip patroškinti. Svarbiausia nepražiopsoti ir neperauginti.
As irgi saldau neapvirtas - uzsegamuose maiseliuose (nuplaunu, apkarpau, nudziovinu). Viskas OK. Ir skonis normalus. Beje, auginu placiaankstes (is Florexlit seklos), ne tas siauras .
QUOTE (Ingaja @ 2004 08 24, 14:55) |
O kaip sparagines pupeles uzsimarinuoti ziemai? ![]() |
Paieškojau savo išmintingoje knygoje

Šparaginės pupelės acto marinate
Paruoštos ankštys apverdamos 3 min. vandenyje, išgriebiamosir staigiai atšaldomos šaltame vandenyje. Po to sudedamos į stiklainius ir užpilamos marinatu, kad apsemtų. Paruošti siklainiai kaitinami 40-50 min., o po to tuoj pat sandariai uždaromi.
1 litrui marinato imama: 1 litras vandens, 15 mililitrų 80 proc. acto esencijos, 20 g druskos ir prieskoniai (lauro lapelis, pipirai, krapai, krieno šaknies).
Ten dar rašoma, kad konservavimui tinka tik nepribrendusios ankštys, t.y. tokios, kuriose pupelių tik užuomazgos ir ankštis sulenkta lengvai lūžta pusiau.
ash shparagines pupeles apverdu, supjaustau ir i kamera zhiemai( o zhiema i sriubyte niam niam), o jei shiaip uzhkast, tai panashiai kaip bea rashe, tik ash apvirus volioju miltuose ir kepinu tada, poveikis panashiai kaip saulegrazhos....

QUOTE (aifa @ 2004 08 29, 22:41) |
Paieškojau savo išmintingoje knygoje ![]() Šparaginės pupelės acto marinate Paruoštos ankštys apverdamos 3 min. vandenyje, išgriebiamosir staigiai atšaldomos šaltame vandenyje. Po to sudedamos į stiklainius ir užpilamos marinatu, kad apsemtų. Paruošti siklainiai kaitinami 40-50 min., o po to tuoj pat sandariai uždaromi. 1 litrui marinato imama: 1 litras vandens, 15 mililitrų 80 proc. acto esencijos, 20 g druskos ir prieskoniai (lauro lapelis, pipirai, krapai, krieno šaknies). Ten dar rašoma, kad konservavimui tinka tik nepribrendusios ankštys, t.y. tokios, kuriose pupelių tik užuomazgos ir ankštis sulenkta lengvai lūžta pusiau. |
CUKRAUS CUKRAUS dar reikia. 100 g
Zinau kaip konservuoti
Galiu pasidalinti
Sparagines pupeles apvirinti.
Marinatui:
4l vandens, 250 ml acto, 16 saukstu cukraus, 4 saukstai druskos.
Uzpili ir uzdarai...

Galiu pasidalinti

Sparagines pupeles apvirinti.
Marinatui:
4l vandens, 250 ml acto, 16 saukstu cukraus, 4 saukstai druskos.
Uzpili ir uzdarai...
QUOTE (bonda @ 2004 09 01, 09:39) | ||
![]() ![]() ![]() |
Jo saukstu, pasidariau ir teko jau ragauti, nei kiek jos nesaldokos, jei pili kiek parasyta acto
As dedu litruo vandens 2 saukstus cukraus, 2 saukstus drusko ir 2 saukstus acto. Pats tas. Ir skrandziui sveikiau. Gaunasi normalios, kaip agurkai panasiai tokio surumo. Dar i marinata imetu kelis pipiriukus ir lauro lapa.
Gal man nesusipratelei galit patarti ar reikia tas pupeles su stiklainiais sukaitinti ir kiek laiko tai darot? Ir dar kokia to marinato iseiga, ta prasme kiek reikia marinato 1 litrui pupeliu?
QUOTE (Linavil @ 2004 09 02, 13:26) |
Gal man nesusipratelei galit patarti ar reikia tas pupeles su stiklainiais sukaitinti ir kiek laiko tai darot? Ir dar kokia to marinato iseiga, ta prasme kiek reikia marinato 1 litrui pupeliu? |
as ju nekaitinu, supilu verdanti marinata ir uzdarau dangteliais...
O 1 litruip pupeliu nezinau kiek reikia marinato, jo pasidarau mazgaug pagal stiklainiu talpa, truputi maziau, jei jau lieka ispilu ka padarysi

QUOTE (Miglute @ 2004 09 02, 12:04) |
As dedu litruo vandens 2 saukstus cukraus, 2 saukstus drusko ir 2 saukstus acto. Pats tas. Ir skrandziui sveikiau. Gaunasi normalios, kaip agurkai panasiai tokio surumo. Dar i marinata imetu kelis pipiriukus ir lauro lapa. |
Nu tai kad pas tave dar suriau iseina

