QUOTE(olé @ 2005 05 09, 21:17)
NEVIRTŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS
ilgą laiką nemėgau šparaginių pupelių, nes virtos jos man buvo neskanios, kol neišbandžiau šito kažkur nugirsto recepto:
aliejuj pakepinti svogūną, kol suminkštės, tada dėti nuplautas ir smulkesniais gabaliukais supjaustytas šparagines pupeles, pakepti truputį atidengtas, padruskinti, o po to uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys apyminkštės, laikas nuo laiko pamaišant. kai bus jau beveik geros, dėti smulkiai supjaustytų pomidorų (aš tai dar nuplikius nulupu odelę), pipiriukų žiupsnelį, troškinti, kol pomidorai suminkštės, tada įmesti sukapotų petražolių, išmaišyti ir skanaus!
kas nesikūdina, kartu su petražolėm dėkit šaukštą grietinės ir valgykit su keptom ar virtom bulvėm.
beje, kartą neturėjau pomidorų, tai įpyliau truputį kečupo. nepatariu
visiškai nebe tas patiekalas

ilgą laiką nemėgau šparaginių pupelių, nes virtos jos man buvo neskanios, kol neišbandžiau šito kažkur nugirsto recepto:
aliejuj pakepinti svogūną, kol suminkštės, tada dėti nuplautas ir smulkesniais gabaliukais supjaustytas šparagines pupeles, pakepti truputį atidengtas, padruskinti, o po to uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys apyminkštės, laikas nuo laiko pamaišant. kai bus jau beveik geros, dėti smulkiai supjaustytų pomidorų (aš tai dar nuplikius nulupu odelę), pipiriukų žiupsnelį, troškinti, kol pomidorai suminkštės, tada įmesti sukapotų petražolių, išmaišyti ir skanaus!
kas nesikūdina, kartu su petražolėm dėkit šaukštą grietinės ir valgykit su keptom ar virtom bulvėm.
beje, kartą neturėjau pomidorų, tai įpyliau truputį kečupo. nepatariu

Gaminau šiek tiek kitaip - viskas tas pats, tik pupeles dėjau apvirtas. Valgėm su grietienę, be bulvių. Man laaabai patiko. Dėkui už puikią įdėją
